Yang DiSaYAngi

Selasa, 3 Disember 2013

Wedding My Cousin (PART 1) - sebelah pompuan

Salam selasa kengkawan..isnin semalam tak bersiaran pon sebab aku cuti..yeeaayyy so blog pon turut ikut cuti la...

saja cuti dating ngan en asbeen kat umah...dating kemas uamh je pon..padahal tinggal 1 hari je G ipoh..sebab my cousin kawen...tp susah nak kemas kalo ada bala tentera ni..makanya bala2 tentera semua di hartar ke taska memasing untuk sessi pembelajaran dan boleh la ibu N abah dating mengemas umah dengan tenang...dengan berabuk bagai, kain baju basuh pon bersidai tak kering sampai arini sebab semalam hujan seharian kan...so petang semalam amik dorang..alhamdulillah semua kerjaan settle..TQ en asbeen bantu binikmu ini..

konon nak tgk wayang..tak jadi..takda citer best....

so ni nak citer sabtu 30.11.2013 lepas...
kami gerak G ipoh tido semalam kat sana sebab cousin aku kawen...

ni antara cousin yang baik ngan family aku..lagipon dari zaman abg aku kawen membawa sampai ke kenduri aku kawen..kalo jadi wakil , mmg mak aku akan minta tolong adik ipar dier ni..merangkap pak tam best kami handle untuk sesuatu majlis..alhamdulillah TQ pak tam..jasa kamoo amat la di hargai..makanya mmg wajib la kami ada di majlis ni kan...sebagai tanda menghormati pak tam dan mak tam....

masih di putrajaya..dah siap...tp abah dok la ding dong2 lagi...siap2 kan barang nak bawak turun ke kete...



nampak kebosanan adik di situ..kikikiki...
dah nak sampai pon dik...

 sampai je elok dengan kakak aku kat penang tu...terus la kami zasss ke umah sebelah pompuan..sebelah pompuan pon rumah tak jauh ngan umah cousin aku ni...chemor - tasek- chemor...dekat kan...

sampai tak masuk frame..sebab abah tak angkat dier...dok jalan kat depan...

maap dik...ibu kamoo ni suke benor bergamba..tak boleh tak da muka dier tau...



 sekarang dah jadi trend ada gamba pre-wedding N buku untuk jemputan para tetamu kan....macam2 sekarang..time aku dolu tarak pon...terasa rugi pon ada..time tu tak jadi trend lagi kan...


ni la pengantin yang bakal di rai ni...sama cantik sama padan....alhamdulillah....
cousin aku ni tentera keje kat sabah...makanya PJJ jap..pastu pindah kat ipoh sebab bini dier keje kat ipoh..mana boleh transfer sana kan...


ni la adik aku...ngan izz...mmm...dier bajet dier anuar zain..G umah org kawen pakai blazer..kakakaka...adoi ann tak leh blah la ko kan...bajet hensem tu...

kejpa je pon bersanding sebab tak da tepu tawar..tak merenjis..so jom makan...elok lak hujan..mmmm..lagi layan la makan, dengan perut berbunyi kan...


 ni la anak sedara aku...kat penang tu...baju merah kak chik..nak masuk darjah 1 dah..pakai pampres lagi..tp time tido..ikut kamoo la kak chik...yang pakai tudung ni kak ngah...nak masuk darjah 3...yang pakai tudung ni kongsi bufday date sama ngan aku N kak long dier..mana kak long dier..jap...

 tara...yang awning hitam tu la kak long dier..pandai akak aku bajet nak kuarkan dorang bila kan...so bila mana bufda bertandang, mesti dorang akan egat aku jugak...

tu la kembar si ADAMNIGINA tu...sama tak muka ngan dier..tak kan...
manis kan muka dier...jgn cakap kat dier..kang kembang semangkuk....si ADAMNIGINA tu garang sikit muka..kiikkikikikikikikik...

ni la my cousin yang best...egat lagi dolu kecik2 mmg rajin la gadoh ngan deme ni..geram je rasa..setiap kali balik kampong mesti jumpe N gadoh..kakakakakakak...egat lagi kan soya...


sama tak selfie kami ....
en asbeen kata muka kami sama lak senyum gitoo tau...binik dier tgk pon gelak2 tgk jemah yg kuat bergamba...blogger kan..puiiii...

sekali en asbeen kata mak aku pon sebok nak masuk frame..yela mak..meh masuk sekali ngan yaa ni..

tara...i like this pic..sweet je..mak aku pon suke kan aku ajak selfie sekali...
aku suke mak aku sporting gini...
sama tak muka kami...

 si syawal sebok la tarik2 hujung baju ibu dier...yela jom kiter selfie sekali ye sayang..dier pon dah pandai sekarang tau...
ops...muncung ibu sama tak ngan qisya...aunty falsya uiiittt...


org dok la tgk aku dok selfie ngan semua org..en asbeen deringg je pandang tau..yela..meh sini....kiter gedixsss sekali...
susah benar nak senyum..tgk tu..si izz tgk abah pon tak berkelip...

 masuk balik dalam umah...sessi bergamba atas pelamin bersama keluarga...

 ni la big family pak tam mak tam ni....
yang tengah bawah tu sebaya aku...yang hujung tepi pakai spek tu cikgu muda setahun dari aku...

deme2 ni pandai2 belaka tau...kalo tak da A jgn balik umah ok...kalo bawak balik result..kakakakak...mmg dorang ni stok kumpul A waktu exam tau..baik dari abg membawa sampai ke adik bongsu dorang yg pompuan tu..mmg tabik spring la kat pak tam mak tam ni didik anak2...dorang ngan mak pak dorang pon macam kawan kalo berborak..aku suke sangat2....kalo menyakat..gelak beso...kasi la kat deme..mmg meletop tau...riuh umah..cer kalo pokcik misai ni mula jegil mata..mak semua kecut tu...bekas askar kan...


 ok sila candid n free style ok...

 suke sangat family deme ni...

ohh mak tam windu la yaa ngan sambal tumis ikan bilis mak tam yang mabeles tu...


 ni la adik aky yang kembar ngan mak N tok aku...bersama pengantin...

ok sessi memberi amanat...
siap kata..
"wann balik ..balik...belah laki sambut menantu esok.."

kakakakkaka..pak tam..riso benor anak dier tak mo balik tau..jgn riso pak tam wan balik punyer...

gambar org je..mana aku....mesti la ada pengantin lama ni...berangan nak duduk atas kerusi pengantin tau..siap halau pengantin suruh berdiri..yang halau mesti jemah..katanya..vogue sikit...

haaa...ko..dengan handbag bergerak bagai kan....tetap nak jugak bersanding pengantin lama ni...

gelak je la tengok telatah jemah ni kan...ni baru sikit wahai ahli baru....kami ni gebang tak hengat tau...kiter tunggu sebelah laki esoknyer pulok yee.....

9 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

tahniah

MamaFarah berkata...

selamat pengantin baru buat cousin sue.. sama cantik sama padan.. 2 hero tu pun encem jugak..

Zura@Iwan berkata...

musim knuri la skrg kan..
weekend br ni pun dh attend 2 knuri

weekend ni..inshaAllah tk de aral
ada 3knuri...seb baik area penang je semua..hikss

rajin kamu berselfie beb..hehe

Zee Suhaini berkata...

woowww meraih..memang pengantin sama cantik sama padan sue..congrats

selfie tu penting..dah nama pon blogger..kang kalo takde bahan camner nak citer??? hehheee

Shima Salleh berkata...

tahniah pengantin :)
30hb pun shima ke karak.. kenduri kawen jugak :)

Falsya berkata...

Congrats cousin sue..ehh aah laaa..gambo yg akob kate muke sama tuh mmg sama..hehehe..

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya. Selamat pengantin barui buat mereka.

Nad MamaZN berkata...

Muka pengantin ada iras :)
Moga berkekalan :)

Havoc la famili sue
Klu berkumpul ni sure riuh rendah :)

IntaNBerliaN berkata...

family pak tam ni nampak best je...

btw, sue, chemor tu kat mana??... umah parent saya pun chemor jugak ni...