Yang DiSaYAngi

Selasa, 3 Disember 2013

Wedding My Cousin (PART 2) - sebelah Lelaki

Tadi aku ada citer pasai wedding sebelah pompuan kan...

kali ni nak citer pasai wedding sebelah laki a.k.a sebelah cousin aku ni la...
kami malam tu kat ipoh stay kat homestay je...kelaparan memasing...mmmm..nak G umah pengantin dah malas...anak2 bising nak tido...anak akak aku pon sama..lagi2 yg tecikkan...

egat nak la G makan nasi vangey a.k.a nasi ganja kat ipoh ni..mmg femes kat sini...tp tak dapat la nak G...en asbeen BZ menolong...abg ipar aku pon sama...akak aku si ADAMNIGINA tu tak sampai2 lagi..kalo tak dah boleh ajak dier dah...dier mmg cukup suke dengan makan2 gini kan...kalo tak, tak da la saggup G nasi beratoq kat penang tu kan...

so pagi tu 01.12.2013...kami jalan2 kat playground depan umah..anak2 sebok dok memandang jauh je nak main kat situ...dorang je G..aku settlekan barang..senang nak angkut....

sampai je di umah pengantin...aku tgk dah tersedia dah pelamin ni..

 simple but nice..
less is more..right..

menarik pelamin dier..tak pelu gah2 sangat2..bunga2 lebey2 kan..cukup gini je..simple..suke sangat...pada aku unik...


 serba merah maroon....

 pengantin dah penat nak senyum..yela 3 hari berturut2 kan...


 sessi makan beradab...aku sempat la duduk kat kerusi tu...suke..besar besar sgt...

sempat la mak aku buat puding buih ni untuk pengantin kan....
baguih mak aku ni...

mmg happening..suke pak tam mak tam aku sebab semua ada berkumpul kan...alhadmulillah..adik beradik mak pon cukup korum...sama la adik beradik kami ni...


ops ibu sempat selfie..maap suraya suke bergamba yee...jgn muntah yee...



 mak tok pon nak jugak..alamak mak kantoi GG kamoo mak..kikikiki..tak pe still cun mak aku ni...
izz tergedixs2 kalo nampak maktok dier ni...ops sowi nak bagitau awai2 yang gamba syawal tak da untuk entry ni sebab syawal bantai tido dari 12.30pm - 5.30pm..selamat 5 jam...2X tukar tempat tido...selamat kan...seronok dier lenjan tido ni...bunyi pung pang pung pang music kuat sana sini..org riuh rendah pon syawal tarak heran....mmg ikut abah kaki tido ni..kikikikiki...

elok pengatin menjamu selera...akak aku mula nak bergamba sakan kan...
 masing2 dengan handbag bergerak masing2...
eleh rania..tgk mak ndak pulok....
adam muka bosan takda geng larik2...dah geng dier selamat tido...dier asik la ikut vontot mak dier...


 ada pulok kak long n kak ngah ni...

izz ni adoi asik nak berlarik je..yg jadi mangsa kejar dier bukan aku..tp kak ngah..kikikikiki...


 izz cukup suke koyak2 bunga ni...


 aku suke la pakai shawla ni..bidang dier lebar..tp sangat2 selesa N rasa colour blocking je....nice...


 selfie bersama...

 still nampak lagi benjol kat kelopak mata aku kesan jahit waktu addcident dolu..cam no nak hilangkan tu...adoi....


 time ni izz dah selamat bukak baju hangat..asik dok tarik baju nak bukak...syawal still tido...


 ni la keluarga besar mak aku...meh aku bgtau satu persatu...
1 - maklong aku (sebelah pengantin laki)
2 - makngah (mak aku la...korang tau mana mak aku kan..pose yg paling ayu tu....katanya..)
3 - paklang aku ( yang berdiri sebelah maklong aku tu....)
4 - makteh aku  ( yang duduk sebelah mak aku tu)
5 - maktam aku ( tuan rumah yang berdiri sebelah menantu menantu pompuan dier..)
6 - makciklela ( yang pakai baju hijau tu)
7 - makda ( yg duduk sebelah makcik lela aku tu)/....

yang lain...sebelah paklang aku tu...toktam aku n binik dier..kire adik arwah tokwan aku...yang sebelah mak tam aku tu...binik pak lang aku...maklang yg paling riuh...menantu yg paling riuh tu...paklang aku tu diam sajoo..kikikiki..

mana tok aku...tu yg kecik duduk tengah2 pengantin tu..

nak di jadikan citer...aku dah settle mandikan izz N tidokan izz sambil BF..sekali mak aku dok la melaung dari luar umah ajak aku bergamba satu family...aku malas la..sebab aku ngah BF..dua tiga kali jugak mak aku panggil...en asbeen selamat tido ngan syawal...sekali mak aku panggil, bila kata aku malas...sekali dier kata...
"alah...ko bawak la susu ko tu sekali ngan izz.,..."

adoi sengal jugak mak aku ni....
nak tak nak aku lepaskan jugak..mengamok izz...kaco dier kan...langsung tak m tido..melalak je..aku bg kat abg ipar aku....nak jadi bujang dalam frame ni...akhirnya...

 ni la adik beradik aku..hasil jagaan mak abah aku..alhamdulillah....


meh nak citer siapa mereka...

1 - abg udin ( yg pakai baju merah tu)
2 - kakak - KEMBAQ ( yang pakai tudung putih...kembaq si ADAMNIGINA)
3 - adik - KEMBAQ ( sape lagi ADAMNIGINA..kenai tak..dier je kami panggil adik...bukan dier je semua org panggil dier adik..bajet muda la tu....dier kembaq ngan kakak aku tudung putih tu....sebab tu dier dapat gelaran adik)
4 - jemah la no.4 tu...
5 -  adik - KEMBAQ ( yang laki pakai baju biru tu..yang tu si abg)
6 - adik - KEMBAQ ( yang pakai tshirt hitam..tu si adik)

ni family jemah...mak aku beranak 4x\X...n 2X kembaq..hanya aku N abg aku je tak kembaq..tp kami kongsi bulan bufday yang sama...aku awai 5 hari dari tarikh abg aku....

alhamdulillah dapat jua berkumpul....

8 ulasan:

Hanie(SHMA) berkata...

muka adik beradik ko lain2 yer...heheheh.. best nya ada adik beradik kembar..kembar perempuan x seiras yer..nmpk adamnigina tu lain sket ngan muka kakak..kalo lelaki nampak seiras

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

kali pertama tengok adik beradik jemah...
rupanya 6 beradik ye...
2 kembar lelaki ..2 kembar perempuan..
pasni jemah pulak dapat kembar...hahahah

Zura@Iwan berkata...

meriah kenduri cousin ko..
tema marron..aha pelamin simple tp unik ..

owhhh ko adik badik ada kembar ye..
nnti ko bleh tmbh kembar gak..

Shima Salleh berkata...

best! beranak berapa kali ke dah penuh korum hihihihi...
Tp mmg muka adik badik sue lelain :)
sama tang senyum masing2 kott :)

ezyra daniel berkata...

meriah betul wedding nie..seronok tgk gambar akk hehe...

Iela Fazielah berkata...

huiyo..kembar 2 kali...nnt suraya pun boleh dpt anak kembar ni...akak suka shawl kamu tu..serius mmg lawa

Nad MamaZN berkata...

Seronok la tgk famili sue
Happening!
Sampai tak perasan ada nenek kt tgh pengantin hehe

Sue, shawl beli ktne? Cun seyhh!

IntaNBerliaN berkata...

sue, gtau kat mak sue saya cakap mak sue ni cantik sgt pakai tudung camni... nampak muda..!!