Yang DiSaYAngi

Isnin, 23 Disember 2013

XTVT di hujung minggu

Ni citer sabtu lepas..kononnya lepas en asbeen balik je dari OT petang tu nak G tgk dinosour....si syawal dah sebok cakap dinosour atas pokok kan...so bila memasing dah standby nak siap2...bahagi dua kerja pada en asbeen...en asbeen uruskan anak2...aku settlekan bahagian tumah..sebab rumah tak serupa rumah...udah raya tongkang pecah..malas aku nak layan..dengan dapur selerak mak aku BZ dengan org order kuih..mana tak terlayan nak kemas dapur...so nak tak nak aku kena kana bagi pihak mak aku kan..malam tu dah BZ nak buat kuih 100 bijik karipap denngan bertalam2 kuih kan...dengan rumah serupa tangkang tu..mana taknya kalo setakat syawal N izz main tak selerak mana...tp kalo adam n rania datang...syawal mula nak memunggah semua barang ajak si adam sekali..ikut la si adam tu kan...aku tau dah kalo umah aku selerak mesti kerja syawal ajak adam memunggah..malas layan..korang main la sampai lebam...dah penat main baru ibu ni settle kemas...

elok tu tak lama en asbeen kata adik dier call...ajak main bowling...aku pon 
apa lagi cargas saja la....terus cakap ngan en asbeen posypone la G esok tgk dinosour...en asbeen pon ok la sebab dier tau binik dier mmg suke main bowling N dier pon tau yang dier kena jaga anak sabtu ni sebab binik dier ada tournement kan...

aku egat main 1 game je..sekali terlajak duduk sampai 3 game..nasib baik jugak anak2 memasing behave je..si izz tu gaya dah macam nak masuk dalam lane..asik berlarik nak masuk dalam lane je...si syawal pon behave tau...suke ngan syawal aritu..sepanjang hampir 3 jam tu...syawal keluar tanpa pampres...N alhamdulillah, 5.30pm, 6.30pm n last 7.30pm dier G toilet elok je...sekali bila tukar CD adik dier..dier nampak pulok pampres dier yg mak pak dier spare terus nak minta pakai pampres..adoi..tp ok la B4 pakai pampres tu dier kucil dolu baru pakai...

tetibe syawal nak jugak baling...ibu dier pon ngah practice...mmmm..kasi turn abah la...ibu nak tgk score ibu la sayang...

bila turn en asbeen...en asbeen kasi si syawal..kali pertama n kedua masuk longkang..seklai lagi...slow je bola tu lalu..sekali ke 9 pin daa..terrer..kiikikkikiikki
ada gaya ni syawal di celahan abah..belajar main kan...suke dier...lepas minta main lagi..sekali seronok main, pastu dier tunggu bola dier baling datang..sekali bola tu datang..tak menyempat nak amik..macam ringan sekali bola tu lalu atas tangan dier..muka stand by nak nangis..sekali tgk ibu gelak..tak jadi..pastu diam seribu bahasa..ibu ajak main..tak mo..kikikikkikiki..merajuk la tu....



insyallah nanti kiter main lagi tau syawal..TQ kat pak njang syawal sebab belanja 3 game...seronok ibu syawal n izz main kan....