Yang DiSaYAngi

Isnin, 7 Januari 2013

ini koir..bukan AJL

 
Salam siaran N salam pagi kengkawan...dah makan semua...mesti pepagi ni semua dok berderet entry citer pasai AJL ke-27 malam tadi..mmg da'bomb si aizat ni...santai sajoo..mmm...dorang punyer debaran dah abis..
 
kini debaran aku pulok..kakakkaka...bajet retis..ppuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
 
mana taknye wei..banyak tu lagu nak kena hafal liik, mana nak hafal2 part2 dalam lagu tu..mmmm...macam2..mmg dalam masa 2minggu ni mmg tak masuk opis aku..semua dok sebok nak training sana sini..mmm..termasuk la aku...tu semua sempena perutusan tahun baru..sama macam tahun2 lepas..mmmm....
 
tapi koir2 kali ni sangat2 mencabar bagi aku sebabnyer...boleh di katakan 90% dari semua lagu menggunakan suara soprano..mmmm...
 
dah la tu ada banyak lagu nak di settlekan..antaranyer...
lagu medley p.ramlee
-Getaran Jiwa
-Tari Tualang Tiga
-Ketipang Payung
-Aci2 buka pintu
-Bunyi gitar...
 
Lagu Awan Nano
Lagu Malaysia Baru
Lagu Seribu Impian
Lagu koprat KPM yang baru...
 
 

 yang bestnyer lagu koprat yang baru ni kena nyanyo ngan hafiz N stacy..insyallah klo dorang datang khamis ni...mmmm..egatkan tak yah nyanyi..rupanyer kena join dorang gak..sempena pelancaran lagu koprat KPM yang baru..mmm...
 
 
Baru egat nak selamatkan diri..pon kena jugak..selamat korang bebudak koir..mmmmm
 
lagu2 kat atas tu tak campur ngan lagu Negaraku N lagu perkhidmatan Awam...
 
 
 
 
p/s : penat


Aksi gedixs ibu dan anak

 
 
Salam pagi kengkawan..meh kiter usha sikit aksi gedixs ibu dan anak(dah macam nama ubat batuk)
 
aksi ni berlaku kat carrefour depan sayur mayur je..kakkakaka.....kat depan sayur pon jadi kan...
 

 
 
muka ibu dier semangat kao bergmba kan
 
 
 
p/s : BZ giler arini nak submit keje..

Khamis, 3 Januari 2013

Koir again!!!!!!!!!

 
 
 
Salam petang..dah petang2 baru nak up entry baru..maap...
 
biasa la bila tiba bulan 12-1 mesti sebok nak training untuk koir perutusan tahun baru..mmmm....
 
 
so nak BW korang ponx sempat...
 
taip lelaju sebab dah lambat..
 
sambil menaip sambil pump..ok la tu...nak cepat semua punyer pasai sebab dah lambat...
 
so nnt aku BW korang yee
 
yang penting tahun ni memcabar punyer koir sebab lebey kurang 11lagu termasuk lagu negaraku N perkhidmatan awam aku kena selesaikan...mmmmm....
 
 
p/s : balik lewat lagi arini...


Rabu, 2 Januari 2013

Why u so notty...

 
 
siapa yang notty tu...mai habaq sikit...
 
**********************************************************************************
 
tak da sesiapa....yang notty tu ibu syawal N izz tu..mmmm....
 
ada je nak kenakan si abg syawal ni tau...
 
alkisahnyer semalam...aku dah abis lipat kain..so my turn la nak tgk TV kan...syawal dah abis tgk..sekali abah dier G la bukak ni...
 
citer ni la..ape yg best aku tak tau..khusyuk la si syawal ni tgk...sampai la abah dier tarik tangan nak basuh mulut pon mata dier still pandang TV..alahai anak...
 
sekali ibu dier pe lagi..terus tukar la...
 
sampai je depan ruang tamu, tgk dah citer lain..mau mengamok..guling2 atas lantai..kakkakak..lagi bantai ibu dier gelakkan dier yg ngah menangis tu..kakkakak....
 
last2 aku kena sound ngan en asbeen
"bab2 kaco menyakat anak..mmg cukup suke kan..tukar la"
 
muncung sajoo...terus diam...kasi bukak la balik channel 615 disney..mmm..terus diam...pastu senyum2 kat ibu dier yg membengkak...abah dier sound bukan pe...abah dier pon join sekaki tgk citer ni jugak..mmm..selamat..terus la aku masuk bilik ngan izz, kasi susu terus tido..
 
tak lama si abg dah abis tgk TV kot...datang masuk kaco ibu lak...terus ibu merajuk..muncung tak mo kalah..kakakkaka
 
 
 
p/s : bergegas ke koir lagi..mmmm...pening nak hafal lirik..banyak sangat...sampai 8lagu..haammmikkk
 


Entry pertama untuk tahun 2013 - izz N syawal

 
Salam pagi kengkawan semua..
patutnyer aku up entry semalam sempena untuk tahun baru..malas aku...aku lebey suke nak up citer yang menggembirakan aku di tahun baru ni..
 
macam terasa sunyi je blog ni..ke opis aku yang sunyi..ramai cuti hantar anak2 G sekolah..al maklum la masuk tahun baru, sekolah baru, tadika baru, taska baru...mmmm...termasuk aku pon tak terlepas jua..
 
*******************************************************************************
pagi ni aku bangun mcm biasa 5.30am(nampak waktu bangun pagi pon dah berubah)
 
sudah je mandi..elok pulok haa di izz bangun senyum2..tau2 je dier pon nak ke taska hari ni...
so lepas mandi, terus la aku siap2kan dier sementara abg syawal en asbeen yang uruskan semua dari susu hingga la siapkan dier senang...
 
so far semua ok..penat jugak la mak jemah ni nak tag nama si izz ni..kakakka..seb baik ado ini...
 
alhamdulillah benda ni mmg membantu...aku beli ni kat alamnda je pon...60pcs=RM15...semua benda nal lekat kan...kakkaka...especially EBM izz..kena di jaga betoi2 ni meh..tak mo tertukar....so EBM izz aku dah tag ikut nombor...so boleh la cikgu dier amik susu ikut nombor tu senang...tak le pening2 kan cikgu tu kan...
 
so far beg2 dorang ni semua aku dah kemaskan semalam..termasuk la beg aku sekali..
nampak sekarang si ibu pon dah tak pakai dah handbag sana sini..al maklum la handbag yang sememangnya ada ni pon tak terjaga...izz n syawal..kikikiki..tu handbag mak yang nak di kelek selaloo....pegi keje pon org panggil budak sekolah..lantak G situ..senang...
 
 
baru terhegeh-hegeh ibu dier nak tulis nama...lupa meh..seb baik la maktok demo ni egatkan...
mcm beg gegurl je..lantak situ kaakkaka....ni beg syawal dolu..hadiah org kasi..dari tak pakai...baik kasi izz pakai...dah besar sikit baru pakai yg lain...
 
 
budak bangun awal pagi...lepas azan je bangun..elok la nak..belajar bangun pagi yee....pagi ni so far semua ok, izz tak mengamok pon, susu pon sudah...hopefully izz ok untuk hari pertama di taska ye...
 
jumpe ngan penyelia taska tu suke meh dier kata..
"wahhh ibu nampak berseri je pepagi ni ye.."
 
berseri la sangat..dier tak tau mak jemah ni neves meh nak anta anak hari pertama ke taska ni..al maklum la syawal dolu hantar pon 1T 6B kan...ni izz 3B setengah dah hantar..cuak la jugak kan...
 
tapi ape pon tawakkal sajoo..doa itu penting, moga izz baik2 kat taska..
 
seperti mana aku nasihatkan dier waktu mula2 aku masuk keje, kasi maktok dier jaga...gitoo jugak la aku nasihatkan dier hari pertama dier ke taska ni..moga semua selamat...
 
 
p/s : nak ke koir meh




 


H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK