Yang DiSaYAngi

Jumaat, 11 Januari 2013

Tak da Elektrik

 
Cerita menyedihkan dan mendebarkan di petang rabu 09.2013..

petang tu aku sebok dengan rehasal petang rabu tu..mmg aku asik la dok call en asbeen, sebok dok tanya ok tak dier amik syawal N izz sorang2..dier kata ok..

sekali jam 6.30pm dier call, HP kat tangan waktu aku dok sebok kat atas stage kan..mmg tak angkat la...dah ngah full rehesal koir....lepas 10min aku call..sekali en asbeen kata/.....



"sayang..umah tak da elektrik"...


nak gugur jantung aku...otak pertama yang aku PK adalah...
 bekalan izz dani aqlan...

cuak sangat wei..klo aku kat umah mmg aku dah selamatkan susu tu..tp en sbeen tak dapat la nak buat pape kan..dah dier pon BZ ngan anak2 kan..

nak menangis je aku bercakap ngan en asbeen petang tu...buntu sangat fikiran ni nak buat pe kan..mmmm...mmg kengkadang rumah aku tu kengkadang suis utama tu slaloo tertendang...

aku call akak aku ADAMNIGINA...dier kata 1 bangunan tak da lektrik..adoi..masak...lagi aku serabut...
 otak aku time ni hanya PK camne nak selamatkan susu ni...
last2 aku call CIKMOT...tak dapat pulok...dah sudah....

tak lama aku call..UYUN a.k.a CUTEMUM

pon tak jawab jugak..cuak2..cuak2..cuak2...
 tak lama lepas tu CIKMOT mesej aku tanya nape...terus la aku call dier...dier minta aku anta kat umah dier..klo aku kat umah time tu mmg aku dah zassss ke umah dier...tapi masalahnyer aku kat PICC..last2 CIKMOT minta aku try call FIZA NAMAN..mana tau boleh kan..mmmm...


tapi aku tak call pon..sebab tak lama lepas tu en asbeen call elektrik dah ada...bersyukur sangat2..aku kat PICC tu berdoa tak putus2 moga ALLAH dengar doa aku selamatkan bekalan untuk izz..alhamdulillah ALLAH dengar doa aku..
 
aku terus suruh en asbeen tgk susu, alhamdulillah dier kata ok..tak cair sikit pon...susu yang chilled pon still ok..dah suhu sejuk lagi...setengah jam je blackout...
 
tapi walaupun setengah jam tu..apa2 boleh jadi..
 
benda yang aku takutkan selamat ini dah terjadi kat diri aku..
 
tak lama lepas tu UYUN a.k.a CUTEMUM msj aku...tp esoknyer B4 koir aku call dier...
 
 
 
 
 
p/s : hanya tuhan saja tahu akan perasan aku time tu

Perutusan Tahun Baru KPM 2013 - Teaser

 
tema tahun ni biru N long suits...mmmm..
 
 
selebihnyer nnt dah dapat gamba aku citer ok...
 
 
 
 
 
p/s : sangat happening nyanyi semalam

sama tak???????????

 
 
 
Apa persamaan dalam gamba ni...???????????????????????????
 
 
CIKMOT...kenai tak sama ini baju...TQ yee..
suke tau mak jemah pakai..shelesa
 
 


Kasih Seorang Sepupu


Dorang ni mmg rapat sejak dari kecik...kalo jumpe mak aiii aya mcm bertahun la tak jumpe kan..pelok2 bagai..adoi...

ni antara time family day aritu..sweet sangat tau...

 so sweet..gaya mcm merajuk je memasing...

nak belajar duduk atas pelamin ke syawal...
 
apa la yang di sorokkan tu

 cawan ada air rupanyer..mmmm

ok fine mak jemah datang menyebok...

ok sweet dapat minum sesama..kikiki..
 
sweet sangat tgk dorang ni dari jauh tau...jalan2 sambil main sambil2 pegang tangan hanyun2 gitoo tau..kikikiki...gayoo mcm tak leh di pisahkan je..
sebok la, klo adam takda, syawal mencari, kalo syawal tak da, adam mencari...
 
tapi kalo kat taska mmm...selamat buat tak kenai je,,
 
 
p/s : mesti dah besar makin rapat dorang ni

Rutin di pagi hari

Salam pagi, salam siaran kengkawan....
 
rutin di pagi hari sebelom keluar umah nak memulakan hari mencari rezeki....
 
 
mmg ni la rutin aku sebelom keluar rumah..aku mesti sediakan semua kasut2 deme ni ..senang buat deme ni...
 
sekarang 3pasang..tak lama lagi...4 pasang pulok..kikikiki...
dah abis settlekan semua barang nak di bawak, umah dah settle kemas..ni la last rutin B4 kuar umah..
 
terasa bahagia je tgk susunan kasut ni...cumill je kasut syawal tu...nnt sebelah kasut syawal, kasut adik izz pulok...
 
arini, hari jumaat penghulu segala hari...ibu N abah sedondon...abg N adik sedondon bersama...

 
ibu N abah pink, purple...entah mana 1 warna baju kami ni..akkakaka...
usually, muka si ibu ni mmg excited+gedixs tak hengat kalo depan kamera ni..kakkak..muka en asbeen di paksa senyum di pagi...
"abg sila senyum..tak baik tak senyum di pagi hari, nak cari rezeki ni"
 
baru la senyum tu pon terpaksa..kakakkaka...maroh2..kakakka...bini dier kaco dier bawak kete..
 
 
tapi abg N adik ni tak sempat si ibu nak amik gamba sebab dah nak kuar umah dah,...
abg syawal  N adik izz warna oren...
cumill je deme


Rabu, 9 Januari 2013

Rehesal bersama

 
 
Arini en asbeen amik "handbag" aku kat taska...sebab jadual untuk rehesal petang ni sampai pukul 6pm..so aku pon dah kasitau semua benda kat en asbeen.pasal susu izz, pasai nak kuar awal esok..semuanye...semua dah tersedia..mmmm...
 
 
so petang ni rehesal koir...hope aku hafal semua lirik..ammminnn....tadi pon tersasul 1, 2..kakakka..sengal...nebes mak tau...
 
 
dengar kata aritu si hafiz N stacy  tak jadi dtg rehesal..tetibe dengar kata jd lak..tak yah dok sebok nak PK part dorang kan...mmmm....
 
 
so kepada CIKMOT...akan ku cuba tunaikan hasrat mu wahai kakak...
i try my best ok...
 
 
 
so pepepon..aku akan terjah korang esok...
 
 
 
windu la nak BW korang sesangat ni..taip pon lelaju tau...
 
 
 
 
p/s : penat terkejar sana sini

Family Day Blok B1, Presint 16 -CAUTION entry bergamba

 
 
Salam siaran kengkawan semua...pagi ni curik2 update sebab jap lagi nak G training koir..esok dah rehesal sudah..mmmm....rasa mcm kosong..kosong..kosong...(ala2 najwalatif)...bila tak BW @ comment kat blog korang...mmmm..apakan daya kesebukkan melanda..insyallah abis perutusan ni free la sikit kan..
 
***********************************************************************************
 
06 Januari 2012- Ahad
 
Blok aku ada buat family day....kelasss ko jah buat family day bagai..kakakka...
 
Pepagi semangat bangun nak senamrobik ko..kakakka..egat nak bawak tuwun izz..alih2 dier pon selamat lagi berlayar ngan abah N abg dier..mmm..aku tuwun la ngan akak (NIGINA) N maktok dorang ni...
 
 
Muka di pagi hari ...kikikikiki
 
 
ops...semangat weeiii mak aku senamrobik..org tak suruh kedepan...dier yang dolu dah ke depan..kakkak...mak sapa la ni..aku N akak aku kat tepi gelak je..adoi...
 
berkerut la muka akak aku ni..kakkaka....
 
haa ko..ke main la ibu dua org anak ni...seronok ko kan suraya sowang2 kat bawah kan..free sajoo..
 
abis je senamrobik...sarapan dolu...pastu semangat la aku register nama untuk sukaneka..mmm..semua aku masuk..mak aku masuk anyam ketupat...
 
ok fine kami tunggu mak kami nak beradu tenaga kat belakang tu..
 
 muka rilex sajoo mak aku ni..
 
siap boleh kata.."rilex la..tak yah buat laju2..kang tak jadi.."
 
alamat mmg tak jadi pon..tak menang...tu la rilex sangat..kakkakak...
 
tak lama lepas tu aku join lambung kasih..baling belon kat pasangan...
nampak aku N en asbeen yang paling kecik di antara kaun adam ni..kikiki..mmmm...en asbeen tak pandai tangkap meh...kalah lagi..kakkakak....
 
 
tak lama aku join lagi..."mak limah balik kampong"..dah guano nak main tu..rupanyer gini,.,
 
 ok dah nak start dah..
 
dah nak siap dah...
 

 


ok fine pocong gedixsss meh..kakkakak...
 
gedixs2..pon dapat no.3 meh...kakakkakak
 
suke en asbeen tau bini dier menang..kakakka...si adam larik nampak aku...si syawal lak bukan main lagi gelak2..kkakkaka...dier tau tu ibu dier...
 


ni la adik aku...sarhan...
kiterorg kenakan adam..kakkakak
 
 
 ibu N izz...behave sajoo budak tecik ni
 
 alhamdulillah nama aku naik menang 2nd grand prize..kakakkaka...giler sangkut nama aku..
 




ni menang game pocong tu..sekali bukak haor dryer..kakkakka..jadi la nok..sape nak bagi kan...
 
 
 
p/s : ada lagi gamba..nnt aku masuk lagi...
 


Baru sebok nak pakai SONGKOK

 
 
Salam pagi kengkawan...pagi ni kena publish citer cepat2 sebab pagi ni last training...ptg jap G dah berkampung kat PICC..alamat kalo lambat settle..mmg kena la enasbeen angkut "HANDBAG" mak jemah kat taska petang ni sowang2...mmmm...cian demo...al maklum la...bini awak ni retis...ppuuiiiiiiiii...kakakkakka....
 
***********************************************************************************
 
Pagi ni nak bercerita pasai syawal..
 
lama tak bercerita pasai abang tecik ni..mmmm...
perkembangan dier sekarang ni..
 
* Lagi 2 bulan nak masuk 3Tahun..
* Alhamdulillah lepas G jumpe paed aritu untuk suspek autisme...abg tecik dah mula nak berkata2..nampak la ibu abah dier dah paham sikit ngan ape yg dier cakap..
*suke sangat bagi adik nangis dengan jeritan dier....
* Abg tecik pon mula nak jeles ngan si adik..kakkakak...ok la tu walaupun lambat..pandai tu dier nak kasi barang kat si adik.."nah..nah...nah"...mmmm...pastu amik balik..tapi masih belom mahu main ngan adik dier...si adik yg aver tau jerit2 nak main ngan abg tecik
* Kuat merajuk sekarang ni..klo kena bising ke hapee...mmm...terus la muka masam pandang ke lain sambil peluk tubuh...pastu mesti ada ni.."huh"..alamak..
* Perkembangan yang best..dolu cukup tak suke dengan SONGKOK...asik la nak buang..tapi sekarang ni...
 
 
nampak besar dah anak ibu ni...segala benda la nak buat..mmm....
 
 
 
p/s : adik tak sihat..hangat je badan..demam kot+selesema N batuk..al maklum la duduk taska kan
 
 
 


Selasa, 8 Januari 2013

windu nak BW la

 
 
Nak sangat blogwalking korang...tapi tak berkesempatan betoi..mmmm..tunggu la lepas khamis ni aku BW korang lelaju tau..
 
 
 
rindu sama kamoo meh...
 
 
 
 
 
p/s : nak G koir...td pagi tak G..kompom kena bambu ngan cikgu ni

Apabila stress melanda

 
Apabila stress melanda...
 
 
pertama yang aku PK...
 
MAKAN>....MAKAN...MAKAN..MAKAN...
 
 
stress ngan keje...asik tak betoi sajoo..bukan salah mak jemah tau..mmmm....
 
abis biskut member aku rembat masuk perut..mmmm...
 
nak pump time tak leh...kena cool down dulu..baru buleh...
 
 
 
LAPAR
 


Isnin, 7 Januari 2013

ini koir..bukan AJL

 
Salam siaran N salam pagi kengkawan...dah makan semua...mesti pepagi ni semua dok berderet entry citer pasai AJL ke-27 malam tadi..mmg da'bomb si aizat ni...santai sajoo..mmm...dorang punyer debaran dah abis..
 
kini debaran aku pulok..kakakkaka...bajet retis..ppuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
 
mana taknye wei..banyak tu lagu nak kena hafal liik, mana nak hafal2 part2 dalam lagu tu..mmmm...macam2..mmg dalam masa 2minggu ni mmg tak masuk opis aku..semua dok sebok nak training sana sini..mmm..termasuk la aku...tu semua sempena perutusan tahun baru..sama macam tahun2 lepas..mmmm....
 
tapi koir2 kali ni sangat2 mencabar bagi aku sebabnyer...boleh di katakan 90% dari semua lagu menggunakan suara soprano..mmmm...
 
dah la tu ada banyak lagu nak di settlekan..antaranyer...
lagu medley p.ramlee
-Getaran Jiwa
-Tari Tualang Tiga
-Ketipang Payung
-Aci2 buka pintu
-Bunyi gitar...
 
Lagu Awan Nano
Lagu Malaysia Baru
Lagu Seribu Impian
Lagu koprat KPM yang baru...
 
 

 yang bestnyer lagu koprat yang baru ni kena nyanyo ngan hafiz N stacy..insyallah klo dorang datang khamis ni...mmmm..egatkan tak yah nyanyi..rupanyer kena join dorang gak..sempena pelancaran lagu koprat KPM yang baru..mmm...
 
 
Baru egat nak selamatkan diri..pon kena jugak..selamat korang bebudak koir..mmmmm
 
lagu2 kat atas tu tak campur ngan lagu Negaraku N lagu perkhidmatan Awam...
 
 
 
 
p/s : penat


Aksi gedixs ibu dan anak

 
 
Salam pagi kengkawan..meh kiter usha sikit aksi gedixs ibu dan anak(dah macam nama ubat batuk)
 
aksi ni berlaku kat carrefour depan sayur mayur je..kakkakaka.....kat depan sayur pon jadi kan...
 

 
 
muka ibu dier semangat kao bergmba kan
 
 
 
p/s : BZ giler arini nak submit keje..