Yang DiSaYAngi

Jumaat, 18 Januari 2013

Baru macam ni dah pening

 
 
Baru gitooo dah pening..kakakka...belom macam UYUN a.k.a CUTEMUM
 
kakakkakakaka....
 
aku nak susun tindih2 gitooo....en asbeen kata tak payah..katanyer biarkan gini..senang nak amik.....

sebab susu yang baring (hijau ) tu yang awal kan..nak la tindih yang berdiri kat atas..kata en asbeen..kang amik..runtuh pulok...tak yah la..mmm..sabo je la...

alhamdulillah tgk gini pon dah bersyukur n bangga dengan diri sendiri...nak gak penuh macam
UYUN a.k.a CUTEMUM
.nak gak..tapi alhamdulillah banyak ni pon dah bersyukur sangat...so far buat masa ni mmg cukup untuk izz...tapi tu la..nak pump kat tempat sendiri..nak handsfree susah...tapi ku gagahkan jua jebat..kakkak..demi izz...
 
 
egat nak G kedai la cari 1 lagi corong...nampak tak getah tu...getah tu la aku buat handfree....kikiki..nnt aku tunjuk caranyer..kakakka...
 
 
izz pon sejak duduk taska ni pon minum dapon dah tak banyak sangat dah...kasi 5 botol = 3oz...misti tinggal 1 botol....
 
 
p/s : semangat berkobar2 nak jadi mcm kawan aku ni
 
 


protes nampak

 
 
Sejak dua menjak ni...syawal nampak perubahan dalam diri dier...
 
syawal dah mula pandai protes...
 
 
sejak2 ni kalo tak dapat ape je..buat benda yang kiter tak suke....
ibu N abah ni bukan mara...tegur je elok2..pon nangis....mula la muka tu nak buat nangis...kali pertama ok lagi, kali kedua sikit2..kali ketiga baru meraung..mmm..padahal ibu N abah tak marah dier pon...
 
selaloo kalo jadi gini time dier mmg time nak tido, nak makan...mmmm..masalah....
 
semalam..slamber dier suruh aku angkat dier nak masuk dalam buai..tak mo la kan..duer kan dah besar...mmmm..lagipon elok pulok aku ngah menyusukan izz..adoi...masalah..pastu mula nak larik2 jatuh, meniarap pulok..alahai syawal...selaloo je kena ngan abah dier..aku ni selaoo la nasihat kat dier..kejap tu je la...jap G buat balik..mmm....
 
mmg nampak sekarang dier pandai protes N merajuk sudah..alahai...
so far syawal dah kena marah betoi2 baru dier akan dengar kata..tak mo la kan..asik nak kena marah ke hape...tapi selaloonyer dah jadi habit kalo kena marah atau kami marahkan dier...dier mesti datang pelok, cium, salam ...
 
 
 
p/s : guano yee


Bangga Je kawan sama Kamoo

 
Salam pagi kengkawan...
 
pagi ni aku masuk opis macam biasa....
sekali kawan aku bukak http://www.hmetro.com.my/
 
terus nampak si dia ni...
 


 
menjerit keriangan aku..dah gayooo macam aku pulok yang masuk paper..kakkakak...kengkawan aku pon siap kata "wei tgk, ni kawan sue"..semua pakat berkerumun...wahh jemah betoi dorang ni...terus aku call uyun..dengar sore mcm br bgn tido..bila cakap je, terus suke dier..riang ria di hari rayatumpang kawan meh..kami ni sesama beranak, sesama pregnant..sesama scan3d dolu...anak sulung pon beza 2bulan je..anak kedua ni pon beza seminggu je...leh jadi besan tak??????????kakakakkakakkaka...
 
anak UYUN a.k.a CUTEMUM ni pompuan, anak aku laki..dah kena..kakkakak...
tadi macam takmo G break1st je, nak ngadap PC..sekali kawan aku beli paper...
nampak lagi..
 
wahhh terus letak tepi makanan aku...terus baca x berkelip...aku terus whatss app kat 

UYUN a.k.a CUTEMUM n NAD...sekali NAD kata pon jadi topik kat hotfm...wahhh best tu...
 
tadi whatss app ngan UYUN a.k.a CUTEMUM...seronok dier..kikikiki...
 
tapi UYUN a.k.a CUTEMUM riso dier kata tgk kat FB hotfm...macam org kata dier jual susu..
 
kalo jual susu...2 singgit...2 singgit...ni tak do pon...dier pon tak amik duit pon...
mmg ikhlas dier nak memberi...dier pon dah PK akan kemungkinan2 yang akan berlaku...dier redho...kikiki...
 
biar la uyun apa yg org nak kata..org tak da kat tempat kiter..org takkan paham akan keikhlasan hati kiter sebagai ibu nak berikan susu ibu ni...abaikan mereka dengan labu2 nya..itu semua org yg fikiran cetek...gayoo macam kiter ni simpan susu, N nak bagi anak susuan tu susu kiter tanpa PK apa2 kan..sabar la je la...ni semua dugaan...jeles meh...dorang tak da..kakkakakkaka////
 
UYUN a.k.a CUTEMUM ni dier mmg langsung zero pasai knowledge pasai EBM BF ni...waktu pregnantkan sara pon dier tak PK nak susukan sara dengan susu dier sampai umur 2 tahun pon..sekali tgk sara ok..N aima, husband UYUN a.k.a CUTEMUM mmg sokong sangat2...
 
 
mak jemah tumpang gembira sama kamoo UYUN a.k.a CUTEMUM...bangga je dapat kawan sama kamoo...
 
 
 
p/s : aku pon tak meriah gito...alhamdulillah cukup untuk izz...
 
 

Khamis, 17 Januari 2013

Izz 4bulan

 
Alhamdulillah arini genap la usia izz dani aqlan 4 bulan..
 
semangat adik tecik ni tau...
suke sangat tgk abg dier jerit2 depan mata dier, gelakkan abg dier bila abg dier nangis..kakkkakakka...
 
 
selama 2minggu dier duduk taska di waktu petang ni...hari pertama N kedua saja nampak izz mcm tak bermaya...tak cukup tido...hari ketiga - kini so far alhamdulillah nampak ok..aktif...
 
dah boleh meniarap tapi 1/4..kakkakak...badan dah pusing..kepala tak boleh..berat..tp tak la bising kan...tp bila ada yang bantu dier meniarap..kepala bukan main lagi tinggi melayut..kakakka
 
 
cikgu dier pon kata izz tak susah...senyum je org kata kat dier...kawan sebelah nangis pon senyum je..nangis pon si izz ni pon nak susu je...so far balik dari taska mmg izz akan backup 2jam tido...lps ok dah..mmmm..sebab mlm kena tukar CD kan
 
 
penggunaan CD pada izz so far alhamdulillah nampak memberangsangkan punggung omelll adik tecik ni...dier pon selesa pakai CD ni...cuma tu la kat taska dorang tak mo terime CD...so kena la pakai pampres jugak..tp so far tak luak lagi tgk pampres izz tu..alhamdulillah...
 
 
 
EBM tak la meriah mana...tp alhamdulillah cukup untuk izz dani aqlan...alhamdulillah la...meriah la jugak kan...walaupun..kakakkaka...so far izz masih menerima susu ibu sepenuhnyer..tiada fM lagi buat masa ni..doa aku moga berkekalan seperti yang aku hajati..amminnnn,....aku tau ALLAH dengar doa hambamu ini...walaupun aku selaloo terskip 1 sessi kan nak pump..al maklum la...kijo banyak tp...nak ke surau tu, walaupun dekat secoek je pon rasa mcm ada batu...kengkadang aku pump jugak kat cubicle aku..tp agak susah la nak handsfree kan...mmmm...tp dah ada penyelesaiannyer...insyallah ok...
 
 
doa seorang ibu...moga anak2 dier membesar dengan sihat di depan mata dan menjadi anak yang soleh untuk ibu bapa...ammminnnnn....
 
 
p/s : arini no cucuk2...mak jemah suke, tak yah tgk jarum panjang..kakkakak


Rabu, 16 Januari 2013

JJCM - haji sharin low

 
 
Semalam en asbeen blk dari futsal..aku terus ajak mkn kat luar...sekali en asbeen kata ok jugak..kiter try makan kat sini...
 
 
 
mlm tu kami  G..tgk tak ramai...so ok la...sekali dapt menu...1st time kami carik menu lambat giler...terus en asbeen kata...nk makan nasi goreng,...
 
aku pon balas la..."ala..kalo takat nasi goreng..kedai pon boleh...kiter amik makanan berlauk...tak pe saya bayar..(tu pon dalam hati telan air liur jugak)..
 
last2 kami amik ni..
 
tomyam - RM12.00

 Kailan ikan masin ayam - RM18.00
 
sotong celup tepung - RM20.00
 

air laici N air kasturi boi - RM4.50 secawan
 
dah order tu..mmg tgk muka en asbeen tu semacam..terus aku kata..
"abg nak kuar ke dari kedai ni.."
kakkakak..mmg kena maki la pastu..kakakkakka..
 
so far tomyam dier mmg ok, sedap...sotong celup tepung tu sedap, lembut..senang nak potong...
 
tapi kailan tu out la..ayam dier ok lembut...
 
so farr boleh masuk tekak jugak la...
 
mmmmm...

amik gambar dolu sekeping dua..

tak sudah2 ngan rainbow ni...jatuh cinta meh

so far pada aku..mmg mahal..sampai terbeliak bijik mata la kan...
 
aku siap cakap nga en asbeen
"tak pe la bang..ni kiter terkejut sebab mahal, tak datang dah...yang lain terkejut sebab murah, kiter datang lagi..."
 
mmg 1st N last la aku datang..mau kopak aku camni..kakkaka...so pagi minta duit belanja kat en asbeen..kakakkakakk
 
 
p/s : nak G alamanda la





Majlis Cukur Jambul DANIA MAISARAH

 
Salam pagi semua..
B4 nak buat bekal untuk izz..aku nak citer pasai weekend lepas..
memenuhi jemputan majlis sana sini..
(gayoo mcm banyak je jemputannyer..1 je kot..kakakka)
 
 
sampai2 je kat umah UYUN a.k.a CUTEMUM tu elok pukul 12.30pm...mmm...parking pulok betoi2 la sebelah ngan kete NAD a.k.a MAMAzn...nampak sangat dah hafal no.plat kete deme ni..kakka...
 
sampai2 je aku terus jumpe NAD a.k.a MAMAzn...sengal kan aku ni bukan nak jumpe tuan rumah dolu...kakakkak...nak guano...dah jumpe NAD a.k.a MAMAzn dolu...dier la aku terjah dolu..en asbeen N syawal dah serbu makanan dolu..alahai nampak sangat lapar nampak..
 
sampai2 je kat NAD a.k.a MAMAzn, terus 1 hamba allah ni bersuara,..(PAPAzn)..
 
PAPA zn : ehh...mak jemah..(gayoo jemah ko panggil mak ni..akkakka)..baru sampai ke..ko tak makan ke????????
aku : GILER MAK JEMAH tak makan...kat opis ni PIRANNA ni..kakkaka..
MAMAzn : bukan tadi dah salam ngan akob ke...(di ajukan soalan kat PAPAzn)..
PAPAzn : ye la..mana la tau jemah datang asing2 ngan akob..kakakka..
 
bantai gelak semua..
 
kan...giler mak jemah datang sendiri...mau kena potong kaki si en asbeen tu klo dtg sendiri..kakakka...
 
 
lepas tu baru jumpe UYUN a.k.a CUTEMUM ...seronok la kami berburak kan...
 
 
 
time kengkonon si PAPAzn tu suruh la jemah ni jgn membelakangi dier..nak amik gamba candid..kengkonon kami rancak berjemah kan..maap la PAPAzn mak jemah ni nampak kamera...mula gedixs dier datang..kakakka...
 
elok pulok time ni en asbeen amik gamba...tak sedar diri si suraya ni..org lain sebok pagang anak..mak jemah kasi kat laki mak tau..kakkaka...kata PAPAzn..bajet single latu..
harus la..kakkakak...puuiiiiiiiii
 
time tah mana dania dah..tak sempat nak bergamba...macam lupa je dier...sra apulok udah tido..mmmm...cantik tak kami susun ketinggian macam tangga...
 
 
si zakwan ni bila PAPAzn tanya kenai tak aunty soya ni..boleh tak kenai katanyer..kakkaka...aunty soya kasi air milo nak..kakkakak..
 
syawal pulok tak mo bergamba..alahai...
 
semangat tau pegang si nayli...mmm..teringat je muka dier malu2 meh..dah pandai tu tgk bekas air syawal tgk upin ipin...muncung2 mulut dier nak tunjuk upin ipin kat mama N aunty soya ni.kkakakka...
 
 
 
TQ uyun sebab ajak sue sefamily..mmg best tau...
 
 
 
p/s : LAPAR...nak G pump..bye
 



Wordless Wednesday : siapa itu?????

maaf gamba blur...tapi apakah itu....
 
 
 
ni dia...si abg tecik syawal yafiq yang menjadi rutin bila hantar dier..port tu di buka hanya untuk dier sajoo pepagi ni...mmmm...untung la boleh tgk ibu N abah dier pergi keje..kikikiki
 
 
 
 
p/s : sayu rasa hati..

Selasa, 15 Januari 2013

saya sama tak????????

 
 
 
saya sama tak ngan pakcik saya...
sama kan...pose saya pon sama...
 
tu yang saya suke ngan pakcik saya ni..kikikiki...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s : suke tgk gamba ni


Apa yang kamoo buat tu syawal

 
 
Gaya syawal tgk TV...
 
 
agak2 ada yang nampak tak...mmmm..selamat la laundry bag mak tok demo ni...di buat mainnyer...bakul aku pon di sesahnyer
 
 
p/s : lapar kot
 
 


Giliran Izz pulok

 
 
Salam siaran, salam pagi kengkawan...
 
Sejak2 izz hantar ke taska ni, izz dah 5 hari ni selesema N batuk..tapi batuk la tak la teruk, tp masih dengar bunyi batuk...sebagai ibu, walau sikit, mmg risau la kan...kena pulok ngah selesema, tp tak kuar pulok hingus dier...mmmm..mmg kat dalam je...dengar pulok bunyi wheezing tu kan...mmg takut la kan...
 
 
aku mmg dah kenal bunyi wheezing ni kan..sejak2 syawal di isytiharkan ASTHMA ni kan...
 
 
alhamdulillah syawal sejak meningkat usia ni, dah jarang2 sangat sakit, demam, batuk, selesema...last semua tu ujung bulan 6/2012...lepas pada tu dah tak da dah..alhamdulillah sampai sekarang..moga kekal sihat syawal yafiq..ammiinnnnn...mmg dugaan jaga syawal yafiq dari kecik sakit sampai kini, tp aku redha dengan ketentuannya kan...
 
 
now bermula episod baru untuk izz dani aqlan...
alhamdulillah izz, walaupun tak sihat kan, still nampak boleh senyum...tak merengek...
 
 
semalam lepas keje, aku N en asbeen terus zasss ke klinik kesihatan presint 9 tu...so setelah lama menunggu, akhirnyer tiba turn izz, dah cakap2..doc suruh kasi neb..alamak bermula la episod kamoo wahai anak...
 
 
 kesian kamoo wahai anak..kecik2 dah kena ye..tak pe la demi kesihatan kamoo..apa saja...
 
 
 mula2 ok..siap berburak-burak ngan abah dier..lama2 dier meraung..tapi tak la teruk sangat..dah penat meraung, dier mengomel je..sampai tak dengar dah sore dier..dah penat...adalah dalam 10min baru settle..
 
 
dalam masa tu apa yang abg syawal buat..mmmm...tercengang dier tgk adik dier kena neb...terkenang la tu saat2 dier harungi hidup ngan neb tu kan...
 
terus larik kat mesin penimbang..alahai anak..
 

 minta aku amikkan buku..nak baca..bukan main lagi..alahai lupa pulok ibu dier nak tgk berapa berat dier time tu..alamak...leka ngan izz la tu ibu ni..
 
 
khusyuk bnar saya membaca tau..saya paham ke tu...
 
lepas tu baru ok..so jumpe balik doc...doc check balik..so far dah hilang..tp kemungkinan besar akan di serang balik..biasa la duduk taska kan...sampai umur dier 2 tahun, mungkin dah ok sikit..mmg pon sama la ngan syawal...harungi macam2...sampai umur 2 tahun ni dah ok dah sikit..alhamdulillah...
 
so far doc bag ubat titis hidung N ubat cair kahak, sabutamol..
 
tu la cabaran menjaga anak ni kan..nak tak nak, kena la harunginyer...
 
 
 
p/s : pepagi hantar syawal N izz, dapat tgk senyuman dorang, walaupun tak sihat itu dah memadai untuk aku sebagai ibu..


Isnin, 14 Januari 2013

koir KPM featuring hafiz N stacy

 
 
Berbalik citer tadi perutusan tahun baru tadi....selain lagu medley P.ramlee N seribu impian..kami nyanyi lagu lain bila menteri datang...
 
 
kami nyanyi lagu
 
 
Malaysia Baru...
 
dan
 
 
lagu koprat baru KPM.
TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA
feat hafiz AF n STACY AF
 
 
 siap sedia geg2 koir KPM nak naik stage ni..berdobar memasing ni...
cuba carik mana aku??????
tu haa..kat atas ngan berborak membelakangkan kamera...jemah sekejap..kakkakakak
 
 
bau lepas nyanyi lagu Malaysia Baru...tunggu yang di nanti naik stage...
 
 

 dah mana....ketar lutut meh tunggu demo ni...
 
haa...baru naik...ni ngah nyanyi ni...
sedap jugak lagu ni cikgu koir kami buat..mmmmm..bangga je....
sore hafiz mmg terbaik..sangat2 admire...walaupun....mmmmmmmmmmmmmmmmmm
 
dah abis nyanyi..dorang terus tuwun, x sempat langsung nak bergamba atau sembang2 bagai..mmm...so hajat CIK MOT n NAD mmg tak kesampaian ...mmg aku nak jumpe dorang nak kasi dorang cakap ngan kengkawan aku ni..tp apa kan daya tak dapat...
 
tapi kawan aku urusetia hari tu sempat amikkan gambar...
 

 cikgu stacy...kurus sangat..macam aku..puuiiiii..kakakkak...kasut tinggi meh..4inch...
 
 
ni satu lagi..adoi hensem meh..kurus sajo..tinggi aku ni...
bangga je nyanyi ngan dorang ni

ni sumber dari FB STACY...dorang ngah recoding lagu ni hari rabu tak salah aku..

 ni pon dari FB STACY
 
ni pulok dari instagram HAFIZ AF
 
 
sangat2 best nyanyi ngan dorang ni...nnt ada masa aku upload video yee
 
 
p/s : lepas ni mungkin event APC pulok aku join koir ni


Perutusan Tahun Baru 2013 KPM

 
 
Arini baru ada rasa nak bercerita pasai perutusan tahun baru 2013 ni...
 
EIMA tak dapat la tgk aku tahun ni ye...tahun lepas aku nyanyikan tok dier..kakkakak...
 
gamba pembuka bicara..
 
 
time ni tak tukar baju lagi...rajin aku tukar2 baju ni...awal meh aku hantar izz ke taska ngan kawan aku...6.30am dah ada kat depan taska..mana taknyer aku pukul 7am dah nak ada kat PICC dah..mmm...
 
sempat tau kami ni..sampai je aku ajak kawan aku pose kat sini dolu...
 
tema tahun ni warna biru N long suits...
 
 
ok fine kiter make up dolu B4 naik stage...
 
ni la hasilnyer...
 
haa...dier ni jarang sangat2 pakai make up..so bila make up mmg terbaik la kan...
 
haa...susun pon dah macam susun tangga meh..aik...bakpe si jantan tecik tu ado kat belakang tu..ado je...
 
 
nampak lain pulok haa aku gini...

geng jemah's aku kat atas stage ni...
 
 
lama mak aiii nak tunggu menteri tibe ni,,,mmmmm...naik lenguh aku siap bukak kasut lain...
 
acara pembukaan lagu
seribu impian N medley P.ramlee
 
 
 
 
p/s : lepas ni aku citer lagi yee...dengan lagu lain


DULU dan KINI

 
Pagi ni nak bercerita pasal dulu, kini N selamanya..mmm...
 
 
bebaru ni mak sedara aku ada tag kat FB gamba kami kecik2 dolu2....kakakka..kelakar meh...bila di renung...dah besar panjang kami semua ni..nampak lain sangat ...
 
 
biar gamba ceritakan segalanyer..
 
**************************************************************
 
ni la mak aku..siap pakai baju, SK serdang tu...kakakkak...sama tak muka dier...ada beza tak
 
meh kiter usha anak2 dier...
 
 
ni abang aku...
sallehuddin amir hussain...mmm...sama tak...
 
 
gamba akak aku ADAMNIGINA n kembar die ada..tapi aku tak masukkan...mau kena maki aku...aku tgk gamba dier pon aku bantai gelak guling2..kakakkaka...adik..adik..adik...tak leh lupa aku ngan gamba tu...tapi akak aku ni gamba dier mmg aku 1 family tak penah tgk pon gamba BB...gamba dah besar sikit ada la,.
 
 
 
ni aku la..lain tak..kakkak..aku egat gamba ni dolu aku tgk kat tarikh gamba ni...bulan2/1987
mmm..lama dah tu...
 
 
 
ni adik aku yang kembar tu...
mohammad sarhan amir hussain...mmm...bila tgk gamba dier kecik mcm muka izz tau...
 
ada sama tak ngan muka pok cik dier..
 
ni kembar adik aku tadi..yang tadi tu abang..ni adik...
mohammad saufi bin amir hussain...
 
ni gamba dulu..sekarang dah panjang rambut...kalah rambut...bajet faizal tahir ni...puiiii
 
 
 
 
 
 
nampak lain sangat semua muka..kakakkakak
 
 
p/s : terkenang je