Yang DiSaYAngi

Jumaat, 1 Februari 2013

Susah ke nak PUMP SUSU sambil bekerja

 
 
Salam pagi kengkawan...arini yang mana di wilayah mmg yahoo la yee...1st feb dah cuti kan sempena hari wilayah...tahniah kat aku gak...cuti hari ni..kakkakak...
 
sedang sedap2 hero2 kesayangan aku beradu di khayalan tu, elok la aku settlekan ape yang perlu....blog mak jemah jgn lupa jenguk yee....ni curi2 update sementara demo2 ni nyenyak tido tak hengat kan...baik yang dari tecik omelll tu, yang besar sikit sampai yang si abah yang konon tinggi tu..kikikikikiki...
 
 
arini mak jemah nak kongsi mongsi sikit pasal pump kat tempat keje...terutamanya kat workstation sendiri kan...
 
 
so far mmg aku selaloo jugak pump kat surau...sebab surau sangat2 la dekat ngan tempat aku...tapi kengkadang kekangan masa kerja tu yang membuatkan aku pump kat cubicle saja..
 
kalo nak di ikutkan pump kat surau lagi selesa lagi berbanding kat cubicle..tapi apokan dayo kan..kengkadang boss pon mencarik jugakkan...yang mana paham..ok la kan...mmmmm....
 
so nak tak nak kena la pump kat cubicle...cabaran pump kat cubicle ni...walaupun tempat aku hujung kat dinding tu...tersorok...tp aku mmg org selaloo datang kan...lagi2 lelaki..mana yang nak tanya pasal service la kan...elok pulok kawan aku sowang ni kalo tak beli surat khabar bukan dier la...sebab lelaki2 kat opis aku ni mmg suke membaca kat area tempat aku....dorang ni pemalas nak membeli..kakakka....
 
so kengkadang ada yang perasa bila duduk sebelah tgk aku pump, berlindungkan dengan shawl kan...yang paham akan kata
"oit...buat stok susu ke"
 
aku akan balas...
"ye arrr..bukan stok la utk anak aku..ko ado...kakakkakka"
 
 
tapi yang mana bujang tu, terpinga2 jugak la menanya kan..aku juz cakap...
"buat bekal la...ko nak..kang ko nak, ko jadi anak aku pulok.."
 
terus dorang cakap..
"sengal ko ni sue.."
 
 
tu la tanya banyak2 lagi...so far buat masa ni naluri keibuan tu kuat buat aku rasa tak la janggal bila pump kat cubicle kan....opismate aku pompuan yang duduk sebelah aku, cukup la suke kalo aku pump...suke dier tgk flow susu kuar sikit sampai kuar banyak...terruja dier..dier jugak la yang tak bagi aku pump kat surau..sebok nak tgk...tp dier jugak yang cover aku kengkadang kan...kikikiki...
 

 
spectra 3 ni sangat berjasa pada aku selama 4 bulan ni....tp aku nak let go la...
RM300...ada yang nak tak...kalo nak kasi tau ye....kalo ada kengkawan korang ke...kasi tau la yee...
 
 
 
 
p/s : nak letgo, sebab nak amik yg lebih ringan...yg penting bukan FS la...kikikiki
 


Khamis, 31 Januari 2013

Cara Handsfree yang JIMAT (BF)

 
 
Salam pagi kengkawan...tadi aku sebok dok BW korang je...
sebab pagi tadi jugak la aku dok sebok ke LPPKN..nnt aku citer kat korang buat ape aku menyemakkan diri kat sana...
 
 
Hari ni aku nak citerkan pasai Cara Handsfree yang JIMAT (BF)
 
ni pon aku jumpe kat FB BREASTPUMP MURAH...so aku like la...mcm menarik kan....nak kasi link..FB kat opis block pepagi ni.kkakkakakaka..petang baru ok...
 
 
ni cara pertama tanpa mengeluarkan wang anda...wahhh...semangat ko bercerita...
 
 Barang yang pertama harus la ada ni...
getah rambut gini tau..pulun la aku mencari kan...baru jumpe..time tak mo cari, ada je...
 
 
 
senang kan..hanya memerlukan nursing bra N 2 getah rambut...dah boleh handsfree gini..kikiki..
 
 
photo credit dari FB BREASTPUMP MURAH
 
 
alhamdulillah rezeki semalam aku berhandfree...
 

ni time pagi...
 
 

 

 ni time petang..mmg tak banyak...ko tgk la meja aku berselerak ngan keje..nak pump sambil nak ke sana ke sini pon tak selesa...mmmm...stress sikit kot...elok la pulok. sambil pump, sambil buat keje..perut lapar...makan biskut...mmmm..takpe..at least ada rezeki untuk izz hingga kini...
 
 
 
 
p/s : nak G pump kejap ye


Rabu, 30 Januari 2013

APTB - ni bukan bahan pembelajaran yang betul ni

 
 
Salam pagi(nak masuk tengahari dah)...kikikiki....
 
 
Arini aku nak kongsi ngan korang 1 pengalaman aku beli bahan pembelajaran untuk syawal yafiq,...
 
 
waktu aku kat umah MIL, kami singgah la giant kluang parade...tetibe syawal nampak buku ABC...
murah la kan...sekali dier rembat 2...jadi la RM 2.00..tak ralat pon..demi anak kan...
 
 
tak belek pon..sekali balik umah, syawal dah sebok2 cari pensel..bila dier bukak je...aku dah bantai geleng2 kepala...
 
 
nampak..paham ke syawal yafiq...kasi la contoh2 untuk alphabret tu yang senang2 sikit..N mudah untuk budak2 paham kan...walaupun dorang bukan nak paham...tapi at least dorang tau tu ape...
 
 

sekali aku pon kuar..kakkakak...
sekai piranha..kakkakkaka....mmmmm...
en sbeen bersuara...
"ehh awak pon ada jugak dalam buku ni"
 
 
yang tak menahan bila last page...adoi....mmg tak baguih la buku ni...
 
korang tgk la...

mmg tak patut ni...mmmmm..pandai pulok tu di hitamkan kat "situ" pulok..alahai...
 
aku tunjuk kat FIL aku, dier pon tak setuju dengan buku ni...apa la..
tapi MIL aku kata takpe...dorang belom paham...tapi tak boleh la kan...mmmmm...
 
 
mmg bukan 1 bahan pembelajaran yang baguih la untuk syawal yafiq..mmmm...syawal tgk ni..gelak2 dier...aku egat tak kena ngan aku..org lain je..last2 kena jugak kat aku...
 
 
 
 
p/s : bukan aku je yang kena ni


Selasa, 29 Januari 2013

Dah tak da tempat lain ke sayang

 
 
Baru2 ni kat kampung MIL aku mmg gunakan CD untuk izz ni...
 
 
so settle sessi membasuh sana sini..dah kering...aku pon angkat la letak atas katil..nak angkat yang lain kan..mmg nampak si syawal ni...
 
 
 
sekali...bila masuk bilik...nak marah kang MIl aku dengar pulok...terjatuh abis baju bajan aku collect kat ampaian...
 
korang tgk la...
 
ada ayang nampak tak ape jadi ngan insert CD izz ni..

mmmm....muka sedey je la aku boleh buat depan syawal...terus la syawal letak pen dier...dier datang pelok aku...cium kiri kanan pipi aku...siap salam cium tangan aku kiri kanan..
lepas tu dier amik balik pen tu, kuar dari bilik G kat abah dier...
 
sedey pedey meh..mmmmmm...
tu je la perasaan aku waktu tu...
 
 
 
 
korang rasa boleh guna lagi tak insert ni...
 
 
p/s : ada yang boleh bantu


Berita yang menggumbirakan buat aku...(BUAT AKU JE LA)..

 
kalo ada yang follow blog aku last week...aku ada bgtau yang aku CUTI KAPIT+WISH ME LUCK
kan...mmg ada pon...
 
 
malu nak citer ngan korang...tp nak jemah jugak kan....bebudak opis aku dah sebok aku jemah dah..kakkaka...
 
 
walaupun lambat...walaupun apa sajoo yang org kata kan....ayat aku hanya 1..
"ADA AKU KESAH??????"
 
 
kakkakakka....selama aku cuti kapit ni, aku G driving school..ikutkan mmg malas...tp demi en asbeen..aku turutkan..bak kata dier...dalam insurans tu yang drive nama dier N aku..kakkakak...ye la sangat kan...so mmg selama cuti kapit tu aku tak lekat kat umah pon jaga anak2 atau sebagainyer...aku sebok memantapkan diri untuk test jumaatnyer....
 
 
 
dolu aku dah amik dah..lulus bahagian 3...gagal bahagian 2...pastu malas aku nak amik sebab agent aku pon mcm hangsua...tipu aku...sengal...geram pulok bila di ingat2...
 
so benda tu dah lama la tertangguh...terus la lepas bersalin tu..ujung bulan 11/2012 aku terus belajar...
 
so far jumaat lepas ni... ni la jawapannyer...
 
 
en asbeen pulok yang excited dari aku...kakakkaka...
alhamdulillah bahagian 2&3 aku LULUS...
 
seronok la en asbeen..konon nak celebrate..last2 aku yang celebrate dier ngan BEAM
kkakakakkakka...semangat dier nak beli sticer P...kakkakakakka...
 
 
berita gumbira ni aku kongsi jerit2 sama..en asbeen, jemah2 kat opis, MIL, FIL n tak lupa ngan maktok demo ni..kakakkakakakak....suke dorang memasing..
 
 
terus en asbeen request...
"sayang...awak bawak saya nnt.."
 
kakakkaka..lesen pun tak siap lagi..ado hati...apa saja demi en asbeen...senang..takmo susahkan dier kan...nak ke sana ke sini..alamat mmg panjang la langkah aku pasni..mmmmmmmmmmmm
 
 
 
 
 
p/s : korang rasa berita gumbira kan...
 
 
 


apa saja untukmu sayang-part 2

tadi aku dok la sebok memshopink kan diri untuk izz,

kali ni utk en asbeen n abg syawal tecik..alahai.si ibu dapat ape..ape pon tak da,kakaaakakaakakaka

mula2 mmg cadang nak beli tab2 gitoo untuk syawal..seronok dier bukan kepalang..al maklum la nak beli yg mahal,belom berkemampuan lagi..kakakakakaka..tgh dok syiok 2 settlekan syawal punyer gadjet..tetibe aku bersuara,

"bos..nak tanya la klo itu galaxy beam,kasi trend in samsung ace brape dpt.."

terkejut en.asbeen,bulat bijik mata en asbeen..kakakaka,terkial2 la dier bwk kuar hp dier,sekali cina tu kata,

"ini ace boleh angkat 300linggit..galaxy beam tu rm1399,lu kasi amgkat 1000 la.."

terus aku cakap kat en asbeen,mau tak..malu2 tersipu2..cam nak minta penampa je..kakaaakakaaa..terus la zasss pejam mata demi anak dan suami..lagipon en asbeen punyer hp tu dah slow sangat..susah nak pick up call..

dah dapat senyum sokmo la sampai ke telinga..mcm boleh sangkut kot senyum tu,kikikikiki.,

p/s : ibu apatucapan terima kasih sajoo,jadi la,tgk yg tersayang senyum gumbira..dah memadai buat si ibu ni

khas untukmu sayang

sempat jugak la aku rembat ni semalam kan..

apa saja la untuk izz,alang2 ada duit lebey boleh buat stok kan..

bukan selaloo dpt memshopink kan diri kat sini..bukan utk aku pon..untuk anak aku..janji dier elokkan.

p/s : save to earth,kakaaakakaka

BZ setelah seronok + gumbira cuti kapit

 
Arini BZ sikit..
 
almaklum la seronok cuti kapit N perkhabaran yang gumbira selama cuti kapit ni kan...
 
insyallah akan ku jemahkan kat korang sekalian..aku ni mana boleh simpan rahsia lelama..kakkakak...
 
nampak sangat jemah kan...kalo aku bergabung ngan johan...ok tak??????mau lagi kembang rambut aku macam rambut johan..kakkakak....
 
 
 
 
so yang mana aku dah BW tu, ok la...nnt akan ku BW lagi tau...
 
 
nak buat kijo dolu...sat lagi boss bising..naya aku..kakkaka...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s : seronok korang cuti2..