Yang DiSaYAngi

Jumaat, 8 Februari 2013

Izz rider kete abg syawal

 
 
pagi2 ni nak bercerita pasai izz dani aqlan..
 
weekend lepas en asbeen saja je mendajalkan izz ni tau...di suruhnyer naik kete abg syawal...
 
abg syawal usha dari jauh je, ada org lain pakai kete dier...
 
 
 seronok izz abah dier bawak dier naik kete abg syawal dier...
 
 
mengekek2 dier dok bantai gelak...syawal tetibe baru perasan...terus nak menyelit jugak di antara abah N izz ni...mmmm

 
tak lama pon izz naik ni, abg syawal sudah mula nak tolak2 izz turun dari kete...jeles la tu ada org lain amik kete dier..mmmm..jgn begitu wahai anak...tak baik tau...
 
si adik ni muka terkedu je kena tolak dek abg dier
 
 
 
 
p/s : hampir 5 bulan...syawal masih belom "sama2" dengan izz..izz pandang je abg dier dari jauh..minta di ajak bermain..mmmmm...takpe la sayang..take ur time...


Khamis, 7 Februari 2013

XTVT pagi sebelom tuwun nak pegi sekolah

 
XTVT pepagi B4 ke  sekolah..mmg syawal la yang akan kuar umah awal dari aku N en asbeen...pastu dier akan tunggu dekt ngan balkoni..bila nampak aku dah follow dier dari belakang mesti dier akan sandar kat dinding tepi pintu lif...
 
 
 
suke nampak bila di rakam aksi dier ni..kakkaka...
semanagt boboiboy kuasa 3...kakkakak..
 
time ni izz N abah tak sampai lagi kat sini...
 
syawal cukup suke la menyorok kat tepi tu N mesti dier akan teranjatkan abah dier..kakakka...
 
abah dier pon kengkonon jugak la berlakon kan..
berlakon kuat ni....
 
 


 propa tau family ni,..(termasuk la ibu dier.lagi la..kakakka)
 
tgk main aksi cak..cak..cak...kakakkaka
alamak izz tertutup mata pulok...
 
izz dah biasa mandi pagi...cukup suke la mandi pepagi tu..semanagt muka nak G sekolah jugak...

nampak punyer la mengekek si syawal bila si abah N izz sergah2 dier..kakakkaka
 
 
 
 
p/s : seronok bila tgk anak2 tersenyum riang


makan hilangkan stress

 
Salam pagi kengkawan...
TQ atas kata2 semangat korang semua...
 
elok lepas kejadian SUSU MALU2 NAK KUAR semalam
 
en asbeen call ajak lunch tghari semalam...
di ajaknyer pegi warisan...
 
tapi aku kata..
"abg..saya x mo mkn kat sana,,,saya nak mkn banyak2, nak yang sedap2..."
 
mengiyakan sajoo en asbeen...redho sajoo....janji si isteri yang bayo..kakkaka...
 
 
 sampai sana je kat alamanda...terus tarik tangan en asbeen nak makan secret recipe..kikikikiki...
 
ini yang aku pesan dolu..
 
TULKISH INDULGENDE
 
mmg fav aku ni...
 
 
ok sudah sampai...
caremel latte
 
putih pulok aku tgk laki aku ni haa....kakakkakka..jarang2 dier nak pakai cincin tu tau..dah lama sangat dier tak sarung cuncin tu..baru 2,3 hari ni dier pakai balik..setelah bertahun tak sarung kan...

aku punyer mesti up la kan..kakkakak..
ice blanded mocha expreso..
 
bak kata kengkawan aku yang selengge tu kalo aku makan ngan dorang..aku punyer mesti mahal dari dorang..kakakkaka...kalo murah tu, kire ajaib tu...
 
 

 mcm nak tak nak je en asbeen ni senyum meh...
aku pilihkan dier
tomyam kung...
 
almaklum la...en asbeen tak penah mkn kat SR ni..
ni 1st time dier makan...mmg sedap katanyer...
 
 
aku punyer..
prawn macaroni N cheese
 
 
hilang stress aku makan banyak gini...en asbeen tu senyum je bini dier nak makan itu ini kan..kakkakak....
 
 
alhamdulillah petang tu susu buat bekal untuk izz, keluar dengan jayanyer...
 
TQ en asbeen sebab sokong aku, pujuk aku, tak kondem aku...dier sekadar diam N mendengar sajoo...
 
last ayat dier lepas aku kuar dari kete
"syg..awak jgn stress2 tau...saya kasi kebenaran 3 hari ni awak balik lambat..takpe..anak2..saya amik.."
 
terkejut aku..petang tu risau pulok aku, hujan tak berenti je...seb baik la en asbeen boleh handle dorang ni...aku balik jalan kaki, alhamdulillah tgk anak2 ok je ngan asbeen..
 
 
p/s : asal muka aku mcm lain je...


Rabu, 6 Februari 2013

susu tak nak kuar

 
 
 
SUSU TAK NAK KUAR...
 
 
stress sudah membelenggu diri ini....
 
langsung tadi aku pump, takmo kuar langsung..menangis aku kejap...
 
bila aku G kat tempat aku...kengkawan sengal ni tgk aku muka selengge, di tanya mengapa...bila di jawab...boleh buat main pulok..dorang tau x aku ni tgh sedey..boleh pulok...dok gelak2...
 
suke dok kata..
"takpe, susu kat umah banyak lagi"
 
 
"takpe stock 3 bulan banyak lagi"
 
payah bila ada yang tak memahami bila kite dalam kesedihan..tapi bila kiter dalam kegembiraan, seronok bukan main...tai kalo adu kat en asbeen..mau jugak di cakap kang..
"kawan awak kan..nak buat camne"..
 
 
lagi down...cuba la bagi kata2 semangat..
 
tapi mengapa stress...
stress sebab kerja yang melibatkan sistem ni susah..lembab giler sistemnyersebab ramai yang gunakan...so erja mmg tak surut la...kena tunggu petang la baru boleh buat..senang..laju bukan main...tapi tu la kesian kat syawal N izz pulok..kalo en asbeen je amik dorang...lagi kesian..mmmm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s : memerlukan kata2 semangat yang sedang merundum ni

Selasa, 5 Februari 2013

let go spectra 3

 
 
Petang2 ni ngantok pulok..tapi takpe..aku nak kasi tau something kat korang...
 
 
aku nak letgo benda ni...
 
my SPECTRA 3
 
aku jual sekali dengan
 
 breastshield 2pcs
 
 
 beg brand autmnz
 

 
* warranty selama 6 bulan..masih dalam warranty
* free membrane
* ada buku panduan SPECTRA 3
* good condition (tak penah jatuh tau..sayang meh)
*baru 4 bulan pakai
 
HARGA BELIAN = RM 558 (sebab beli asing2 semua ni...extra breastshield, beg autmnz,
spectra 3...boleh servey harga kat pasaran sekarang semua ni...)
 
HARGA LET GO = RM380 (boleh ne go lagi...kasi deal baik punyer meh.murah gak ni)
 
 
 
reason nak jual : adalah kerana..susah nak kelek semua benda berat kan...anak2 lagi, barang2 anak nak ke taska...N alasan paling kuat..sebab jemah nak beli yang baru...apa dia..???????nnt jemah berjemah ngan korang tau..
 
berminat...sila la email ke mak jemah ni..
 
 
 
p/s : korang rasa mahal tak aku jual dalam amaun tu...mmmm...ada yang kata mahal...yela...pada aku...tak kot...sebab aku beli lagi mahal kan...beli asing2


susu dutch lady egat zakwan-nayli

apa motif pepetang ni aku taruk gamba air dutch lady ni??????????????
 
ini adalah kerana

bila aku beli semalam aku terjumpa tarikh guna sebelom air susu ni sama ngan tarikh
 
BUFDAY ZAKWAN ..anak NAD a.k.a MAMAzn
 
mmmmm...nampak sangat aku egat..ye la sama bulan ngan aku kan
 
kikikikiki...
 
 
 
p/s : nampak sangat alert..

Kerja yang tak stress

 
 
Maap...entry tanpa gamba N pendek sajoo..
(ni semua sesambil okey...INISEMUAPOYO)
kakkakaka...
 
 
KERJA YANG TAK STRESS walaupun kerja menimbun atas meja, sampai tak nampak rupa meja ni kan...
 
caranyer adalah...
mari kiter menyanyi sambil buat keje..
dengar lagu..mmg laju je aku buat keje...tak PK ape dah..mmmm...
 
 
 
 
 
 
ni semua tabiat dari aku belajar lagi...mmg aku suke dengar muzik kalo buat keje...aku rasa laju je keje aku siap...
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s : ok dah siap..

bila kerja mengatasi segalanya

 
 
 apabila ketja mengatasi segalanyer...mmmmm..mmg tak nampak la meja aku ni..mmm..masalah betoi ni...
 
 
sorry to say la..sejak2 masuk keje ni...aku tak fokus sangat buat keje..entah la...ada je keje macam tak siap...mmmm...entahla...aku rasa mungkin mana nak PK keje...mana nak PK nak pump lagi kan...nak ke sana sini, nak fotostat, jumpe pegawai, pegawai panggil aku...asal ngah sebok pump, sambil buat keje....elok la pulok time ada yang memanggil pulok
 
nampak..walaupun kerja N mata berjalan..PC aku tetap dihiasi page blog mak jemah tau...suke tau..semua tu sesambil...
 
 
 
inisemuapoyo...
 
 
p/s : bila nak pump ni..


dah macam tgk wayang

 
Untungla kamoo syawal..abah kamoo bagi kamoo tgk kartoon..guna beam..mmmm
 
 
mana syawal..??????????

seronok dier tgk citer oggy dier...bukan setakat dier...bebudak lain pon datang bertandang jugak..ada yang mengacau syawal pon ada...dok menghalang pandnagan syawal la..mcm2..kakkaka..aku N en asbeen gelak je..ni semua umpan bagi syawal duduk diam kat kedai makan...sementara tunggu makan sampai..bila makanan sampai,...mmg dier makan tak pandang kiri kanan sudah...
 
 
 
p/s : balik umah pon nak tgk citer ni lagi


Berapa tak sapu agaknyer

Salam pagi kengkawan..ni semalam punyer citer...elok aku dok la kemas2 workstation aku...aku pon alihkan drawer aku masuk bawah meja aku...senang aku nak amik somethingkan...
 
sekali dah alih...alahai teruknyer la tempat aku....
 
 
 
 
punyer la semak tempat aku tak bersapu..mmmm...
mokcik cleaner takmo datang tempat aku sangat...kalo aku panggil baru datang..sebab tempat aku tersorokkan..susah nak dier cuci kan..
 
sempatkan jemah ni nak interframe kan..mmmm..
 
yang bestnyer kawan aku ni masuk dalam facebook..ramai yang kata...
"SAMPAH PON NAK POSING AMIK GAMBA JUGAK"
 
Sengal ayam..di panggilnyer aku sampah..mmg makan kasut kengkawan aku ni...bantai gelak dorang ni
 
 
 
 
p/s : tempat aku dah bersih daj


Isnin, 4 Februari 2013

Izz dalam walker..boleh ke??????

 
 
Semalam lepas anta sedara en asbeen kat TBS...kami teruskan tujuan kami yang satu..apa???????
 
 
nnt aku citer...
 
tapi semalam kami singgah ke fablous mom balakong...mau mencari yang satu itu....
 
sekali en asbeen sebok la dok letak izz dalam walker..mmmm...
risau aku...
 
 nampak seronoknyer la si izz duduk dalam ni..time ni aku dok cuci mata...
 
mana abg syawal...
 
kat sini...
 
 abg syawal kat belakang izz la...sebok dok menyusun item yang dah sedia kala tersusun tu...syawal ni mmg la rajin menyusun tau..sangat2...
 nampak muka izz seronok..tetibe en asbeen bersuara bila aku datang kat demo2 yang dok bergelak sakan kat area belakang kedai ni..
 
"sayang...saya rasa syawal dah boleh duduk dalam walker la..."
 
aku balas..
"mana boleh agi...walaupun nampak dier dah boleh berdiri, tapi belakang dier tak kuat lagi...mana boleh..time syawal pon umo 8, 9 bulan baru kiter masukkan kan...sebok nak belikan la tu..mahai ni..tgk pon tau mahai..kkakkaka"
 
en asbeen ni suke walker ni sebab walker ni boleh bounce tau..kiki....sampai mengekek si syawal gelakkan adik dier..kikiki...
 
tetibe budak yang keje kat situ kata..
"akak n rm 459..after less...B4 less RM600+++++"
 
mmmm...telan air liur..kan aku dah kata...mmmm...tak payah la cik abg...mimpi sajo la pakai ni..kejap je pon...
 ampak tak syawal kat belakang tu...menyusun..punya la tinggi bebenor..mmmmm...dah boleh keje sini dah...

 settle membeli belah kat situ...apa yang aku beli..next entry yee...bila..akan datang..aku citer
 
 
 maaf...gamba tuan tanah kedaung mesti ada..mesti gedixs sikit yee
 
 
p/s : kata en asbeen aku nampak lain...nampak muka berseri..puiii..kakakka...sebab aku pakai tudung warna ceria je tu...izz ada iras aku tak???????????


kasih seorang anak

gamba ni,en asbeen amik time kami jalan2 kat alamanda sabtu lps..sebokla si syawal nak tolong bawakkan jugak..iyela..janji tolong kan..

p/s : dah besar anak ibu..dah paham tu ape yg boleh n tidak,cakap je belom lps lagi

sekejapan masa berlalu

 
 
 
 
tengah syiok2 mengemas semalam dengan izz..(gayoo macam izz tolong sekali)..
 
terjumpe je ni..
LAFAZ IZIN BAGI AKAD
 
kat putrajaya gini gayonyer nak nikah..kikiki,...
 
teringat je akan kenangan 07.06.2009 jam 9.00pagi tu..mmmmmm...
en asbeen sayu je muka bergenang air mata lepas lafaz akad nikah tu..
aku???????????????
 
muka mcm tak percaya..dalam hati terdetik..
"eh...dah jadi bini org aku ni..kakkakakka"
 
kakkakak..selengge kan..org lain mesti dah banjir kan lepas akad nikah ni...tapi aku..adoii...mmg selengge la bini mohd yaakob ni...
 
 
dah macam nak menyanyi pulok..kakkaka....
 
aku bila tgk baju ni..teringat akan makcik tailor tu..mau makan kasut jugak tu..ada ke dier G buat kain belah kat belakang sampai ke lutut...ate giler kamoo mokcik..adoiiii....padahal aku tak suruh pun dier buat camtu..pepandai je dier tu...mmm..konon la anak dier amik make up kat zulfadli make up tu..puiiiiii..ada aku heran...mmmm..last2 bila aku bising kat dier...
 
"takkan saya nak masuk masjid berbelah gini..mmg tak la"
 
adoii mokcik,...tu pon tak leh PK kaa....
 
nampak tak hantaran love kat belakang aku tu...tu tempat letak cincin...mak aku N aku buat..kretip meh kami...sampai sekarang still ado lagi kat umah MIL aku tu
 
dah 4 tahun berlalu..mmmmm...hadiah anniversary setiap tahun x da...sebab en asbeen lupa..kakakka...
 
tapi bila jalan kat luar tanpa anak2...aku ni suke pelok bahu en asbeen..macam kawan2 pulok...mmmm..en asbeen  pon selengge...tu pon org pandang2 usha dering meh kat kami...gayoo macam tak kawen je...G tempat game..main game sesama...mmmm....
 
lagi2 bila kengkawan lama terserempak je..dorang egat en asbeen tu ADIK AKU...ulang suara..
ADIK AKU...adoiiii
 
 
p/s : hampir 4 tahun berlalu....udah dua anak..kkakakak


TQ sayang

 
 
salam pagi semua...
lemau tak pepagi ni...wahhh...aku jugak tak lemau papgi ni kan..
 
muka ada sinyummm meh..mana taknyer...
suke tau mak jemah dapat ni..
 
 
 dapat Jam tangan...suke sangat tau...
dapat dari en asbeen
 
sempena apa???????????????
 
sempena aku dah hampir dua tahun tak pakai jam..kakakkakak..betoi wehhh...mana taknyer..lepas jam aritu rosak, asik tertangguh2 je nak membeli jam kan...
 
sekali ni la hasilnyer..
bila...................
 
di ajukan soalan..
 
"sayang awak nak tgk tak jam ni.."
 
 
tanpa tunggu jawapan, terus dier pegi kat area jam tu...
sekali terus amik..n bayar terus...
suke mak tau...
 
 
walapun tak mahal mana pon...beratus2 bagai..tapi tetap suke sebab dari yang tersayang...
 
 
 
p/s : muak ada sinyummmm