Yang DiSaYAngi

Jumaat, 15 Februari 2013

Ajari aku - AZ



Tengahari ni lunch panjang...so panjang jugak la kakak aku ni melangkah kan...

kemana...
ke sini...

1st time jejak kaki ke sini meh...teruja aku..bukan setakat aku...akak aku..ADAMNIGINA tu lagi la...adoi..meroyan dier ko...semangat nak masuk tu..kakakkaka..kakak sape la tu...


cepat2 kiterorg sebab lapar N nnt tak sempat jumpe..sebab nak lunch dah kan...mmmm...

kami kesini jugak sebab ni...
nak G konsert anuar zain la esok mlm..kakkakak..
menang tiket je dari hotfm punyer contest...mmmmm...hot zoommerz..terbaik la..rezeki mak jemah wei....

semangat tau...tapi aku tak G pon...aku dapat 2 tiket..aku kasi kat akak aku N kawan aku...biar dorang sengal2 kat sana....kakkakakka....aku tak dapat G la...ada izz ni, hati mmg nak G, tapi hati ni jugak la kuat lagi egatkan izz, kesian dier, tanpa aku...kesian kat en asbeen nak uruskan izz kan...dengan EBM segala kan...mmmm...takpe.la....bukan rezeki...


lapar la pulokkan..dah alang2 dekat....kami P la sini..

dah mana aku...


sini haa

giler gedixs memasing..kakkakakakka





p/s : semangat weii

NIP - nursing cover N nursing wear


Salam pagi kengkawan...

hari ni nak citer pasai NIP aku ngan izz...

so far mmg dari syawal dolu aku mmg NIP sudah kan...tapi aku bukan setakat NIP je...aku mesti cover kan...


so far mmg aku beli dari syawal kecik lagi...sekarang still guna N bawak ke mana2 untuk izz...so far syawal guna tu mmg ok...

tapi kalo izz semenjak dua menjak ni, dier susah la nak duduk dalam tu...hangat kata ko..kakkakakka...gayoo pon macam aku...cepat hangat je...dier nak susu pon tak senang kan...tapi aku belom ada keyakinan nak NIP macam tu je....so far kali pertama aku NIP izz tanpa nursing cover ni...waktu aku pakai baju ni...

baju ni jenis bertingkat2...so far ok la nak cover sikit kan....

mmg selesa aku pakai baju...TQ kat CIKMOT..sebab aku beli pon kat dier ni...mmg terbaik la...


mok...dah gayoo mcm pregnant je..kakakak...maap...mak jemah ke depan kejap...tak balance nak dukung si izz ni..kakakkakaka....ni dari mum dreams...so far ni pon ok gak...

tapi kalo guna jenis zip ni...macam ni
dari suri couture tu..mesti aku nak guna nursing cover, tapi izz tak mo guna nursing cover tu...

tapi aku ada terpandang 1 nursing cover mcm apron tu...

tp tak da kekuatan je nak beli kan..mmmm...entah la...aku tak segan pon nak NIP ni kan...



p/s : mcm mana yee...izz tak mo nursing cover tu...panas, berpeluh dier duduk dalam tu





Khamis, 14 Februari 2013

Review : Hantu Kak Limah 2 - husin, mon & jin pakai toncit


weekend cuti CNY ni ramai yang sana sini cuti2 kan...aku tak pon...duduk umah sudah...mmmm...takpe la...belom berkemampuan sana sini nak berjalan..tak pela..

tapi kami riang riakan hati kami ni tengahari sabtu, kami jalan2 alamanda sajooo(tu je la yang dekat pon) G tgk wayang...

untuk petama kalinyer aku tgk wayang selepas bersalinkan izz...dah nak masuk 5 bulan sudah...

untuk pertama kalinyer jugak aku bawak izz masuk wayang,....


kami tgk citer ni...
hantu kak limah 2 : husin, mon n jin pakai toncit

pada pandangan aku, x best, citer ni di klasifikasikan sebagai citer lucu, tp x lucu pon, hantu pon muka real...aku tau x tgk pon x pe....bila tibe hantu nk kuar, aku angkat izz, blocking aku..aakakaakakakakak...jahat punyer ibu kan...

citer dier buhsan sikit la...tak mcm sebelom ni...kali ni pon aku tak banyak gelak,....


klo di beri bintang....dari 5bintang...aku kasi 2 bintang la kot...


untuk izz aku bagi 5 bintang....sebab berjaya menyelesaikan misi masuk wayang tanpa bising2...terbaik...dier tgk citer sampai setengah jln...pastu tido...ada la dlm 1/2jam, dier jaga, dier tgk sampai abis...terbaik...

syawal..mcm biasa..ok je tgk...pastu tido...sebab mmg dah time dier tido...



p/s : pasni boleh tgk wayang lagi

Review tentang mereka si peneman setia


Salam pagi kengkawan semua ...

dah makan...??????????????
aku..mesti la dah...giler suraya tak break1st..mau pening kengkawan aku kat opis tgk aku tak makan..melainkan aku banyak keje giler yang mmg tak leh makan...kakakkaka...

pagi ni aku nak bercerita tentang mereka yang menjadi peneman seti aku di kala ni...cewaaahhh...

1st - Spectra 3

ni la peneman aku dari izz dalam perut,...asik la aku dok memandang dier...2, 3X bukak lemari, dok tgk dier..dalam hati terdetik..
"bila la aku nak pakai ko ni..kakkakakak"

dari izz lahir 17.09.2013 hingga 03.02.2013...hampir 5 bulan berlalu S3 ni menabur jasa kat aku buat bekal untuk izz...alhamdulillah so far S3 ni mmg ok...tapi dah jadi hak milik org lain dah...
mmg back to school aku pakai ni...tapi mmg selesa pon, walaupun susah sikit la nak kelek kan...tak penah buat perangai pon S3 ni...

review aku tentang spectra 3 ni
* boleh guna 2 corong..
* harga yang mampu milik la
* berat motornyer, kalo nak kelek kan...kikiki..nak ke sana ke sini susah sikit la...ada yang kata, nape tak simpan kat opis..al maklum la...kat umah tak da pump lain kan...


peneman selepas spectra 3..
2nd - Rumble Tuff

tak lama lepas aku on nak jual S3 tu, aku N en asbeen discuss beli rumble tuff ni...

still back to school...
suke ngan colournyer warnanyer purple...


Review aku tentang rumble tuff ni..
  
* Ringan
* ada 2 corong
* yang best...penggunaan 3 in 1 tau..(manual, elektrik & bateri)
*kecik je..
* best sebab corongnyer empuk ala2 kusyen gitoo..
* botol dier ala2 avent gito...beso..kakkakakak....
* ada screen digital
* Boleh set time brape lama kiter nak pump, N akan datang nak pump, dier dah auto dah pump ikut masa yang di tetapkan..
* boleh di laras...
* 2min pertama, dier akan masage dolu B4 kuar susu kan...(ala2 medela gitoo)
*cantik warnanyer puple..


tapi yang tak berapa nak best tu, bising tau..mmmmm...mau kalo pump tu, 1 opis terdiam dok dengar mak jemah pump..kakakkakak....

ada sekali tu en asbeen dok dengar la aku pump pepagi bute...dier bangun, terkezut mak dalam gelap2 tu bangun berdezupp gitooo...terus cakap...
"sayang awak ngah pump ye....bunyi macam enjin kete je...saya ingat, saya mimpi..kakkakakkaka"

eiiiii nak kena jugak en asbeen ni tau...

sekali bila aku letgo spectra 3 tu, ada pulok sampai 2 org nak spectra 3 tu..aku pulok yang jadi serba salah..adoi....aku ni mmg susah kalo berniaga..mmg lingkup meh...cepat kesian..kakkakakak...

last2 kawan aku ni kasi idea jahat...di katanyer...
"bai, lu kan..apa kata lu jual je dua2..pastu ada duit tu lu tambah sikit beli yang up sikit...yang lu teringin tu mahal sangat..lu pakai yang bawah sikit dr yg lu  suke tu"

dari aku tak terPk, terus terPk...adoi...betoi jugak ni...jahat ni..mmmm..last2 bincang ngan en asbeen...dier kata ok....so selamat sudah di tangan pembeli...


so semalam misi ngan kengkawan akhirnyer tercapai jua....
 alhamdulillah sudah ada di tangan 
peneman di kala ini...

3rd - Medela swing




alhamdulillah pakej sekali dengan beg citystyle ni, 
di sertakan dengan beg, cooler bag, ice block, 5pcs bottle strorage..


review aku guna ni...mmg ramai yang aku baca mmg best pakai medela ni...

*bunyinyer senyap je..
*ringan sangat
* penggunaan 2 in 1 (elektrik n bateri)
* suction pon slow je, tak sakit..mmg best...


alhamdulillah ada rezeki lebey, bak kata en asbeen beli la selagi boleh beli kan...insyallah ada rezeki buat izz jugak...semangat la pepagi ni bawak beg, rasa ringan, dok la check 2,3X ada ke aku bawak pump tu..kakakka...sebab tak rasa kan..kakkakak...

now aku bukan budak sekolah lagi...dah handbag sudah..kakakkak


p/s : alhamdulillah..sila bertungkus lumus...

Rabu, 13 Februari 2013

Jumaat yang lepas - Purple Theme

 
Ni gambo jumaat lepas...kami di pagi jumaat yang sejuk....
 
serba purple kami pagi tu..al maklum la..kalo ibu yang settlekan baju bajan anak2 N suami..mmg itu la gayoonyer..cer kalo en asbeen yang uruskan..mmmm...warna warni gamaknyer..kakakka
 
 
 mesti la di mulakan dengan gamba abah N izz la...
 
 syawal sekarang ni dah pandai tgk kamera...kalo bergamba sekarang pon dah pandai senyum..pose sana sini...terbaik la..kamoo syawal...ikut ibu yee...
 
memasing galas beg meh..kikikiki..
 
kami nak G school la...
 
ni adalah habit syawal sekarang suke sangat cium kiri kanan PP ibu N abah dier...sampai di tariknyer muka kami semata2 nak cium kami...
 
 
cer kalo bagi adik dier...mau di tolak adik dier tu..kakakkak...si adik tu cukup suke la kalo nyakat abag dier tu kan....mengekek2 dier gelak tau..

 
last but not least....
suraya N izz la...pakwe mak no.3 ni....ramai pakwe jemah ni kan..kkakakakka
 
 
 
ini budak kalo duduk dalam car seat pepagi mmg terbaik...behave je...cer kalo tengahari ke petang...mau mengamok minta di angkat...harap maklum, budak tecik ni cepat hangat ok...
 
 
 
p/s : windu pulok kat deme2 ni

Nasi Impit VS sambal sardin

 
pagini tayang gambo makanan yang di create oleh en asbeen...ada je idea abang tecik sowang ni tau...
 
pagi2 aku bangun...tanya nak makan ape...
 
sekali dier boleh jawab..nak makan nasi impit...
 
aku ni pulok yang pelikkan...terpaksa la pepagi ngan mamai tu ngadap dapur nak buat rendang bagai..sekali dier jawab...
 
 
 
"sayang tak yah la buat rendang....buat sambal sardin je...nasi impit aritu ada lagi dalam peti ais..panaskan je la..."
 
dalam hati, takkan nak makan gitooo...akhirnyer diri ini turutkan jua...
 
so ini la hasilnyer...

licin pulok tu nasi impit ngan sambal sardin aku tu..terbaikla...sedap jugak tu..lain dari yang lain..kakakkakak....
 
 
 
tu la en asbeen...pandai je nak create sana sini kan



p/s : tak sabar tunggu tengahari ni..

Jalan lenggang...masih cuti kaa?????

 
 
 
 
Salam pagi kengkawan semua...
 
pagi ni mesti ramai yang lemau kan...
aku...tak la lemau mana pon...cuti banyak hari duduk rumah..penat rasanya...pelik tak?????
 
 
yela sebab aku tak suke duduk rumah lama2 pon...dah lama sangat duduk rumah...beku otak..kakkakak...
 
 
 
pagi awal tuwun je dari rumah, tgk kereta kat parking still banyak lagi...mmmm...dalam hati terdetik..
"tak keje ke dorang ni..cuti lagi kaa?????"
 
 
hari ni pon awal je datang opis...smooth je jalan...lenggang sangat...kikikiki..seronk je rasanyer...
 
 
rupanyer aku dengar citer yang budak sekolah cuti seminggu..mmmm...padan la pon lenggang..tunggu la minggu depan..
 
 
 
 
p/s : semalam misi mencari tak menjadi..tengahari ni mulakan misi sekali lagi

Selasa, 12 Februari 2013

Rumah sudah di renovate sudah....yahooo....

 
 
Still dalam mood cuti...kikikikiki...tengah settlekan keje2 kat umah ni....cuti pon bekerja kan..adoi...kakkakak....takpe..
 
hari ni nak citer pasai rumah baru mak ni....
 
 
org dok la sebok tgk rumah baru mak jemah kan...mak jemahnyer tak tgk2 lagi...
 
 
akhirnyer untuk kali pertama mak jemah dah renovate rumah baru mak jemah...cumill tak kengkawan...suke mak tau...slaloo renovate header kan....almaklumla...sekarang ni dah ada sowang lagi...kena masuk frame jugak...kikikiki..mana aci citer pasai dier, tapi dier nyer tak da dalam frame kan...
 
 
so TQ tok ECA aku follow dier pon kat blog...ni...ni link FB dier..sesekali renovate kan..pe salahnyer...cuci mata di pagi selasa ni...aku kenai si eca ni pon melalui INTANBERLIAN...
 
 
alhamdulillah..harga berpatutan...aku nak sendiri, mana yang boleh je la..nak lebey2 gini, mmg tak la....tak pandai..kakakakkakak....
 
 
aku suke warna biru sebenarnyer...tapi hati ni rasa warna purple cantik sangat...kikikiki...tu yang eca buat gni...
 
 
 
p/s : teruja mak jemah...dah..nak basuh baju balik..byer