Yang DiSaYAngi

Jumaat, 22 Februari 2013

check up 5 bulan - Izz dani aqlan


Salam pagi kengkawan...semalam aku half day, bawa izz G klinik, check up mcm biasa...

tak sabar diri ni nak tau berat izz kali ni berapa...

di ruang menunggu kat kaunter oendaftaran..sempat la demo ni kan..



 tengok wayang nampak kat kaunter pendaftaran...

maap..saya tgk little bus tayo...jgn kaco saya ye..akkakakka...
untung la ehsan "beam en asbeen"


si izz yang tak mo duduk di dukungan si ibu, terpaksa la meniarapkan dier kat kerusi ...seronok, senyum2 liuk lentuk bagai kat atas tu...si ibu dier..mmmmm..bercanggung la kat bawah..nak buat guano..terpaksa la, port tak da N nak pantau izz kan..

korang tgk la anak beranak ni...semangat tgk tu

siap bawak bekal tu..kakkakakka...

ok fine...senyum la kamoo...kamoo tak tau apa yang bakal menanti lepas ni...

menjerit la jugak aku tgk jarum yang nak cucuk izz tu, mak aiiii panjangnyer..mmm..telan air liur si ibu ni...si izz tu rilex sajoo..tapi meraung jugak..lepas dah ok..kire camni la..
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....pastu shaya senyum..kakakakkak

alhamdulillah...walaupun tak naik banyak beratnya...tp tetap naik...ok la tu kan, dari tak da naik kan...

check up 5 bulan
berat : 6 KG..

naik 300gram dari sebelom ni...

sekali nurse tu tanya..
nurse : susu badan sepenuhnya ke??????
aku : yup...susu badan sepenuhnye..
nurse : ni berat izz dah nak masuk border line kuning...sikit je lagi...
aku : yeke...takpe la nak buat macam mana kan
nurse : susu badan ada lagi???????
ada...saya mmg buat stok untuk izz..mmg tak campur FM
nurse : ni dah border line ni...kalo tak cukup, kasi FM la kat dier ye..
aku : (bulat biji mata ) takmo la saya..mmg nak kasi susu badan je dalam badan izz ni...
nurse : ni kalo minum susu badan pon tak naik...bg la FM kan..
aku : eh...tak pe la...lagipon mmg gen..abg dier kecik, abah dier lagi kecik dari saya ibu dier..
nurse : ok la...nnt bulan depan kasi bubur kosong dulu ye..
aku : ok..TQ nurse


nampak tak ketegasan aku..mmmm...kamoo tu nurse kot..tak yah la nak usaha suruh sumbat FM kat mulut anak ni..dah selagi ada susu badan ni, bagi je la...bak kata mak aku kan pagi tadi...

tak marah pon ngan nurse tu, tapi agak sedikit kecewa  ngan nurse tu je la...sah2 ko tu di ajar N diterapakan tentang Susu ibu ni kat klinik...nape perlu FM kan...lain la org yg FM tu, ada masalah lain, lain la citer...

otak aku, selagi boleh, aku usaha...tu tekad aku...
insyallah selai sokongan en asbeen di belakang aku, aku cuba..tak salah mencuba kan...



p/s : izz mulut pon asik cup cap...cup cap sekarang..sabar ye sayang,...tak lama je lagi

Khamis, 21 Februari 2013

izz demam ke mlm tadi?????????

mlm tadi tetibe izz panas 1 badan...mmmm...tapi tak la nmpk mcm dier x selesa ke hape kan...

mlm tadi dier tido, aku pon pump la sambil layan hindustan...dah settle, boleh bgn pulok...senyum2...mmmm...badan pns lagi, aku pon baju semua bagai, tinggal cd, kasi lap 1 badan...seb baik dier diam...senyum je, ajak sembang...ibu dier dah ngantok bagai...adoi,.pastu tido jap..pukul 2.30am bangun pulok...alamak...dah sudah, sampai ke 5.30am dier bgn tido..bgn tido...alahai...

udah mak dier terpaksa bgn jugak, siap2...

penah sekali die panas kepala, badan x pns..tp ni 1 bdn panas..mmmm...demam kot?????????


tp pagi ni dah ok...



p/s : nk bawak izz check up ptg ni...dier pon dah mula batok teruk tu..

susu ibu pembesaran berbeza..

artikel aku amik kat pa ma bulan mac 2013...

pada aku selepas syawal hidup ngan aku..1 je aku pk yang anak2 ni tak besar,x pe nak buat camne ibu abah dier mmg tecikkan,so anak2 pon ikut jugak tecik,x bam bam mana pon..pada aku janji sihat..pada aku..itu je yg penting pada aku nak membesarkan anak2

p/s : ngantok,segarkan mata dengan nyanyi..yeeee..

Nampak perubahan dari semalam


rentetan dari 

arini...B4 kuar..kami riang ria pagi ni...hiburkan hati syawal seboleh mungkin..hanya doa je yang dapat aku buat...

so sampai je taska pagi ni...en asbeen panggil syawal kuar kete...nampak kemajuan sikit...dier nak kuar kete sendiri N tak perlu di dukung...boleh jalan sendiri N galas beg..alhamdulillah 1 kejayaan pada pagi ni...

lepas elok nak ke taska tu kami nampak adam sepupu kesayangan dier tu kat dalam taska..apa lagi..kami ibu  abah ni menceriakan syawal...bagi syawal seronok2 nampak adam...seronok la kami bila syawal ada tindak balas bila kami tunjukkan adam kat dier...seronok dier dok la sebut2..."adam..adam"...dah penuh dier sebut nama adam,..alhamdulillah...

sampai je pintu taska...ok en asbeen anta syawal N aku anta izz...so far aku tak dengar mana2 tangisan syawal di ruang taska tu..sekali aku nampak dier dok main kejar2 ngan adam N ada buadak lain..terus aku larik la kuar..kang nampaknyer aku..dier meraung nk ikut pulok...

sekali en asbeen tegur..
"G la salam syawal...jgn risau, dier ok je tu...dier tak meraung pon.."

paham je isi hati bini dier ni..

aku pon G la..panggil syawal, salam, cium , pelok syawal N adam..siap lambai2 lagi kat aku....

hanya 1 je nak ungkap..
ALHAMDULILLAH...



p/s : ngantok tak cukup tido...3 jam je tido...

Sudah sampai...TQ NAD


Salam pagi kengkawan...

lama mak jemah tak menang ape2 kan..mmmm...

baru2 ni join GA NAD..
alhamdulillah rezeki terkena pulok nama aku yang tak seberapa ni...

elok pulok hari selasa aritu dah sampai...suke mak jemah tau....

 Dapat tisu Kleenex N fm pangkor...best2,,,,
cumill je..macam aku..kakkakakkakakka...puiiiii




TQ nad



p/s : ngantok la arini..tido 3 jam je

Rabu, 20 Februari 2013

Kali ni lagi teruk meh


Salam pagi semua...pagi lemau tak kengkawan..aku lema je pepagi..keluh kesah...mengeluh je pepagi...org kata tak elok..tp mengenangkan anak bujang sowang tu, apa pon susah nak buat..

semalam tu, pagi pon sama...kali ni lagi teruk...luluh hati aku tgk dier camtu..lagi2 bila dier mula paham akan semua benda kan..(taip entry ni pon mengeluh jaa)...

pagi ni ok je tuwun G ke kereta...sampai je kat taska, dier tak mo kuar kete..nak ikut abah dier..aku minta abah dier hantarkan izz N aku hantarkan syawal...

ussually syawal akan jalan N galas beg dier..ni tak, sebok nak berdukung N minta aku galaskan beg dier...tp hati kena kental beb, aku minta dier jalan jugak...susah jugak..mula dier nk buat peragai kan takmo jalan..

bila sampai kat depan pintu taska dah berdrama swasta dah..meraung2..adoi...di umpannya tgk oggy, citer fav dier, pon tersedu2, dalam masa yg sama, tangan kuat gengam kain aku..mmmm..bila aku nampak je adam, sepupu dier..aku ajak dier main ngan adam, pon dier melalak, takmo main ngan adam...

last2 aku jumpe ngan penyelia taska tu...cikgu leha...
aku pon mulakan..

aku : cikgu, nk tanya la syawal ok ke kat taska?
cikgu : ok..nape mama cakap camtu?
(cikgu ni mak org semua dier panggil mama)
aku : ntah la cikgu, dah 3 hari, termasuk hari ni , menangis je takmo G taska...sy pon heran...padahal sebelom2 ni dier ok je bila pegi taska kan....minggu ni je..takut jugak la kan..kot2 ada yg menyakat ke hape kan..yela setahu saya, syawal ni jenis tak melawan..nak tau la jugakkan..
cikgu : tak da pulok saya tgk dier kena buli atau sakat ngan kengkawan atau cikgu kat sini...tapi dalam minggu ni ramai cikgu yang baru masuk, mungkin dier tak biasa kan..lagipon ada jugak yang cikgu yang garang2 kat sini, mungkin budak macam syawal ni, walaupun dah 3 tahun, masuk ke kelas 3 tahun, mungkin dier belom boleh terime keadaan kelas 3 tahun dan kena pulak yang cikgu2 ada yg garang...tu yg dier takut...budak2 macam syawal ni kadang2 umo melebihi dari mental dier...tak boleh ditinggi suara camtu, dier tak boleh terima...
aku : ooo..yeke, tak tau pulak saya..tak pe la, sy pon juz tanya je,...risau pulak saya kan...tetibe kan
cikgu : takpe, nnt sy akan masukkan syawal ke kelas 2 tahun dulu, pastu pelan2 sy akan ajar dier sikit2, dah ok sikit nnt dier akan sy masuk kelas 3 tahun...kelas 3 tahun ni kan mula nak belajar...kelas 2 tahun tu kan main2 lagi..mungkin dier belom boleh terima..
aku : tak pe la kalo gitoo..juz nak tahu je..at least saya tahu jugak ape yang jadi kan..

kuar je dari bilik penyelia tu, aku bagi dier kat cikgu, melalak dier, larik laju2 pelok kaki aku...(dah gayoo si tanggang pulok)...hancur luluh hati aku tgk dier...en asbeen kat luar taska, tgk sambil pelok tubuh pon ngan seribu persoalan kat dahi tu...terpaksa la aku angkat kasi kat cikgu...sampai ke kereta aku nampak dier nangis lagi...


entah apa yg perlu aku buat lagi..makin lama, makin slow aku menaip..mengenangkan syawal ni...



p/s : ada yang bisa paham akan keadaan aku...hanya luahan rasa

Selasa, 19 Februari 2013

Syawal menangis di taska



Arini nak citer pasai kes syawal dalam masa 2 hari ni...

dari semalam membawa ke hari ini...syawal menangis bila sampai taska...tak penah2 dier melalak gitoo...penah pon time mula2 dier masuk taska dolu...sekarang dah tak da...now, jadi balik..mmmmm...

aku tau pasai ape...dari umah, ke taska so far mmg syawal ok je, tak la meraung ke aper bagai..ok je la...sunyum2 mmg muka nak G school la kan...

sampai la en asbeen bawak syawal masuk...semalam depan pintu dah melalak...arini dah ok..sekali nampak aku ok, la macam biasa, boleh tahan lagi, senyum2 cium, salam, pelok bagai...tetibe aku tgk dier nak ikut aku...dah sudah....pastu terus nangis..

aku cakap ngan mak aku pagi tadi..terus mak aku cakap kat syawal..

"ada org buat ko ke syawal"

terdiam aku N en asbeen...betoi ke...mmmmm...aku pon sebenarnyer terPK jugak...tapi positifkan diri tu, 


tapi tadi aku latihan koir, sesaja aku borak ngan kengkawan aku...terus dorang cakap..
"baik ko tanya syawal...ada org buat dier tu, tak pon cikgu dier..."

dah sudah, camne aku nak cakap kat syawal..

tapi mmg aku selaloo pesan kat dier..
"syawal G school elok2 , jgn gado2 tau, kalo ada yg buat syawal, bagitau aibu, nnt aku pulok yg buat dier...syawal jgn buat dier tau...dengar cakap cikgu tau"

2 hari ni...aku jadi pelik pulok...syawal ni mmg jenis tak reti melawan balik...sejibik macam abah dier..diam je...cer kalo ikut aku, dah mcm petir sudah

budak semangat nak G school malam tadi


maap muka ibu tak semenggah...








p/s : korang rasa nape ye

Basah dalam Hujan VS honda civic


Petang semalam...B4 balik, macam biasa tunggu call dari en asbeen nak balik...tetibe en asbeen call, so aku egat mmg dah sampai la kat lobi opis aku..sekali ayat dier..

"sayang...awak G amik syawal ngan izz dulu, saya tunggu kawan saya, saya tertinggal jaket kat kete dier, pastu kawan saya dah balik umah dah, kunci kete dalam jaket tu.."

mula la aku nak hijau kan...suke sangat la lupa...dah la tempat syawal ngan izz tu kalo selepas pukul 6pm, dier caj ikut jam...adohaiii...dengan hujan lebat tak hengat, guruh sabung menyabung...dah guano...nak ke taska dorang ni mmg tak jauh, tapi kalo dah hujan gitoo mmg jauh la jadinyer...


nak di jadikan citer, payung pon tarak...mmmmm...

dengan lafaz bismillahhirrahmanirahim...
aku terus redah hujan, relax je jalan...peneman kesayangan semua aku dah bungkus ngan plastik N beg yang lain dalam beg aku...rilex je aku jalan, dah macam tak hujan.

sampai taska dorang lenjun sudah...semua mak pak kat situ pandang aku...nak guano kan...so amik la syawal N izz...terpaksa la berbalut la izz tu ngan towel, takmo turut terbasah ngan lenjunan aku tu...seb baik jugak la syawal behave kan petang tu, nak NIP izz pon susah, abis dah lenjun mmg tak la nak NIP kan...seb baik jugak la anak2 mmg memahami keaadan ibu dorang...

ada la dalam setengah jam baru en asbeen sampai, dengan muka tak bersalah bagai..adoi....tu la seronok kan bercerita ngan aku tengahari tu..
"sayang...saya tadi bawak honda civic...kawan saya punya...best woooo..."

mmg best la kan sampai tinggal kunci bagai...tu la bawak tak hengat dunia kan...

mmmmm...tak minta maap...tapi dier tau dier bersalah...so dier pon merelakan diri masak malam tu...
asam pedas ikan selar, bendi goreng ikan bilis...terbaik....

lepas tu terus pening.mmmmmm....seb baik la aku ni jenis antibodi kuat kalo kena hujan pon tak teruk kan..




p/s : lain kali bawak kete mewah, kena angkut bini sekali, baru tak lupa kunci..kakakkakakak..ada kena mengena kaa

Isnin, 18 Februari 2013

Lirik Lagu Last Minute - Maafkan Aku (OST Setia Hujung Nyawa)




Lirik Lagu Last Minute - Maafkan Aku (OST Setia Hujung Nyawa)


Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lama ku kata
Yang ku cinta sepenuh hatiku

Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yang pertama kucintai

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yang dapat menemanimu

Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata
I said I love you..


tibe2 teringat lagu ni pulok...cumill je

Izz Dani Aqlan - 5 bulan



semalam izz genap 5 bulan....bulan depan genap la izz 6 bulan..tak sabar nak bagi solid food...terbaik la..

tak sabar lak rasanya...nak bagi izz solid food...


dier kalo kasi kamera pandang muka dier..mmg bulat la mata dier tu...



 bagi je la apa saja depan mata...mesti jari jemari jugak yang masuk mulut..alahai anak...





sekarang ni kalo bagi pakai CD ni, cuku susah...sekejap je nak berpusing2..adoiii...
paling cukup suke la kalo mandi...tergedix2 bagai tau...

dah pandai angkat punggung nak ke depan, mengesot ke depan, ke belakang...pastu dah pandai buat posisi merangkak...

khamis ni check up izz dani aqlan ni..kiter tgkla berapa berat dier kali ni...



p/s : rasa macam baru je bersalin

Opismate terkejut aku tak sarapan


pagi tadi aku tak break1st....

percaya tak korang?????????????
sila percaya...opismate aku pon asik bising asal aku x break1st...nk buat camno...B4 kuar umah tadi...aku dah bantai belasah minum N telan ni...


 alfalfa...


 esp + air oren...


pastu tak lama lepas tu aku minum 

  milo....tapi bukan setakat milo je....aku campur ni...


air rendaman halba....


aku dapat tau halba ni tambah susu...
pastu air rendaman tu, aku campur ngan milo...


klo nk minum gitoo mmg tak la..mmmmm..bau dier mmg kuat meh...adoi....

seb baik  boleh telan jugakkan...


tu yg kenyang lama tu....
tengahri baru makan...



p/s : gosok2 mata kengkawan aku tgk, aku x mkn

takda kesedaran sivik kaaa????????


malam semalam kuar g makan kat taman warisan....dah 2 hari mkn kat umah...terasa nk makan roti john pulok,,...

elok sampai kat kete...en asbeen tegur...

"sayang, awak tgk tu..."

bila aku pandang...

alamak berdouble...udah...camne kete wira tu nk kuar kan....


korang tgk...kesian la dek kete ni...


kot en asbeen n aku sedapkan hati...mungkin adik beradik dier punyer kete kan....itu kalo yee...kalo tak....mau kena maki hamun tu...


banyak kali benda jadi kat parking umah aku...



p/s : jgn la buat lagi

koir again @KLCC

pagi ada pratice koir lagi utk seminggu ni..

majlisnyer ahad ni..

now ngah tunggu cikgu sebelom practice..mmmmmm...

weekend ni mmg sebokla kat klcc nnt,sebab majlis dier berlangsung kat klcc..