Yang DiSaYAngi

Jumaat, 1 Mac 2013

Sedarkan aku wahai teman




ada sesape nak kejutkan aku setiap malam tak...??????????


nape kena kejutkan...
sebab aku asik la terlajak je nak bangun buat bekal untuk izz..padahal dah niat dalam hati, dah alarm kat HP aku n HP en asbeen..pon tak terjaga jugak....

en asbeen tak kasi aku paksa diri bangun malam2 buat bekal, dier takut, dahla letih..kang lagi letih badan tu...tapi aku kena gagahkan diri demi izz...aku risau sangat2 tgk bekal EBM dier, makin surut..cuak aku ni..adoi...walaupun en asbeen tau yang susu akan meriah bila tiba di antara waktu tengahmalam - subuh...tapi dier tak nak susahkan aku...tp kengkadang dier pon sama terbabas nak kejutkan aku...agaknyer aku dah biasa tido awal..N waktu syawal pon tak terjaga malam...mmmm...camne la ni yee...

en asbeen takmo jadi macam aritu..
"saya takmo la kesian tgk awak tersengguk2 pump sampai sejam..last2 dapat 1oz je..."


tak pe la abg tecik, demia anak, ku turutkan jua...




p/s : malam ni kena tekadkan diri jugak...risau terlajak je



Relaksikan diri di sini

Semalam opismate aku dah ura2 nak G buat facial...aku pon dah lama tak buat kan..lagi lately ni mmg cepat stress N letih ngan keadaan sekeliling...tak kire la kat opis mahupon kat umah...

mmg en asbeen ada suruh aku G spa...tapi aku je tak nak mengenangkan tugas seharian kat opis N kat umah, tak dapat la nak G...

tapi semalam opismate aku ajak, setelah minta kebenaran kat en asbeen...en asbeen ok nak handle "handbag2" aku kat taska...so aku pon ok la...lagipon tak la jauh mana pon kan...kat bangi je..kat GATE 1...B4 sampai restoran caiyo sebelah kanan kalo dari putrajaya kan...kat umah je gayoonyer...

seputeh kapas spa

spa dier bukan kedai, tapi rumah...so far mmg tenang je bila masuk tu..mmmm...

 ni time kawan aku masuk dolu...


gamba aku B4 masuk untuk menyental segala macam kat muka aku ni...


dah settle balik umah..alahai terus ternganga mulut aku..nak tutup balik kena minta en asbeen tutupkan..adoihai...



udah bercampor la....egatkan en asbeen nak lipatkan..sekali dier kata..

"saya rasa awak lipat lagi cantik kot"


adoi abg tecik oitt...baru nak relaxkan2 diri...


counting 9 day




Lagi 9 hari menghitung waktu...



apa yang di hitungnyer...
menghitung hari kelahiran syawal yafiq ke muka bumi ALLAH ni...

saat aku sebagai ibu melahirkan syawal yafiq dengan penuh kepayahan..masih teringat2 akan kejadian itu...gembira, sedih, sayang semua bercampur baur...


planning utk syawal yafiq...

tak tau lagi...egat nak bawak syawal yafiq G sini..

AQUARIA KLCC

en asbeen pon ok sebab kami tak penah la sambut bufday syawal betoi2 kan..teringin jugak tu..tp tu la aku ni takut la si syawal tak suke kan...mmmm..mmg dier suke tgk ikan..tp ikan kat kolam bawah blok tu...ni ikan legar2 kat kepala dier, tak tau respon dier camne...






p/s : syawal tak counting...ibu dier yg lebey

Hasil kerja syawal


Salam pagi kengkawan..

Syawal n izz ni kongsi 1 almari tau..semangat mak pak dier ni belikan lemari ni dolu untuk syawal N izz..
dolu kosong je lemari dorang ni, tak da deco2 tau..semalam en asbeen G kedai kat bawah blok tu, semangat la belikan syawal stiker untuk syawal, pastu sebook la suruh aku yang sediakala sebok ni layan dier bukak stiker tu...

korang tgk la hasil kerja syawal yafiq..

pandai pulak haa dier susun2 tu

dorang je 1 lemari...abah dier pon lemari sebelah tu...aku????????????

pon 1 lemari jugak...lemari yg di sediakan kuarters kerajaan ni la..untung la..nnt ada anak 3, 4 lagi tak tau la..kakakkakak...bertambah la gamaknyer lemari2 ni...


kretip anak aku ni..macam aku..puiiii



p/s : makan banyak pagi ni

Khamis, 28 Februari 2013

saya dah terrer tau



 ni gamba 2 hari semalam...

saya dah terrer tau..dah ke depan ke belakang macam start enjin kete..kakakka..
onyomatgesetgoooo...kakakkakakkak...


ni la posisi dier sekarang ni...nak setapak ke depan belom lagi...
tunggu la 2,3 hari lagi

abaikan yang berselerak kat belakang tu...en asbeen punyer keje..lipat kain..kakakkakak..

ibu dier dalam kepeningan...maap..




p/s :nasib la ada en asbeen..

hasil merajuk manja


Hari selasa lepas, aku mmg dari pagi agak keletihan, tak sihat je, berat je kepala ni...

elok pulok lepas siap2 kan anak, nak la pinjam thumb drive en asbeen...aku punyer tinggal kat opis.nak amik something kat umah ni...

aku : abang...pinjam thumb drive abg..nak amik something kat komputer..
en asbeen : tak boleh...saya nak guna(gayoo menggunakan kekerasan)

terus mencebik je aku...dah la dengan tak sihat kan...


terus tengahari call...
nak pujuk la tu..puii..kakkakakak

en asbeen : sayang jom teman saya G serdang..saya nak beli barang aksesori kete..
aku : G la sendirik..=(
en asbeen : ala jom la...majuk la tu.puiiii....saya amik awak tau jap G..
aku : yela..(relakan jaa)


sampai sana..dah makan, membeli aper yang perlu...majuk dah abis, tapi sakit kepala yang menyerang tak abis lagi..adoii...dah terik tengahari tu...tetibe en asbeen berenti kat kedai ni..

en asbeen : eh sayang..awak punyer ahli avon tu boleh guna lagi ke..???????
aku : entah..tak tau, dah lama kot, tak tau boleh guna lagi ke tak...nape??????
en asbeen : jom nak carik something..
aku : eh...ni kan kedai pompuan, nak carik pe jee..
en asbeen : jom la..egat kedai pompuan, laki tak leh masuk ka..

turutkan sajoo suraya..kang petir melanda..bahana ko..kakakkakakak

rupanyer nak beli..ini...

perfume WOE (women of earth)

mmg fav aku perfume ni...dari sekolah pakai..suke bau dier tak kuat pon, soft je rasa

nak pujuk la tu..kakakkak...

 harga RM 59.90
after less diskaun 15% (harga ahli)

RM 50.90

termasuk la 
dedorant N bedak tuan..kakakkakak...



ok la tu..selaloo RM 59.90 tu perfume je...


suke je mak tau terus en asbeen cakap..

en asbeen : nak beli yang beratus2 tu tak mampu la sayang..ni pon ok la..ni kan fav awak..dah lama awak tak pakai perfume..ok la tu ka...
aku : TQ abg tecik...mmmm..tak pe mak jemah tak kisah pon...mak ok jaa..
en asbeen : dah nampak sihat ni..dah hilang sakit kepala.
aku : hilang sudah..kakakkakakak



p/s : tq en asbeen, walaupun guna kad ahli mak jemah tau..kakakkaka...

Aksi gedixss ibu dan anak

ni semua kejadian di TBS..almaklum la pertama kali si ibu ni masuk kat TBS tu, ternganga, melopong mulut si ibu ni tgk TBS..yang kuar dari mulut ni..


"fuyooo...giler kentang macam KLIA"

kakakkak..nampak benar la jakon...so si abah tu tak mo la nampak sangat kejakunan si ibu ni, si abah ni pon minta si ibu ni menggedixs ngan si anak ni..izz tido..senang kerjaan mak jemah tau nak menggedisxss

ok posisi biasa dolu

dah mula sikit kesengalan itu

maap...ibu tiru anak tau..kakkaka..pelok tubuh ko...


aik mana ibu...maap wahai anak, ibu kamoo menyorok nak sergah kamoo kasi kezutt jee tau..kakkakak

baahhhh....kikikikiki...si ibu masih meniru si anak ngan gaya dier sendiri


 korang nampak tak posisi kami dalam gamba ni

ok si ibu masih meniru si anak berpelok tubuh ko.kakakkakak

asik la meniru si ibu ni

 dah macam mengandung pulok la haa...baju tu ke depan..kakakkakak
ang again tiru...tiru..tiru...

 ibu kamoo ni sayang kat kamoo tau syawal...
sayang ketat2 jaa...

again...


G TBS ni sajoo..jalan2 carik pasai sebab si ibu ni jakon nak G TBS, tak penah G katanyeee..kakakkak...
so lepas la gian, boleh la balik...



p/s : si ibu ni saja kasi si anak ni marah sebab asik tiru macam shaya

izz dani aqlan 5 bulan - dah terrer nampak









dah terrer nampak..nak capai kete abg syawal tu...



p/s : jap g ada interview pekerja kontrak kat sini..pump dolu, pastu br settlekan...takut kang sedap pump, ada memekik panggil aku..terbantut jugak susu kuar..

Rabu, 27 Februari 2013

production kureng...demand semakin meningkat



Salam tengahari kengkawan..

arini lambat publish citer, tapi BW korang tetap ado..mmmm..apo kan dayo..kerja mengatasi segalanyer...

arini aku nak bercerita N nak tanya pendapat korang jugak la kan as my frenz...frenz ke...mesti la frenz meh..kakkakak...

tak tau la mana nak mula...

sejak aku guna kan medela ni, so far mmg puas hati ngan service pump ni, mmg syoik je, tapi tu la kena pegang kan, kalo tak mmg jatuh kebawah la..

tapi tu la sejak2 ni jugak susu aku pon berkurangan, tak period...pump, so far mmg time keje, mmg buat paling lama pon 1 sessi  = 1 jam setengah..petang pon aku buat jugak..kire 2X kat opis la...pastu kat umah lepas tidokan izz, pukul 7pm sesambil tgk slot akasia mmg pump la sejam jugak la...pastu buat keje yg lain, kalo izz tak bangun lagi, keje dah siap, mmg pump lagi...tapi tengahmalam mmg tak la...asik terlajak jee..padahal dah alarm tau...kat tepi telinga sekali, elok pulok alarm tu paling kuat voloume dier..aku set 2am, 5am..mmg tak terjaga jugak la...adoi...


aku pon heran nape...

aku makin risau sekarang ni, izz punyer demand semakin tinggi...so far mmg aku suke camtu,..aku dah cuba gigihkan diri sebaik mungkin, tp tu la susu paling banyak pon dapat 5oz je...kadang 3.5oz je..mungkin jugak sebab aku penat..mungkin kot...entah la...sebab sampai je umah mmg tak rehat sampai ke tengah malam...pastu tgh mlm nak bgn pump jugak...mmg langsung takda rehat...jejak je kasi kat umah mmg tak dapat letak punggung langsung...tu pon nasib baik jugak la en asbeen mau masak kan..kalo tak..mmg tak la...


tapi mmg menjadi keheranan aku ni tau susu segan2 je nak kuar..entah la...macam2 milkbooster gak aku minum kan...mcm halba, kurma+longan...mcm2 la...tp bukan rezeki aku nak dapat susu sampai penuh freezer kan...tapi sekurang-kurangnyer ada..tp tu la, yang EBM pon makin surut je aku tgk..mmmmm...

aku 1 hari pon dapat la dalam 15oz sehari...tu pon sampai ke malam...tgh malam...terbabas jugak aku...so susu izz esok nyer mmg aku guna yang aku pump tu la...



menjadi tanda tanya pulok...aku kat opis ni ada geng pump on ttime sama ngan aku...dier lambat masuk 15min dari aku dapat 10oz...aku 1 jam pon...3-5oz...

dalam masa seminggu ni mmg aku ada buat power pumping...tp tgk la mana tau minggu depan dah ok ke..
ke korang rasa aku letih sangat..mmg lately ni aku sangat letuh, runsing je umah selerak...aku takkan pump selagi umah tak kemas, kalo tak mmg aku dok PK je la time pump tu..



p/s : korang rasa macam mana ye

Selasa, 26 Februari 2013

Show @ KLCC.. retis ko


Baru2 ni aku ada publish pasai aku KOIR @KLCC - majlis sarana ibu bapa

so weekend aritu org lain semua dok bersuka  ria bagai...aku dok la sebok berkampung kat KLCC unuk raptai N hari kejadiannyer...

maap..kesenggalan saya tak leh di bendung lagi...
raptai = sabtu 23.02.2013
time ni aku dengar kata seramai 5000 org akan hadir...mak aiiii...tersedak kejap...


 Show = ahad 24.02.2013
pepagi lagi aku dah sampai KLCC ni jam 7.40am...syoik je, heaven rasa tgk banyak parkin kosong..klo tak..alahai payah benar nak dapat parking kosong...

sampai je, aku terus zassss break1st dolu...
nasi lemak je pon...


sesudah tu terus la ke toilet..apa lagi..

MAKE UP TIME


aku mmg tak la make up2 ni, sebab kat umah lagi dah siap2 dah...cuma touch up bibir N mata je...aku tak mo..kawan aku paksa gak...katanyer...
"soya pakai la lencu merah..kiter geng melody kena la pakai..baru nampak...kakakkakaka"

aku ikutkan je...

nampak sangat dalam toilet ni..kakakkak..pon jadi kan



 maap...suraya selengge sudah mari..kakkakak....

serius org yang kuar masuk toilet pon heran tgk kiterorg dok la posing sakan kan..tu pon dalam toilet..ni namanyer nak hilangkan neves ko..

baju dah cun...sekali ada cekak rabbit lak kat atas tu..kakkakak...ni kawan aku la ni, bawak, aku mula la perangai sengal dah datang kan...org lain dok sebok make up, aku dah siap..mmg aku kaco dorang la..tu yang kawan aku jadi camni, di bahan aku...

dier bajet dier wilma mula2 pakai tudung..kakkakak..padahal kawan aku kata macam mokcik cleaner..kakkakak

berapa lama nak touch up daaa


di sebabkan ada cermin beso kat toilet tu..mmg pose syiok sendiri sakan la kat dalam toilet tu..

saya suraya...kawan saya suria...org selaloo tertukar nama kami..kakakka...nampak sama tak muka kami

serius gedixsss meh...

konon lencu merah..adoi...dah terasa terjuih dah bibir aku ni, di tonyohnyer lencu merah kat bibir aku ni...ni kawan aku la punyer keje..



ok dah settle...jom masuk dewan...seram sejuk meh tangan...mmmm...

 geng melody..nampak tak lencu merah mak ngah..adoi....


udah kawan aku snap..dier kata putih mcm tepung gomak...kakakkaka..padahal aku tak taruk bedak pon...ni bedak dari umah lagi..mmmm...
"ini bedak tuan"...kakkakakak


 org lain semua stady je bila bergambo..maap aku sudah gedixss lebey


ni la sebahagian budak koir KPM

haritu kami nyanyi 4 buah lagu

* NYALAKAN TEKAD
* SETANGKAI MAWAR
* NEGARAKU
* TRANSFORMASI PENDIDIKAN

tapi stacy n hafiz tak da la...kami nyanyi ikut kreativiti sendirik...


p/s : nnt ada masa aku masukkan video yee

syawal mula tunjuk minat



sekarang ni syawal mula tunjuk minat nak bermain2 ngan adik dier...tp kalo minta dier cium adik dier, mmg tak la...tapi kalo ibu n abah dier sakat dier ngan adik dier..mengekek gelak tau..adik pon join gelak sekarang ni...

tgk la aksi dorang ni..


pandang2 dolu...belom panas lagi..

bil abah mula sakat dier...dier tolak adik dier...


pastu buat muka marah kat abah N adik dier..


tapi syawal tak penah melawan bila abah sakat dier ngan adik...

ok fine saya mula ketawa

time ni mengekek2 dier bantai gelak guling2..kakkakak...


gamba ni dier yg suruh pelok dier N amik gamba dier ngan adik...alahai adik tutup mata pulok...


seronok tgk bila anak2 tersenyum...


p/s : muka abah tak semua ni