Yang DiSaYAngi

Jumaat, 8 Mac 2013

Review : Lawak Ke Der 2 (Gelak Guling2)



Semalam dah di wayang...tengahari ni waktu lunch lama...so kiter gunakan masa dengan sebaiknyer..makan laju2..wayang pukul 1pm/...zasssss... terus masuk wayang..

review pada diri aku sendiri..

mmg bantai gelak guling2..aku rasa dah macam duduk kat umah..gelak tak cover..sengal dowh dorang2 ni..

BOBOI : so far mmg gelak besar jugak la...mmg lawak ngan gayo2 dorang je..
NABIL : still jadi hos sama macam lawak ke der dolu...tapi banyak OPPA JAHANAM STYLE tu la..kakakakkaka...tapi mmg sengal jugak deme2 ni..
HARITH ISKANDER : better dari sebelom ni...stand up comedy dier semua mengena..pon bantai gelak guling...


yang di tunggu, di nanti...
JOZAN : mmg gelak guling2...tak larat nak gelak...sampai angkat kaki ke atas tgk dorang yang mmg sengal, pecah perut aku gelak gk lawak dorang...tapi dorang mmg sahabt untuk selamanya..nampak sangat..zizang touching je ngan johan tau..jemah suke ngan uolls ok...rasa macam nak masuk join sekali je ngan dorang ni balik..adoi.

egat nak la tgk ngan en asbeen, tapi tak boleh sebab citer ni..


kalo tak leh bawak syawal N izz..mmmm..tak pela..janji dah tgk kan...




p/s : teringat2 lagi lawak dorang ni

kesihatan izz semakin baik



tergerak nak buat demi NURUL

TQ NURUL 

rentetan dari AKU CUTI JAGA ANAK ....aku cuti sehari je...

aritu aku tgk sebelah kanan je...rabu tu dah elok dah sebelah kanan, tetibe sebelah kiri pulok yang banyak taik mata tu...dah 2hari dah pepagi kena cuci mata dier ngan air suam N cotton bud..alhamdulillah kesan dari bagi susu badan taruk kat mata izz, nampak la kesan...tak la teruk dah...so far..pepagi je...lepas tu tido 2,3X dah ok dah...tak teruk sangat taik mata tu..alhamdulillah jugak izz sihat, makin aktif sana sini


 peel dier sekarang kalo menyusu time lapar tak hengat..tapi bila setakat nak mengempeng je..bukan takat nipple dier masuk dalam mulut..sekali ngan jari jenari sebok dier nak masukkan...

nampak tak mata dier bengkak sikit...



ni waktu G klinik kesihatan presint 9 aritu...
so far izz mmg budak yang kuat..alhamdulillah..nak menunggu tiba pulok pengalaman bila izz tumbuh GG macam mana...abg dier start tu la asik la tak sihat..elok lepas je izz lahir..alhamdulillah syawal pon dah tak sakit //....alhamdulillah di beri kesihatan yang baik...





p/s : suke tgk anak2 elok duduk taska...tp risau akan abg syawal yang susah nak bergaul..nak bercakap pon berat..mmg ikut gen abah dier sangat2 ni

CINTA KAU DAN AKU - adaptasi novel


Salam pagi kengkawan..

pagi ni dok feeling2 cerita semalam...

novel ni mmg ada kat umah aku..al maklum la aku ni pembaca tegar novel jugak ni..
tapi tak leh menang ngan CIKMOT
acik ni kalo ada yang baru atau lama novel tu, janji tak baca lagi..mmg dah rembat 2,3...kan kakak.kikikiki...

aritu abis je citer TRILOGI CINTA kat TV1 tu...

tetibe mak aku bersuara..

mak : ehh ya, minggu depan ada citer baru ganti citer ni..
aku : citer pe..best tak???????
mak : macam best...adaptasi siti rosmizah...apa tajuknyer..ko ada buku tu..
aku : (dah bulat mata)...citer apa mak????
mak : ni buku ni...cinta kau dan aku..
aku : adoii...citer ni best mak...alamak....mmg kena tgk ni..

esoknyer pagi aku nak G keje, alamak buku tu dah hilang..mmg hilang la...hilang dari pandangan...rupanyer mak aku rembat sudah..nak baca dolu B4 tgk citer ni..pon sama gak perangai ngan CIKMOT..
aku sebab dah penah baca kan...so mmg tau la..kikikiki...

adoi...yang bestnyer citer ni, tak sama macam adaptasi mcm novel2 lain..kalo novel2 lain..ada gak menyimpang gak sikit2..tapi citer ni tak..sebijik sejibun la citer dier ngan novel...dialog pon sama ngan dalam novel..mmg terbaik tau..tu yang lagi aku suke tgk tu...

tp tu la pelakon2 dier kureng sikit...

tapi aku!!!!!!!!!!!!!!!!
ada aku kesah.,...kakakkakakak...mmg tak la..janji citer dier terbaik..aku tak heran sangat ngan pelakon tu...

aku mmg suke ngan citer2 siti rosmizah ni..mmg malatop2 novel2 dier...





ni sinopsis citer ni


Mengisahkan seorang gadis yang cantik, baik dan namun keluarganya hidup dalam serba kekurangan setelah ayahnya meninggal dunia. Sejak itu dia mengubah penampilannya menjadi seorang yang kasar namun masih berbudi bahasa.
Kemiskinan hidup mereka menyebabkan dia tidak dapat meneruskan pelajaran ke universiti dan terpaksa membantu ibunya berniaga kecil-kecilan di warung. Namun kemudiannya dia mengambil keputusan untuk mengikut temannya, Milah berhijrah dan bekerja di Kuala Lumpur sebagai pemandu peribadi kepada majikan Milah yang merupakan tokoh korporat yang terkenal. Dengan kesungguhannya, Risya berjaya meyakinkan majikannya untuk diterima bekerja.
Namun tiada siapa yang menyedari dalam diam Farish Hakimi jatuh hati terhadap Risya dan kesempatan yang ada digunakan sepenuhnya lelaki itu apabila ibu Risya jatuh sakit, dia segera menghulurkan bantuan kos pembedahan penyakit jantungnya. Rasa terhutang budi dengan lelaki itu membuatkan ibu Risya menyarankan agar Farish Hakimi mengahwini anaknya Risya. Pantas sahaja lelaki itu bersetuju dan tindakannya itu benar-benar mengejutkan Risya yang kemudiannya hanya menurut kehendak ibunya. Mereka kemudiannya melayari bahtera hidup sebagai suami isteri yang bahagia. Apatahlagi baru merasai nikmat cinta setelah berkahwin meskipun adakalanya mereka bertelagah kerana sikap cemburu buta Farish Hakimi.
Tetapi konflik mula berlaku setelah kehadiran keluarga dan bekas tunang Farish Hakimi ke rumah mereka. Mereka mula merancang niat jahat memisahkan pasangan itu dengan segalanya didalangi oleh bekas tunang dan adik Farish Hakimi sendiri. Perangkap di atur mereka seringkali gagal namun impian mereka jadi kenyataan bila satu hari Risya diperangkap bersama teman baiknya. Farish Hakimi yang sedang marah dan gagal mengawal perasaan terus menceraikan Risya tanpa usul periksa. Malah Risya juga terpaksa menerima hakikat dirinya keguguran anak sulong mereka. Ketika itu Farish Hakimi tanpa rasa bersalah berlepas ke UK meninggalkan Risya.
Sangkaan mereka bahawa perpisahan jalan terbaik dalam hubungan mereka meleset. Mereka berdua tetap saling merindu meskipun tidak bertemu. Risya cuba bangkit apatahlagi dia ditawarkan menjadi model di Singapura. Namun ketika di lapangan terbang dia tanpa sengaja bertembung dengan bekas suaminya itu dan sejak itu mereka sering bertemu.
Mampukah cinta mereka berdua kembali bertaut? Atau banyak lagi dugaan dan rintangan diaturkan adik perempuan Farish Hakimi dan bekas tunangnya untuk memastikan mereka takkan mungkin bersatu?

credit dari SINI


sekarang tengah running part bekas tunang farish hakimi gedikss datang KL ngan family farish...elok la ko kawan ngan adik farish tu, si farah.adoi....

macam mana aku tekanan, bising2 emo2 terlebey baca novel...macam tu la bila aku tgk citer ni..siap en asbeen pon layan jugak...kakakakkak..sesambil teman aku tgk TV, dier layan komputer baca komik...pastu tgk aku meroyan sikit, mula dier akan tanya..."napa..nape..napa ngan dier"

adoi..malas aku nak citer.kakakkakakkaka



citer ni setiap hari khamis N jumaat sajaa..jam 10.00pm TV1..



p/s : tak sabar tunggu malam ni

Khamis, 7 Mac 2013

Malu sendiri meh



kejadian ni berlaku petang semalam waktu nak balik dari keje...
en asbeen dah sampai kat lobby, aku pon siap2 turun bawah...

punya la ayu aku jalan petang semalam/..sekali aku nampak 2 kereta BLM yang sama...sekali aku terpandang..N terdetik dalam hati...

"dah nape buang tebiat laki aku ni baca surat khabar pepetang ni...bukan selaloo tunggu aku mesti main game kat HP ke..."

aku pon ngan confident jalan ko...sekali dah sampai kat kete tu...terpandang dek mamat driver tu...terus zassss laju aku menyimpang ke kete sebelah..alamak...salah kete daa...akkakakkaka...terus konee baring punyer aku ke kete laki...sekali kete tu WSY bukan WTP..kakkaka...

elok pulak laki aku terperasan pulok, terus bantai gelakkan aku dalam kete..aku kat pintu driver ni dah bantai malu gelak2 sama..kakkakak...malu mak tau...terduduk2 aku tau...punya la ayu aku jalan..kakkakak...

sekali ada suara yang menegor..kawan aku ropenya..

kawan : sue..ko dah nape...dah gaya mcm nak kencing jee..?????????
aku : sengal bai..waa salah kete dowh..waa egat kete tu laki waa...baru waa nak kata...dah nape buang tebiat baca paper..bukan slaloo main game...sekali mak jemah salah org ko...kakakkakakakka
kawan : giler sengal ko ni..kakkakakakka...
(bantai gelak guling2 tu..suke aku salah kan)

aku masuk je kete...en asbeen dah lap2 air mata yang berlinangan akibat bantai gelak sampai angkat kaki sebab aku salah kan...bak kata laki aku..
"dah bukan main lagi ayu jalan macam miss world..lenggang2 kangkung gitoo...sekali salah kete daa...kakakkakakakka...adoi sayang..malu tak.malu tak.malu tak...kakakkakakakka...cian awak kan"


adoi macam mana la leh jadi gitoo..mau makan tahun tu kena bahan ngan laki aku..



p/ s: kompom kena tgk no.plat betoi2 ni


Rabu, 6 Mac 2013

Cuti menjaga anak


Semalam aku terpaksa emengency leave (EL) sebab izz tak sihat...bukan tak sihat pe...dier aktif...tapi mata dier yang tak sihat..

petang isnin aritu amik dier kat taska dah perasan mata kanan dier kat mata putih dier tu merah2 sikit...anak2 ni kalo sikit pon kiter dah risau kan..terus la malam tu terus zass ke klinik kesihatan...doc kata ada infection sikit, tapi tak teruk..mayB kena habuk pon boleh jadi gini...so dier kasi la ubat titis mata tu Ngan titis hidung, sebab izz pon selesema sikit...

pagi semalam bangun macam biasa, siap2, pastu bila izz bangun mata dier tak boleh bukak, penuh ngan tahi mata..mmmm..sedey meh tgk dier..teringat akan syawal pon gitoo gak..nak minta mak aku jaga...dier pulok dah janji ngan kawan dier nak G stadium putra bukit jalil, ada program komuniti 1 malaysia...so nak taknak aku terpaksa la El kan...risau pulok tgk anak macam tu...takkan nak hantar taska jugakkan..takut taska takmo terime pulok...hanya abg syawal je la yang G kan..


ni pon lepas mata dier dah di bersihakan oleh abah dier sambil BF ngan aku...



sayu tgk muka ak tecik ni...nampak la sikit mata dier bengkak...itu sebelah kanan je..tak lama aku jaga dier aritu, sebelah kiri pon sama...tapi tak teruk macam sebelah kanan tu la...tapi still ada tik mata tu...taik mata sampai tak leh bukak tu selaloo akan berlaku waktu pagi2 je...bila tghari, petang malam tido, tak sangat dah...tp still ada lagi...aku tak bersihkan guna tisu basah atau kain...sebab takut tertonyoh...so aku n en asbeen guna cotton bud je...takut kang lagi bengkak..

mata putih dier tak teruk merahnyer..dah ok dah...cuma bibir mata je la bengkak2 sikit kan...


aku ada post kat FB pasai izz ni...so ada la kawan aku ni opismate aku - ain

dier la kasi petua suruh taruk susu ibu kat mata izz tu...sebab anak dier pon kecik2 selaloo mcam ni...sebab dalam pada masa yg dier dorang ni selesema so saluran hidung tu sempit, tu yang kengkadang boleh jatuh ke mata, atau telinga...aku pon baru tau hal ni...so aku try la...so far nampak jugak la perubahan dier, walauapun pagi tadi pon sama, susah nak bukak mata, sebab taik mata still ado...

tapi aku gagahkan diri jugak anta ke taska sebab nampak sikit la perubahan kan...lagipon aku mmg kena ke opis sebab nak settelekan keje yg mmg kena submit esok...

 pandang sepi je 


ops ibu saya amik gamba saya..




satu doa ibu moga izz baik2 N sihat di taska




p/s : windu pulok nak bergolek ngan dier



Syurga Tempatmu wahai anak


Salam pagi kengkawan..arini baru up entry baru...semalam ada hal..nnt aku citer ngan korang...


semalam kengkawan aku G la melawat kawan aku kat hospital sini..aku tak la G ada hal kan...tapi ni dari cerita kengkawan aku yang G ...mmg menyayat hati..
tapi aku tau kawan aku ni mmg seorang yang kuat, kebal...tapi itu la hati manusia, sekental2 mana pon hati seseorang, mesti ada jua kesedihan yang dier akan lalui..

semalam dorang G nampak  member aku sampai tak boleh bukak mata, dah bengkak abis dah..sepet sudah mata dier..member aku ni mmg saspek kencing manis..mmg selaloo akan check up kat klinik kesihatan sini N akan ke swasta seminggu sekali...kandungan dier waktu tu 25minggu@5bulan..

dah seminggu dah dier selaloo terasa basah2 je sampai kena pakai pad...dier ada cakap ngan klinik kesihatan sini, tapi katanyer normal..tp itu la 1st BB, so pengalaman tak berapa sangat..so senang citer dah takdir kenapa ALLAH bagi member aku dugaan macam tu...

dua kali dier push, keluar la putera kesayangan dier, tapi keajaiban dari ALLAH, anak dier hidup waktu dier lahirkan anak dier..sempat la suami dier dukung, pelok cium anak tu...anak dier pon hidup pon dalam keadaan tercungap-cungap...tapi tak lama..setengah jam lepas tu, ALLAH ambil putera kesayangan dier kembali...sedey tak terhingga suami dier, anak kesayangan meninggal dalam pangkuan..member aku mmg tak sempat la nak jumpe sebab pihak hospital terus zass bawak ke bilik operate, operate nak kuarkan uri..aku pon tak paham macam mana...bukan rezeki dier la kan...ada sebab kenapa ALLAH ambil anak tu daripada dier...

tapi aku tau kawan aku ni seorang yang kuat...opismate aku datang jenguk kat hospital pon boleh gelak2...nangis2..gelak2..nagis2...tu adalah dugaan dier..kena redha dengan kehendakNYA..

tapi kawan aku ada kata yang dier dah serik nak  G klinik kesihatan tu..serik dengan apa yang berlaku kan...


tapi 1 je yang aku nak katakan...itu semua ketentuan yang dah di tentukan oleh ALLAH...kiter sebagai hambanya redha atas apa yang terjadi..mungkin tak kena pada aku...senang aku nak cakap...tapi sebagai kawan, kiter kena la bagi kata2 semangat N rangsangan untuk dier teruskan hidup dengan baik




p/s : insyallah kak, ada rezeki kamoo lagi..jaga la ia sebaiknya..

Isnin, 4 Mac 2013

Berita sedih di petang hari



Salam petang kengkawan...

baru duduk kat tempat, aku dapat perkhabaran berita yang sedih...

opismate aku baru pregnant setelah 7tahun mendirikan rumahtangga ni, baru2 bulan 12/2012 dier di sahkan mengandung..alhamdulillah...tapi petang ni aku dapat perkhabaran sedih ni...anak dier meninggal dunia dalam perut dalam usia 5bulan..ya allah takutnyer aku rasa...bagaimana perasaan dier nak hadapi semua tu..

aku tau citer, semalam dier baru lepas balik dari beli baju baby, elok lepas tu dier bleeding, pastu pecah air ketuban....sebelom tu lagi dier dok citer yang dier selaloo pakai pad, sebab macam basah je kan...so tak terfikir akan air ketuban tu kan..

now dier kat hospital putrajaya nak tunggu di paksa bersalin normal untuk keluarkan baby dier...



aku terus rasa touching N down dengar perkhabaran ni..dier pon kire baik jugak ngan aku kat opis ni...
allah, rasa down sekejap..dah la lama die nak dapat anak kan...takpela...anggap al itu takdir dier..




p/s : sedey sangat

Dataran Gemilang - Kami datang - Awas gamba banyak


Weekend ni di isi dengan riadah bersama family cenonet ni...dah weekend lepas BZ ngan koir kan...so minggu ni kiter memBZ kan diri ngan family,...best sikit...

tujuan kami sabtu tu, kat dataran gemilang, kat bulatan depan kementerian wanita, kementerian penerangan, presint 4...B4 sampai PICC...

mmg dah tau lama, jejak je belom lagi..elok je sampai  tak ramai org..ok la tu kan...

cetek sangat airnyer..mmg untuk bebudak la...

mak budak pon siap sedia nak berendam gak...tak kan nak jaga dorang ni nak pakai jeans kan..mmm..pastu basah2 masuk kete..mmm..masalah pulak tu..

en asbeen dah angkut si izz masuk dalam sana...cukup suke la budak tecik tu..

korang tgk la si abg syawal ni..

 org baru lepas nangis ok..mmmm...masalah betoi kalo ajak berendam ni tau...


 nak ko..muncung si ibu yang lebey..bila pujuk minta cium...punya la meraung..malu  pulak aku..si en asbeen N izz dah larik jauh dah ..adoi...


 budak tecik ni suke sangat la berendam tau



 muka semangat nak berendam...menjerit tak kasi abah dier duduk kat tepi tangga tu..nak ke tengah pulok

sessi si adik pujuk si abg ajak mandi...
tu la gaya syawal bila di minta cium adik..dahi dier di laga kat dahi adik dier...ok la tu dari tak da kan...

dah bila abahnyer...udah2 la rehat..izz ta sabar ni nak rendam lagi..


si syawal terpaksa la aku ke tengah ngan dier..dah lama tu, baru ok..siap senyum2 lagi...seronok..betoi2 bawah leher die paras air tu...

yang bestnyer dier geli baju tu melekat kat badan dier, so dier minta la abah dier bukak baju, ok la setakat bukak baju, sekali seluar dier buakak sendiri...sudahnyer dier sowang je nogel2 kat situ..malu mak tau...adoi....






 izz ngan ibu dah selamat tukar baju bagai N izz pon dah selamat beradu dah...
kena se dass mmg tido la..

si abah tu nak naik...sekali si abg syawal tu tak mo naik..hamikkk tadi dier jugak yang tak mo tuwun..
last2 dier jugak la takmo naik..korang tgk la dier sowang je tak naik lagi..
landing sowang2..





siap kocak2 air..ko tunggu la abg syawal, abah siap tukar baju je...bersilat la korang ye...

mengamok nak tuwun lagi...

paksa rela je nak pakai pampres ni..

opss...cekci pulok...di pandang sepi je kolam tu erk..kikikiki



so far ok la, tapi yang kureng tu tak da tempat tukar baju, so terpaksa la aku tukar baju kat dalam kete...si abah je tukar tempat lain...


lepas ni boleh G lagi..



p/s : ahad duduk umah

RM1.50,berbaloi kr

salam pagi kengkawan..arini aku tak da depan PC,sebab dok dengar ceramah rezeki di cari keberkatan di kecapi...

pagi ni aku nak citer pasai chesse tart ni..mak aiiiii mahanyer sebutir kecik tu RM1.50,kat opis aku jual 6butir,RM3.00...sangat2 la tak berbaloi..mahai meh

tapi aku beli jugak,sebab nak rasa,tak la sedap mana,muak sikit,ok lagi klo yg opis aku jual tu,sama je besar nyer..mmmmm

p/s : pasni kompom tak beli dah,pandang pon tak