Yang DiSaYAngi

Jumaat, 15 Mac 2013

2 minggu di isi dengan event kesihatan


Lusa 17.03.2013...AHAD...
aku ngan opismate aku akan join ni...


1MILLION WOMEN PURPLE WALK

mak aku pon join jugak ahad ni...tp dier ngan geng dier..aku ngan geng aku...seb baik en asbeen benarkan..sebab esok turn aku jaga anak sampai ke petang...en asbeen ada OT esok...ahad aku ngan event ni..kejap je, tak sampai tengahari tu...so ahad dier la jaga anak kan...


tadi jalan2 kat alamanda..sekali nampak kiosk ni...aku ngan opismate yg sama akan join jugak...

pada 24.03.2013...AHAD



LANGKAH CERIA-JOM CERIA


ni aku tak minta kebenaran en asbeen...tapi rasanyer dier kasi..sebab dier tau aku suke benda2 mcm ni...tp tu la nak bawak abg tecik, syawal ngan izz..tapi abg tecik jemah ni kureng sikit ngan benda alah ni..dok la riki2 dalam otak ni nak bawah izz guna carrier baby je kan...tgk la dolu camne kan...

tapi izz tu dier tau kalo weekend hari tido boleh lajak sampai ke pukul 9/10am...so takut dier takmo..nyenyak sangat tido kan...tak tau camne kan..



p/s : semangat tau jemah join benda2 gini...asal ada member ok jaa..

korang rasa apa progress dak tecik ni

aku yg tgk pon x tau apa progress dier seterusnyer..yg penting dier x menyulur tauu....mak aku bising kat dier...menonggeng semacam tinggi haa..

sampai aku dok terpk..ni nk merangkak ke nk duduk...entah la...

korang rasa..

bak kata mak aku...
"sabar2 la izz...satu2 gerak..ni nk semua..mana boleh.."

tapi apo respon..izz..senyum sajooo




tu yg x sihat sebab ni kot...




p/s : izz jatuh katil semalam...terkejut je..padahal benteng dah di buat..seb baik tak da pape..nk ikut jejak langkah abg die gak, jatuh katil time beso ni

buatmu en asbeen


pagi tadi aku duuk depan pc..skali nampak ada 1 butang baju melayu kat atas meja...sekali baru tau daa...aku order kat kawan aku belikan butang baju melayu untuk en asbeen...kasian pulok haa kat en asbeen asik pakai butang baju melayu sama jee....


en asbeen ni sejak kawen, dier dah terbiasa pakai baju melayu hari jumaat..sampai dah terbiasa sgt...waktu aku 2X panntang ni pon dier gosok baju sendiri, baju melayu untuk hari jumaat jugak....


excited jemah nk kasi suruh pakai jumaat depan...

dah jadi rutin setiap jumat mmg aku pakaikan en asbeen butang baju melayu...



p/s : en asbeen..agak2 suke x



saja kaco kamoo..kakakkakka



salam pagi kengkawan..

pagi ni aku kaco kengkawan blogger kiter ni haa...

1st aku kaco UYUN cute mum yang tengah syiok dok layan break1st..kikikikiki...

 maapkan saya uyun(gayoo conan sikit)

tak lama UYUN cute mum kata call acik sowang ni...

2nd ZURA
 2,3X call tak angkat pulok...alahai...saja aku call dier banyak kali sebab caller ringtone dier sedap la pulok...elok tunggu dier call aku pon AJARI AKU TOK BISA... kakakakkaka...saja aku loud speker kasi kawan aku dengar, jeles kawan aku...jeling2..padan muka ko...kakkakaka....

tak lama dier call balik..jemah la aku jap kan...bukan main lagi tau..

aku call dorang ni bukan pe..nak tanya rege FS medela ni..bukan untuk aku ok..mmg aku dah serasi ok dengar my swing sana sini...ni aku tanya bagi pihak kawan kat opis ni, nak beli tok bini dier..giler sayang..kakakkaka...



p/s : nakai tak kawan korang ni kacoo org pepagi ni

Khamis, 14 Mac 2013

kejadian pelik di pagi hari


aku tak egat pagi tadi di antara jam 2-4am kot..

mmg kami 1 family dah biasa akan bukak ayat2 al quran kat laptop ni untuk kami se family...
benda ni semua dah jadi kebiasaan kami sudah...

tapi yang peliknyer...tadi pagi aku terjaga bila en asbeen pon terjaga tetibe laptop tu kuar suara citer pocoyo kat you tube syawal..mmg B4 tido syawal ada tgk pocoyo kat you tube..tapi en asbeen dah tutup dah sebab nak bukak ayat al quran..

tapi pagi tadi ayat al quran dah tutup tapi suara pocoyo tu ada...tu yang en asbeen N aku bangun..aku tgk je en asbeen bangun tutup you tube pocoyo tu..

pasai pe erk...aku pon tak tau...

si abang syawal ni kalo tak tgk kartoon pepagi..mmg tak bangun la jawapannyer


si kaki panjang ni


ok saya dah bangun..



p/s : mengapa erk...pelik pulok aku

Bila nak sihat ye sayang


salam pagi kengkawan...

kesihatan izz sekarang better la..dah tak demam, tapi still bertaik mata..even kat taska pon sama jugak...masih bertaik mata jugak..tadi hantar izz pon cikgu dier tanya, izz ok ke tak...aku pon cakap..macam tu je la..

beyak pon still warna hijau...entah la...kata si INA @ INTANBERLIAN


 entah la..aku pon tak tau...waktu rania anak akak aku aritu cirit birit lama, nak dekat sebulan..pon hijau2 jugak..dah G klinik pon doc kata sebab panas dalam, entah la..tak la..at least nampak la dier sihat..

tapi izz macam takmo DF sangat ngan aku..kalo DF pon main2 je...entah..tak puas ke....mungkin sebab tu tak dapat hindmilk kot...tp alhamdulillah susu untuk izz tak berkuarangan..ada sampai sekarang,....

pagi tadi pon tak DF sangat..padahal baru bangun tido kot..mesti la lapar tau...




ni gamba pagi tadi...cian dier banyak taik mata dier..bila cuci..marah dier..bisisng2...meliuk lentuk badan dier nak elak kena cuci

mungkin jugak panas dalam, tapi lama sangat haa panas dalam..mmmm..sekarang tido pon tak pakai seluar dah..pakai CD je..kalo pakai suar, mesti merengek tau...bila di off kan kipas yang sememangnya untuk dier, marah2 dengan mata tertutup..bila bukak, baru diam..mmmm..pastu kalo tgk dier keluh kesah , tau dah mesti hangat...dah tu, selimutkan dier pon takmo..ibu dier ni dah merekot kot dalam selimut sejuk...

gile kental anak aku ni

 lena tak hengat pagi tadi...abang dier bising2 kat telinga dier pon buat tak tau, janji kipas dier di bukan...
macam ni....

haa ni la kipas untuk izz..khas untuk dier je...




p/s : cepat sihat ye izz



Rabu, 13 Mac 2013

PSN hala tuju kami - TQ NAD


elok dah settle celebrate, kami teruskan perjalanan ke PSN...pusat sains negara...

nak di jadikan citer, kami dah sampai kat planeterium...dah sampai siap bawak turun anak2 yg tido, sekali dah sampai depan terfikir"dah mano bangunan hijau2 tu"

tertanya la kat en asbeen...
aku : abg, pusat sains ngan planeterium ni sama ke...
en asbeen : entah..sama kot..

sekali tanya mokcik google...ye la salah...yang kami g tu planerterium...adoi penat mak tau....seb baik tak jauh dah dari situ..bila sampai...

"oooo...baru acik tau..kat sini rupanya"

ni baru betoi
PUSAT SAINS NEGARA

jutaan terima kasih pada NAD

kalo NAD tak bagitau pasai PSN ni..mmg tak tau la...mmmm...mmg ke aquria la....



time ni kat kaunter tiket...eh..abg tiket pandang mak jemah la...

bayaran masuk untuk PSN ni..

1 - sports n spinach = 13 tahun ke atas (RM10)
                          6-12tahun (  RM6)
                                               6 tahun dan ke bawah (percuma)


2 - star terk = 13 tahun ke atas ( RM8)
             6-12tahun (RM6)
                                   6tahun dan ke bawah (percuma)

kami pilih sports n spisach sebab more to XTVT...klo amik tar terk tu, lebey pada pameran la..



budak yang asik nak menempel ngan abah dier



masuk2 je nampak terowong ke dalam ado akurium ikan...seb baik la tak bawak syawal...dier pelok abah dier ketat2...takut jaa..kakakakakakak...




ko tgk si syawal punya la pegang erat abah dier...



dah lepas kat akurium tu, dier dah ok sikit...dier main macam2 ko...



sebenar2 nyer abah dier yg excited lebey...








aku tak tau apa function benda alah ni..tapi syawal ngan abah dier cukup la suke...

budak ni ngantok...tp behave jee....



bila sampai kat sini...rambang mata syawal meh...tapi playground yg bersangkar tu dier tak leh masuk sebab tak cukup ketinggian kan..main je la kat sini..




tapi tak di tuju pon kat situ, lebey pada sebok nak melompat2 kat stage tu..alahai...

maap..ibu excited..ibu paksa syawal masuk jugak...


aku suruh main benda lain...benda lain yang di buat...di panjat2 nyer kerusi tu...

ok abah BZ nk jadi ahli muzik..

budak tecik ni pon nampak excited je colourful bagai tau..









dah settle kat situ..kami naik ke atas sports n spinach...

kat situ sempat la NIP izz kejap...elok NIP ramai sekumpulan budak2 sekolah masuk ....tak da la rasa segann..tp ada jugak yg memandang...gayo mcm tak penah minum susu ibu jaaa...

dah settle..izz pon dah tido...aku pon selamat main2 ngan abah n syawal...benda ni cukup suke si syawal..2,3X ajak/.







sebok la tgn abah dier tu


ok fine ibu pon nak gak menyelit





dah settle tu kami ke eureka gallery pulok..

korang tgk la muka si izz ni...







teruja anak beranak ni main piano gergasi ni....

pukul 4.30pm kami settle, terus zass balik umah, penat...korang tgk la belom sampai umah dah selamat dorang ni..


patut tempat adik dier, tgk adik dier ngah selamat DF ngan ibu...dier pon selamat la amik port adik dier...


kepenatan memasing sampai ibu dier pon DF izz sampai ketiduran...


kalo NAD tak kasi tau pasai PSN ni, tak tau la ke mana..at least jimat duit jugak g sini...


p/s : TQ aunty NAD you make my day