Yang DiSaYAngi

Jumaat, 5 April 2013

HasilKempiskan Wallet


Arini lunch lama...so mmg jalan2 alamanda sajo..sebab tu je yg dekat ngan opis..nak duduk opis malas...malas nak berpelok tubuh selaloo ngan kesejukkan yang ada dlm opis tu kan...lebey baik kuar sambil kempiskan wallet yang dah tak rupa wallet dah..kakkakakakka


bufday syawal dah sebulan berlalu...tapi ibu n abah dier tak beli ape pon utk kepuasan dier....

so jln2 tadi dapat la rembat ni untuk syawal..
FAST LANE FIRE STATION

tak penah lagi mainan gini utk syawal...selaloo beli kete kecik2 kat pasar malam je..kali ni beli yang up sikit la..tak pe la demi anak utk kembangkan minda..kembang ke??????????kembang la gak kan...asik la aku tgk main kete2 kecik tu...susun banyak2, panjang2...pastu buat track la kat atas katil, susun bantal buat track...so ni la hasil untuk dier..syawal mmg suke ngan kete ni...mau petang ni amik dier kat taska, asik pandang je la kotak ni kan...


untuk aku N en asbeen ada gak...sepasang nok...

korang rasa mana aku punyer, mana en asbeen punyer...

aku selaloo batu api kengkawan membeli..dorang bengang bila aku tak menjengjeng beg plastik kuar dari kedai...

so ni la hasil rembatan batu api kengkawan aku utk aku...




p/s : untuk izz je tak da..tak pe la akan datang ye la..

cantik ke?????????


Semalam aku ada up citer pasai MAJLIS BACAAN YASSIN DAN SOLAT HAJAT

aku dapat komen dari 


dan



rahsia la sangat..cun la sangat..cantik la sangat..kakakkaka....yola tu...

tak da pape rahsia pon...

cuma guna ni je...

susah benar aku nak menyebut nama bedak ni...

bedak arab sudah...kakakkakak...
aku amik dari LEILY

bukan la amik..beli la..ko giler amik je...mau kena kejar 1 terengganu tu..kakkakak...
aku mula pakai lepas pantangkan izz...aku dah mula terpengaruh sudah ngan bedak arab ni...nampak dasar terpengaruh kan...mula la aku bertanya2 ngan LEILY

so dah riki2 baik punyer sampai la kat tangan...1st time aku guna bulan 12...dua hari lepas masuk keje...

ni gamba time baru masuk keje aritu...
tak pakai lagi  time ni/...
so far biasa je...sama je aku taruk...bedak, blusher, lencu n eyeliner..ni je la adik beradik yang rapat ngan aku..ke mana je aku bawak dorang...


ni selepas aku pakai..


ni muka ada nur..kakkakak..pagi lagi kot...baru je lepas solat subuh..semanagt nak G keje kan..kakakkaka...





ni gamba hari ni..ni je la port ...

sama je waktu tak pakai bedak arab....aku hanya pakai 4 adik beradik aku je...mmmm...
so far mmg mahal...50-60enget...tapi aku puas hati..pakai lama...sekarang pon aku masih lagi pakai bedak yang 1st time aku beli dolu...dari bulan 12 sehingga kini...banyak lagi..aku pon selaloo pakai je...

tapi aku beli jugak yang baru, tengah ada duit kan..buat simpan je...

mmg puas hati la pakai ni...en asbeen jemah suke je tgk muka jemah..dari jemah lepas pantang dier kata..

"lepas awak makan ESP n ALFALFA shaklee pastu pakai bedak arab ni..nampak lain muka awak..nampak bersih sikit.."

aku pon kata...nak amik hati latu...pastu kena marah pulok...baru puji, marah pulok...

"tgk...org puji betoi2, kata saya amik hati lak...betoi la.....suke la saya tgk.."

puiiii....at least aku rasa la konfiden kan...




p/s : tiada rahsia..

Khamis, 4 April 2013

terpengaruh sudah



sesejak ni..kan....asik la dok tengok org je dok main...bukan tak leh pon download..tapi mcm tak da rasa je nak main...

sesejak ni kan...dah sudah..terpengaruh..dasar kan suraya ni...

 syawal cukup suke la kalo aku main benda alah ni..siap kalo aku malas nak main...amik HP aku, suruh bukan..egat dier nak main..alih2 dier yg suruh aku main..dier suke tgk..al maklum la...anak bukan jenis yang kanak2 yang suke akan gadget kan../....

 CANDY CRUSH SAGA

ni terpengaruh dek FALSYA n opismate aku..adoi,...gere elok...dah terpengaruh sampai susah nak buat keje lain ni...


ni aku terpengaruh ngan akak aku..ADAMNIGINA ngan kawan sebelah cubicle aku ni...punya laseronok main...sampai si syawal asik tgk je...aku pon cakap ngan syawal..

"awal haiwan peliharaan kiter dah besar gajah la.."

kakakkaaka/....


p/s : nampak sangat jenis terpengaruh kan..pastu charge la hari2..kakakakkak

Majlis bacaan yassin &solat hajat perdana

Siaran langsung dari dewan serbaguna aras 9,kpm berlangsungnyer majlis baca yassin dan solat hajat...
Tengah tazkirah...dah settle solat hajat n bacaan yassin..,
Korang pon tau kan klo baca yassin ni kompem aku egat akan dier....
UYUN la....bila sampai kat hujung ayat 33 mesti egat uyun.....
Unik sungguh nama die kan...
Korang tgk la b4 start....asal blh kan suraya ni....muka ada nur tak????kakakakaks
P/s: sempat je thru hp kan



ketawa bersama..menangis bersama..


yeke dorang mcm tajuk di atas?????????????

belom lg...baru2 lagi nk bermain berdua...tp lebey pada si adik la nk bermain ngan si abg, tp si abg buat tak tau je...cian si adik...usaha jugak walaupun si abg boo layan sama dia...

last2 si adik melayan si abg join tgk upin ipin....
 semangat mcm budak besar tau...


bukan main lg mengangkang...
kuat kaki tu tegak berdiri tau...

 tu pon abg dia rasa mcm dia menyebok je kat situ...tolak2 si adik g main jauh2...adoi..kakkakkkkk


ok let's dance...


abaikan abah yg ngah solat asar tu...




p/s : nampak dorang dah mula ok...

Rabu, 3 April 2013

Asyik terkencing jee


Lately ni aku asyik la nak terkencing je...

tapi bukan macam budak ni la..ko giler suraya nak kencing gini...mau kena bantai belasah ngan laki aku 1 putrajaya di kejarnyer aku..kakkakak...



bukan pe...aku asik la nak terkucil ni sebab 


botol air tupperware tu...
1 hari kat opis tu mau aku 4X aku ulang alik tambah air...bermakna...2liter sehari...mmmm...

air drive tu yah la korang pandang...tu aku baru lps minum..kakakkakak...nampak cantik pulok tin air drive tu kat situ...semua kat opis ni pakat dok kata...bila kawan aku sebelah ni pon minum air drive tu..
"ko pon dah tersampuk ngan si suraya minum air ni gak.."

aku lak yang kena petik..kakakkakak

tu yang selaloo terkucil tu...
asal baru je pegi toilet..tak sampai 5min kat cubicle, dier nak ke toilet lagi..berlarik ko...manataknyer..udah ke hujung..kakakkaka...

benda ni pon dah jadi habit aku dah minum air suam je..mmmmm...
entah..mungkin mind set aku nak pump, nak ada susu yg cukup untuk izz, jadi kena minum air banyak...

bukan setakat kat opis..kat umah pon mmg ada air kat dalam bilik tu...tu pon 2X tambah air...semalam en asbeen bising...

"mana pulok air dalam botol ni...tadi isi penuh...ni awak la ni...pastu buat muka tak bersalah.."

kakakkaka..nak buat guano...dahaga meh..akkakakakak...

tu yang selaloo ke toilet..mmg memenatkan...tapi kena jugak la...takkan nak tahan kan....
letuh mmg letih..tapi ku tahan jua jebat...

p/s : lapaq la pulok

cepatnyer masa berlalu - takkan skip lagi


salam kengkawan..semalam 1 entry je aku up kan..yg lain semua aku BW korang kan...bukan pe sekarang ni mood agak ke laut sikit..pastu sebok gak dok sessi pump kena up kan lagi sessi mengepump ni...

duduk rumah penat ngan mana nak mengemas rumah bagai kan...tapi bila tgk anak2 terasa la sejuk je hati ni kan...seb baik jugak la en asbeen mau take over semalam memasak...so boleh la aku keje yang lain selaju yang mungkin kan..sebab dah tak yah nak PK nak masak pe..sebab en asbeen dah amik alih memasak...masak tomyam..yummyyyy..

so dah settle semua kerjaan...dok la bergolek2 ngan anak2 kan...

bila tgk izz ni, baru 6 bulan 2 minggu...tapi banyak progress yang izz dah buat..adoii terasa cepat masa berlalu...adik jgn la cepat sangat bergerak...ibu tak sempat nak menikmati saat2 adik menikmati progress adik tu...


budak yang dah laju giler merangkak..kadang2 dok syiok2 buat keje...last2 tgk kat bawah meja...gelak sowang,...






ada lagi satu progress izz ni...dier dah mula nak.............................

berdiri sendiri..ni semua tanpa ada bantuan sesiapa tau..dier sendirik berdiri N panjat pakcik dier tau...

ok fine ibu saya amik gamba...saya nak pose kejap..pastu kena sound ngan pakcik dier..
"ko ngan mak ko sama je..nampak kamera je gedixss..." kuang ajjjaaqqq ko ann

si abg syawal yang mula dah pandai buat perangai kat khalayak ramai..dah pandai baring2 kat lantai, buat kuak lentang..mcm2...mmg menguji kesabaran ibu ngan abah dier tau..

minggu depan ada check up ngan paed kat hospital putrajaya berkenaan ngan dier lambat cakap...tak pe la..janji dier sihat..tapi hati kecil ni pon kengkadang berkata2 jua, budak lain sebaya atau muda lagi dari dier dah petah cakap..tak pe la...syawal berat mulut mcm abah dier..tu yang aku panggil fotostat abah..kikikikiki

dah penat menyepah sana sini...akhirnyer

 saya ketiduran..penat saya tau ibu main2...
nak kata lapar, tak kot...baru minum kan...makan pon sudah...tp jari jugak yg di carik...





p/s : terasa cepat je masa berlalu

Selasa, 2 April 2013

Xperia Z VS HTC Butterfly


Salam pagi kengkawan...semalam tak up pon entry..bukan M besor tapi kekangan waktu, tgk sekilaspandang je...tp terjah umah korang mmg jemah tak lupakan nok...

pagi B4 buat keje...kiter up dolu 1 citer...

lepas tu baru buat kijo bagi abis...lps tu baru boleh pump sesambil BW korang kan..

citer ni bermula pada jumaat malam lepas, 
aku kesian tgk HP mak aku dah season ko..mmmm, tak da la dier bising nak HP baru, tp asik dok cakap ngan aku HP dier asik tak bunyi bila org call, kengkadang bunyi, kengkadang tak..padan la aku call atau org lain call, dier buat tak tau je..tak dongar rupanyer

so malam tu aku pon grk la G da'mines...di tanya pulok nak kemana...aku pon jawab la..
" nak G beli HP mak la..."

suke bukan main dier..tp mulut kata tak nak..kakkakakka...last2 dapat jugak la..
NOKIA 302
dah dapat bising pulok keypad kecik, katanyer..
"ala, jari aku besar..."kakkakakak
apa la mak ni..mmg besar pon...org dah tak pakai HP keypad besar2 tu mak..kao carik kat kedai pon tak da sangat...susah nak carik...

tak lama lepas tu misi mencari HP aku pulok...alhamdulillah ada rezeki lebey...aku trend in HP aku, dapat la HP mak...aku tak da HP so misi mencarik malam tu...tp hasil tak berbaloi...
kononnyer cadang nak amik pakej digi smartplan nak amik..
HTC BUTTERFLY

tapi semua stok abis kat center digi, kat mines abis..kat alamanda pon abis...mmmm....

last2 esoknyer aku minta opismate aku teman aku G sunway piramid...so aku, dier N syawal je la...izz dier duduk sowang2 ka t umah, jadi diri sendirik..kakakkaka..tak la..mak aku jaga....



misi mencari....

sampai2 je tanya HTC butterfly...tak da stok..sama macam tempat lain...so bak kata en asbeen
"sayang..awak sampai sana, kalo tak da jugak, beli apa yg ada.."

so setelah di batu api oleh member aku....
aku pon rembat la ni..


 SONY XPERIA Z

aku baru tau yang hp ni tak sampai sebulan kuar...mmg aku tak tau langsung...mmmmm....

 bak kata kawan aku HP ni boleh masuk air...mau cuba..?????????????
mmg tak la...
en asbeen dah beri kebenaran beli HP baru sebab HP aku tu susah nak buat calling, dah tu kalo call, cepat mampuih baterinyer, dah tu pulok kalo call, sore putus2 je

selesai misi hujung minggu...esoknyer, nnt aku ceritakan lagi....


p/s ; hujung minggu bersama yg tersayang