Yang DiSaYAngi

Jumaat, 19 April 2013

blog tak boleh bukak

Salam pagi kengkawan....ada yg perasan aku x up citer pg ni....n aku pon x bw korang pepagi...

entah nape...blog x boleh bukak pulok kat opis ni...ni pon thru hp je...seb baik la...boleh la aku terjah korang gakkan....


munkin arini je kot...tgk la minggu dpn mcm mana




Edit lebey ni

Test boleh

Saja2 je.....;-) jgn mara aaaaa

Khamis, 18 April 2013

Untuk Di jual - PRIMAVERA SHOE

Al kisahnyer gini...selasa lepas aku ada beli kasut kat alamanda..mmg berkenan ngan kasut ni...bila tgk display saiz 7...so cakap la ngan pekerja tu, 
"saya nak saiz yang sama.."

mmg rasa ketat...so aku PK permulaan kan..sebab kasut baru...so dah settle bayar...
balik rumah je try kasut ni, tak perasan lagi...

bila semalam G keje pakai, still rasa ketat, masih tak sedar lagi...
bila tiba waktu petang, nak balik, terus teringat...betoi ke saiz 7..
sekali tgk saiz 6..alamak..nak menguatkan lagi firasat ini, call mak, tanya kotak kasut tu tulis ape..N ternyata saiz 6...arggggghhh geram...mmg salah aku sebab tak tgk saiz B4 pegi tu kan...aku mengaku, aku salah..

so G kat kedai tu balik....dier tak mo terima....mati2 la dier dok kata yang display semalam tu saiz 6..aku kata aku ada saksi, mmg saiz 7...alasannyer kata aku rasa saiz 7 sebab kasut tu dah kembang..nmmmmm...so aku malas nak bertekak...aku amik pon no point, sebab mmg tak pakai....
so dier pon tak amik balik, sebab tumit tu dah nampak guna..ala aku guna G break1st je..pastu tak pakai dah..kat opis pon pakai selipar je...mmmmmm...

so last2 en asbeen kata bawak balik N jual kat sesape...

so kat sini aku nak menjual pada yang sudi...

SAIZ : 6
HARGA ASAL : RM109.00
HARGA JUAL : RM 80.00(free postage)

mmg aku tak tipu..pakai sekali je...pastu mmg tak pakai dah..balik opis pon pakai selipar gak..sebab nak jaga kecantikkan kasut tu...




aku bagi sekali ngan kasut N paperbag....

so sekarang kasut ni ada dalam lemari baju aku..tak kuarkan pon....

so sesape yang berminat dan kengkawan korang ada yang minat..(G la war2 kan sekali yee..)

sila PM aku ye...

suraya1510@gmail.com





p/s : berdoa ada yang beli



mula berjinak dalam dunia gadget


Salam pagi kengkawan..

arini ku break1st nasi lemak 2bungkus ngan air hoclicks 3in1 untuk 2pek..kakakkakak....gila banyak...semua nak double ko..

sebenarnyer gadget ni dah lama beli untuk syawal sempena budfay dier lagi...dier pon tau dier punyer...tapi mula2 dlu dier tak heran sangat ngan tab ni...

tapi sejak si ibu dier BELI HP Xperia Z baru
elok pulok ibu dier download game subway surfers, pou n candy crash saga

dier pulok yg lebey2 main...bukan main pon sebenarnyer...lebey kepada tgk ibu N abah dier main...

tapi abah dier tak mo kalah..download jugak la dalam tab dier...baru la dier nak main kan..kalo tak, mmg tak sentuh la tab dier tu...

tapi syawal jenis tak pandai dengan tab, pandai bukak ke ape...dier bukak, minta ibu atau abah bukak, pilih game...pastu dier main...bukan main pon sebenarnyer...lebey kepada tgk je game tu gerak..bila kalah...dier klik play balik...dah busan benda yg sama...di tariknyer tangan ibu N abah dier suruh main, dier jadi penonton..mmmmmm....

tapi ada 1 benda je game yg dier boleh main....

game ni,,
 ninja fruits...

sebab game ni main sentuh2 je kat screen tu..kakakkakaka...

jadi la dari tak da kan,...
 budak khusyuk...tab murah je..beli mahal2 tak guna pon..seb baik la...


 semangat main je...

tapi tu la, bila dah macam tu....susah nak G taska....mcm pagi tadi...tu la abah dier bagi dier main pepagi..pastu melalak bila abah dier suruh tutup, tak mo main lagi, nak G school...meraung2 dier, bila abah dier amik tab tu..aku la kena pujuk..dier tak mo ngan abah dier...

bila sampai dalam kete..ok lagi...tapi cenggeng..tak buat ape pon nangis..teringat kot kes pagi tadi...
aku mainkan utk dier...pastu dah sampai taska, aku bg kat abah dier...melalak lagi..mmmm..last2 aku pujuk tak jalan...aku hijau sikit, baru nak jalan...tu pon kena dukung...dalam keadaan tersedu2..nasiht2 baru diam...

pastu takmo masuk taska pulok...mmm puas di pujuk, last2 bawah G kat kengkawan dier yg ngah tgk kartoon...diam la gak, tapi tak bagi aku G..last2 cikgu dier dukung dier...baru ok...tak la nangis...


mmm....


p/s : pengajaran jangan bagi anak2 main tab di pagi hari tengah org sebok2 nak G keje N taska... 

Rabu, 17 April 2013

Ayam Kicap Berempah Magic

haaa..tajuk tak nak kalah...nak magic2..kakakkaka...

selalooo NAD akan buat resepi mesti ada ajaib....ni aku ada magic.kkakakakkaka..

alasannyer guna benda alah ni sebab :

* nak try rasanyer
* nak cepat 2in1(masak nasi sekali ngan ayam kicap ni dalam rice cooker)
* sebok nak buat keje lain pulok lepas tu..(al maklum la, blk keje, letak barang, tak sempat bukak tudung, dah buat keje itu ini..)
* alasan yang paling BEST MALAS...kakkakkakkakak


ni dia la...jom kiter hasilnyer...caranyer dier tak sempat nak snap...sebab sebok ngan benda lain

senang je caranyer...sebab dier ada karung plastik dier sendiri, masak la sekali ngan nasi..kikiki...
so ni la hasilnyer...



 taraaa....ayam masak kicap berempah MAGIC


sayur suun tu, aku tgk dah siap sedia, mak aku dah masak dah awal...tinggal panaskan...
so sambal udang tu sajoo yang aku masak guna kuali...terbaik la...makan sambal udang tu sowang2, sebab en asbeen tak makan udang..gatal tekak dier...so dier makan ayam masak kicap berempah MAGIC n sayur suun..sama la ngan syawal...


so far ayam masak kicap tu, sedap la jugak, sedap lagi, kalo tumis sendiri, rasa semuanyer..so far ni masih boleh terima tekak...alhamdulillah dinner malam tadi...


tadi call en asbeen, minta dier masak pulok malam ni...mau tomyam daging..yahooo....

tomyam daging en asbeen, mmg best...


p/s : seb baik ada laki pandai masak dari aku

TQ nad

benda ni sebenarnyer berlaku jumaat lepas...

waktu lunch panjang jumaat lepas aku G collect surat berdaftar kat pejabat pos...sebab time posmen hantar aritu mak aku tak da kat umah...so mmg kena collect la...

bila dah dapat tu..senyum lebar aku..dah tau siapa pengirimnyer...menjerit aku kat pejabat pos tu...gelak2 lak abang posmen tgk aku..kakkakakkaka...

 kalo korang tgk menara condong ni, korang dah tau siapa kan??????????????
mesti la NAD...

TQ NAD atas pemberian ni...

sedang maju ke depan macam sifu2 yang lain mengumpul FM ni..aku pon terpengarauh...nak buat guano...dasar terpengaruh

tak lama lepas tu, akak kat opis aku ni, kasi FM lagi kat aku...
 portugal ko..kakakkakak..suke jemah...

aritu dier bagi FM london, dier G london ngan laki dier, sebab laki dier konvo kat sana...sekali dier cakap kat aku..

kakak tu : sue...sue mmg suke FM yee...
aku : suke kak, ngah mengumpul sekarang ni, nak join adventure ngan kengkawan saya lain, dah tak nampak rupe peti ais dah dorang punyer, penuh ngan FM..kakakakka
kakak tu : laki akak selaloo G outstation oversea..dier ada tanya, tak mo bg ke kat kengkawan...akak jawab la malas...ni sue ada..ok la..nnt laki akak G mana2, akak pesankan tok sue ye...
aku : yee....baguih..TQ akak...len kali, akak cakap ngan laki akak, P mana2, egat saya..konpom beli..kakakkakak...
kakak tu : sengal hang ni..kakkakak

terus zasss aku larik...


suke,...so lepas ni akan sekali la ngan kengkawan yang lain....




p/s : sebok nak gak hobi yang sama ngan org lain kan.

Perkembangan Syawal Yafiq


Dalam waktu sekarang syawal mula nampak tak sihat dari semalam, badan mula panas..dah lama betoi dier tak demam, last dier demam waktu izz lahir aritu...dah 6 bulan berlalu...alhamdulillah syawal abang yang kuat...

untuk mana yang tak tau, syawal masih lagi ibu N abah dier bawak check up...walaupun dah  3 tahun...percaya tak..sila la percaya ok..!!!!!!!!!!!!...budak yang baya dier dah tak G check up lagi..tp dier masih lagi jadi pengunjung setia klinik kesihatan putrajaya ni..

syawal masih lagi di bawah pemantauan nurse dan pakar paedtrik berkaitan dengan simptom lambat cakap dier...


dier bukan tak boleh cakap..boleh je kalo mengajuk cakap2 ibu dier kan....tapi dier mmg jenis 
"berat mulut" nak kuarkan kata2 macam bertih jagung..tak mcm adik dier la...baru 7bulan...mulut, mcm bertih jagung...
cok cet..cok cet..


tapi alhamdulillah syawal mmg jenis anak yang dengar kata walaupun lambat...alhamdulillah syawal jugak dah boleh dengar kata contoh mcm masukkan baju dlm laundry bag, bukak pampres sendiri...minta tolong dier...pandai kemas katil...pandai buang air yang bertakung dalam tab mandi adik dier...dah mula boleh makan cekelat sudah...tapi mesti ada waffle kat dalam dier..

tapi perangai yang suke menyendiri da suke duduk sowang2 masih tak boleh di elakkan...mmg itu la perangai dier..pilu jugak hati ni.....tapi kena terima sebab syawal yafiq mmg bersifat begitu..

masih belom boleh buat ayat..tapi nak minta, susu, air, makan, ok dah boleh...tapi kalo ajuk cakap ibu n abah dier boleh..tapi kalo nak buat ayat sendiri, mmg tak boleh..sebab tu la dier kena refer pakar..

sepatutnyer syawal kena G jumpe pakar pada 1 april aritu...tapi aku lupa..kakakkaka..ingat 10hb..hamikkk, tgk buat temujanji, sekali salah..adoi...tak tau macam mana...




























p/s : hati runtun pilu tgk anak ni..

Izz Dani Aqlan - 7bulan


Hari ni genap la izz dani aqlan dah 7 bulan...aku lupa lak semalam...tu pon kawan aku yg egatkan..untung la ada yg tolong egatkan...

sekejapan saja masa berlalu...mcm tak percaya...

alhamdulillah izz dani aqlan dah mula berdiri sewaktu umo 6 bulan dan mula nak bertatih N meniti 7 bulan ni...

izz jugak dah pandai tepuk amai2 bila ibu atau maktok demo ni nyanyi lagu tepuk amai2...mula gatai gusi...tu yg demam teruk..

dah pandai makan sekarang...so far sekarang izz dah try makan..
1.  nasi+brokoli =puree pear
2.  nasi+celery+puree pear
3.  nasi+pisang+kurma
4.  nasi+carrot+sweet potato

so far alhamdulillah masih fully BF ngan ibu dier ni..masih suke ngan susu ibu dier...bila tgk abang dier minum susu, guna botol, dier yang teruja lebey..tapi tak la kaco..sebab saya lebey suke susu ibu..
susu ibu pon mmg dah tak banyak sangat dalam freezer tu...tapi berkat usaha ibu dier ni, alhamdulillah masih mampu bekalkan susu untuk izz...susu pon meriah jugak bila pump tu, kuar..tapi tak la penuh freezer..

dah pandai main ngan abang dier...dier yang ajak abang dier main..kalo tak mmg abang dier tak main la...

kali ni tak check up..tunggu next month waktu umo 8 bulan baru pegi balik...
so far sebelom ni berat 6.1KG...kiter tgk la lps ni berapa pulok berat dier...

dah pandai bising2..ngomel2 sendiri...

pandai tgk kartoon sesama ngan abang dier...bila turn nyanyi2..laju je mata tu nak mencari bunyi nyanyi tu kan...


masih lagi pakai CD bila kat umah..kat taska je pakai DD..


p/s : terima kasih ya allah atas anugerah yang kau berikan

Selasa, 16 April 2013

Dah Pandai buat muka GERAM


sapa lagi nak cerita...buat masa ni IZZ DANI AQLAN je...

kalo SYAWAL YAFIQ kena tunggu esok pagi..baru fresh org nak baca kan...


izz ni aku perasan dier dah pandai sesuatu...
dier pandai dah buat muka geram..kkakakakka....kadang kan aku suke buat muka geram kat dier...dier pon pandai gak...banyak kali dah..

contoh macam semalam, maktok demo ni makan depan dier..sekali maktok dier bersuara...
"geram tu, geram tu nak datang terjah org makan"

sekali dier panjat aku yang ngah syiok2 baring tgk TV, pastu di tekannyer muka aku, sipi2 tu nampak la muka geram dier...korang boleh bayang tak mcm mana...?????????ala muka geram, bulat bijik mata, pastu mcm ketap bibir kan...gegar2 tu kan....gitoo la gaya dier...maktok demo yg tgk, bantai gelak besar..aku yg dekat pon gelak sakan..pastu dier nangis..kakakkakak...nangis sebab dier tgk maktok N ibu dier gelak guling2...


dah tu sekarang dah....kalo di biarkan dier kat bawah tu, sekali nampak ibu dier..elok lak time tu ngah kelaparan , dah pandai datang N panjat ibu, pandai pulok, nak selak2 kepala dier baju ibu dier kan...nak nenen la tu kan..kikikiki...


haaaa...ni time ni aru tersedar ibu dier snap gambar dier..terus laju merangkak ikut ibu dier dari belakang..nak nenen la kan....


p/s : cepat sangat progress dier sampai tak egat mana 1 dolu progress dier...mmmm..dik jgn la cepat sangat sayang...tak terkejar ibu tau...ibu tak puas nak tgk progress kamoo lagi...dah bijak pandai buat progress lain pulok..

kami macam adik beradik


Aku dapat 1 comment dari 

pasai ni...


kikikiki....bukan mamafarah4 ni je yang selaloo kata gitooo...

ramai yang kata...lagi2 bebudak opis aku...dorang egat aku tak kawen lagi..kakakak..ado kaa...

yang bestnyer time aku tunang dolu...mmg en asbeen rajin amik aku bila abis keje...

sekali ada la budak admin ni tnya kat boss aku...
budak admin : cc...nk tanya la....yg selaloo amik sue ptg2 blk keje tu, adik dier ke...baiknyer rajin tiap2 petang amik...
boss aku : mana...yg naik motor tu...tu tunang dier la..akob..nk kawen dah pon....tak da keje adik dier baik hati sgt nk amik dier tiap2 ptg...

malu sendiri budak admin tu..aakakakkakakak....

en asbeen aku ni 2 tahun tua dari aku....tp org akan kata aku lg muda dr dier....tapi rata2 g mana pon org akan kata dier adik aku...gere elok...

aritu bwk izz g klinik check up...mcm biasa, dier ngan syawal kat luar,,...
aku mmg dah perasan ada mamat ni dr td usha kiterorg...

sekali aku kuar en asbeen bersuara...
"sayang,...td ada mamat tu kata saya adik awak..anak2 ni anak2 awak..."
puiiii...tak sodar diri wahai suami...akkakaakakakakk....


tp mmg org akan pandang semacam bila kami dating dua....kengkonon nk romantik sikit, pegang tgn ke...org pndg mcm kami ni buat slh besar je///alahai....laki bini kot....







p/s : ada org kata muka kami seiras...yeke?????????




tak menahan sama...kakakakkaka

al kisahnyer en asbeen whatss app kat aku semalam....gamba ni...
aku yang tgk pon tak paham..spao lak pompuan ni...

sekali dier kata...
"budak opis kata mcm muka awak pompuan yg pakai tudung pink tu..."

tak lama dier balas lagi...
"tapi dorang kata kater awak lagi puteh...puuuiii"

kakakkakak..sempat kot puiii kat aku tu...


sekali bebudak opis ak tertgk lak whatss app aku ngan en asbeen...lagi dorang bantai gelak guling2..kakakakkaka...

aku yg tgk pon gelak guling2..kakakkaka...

tu sebenarnyer anak haleeda..korang kenal kan haleeda kan...



sama ke...?????????????



tak menahan  en asbeen puii kat aku..kakkakaka...aku tgk tak la sama mana pon..kkakakkakak




Boleh habis ke tu?????????



apa pendapat korang akan pompuan di atas????????????????

kakakkakka...pompuan ni semangat gigih nak menghabiskan air dalam botol 2liter ni untuk 1 hari....mmg kembung perut N toilet la BFF jemah buat masa ni...mmg berlari-larian...

siap cakap ngan member...

"jom..sapa nak teman aku G kencing???????????"

last2 jawapan yang jemah dapat...
"gilo apo pompuan ni..nak G kencing nak berteman...dier minum air banyak...nak ajak org lak..sengal..."

kakakkakak...


penat wei nak menghabiskan sebotol besar air tu..mmmmm...

tak pe la demi anak tersayang....kan...

Yuran baru taska RM450 seorang



citer ni minggu lepas lagi...tapi aku nak up gak....


aku yang baru baca tajuk pon terbeliak bijik mata haa...gilo ko apo...egat aku gaji banyak..ni pon cukup2 makan joo...mmmmm

Kuala Lumpur: Persatuan Pengusaha dan Pengasuh taska Berdaftar Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (PEPENTA WPKL) akan menaikkan yuran bulanan taska berikutan kos operasi meningkat selain memberi ruang kepada pengasuh memperoleh pendapatan lebih tinggi.
Presidennya, Hashim Ibrahim berkata, caj baru yang akan dikenakan bermula 1 Jun depan ialah pada kadar RM450, kenaikan antara RM150 hingga RM200 dengan beberapa pengubahsuaian taska sudah pun dicadangkan kepada pengusaha di sekitar Lembah Klang.

Katanya, bagi tujuan itu, satu memorandum sudah diserahkan kepada pejabat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak minggu lalu untuk memohon pertimbangan serta suntikan dana bagi meringankan beban pengusaha yang perlu membayar gaji minimum RM900 berkuat kuasa pada tarikh itu.
“Kita akur dengan arahan pelaksanaan kadar gaji itu, tetapi di peringkat pengusaha, kita memiliki kemampuan yang terhad kerana kos semakin tinggi. Jadi dalam mesyuarat baru-baru ini, kita buat keputusan untuk mengenakan RM450 seorang,” katanya ketika ditemui semalam.

Kenaikan itu katanya turut merangkumi yuran tahunan, kadar kerja lebih masa, transit sekolah rendah, tadika dan sekolah menengah.

“Setakat ini, sebahagian besar pengusaha berdaftar di Lembah Klang bersetuju untuk menaikkan yuran,” katanya
.



sumber dari MY METRO


adoii...takmo banyak cakap la...aku yang dua anak ni pon bulan2 kena bayar RM460....laki aku lak bayar untuk hutang piutang kekal yg lain...mana la nak ado duit lagi...


gini tak leh tambah anak la...walaupun tau yang anak tu pembawa rezeki...tapi hati masih rasa takut...no..no..no...jemah "pagar" tinggi tau...jauh lg perjalanan hidup aku ngan izz...


malas nak banyak kata...lu PK rr sendiri..


Isnin, 15 April 2013

1st time TGI Friday


Jumaat lepas stress dengan banyak perkara...so penawarnyer makan banyak2..yahoo...so ajak la kengkawan opis...tu pon tak cukup korum pulok..jmmmm...nasib ko la bukan selaloo aku stress nak banjer org makan mahal2 kan...kena pulok makan kat TGI FRIDAY ni....1st time aku makan sini..mmg kire makan pertama dan terakhir la..kikiki...

lepas ni tak makan dah...
mahai kot...tp sekali je kan....

selama ni check in thru FB, secara alam maya je pon..peginyer idak...

 korang rasa mana air aku...?????????
aku aku yang merah tu...margarita strawberry...
blanded choccolate tu kawan aku punyer...

 nampak muka stress tak???????
stress..tapi kena hilangkan dengan gelak tawa yang besar, sebab 1 TGI tu dengar sore kiterorg je...


 tak lama....
BRownie chocolate

mmg sedap...tapi manis..ya allah...tuhan je tau...seb baik la ada aiskrim tu, tutup kemanisan kek tu..


 ni makanan aku..tapi aku tau nama dier...ada yang tau ke...

 ni kawan aku punyer...untung la org banjer kan..kakkakakak....

mmg terkejut weii tgk harga kat sini...ada yang paling mahai tu...RM62.90..
aku siap cakap ngan kawan aku...
"ko amik yang mahai ni...aku tumbuk muka kau..."kakkakakak


 ok dah abis...jom bergamba plzzzz




mmg haeven bila stress makan banyak2..mmmmm...untung sapa yang aku banjer...buka selaloo..ada rezeki lebey kan...

lagi buat hilang stress bila ada staff TGI ni nyanyikan lagu bufday kat customer dier....N kena pulok nyanyi lagu negaraku..mmg kena bangun la...elok pulok kawan aku kata...
"dah kena bangun pulok.."kakakkaka////

staff TGI pon tgk kiterorg yg sengal ni nyanyi lagu bufday N negaraku sekali..join dorang...kakakkaka..
mmg senget2 dorang2 ni kan...staff TGI


tapi aku jenis 1 je...aku tak suke nape aku nak banjer...aku nak banjer..suke ati aku la..lallalalallal...

semua sekali..tak yah kata..mmg melayang banyak...tp tu je la pertama dan terakhir..pasni tak makan dah kat sini...

Selepas baik dari demam


Betapa gundah gulana hati ni bila ANAK TAK SIHAT

jadi semalam, alhamdulillah izz dani aqlan dah sihat..yahooo....jemah suke sangat...

 rasa macam dah lama sangat...tak tengok dier senyum...padahal baru 1 hari tak tengokkan...

bila dah aktif..makin kuat la kaki tu nak jelajah sana sini...kikiki...abis 1 umah dier explore...

 sukenyer dier, teman ibu lipat kain ye...abah N abang tido tak hengat...


 ops!!!! gegar



 indahnyer senyuman dier..alhamdulillah....

dah penat, ni la ubat tido dier...kikikiki...ni jugak la ubat untuk sihatkan anak omelll ibu ni...kuat betoi dier menyusu...sampai asik2 la nak susu....ibu ok je...



alhamdulillah izz budak yang kuat...sangat2 la bersyukur...allah maha mendengar akan suara hati seorang ibu..



p/s : suke sangat

Izz Dani Aqlan Demam Panas

Salam pagi kengkawan...

pagi tadi dah publish POWER RANGERS


so pagi ni lebey serius bercerita tentang perihal izz dani aqlan yang tak sihat...

start khamis malam jumaat lagi, en asbeen dah bagitau yang badan izz mula panas...so aku pon bagi la cool fever...egat esoknyer dah ok kan..sebab sebelom ni 2X demam, esok pagi dah ok kan...tiba hari jumaat tak kebah2 lagi....bertambah2 panas badan dier...argghhh sudah...so bertanya2 la ngan maktok demo ni boleh jaga ke tak...tapi sebab maktok demo pon ada hal lain....so nak tak nak mmg aku kena la hantar izz ke taska..
 kena paksa ngan abah sedut hingus..melalak la tak yah kata la...


 merajuk betoi ngan abah dier..mmmm..cian dier, petang2 hari lepas balik dari taska, hanya bertemankan baju takda lengan berlubang2 N CD kesayangan dier...

last2 rebah di pelokkan ibu...

petang amik kat taska, cikgu dier kata, dah tak panas..elok petang ni, panas la pulok...alahai....malam tu kami kuar ada hal...dari situ dah teruk, menyusu muntah, makan on muntah...kire 2X dalam 1 masa...mmmm....

mmg tak tido lena la...


nampak sedey la muka dier..tido pon tak lena...hingus jahat ada...

bila tiba hari sabtu...makin menjadi2 panas dier...

39-40...turun sat 38c...adoi cuak2...

muka budak gatal gusi nak tumbuh gigi...tapi tetap ngan bantal kesayangan dier...

tiba malam...makin panas...sampai 42c..mak aiii aku dah cuak ni...
mana yang frenz ngan aku kat dalam FB tau la kerisauan hati ni bila anak tak sihat depan mata kan...
asik la post gamba anak tak sihat kan...seb baik la best frenz aku PM kat FB suruh amik daun bunga raya buat mandi N ramas2 sampai kuar lendir n lumur kat kepala izz..

patutnyer malam tu nak G klinik dah...lepas tu aku cakap ngan en asbeen..

aku : abang..tak yah la G klinik...tapi saya nak makan burger...
en asbeen : apa pelik awak ni...tak nak G klinik bawak anak, tp nak makan burger...
aku : ala, abg G try turun bawak , G kat area parking2 tu, mak kata ada daun bunga raya, tp bunganyer tak da dah..pastu amik, kiter try kat izz...pastu G la beli burger..ok tak...
en asbeen : yela...

balik je en asbeen dier bawak daun...sekali aku tgk daun tu buat aku musykil...

aku : abang...betoi ke daun bunga raya ni....
(tak puas hati...google daun tu..)sekali lain la bang..
en asbeen : yeke...jap saya G amik lain...(sambil bawak turun HP aku)

sekali dier balik je...dier gelak2...

"ye la sayang, saya amik salah..yg saya amik tu daun bunga ros..."


akkakakakkakak..bantai gelak guling2..kkakkakaka..tu la tak mo search..aku suruh, takmo dengar...
bila dah amik, kasi mandi, N en asbeen malas, G tumbuknyer daun tu, bukan nak ramas...kakkakaak...
pastu sessi melumur kat kepala izz...



muka rela lagi bila dier di lumur kan daun bunga raya ni...nampak la sikit perubahan dier..nampak dier selesa tido...lama gak tido ni...tetibe pukul 2.00am terjaga...merengek...tgk dah kering lendirnyer...

pastu aku mandikan N lumurkan lagi 1 badan...tu yg mula dier melalak tak selesa...semua aku lumur, kat ketiak, leher, tangan..semua la...

tgk...nak tido je..budak tak sihat kan...pkul 4am gak la baru tido..N lena la kejap aku ni tido...pastu pukul 5am tgk badan dier dah kebah..tak panas dah..sejuk je badan dier..check suhu..36.5c...
pastu pukul 9.30am bangun, senyum2 kat ibu...alhamdulillah...


nak tgk muka izz senyum setelah sehari tak senyum..nnt ye...




p/s : alhamdulillah...penat jerih, aku tetap kuat sebagai seorang ibu..