Yang DiSaYAngi

Jumaat, 26 April 2013

Syawal pandang pelik


Salam pagi kengkawan..pagi ni BZ gilo ya amat..mmmm...kijo..kijo...
curik2 gak ni...nak ke mana pon susah...lahai...

ni kejadian maghrib semalam...

aku punyer la dok mengahafl..padahal bukan tak tau atau tak egat..mmg selaloo amalkan waktu sekolah2 rendah dolu B4 mula kelas...klo korang ada buat waktu kat sekolah2 dolu, mesti egat kan/../...


so malam tadi lepas solat..macam biasa dah jadi rutin, aku akan doa, macam biasa N zikir ya matin untuk susu ibu ni...kali ni tambah pulok doa penawar ni...

nak di jadikan citer, sekali syawal yang dok khusyuk tgk oggy, terdengar aku baca doa tu banyak2 kali, sekali dier pandang N datang dekat ngan aku, terus peluk..pastu pandang aku lama, sambil tgk aku baca doa tu...dalam pandangan muka yang sangat2 pelik, tgk aku terkumat-kamit baca doa tu..pastu dier senyum...

baru nak feel2 ngan ibu dier, datang pulok si adik ni tarik2 suar dier...terus marah dier kat adik dier..sebab adik pulok jeles tgk si abg duduk dalam ribaan ibu dier yg full set ngan telekong ni...dier pon mula sebok nak masuk dalam telekong tu jugak,,,mmmmmm....

tapi mmg syawal pandang aku lain, nampak lain sangat pandangan dier...mmmm...
agaknyer dier tau kot, ibu dier tak sabar nak dengar dier berceloteh..kikikiki...takpe sayang take time, ibu selagi ada inisiatif, ibu cuba untuk kamoo sayang...





p/s : rasa macam dah tinggi si syawal ni...kurus tinggi ikut....................................jemah..kakakka

Khamis, 25 April 2013

saya menggedixss lagi


si ibu sebok nak ikut memek muka si anak....
gedixsss la tu...








adakah dier gedixssss....?????????????????????

gedixsssss.ssssssssssssssss...ssssssssssssssss...mmg gedixsssss..


p/s : nak tunjuk muka kekdahnye la tu..kakkakaka....

Penawar Anak Lambat Cakap


moga penawar ni berkat untuk syawal yafiq..aminnn..teringin gak dengar dier berkata2 macam bertih jagung tu kan..al maklum..dapat ibu yang selengge, kuat cakap..mmm...



p/s : arini syawal buat perangai takmo G taska, sebab abah dier tak bagi dier bawak kete G school, nnt hilang

Readymade or Handmade


Salam pagi kengkawan...pagi ni up entry lambat sikit...BW kengkawan dolu, baru sebok nak up entry...gitoo la, kalo tak BW rasa kureng..mmm...tapi kerja tetap buat ok...

semalam dok la PK nak pakai baju pe G keje untuk arini...sekali terpandang daa akan
 baju ini...

lama dah terperuk baju ni kat dalam lemari tu...

untuk pengetahuan korang semua, baju ni baju waktu aku form5 lagi..still muat..suke meh..kakakkaka...

sebenarnyer baju ni ada cerita disebaliknyer...

nak di jadikan cerita, dolu waktu kat sekolah aku amik jurusan Rekaan Fesyen dan Pakaian...sila percaya..
kalo tak mo percaya, sila percaya kan IEYDA sebab dier schoolmate aku....ni pon jumpe balik kat alam maya ni haa...mmm..tapi IEYDA ni amik course lain..tak sama ngan aku..tp dier tau aku amik course ape kat SMT (ERT) SETAPAK dolu...(tetibe terkenang akan sekolah tu)

setelah lama tinggal, aku dah tak egat macam mana nak menjahit..kengkawan yang seangkatan dengan aku, dah terrer dah demo..tp klo nak jahit tangan biasa2 tu, muleh la kan...

so bila nak abis sekolah dolu, lepas exam la ni, cikgu aku...CIKGU LAM, ada buat tempahan kain banyak untuk kami belajar buat beg galas tepi...ala macam beg G ngaji iqra tu..kakakakka...

so bila dah buat, ada lebey..aku bawak la balik umah kainnyer..dah sudah terperuk lama...

sekali mak aku balik dari kelas mana aku tak tau kat sg besi, sekali dier tunjuk kat aku...baju ni..zasss aku dok la PK ni kain aku waktu sekolah dolu, kata mak aku..
"mak tgk kain ko bawak balik tu, banyak, mak amik la, bawak G kelas jahit baju kemeja...dah siap..ko nak..."


kakakkakakka..teringat lagi..mmg sedap pakai baju ni tau...handmade hasil dari mak aku...mmg la suke kan...

sampai la zaman bercinto ngan en asbeen pon aku still pakai baju ni..last aku egat aku pakai baju ni, tahun 2011 B4 aku pregnantkan izz, aku pakai G keje...suke sangat..mmg ramai yang kata aku beli...padahal bila aku kata mak aku buat, semua tak mo caya..kikikiki////


p/s : lama dah aku tinggalkan sekolah..tapi ado yg lagi lama kan

Rabu, 24 April 2013

Wordless Wednesday - Port En asbeen



malas nak berkata2..biar la gambar yang bercerita...



ni la port en asbeen..jangan siapa berani kaco atau setting susun atur ruang ok...nnt dier hijau...dier dah cop..
"ni port saya ok.."..akakkakakakkak



p/s : kemas tak/....

syawal oh syawal


ada pegawai baru masuk ganti pagawai aku yang ni..


yang sengeh lebey tu..tu la boss aku dolu..sekarang dah tukar kat kementerian wanita...dier jugak anak kepada kawan lama mak aku...kire mak pak dier pon geng sukan2 N member2 dolu la ni..elok...pastu anak2 keje sekali...pon jemah macam aku gak...

yang bestnyer yang menggantikan dier pon...lelaki...

syawal...

mmmm..terasa macam panggil nama anak sendiri pulok...

aku bila nak panggil en asyawal..selaloo terpanggil syawal@awal...sebab dah biasa panggil syawal tu awal..mmmm...terkejut je tgk aku..tp bila aku cakap nama dier sama ngan nama anak aku..gelak besar dier...




p/s : harap2 dier ok macam boss aku yg sengal N happy ni.amminnnnn

Padi House With Her!!!!!!!!

Lunch semalam mmg aku dah deal ngan someone ni nak lunch sesama kat sini
padi house galeria PJH Putrajaya...



dier tunggu aku lama...aku sampai..aku lak tunggu dier lama..kakkaka..adil la tu...


 aku yang 1st time masuk, teruja weii...

aku dating ngan dier... CIKMOT
ni kali kedua aku jumpe...selaloo pung pang pung pang dalam IG, Wechat, FB, Blog...mmmmm...

gamba bersama tak sempat..sebab memasing mulut sebok la dok celoteh...masing2 berlawan nak bercakap gak..gayoo macam tak cukup masa tu, ado je yg nak di bualkan..kan...

aku baik hati nak belanja..sekali dier kata..
"akak tak mo makan la, akak dah kenyang..."

mmg nak kena tampa lelaju ni kakak ni..kakkakkaka...org baik hati nak belanja tak mo pulok...last2 aku paksa, baru la amik..kakkakak...

balik tu, dier bagi lak servenior pulok...mmmm..macam2 la kamoo kakak...segan jemah tau...


 ko tengok sampai dua..mmmm..untung jemah...
ni paling suke..suke sangat...dah siap letak kat fridge dah.,yahoo..


p/s : suke sangat jumpe...gelakkan kuat2...aku takut bawak kete..kakkakakka...seb baik tak guling2....busuk kakak...

Selasa, 23 April 2013

penangan perfect365


kalo dah memang dasar terpengaruh...mmg tak leh blah la kan....takmo kalah kekdahnyer..kakakkaka....

ni la mangsa2 make up2 aku..akkakakka..aku mmg suke menyusahkan dorang ni..kakkaka...

ni la mangsa yang pertama...
seb baik la dapat runcing sikit dagu tu kan..kakakkaka....
muka bajet suci murni tu kan


 ni pulok mangsa ke dua...bulu mata tak mo kalah..kakakak...
beza kan...


 mangsa ke tiga pagi tadi waktu break1st...
macam muka muda2 dolu2..kikikikikiki


mangsa keempat...
siap kata muka macam darjah 6..kakakkaka..tak menahan...

muka nak ada nur memasing kan...

sebab tau diri tu tak la cantik mana kan...
so edit2 ni boleh la buat muka halus mulus gitooo...

Di kala jam 5pagi

Bangun awai giler pagi sekali terus mandi...sedapnyer mandi ngan air panas....sekali lepas mandi...alamak awal la pulok mandi...pukul 5am....mmmm sudahnyer rilex2 dolu...x mo tido...tunggu azan subuh...pastu solat...
Barang2 sekalian utk ke taska n keje dah settle...so x la rushing...
Anak2 n en asbeen masih melingkor...
P/s : so refreshing...main ni pepagi bute

Dating

Salam selasa kengkawan..arini penuh atas meja ngan kerjaan yang bakal kena siapkan B4 pukul 10.30am (nak pump la...)

so siapkan kerjaan, pastu leh la pump ngan tenang N lunch ni nak G dating2 jaa,.....

ngan en asbeen...no..no..no...

en asbeen dating kat umah..ni nak dating ngan org lain..siapa..?????????????????
nanti la...jemah pon tak jumpe lagi...


siapa???????????????nanti....



p/s : nak siapkan kijaan..kikikiki

Isnin, 22 April 2013

Berjaya jua - TQ CIK JUE


tadi aku ada post pasai AJARI AKU SCREEN SHOT

akhirnyer jadi jua..kakakka..semangat wei...

terus cik jue laju bantu aku tau...sekali bila dapat whatss app dari cik jue...N try mcm mana cik jue buat...


terus try...



ni la screen shot pertama aku...tak menyempat kan..semua boleh baca conversation aku ngan cik jue kan..kakakkakak...tak pe..janji ado kan..semangat tau/.////




p/s : TQ cik jue membantu

Tribal sana sini...



sekarang ni dah trend kan tribal sana sini kan...

aku pon tak mo la ketinggalan...
nak beli tu susah la...kena jalan2 baru jumpe kan...kat area opis ni ado...
tapi mcm mahal sikit...so masih menyabarkan diri tu....

sekali jumpe je kat downtown mines,...suke...

yang shawl ni RM25...
kain dier berat N sangat2 sejuk...yang paling penting senang bentuk...suke sangat aku lilit2 tau...jemah ni kalo dah suke, mmg cakap banyak2 kali...kalo cakap banyak2 kali tu mmg betoi la selesa N best...

kalo x da la en asbeen pelik bila mana si isteri ni dah terjebak pakai tribal ni G alamanda...katanyer...
"bukan awak suke pakai tudung segera ke G alamanda"...

nampak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...kkakakakkaakakk

 semangat ko pakai...sekali ngan peplum nursing by suri couture....

elok pulok arini g keje...opismate aku kata...
"bai tudung sebelom ni elok lu pakai...tudung ni nmpk mcm org kampong la lu..."

kuang ajaqqqqqq,,....kaakakakakakakakak...sengal ni..
muka org kampong kaaa...>????????????????
ada aku kisah//.....kaakakakakkakaakakakk...

ni pulok bawal tribal...rm15...aku rembat dua ko..mmmmm...1 lagi warna merah.....
mmg selesa dua jenis tribal ni...

Ajari Aku

ada sesape kat sini tau macam mana nak screenshot HP..


sony Xperia Z...

sama je kan ngan sony yang lain kan///



p/s : ada yang nak bantu kaa

Entry Bergambar sajoo - Kidz Paradise The Mines

Salam pagi kengkawan..alhamdulillah boleh bukak blog pagi ni..alhamdulillah...

aku ni tak ngadap blog rasa pening, macam tak siap je hari aku tu...
yang penting keje kan..keje semua siap tau..jemah kan rajin..puuiiii...

ok jom nak citer pasai XTVT kiterorg sabtu lepas..

mmg dah decide nak bawak syawal jalan2..main2 kasi puas kat die..
so mmg ke sini la kami...
KIDS PARADISE , THE MINES..

caj masuk 
RM38 untuk sorang budak...ibu bapa FREE sajooo....

punya la drama king woooo syawal pagi tu..seb baik la kami datang awal2 pagi kan....
so tak la ramai org..kire kami la rasmikan pembukaan pagi tu kan/..

punya la kan melalak tak mo masuk, tak mo pakai stokin...tendang2...nak lari...duduk dalam stroller..betoi2 drama...

adik dier dah selamat tido dah....tapi bila dengar sore dier.,...terbeliak bijik mata adik dier...terus bising, bila tgk abang dier bising2...last2 aku bg izz kat en asbeen...aku handle syawal...terus diam, dengar kata...tapi berat jugak la nak jalan...nak main2 kan...


 ni la 1st mainan yang izz main...boleh la muka dier..tak la excited mana pon..ngantokkan...


 ni la 1st mainan yang syawal main...mmm...baru diam...kalo tak melalak sajoo..mmmm...
nampak tak tag gelang tu...punya la takmo letak kat tangan.kena la letak kat baju tu..seb baik la kuat gamnyer....

 ok fine saya ngantok...

 time ni adik dier sebok nak main bongkah2 tu..time tu la si syawal tolak semua bongkah2 tu jauh dari adik dier..mmg dengki tau syawal ni...




 saya nak tido ibu..tolong la paham..kakakkakak

lepas tu bawah la si izz ni menyusu kat baby room..
sekali kejadian tak di ingini berlaku la pulok...aku terkunci dalam bilik tu..org luar tak leh bukak, org kat dalam pon tak leh bukak...si izz dah tak selesa...mmmm...bila tgk ibu dier pon nampak macam panikkan...seb baik la pekerja kat situ bukakkan...

patutnyer dorang kena take note la pintu tu, tombolnya rosak..lahaiiiii...





 pegi kat sini pon ibu dier yang paksa...kalo tak, sampai ke sudah la asik ngan bongkah2 dier tu kan...syawal ibu bayar mahal, main2  la macam2...takkan main 1 benda je kan...

 ok fine abah saya yang excited lebey..dolu kecik2 tak da benda alah ni...

 itu kaki ibu N abah....si percaya..ada sekai en asbeen dah kehabisan stokin nak main futsal...di rembatnyer stokin jejari jemah ni tau


 sementara tunggu abang N abah main tak hengat donia...ibu N adik gedixss depan camera...

 kat sini pon kena paksa jugak masuk..kalo tak, sampai ke sudah la tak G kat bola2 api ni...


 punya la suke, lompat2...


 time ni adik kat luar, cuba korang tgk bila si izz kat dalam longgokkan bola ni..

 kakakkakakakka.....
 saya nangis..asal bola datang dekat ngan dier...dier nangis...masukkan kat dalam tu pon dier nangis...kata en asbeen dier tak suke kaki dier tenggelam...kakakkakakakak


 last2 abah bawak izz pusing2 1 playground tu naik moto...





elok lepas tu saya ketiduran....
lama gak si izz ni tido..ada la gak mau 1 jam...


sempat la berpusing...

so mmg puas la si syawal tu main2 kan..

dalam dok tak mo masuk tu, 
nak balik pon takmo keluar..kakkakakaka....

kiterorg masuk pukul 10am - 2pm...

sampai umah pukul 3pm, semua fengsan..ibu gak tak fensan..buat keje lain...mmmmm


p/s : seronok tgk anak2 suke