Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 Mei 2013

Pertama kali bersama dia dan si cantik tu


Hari ni hari lunch yang panjang dari biasa...so deal ngan someone nak jumpe kan...
so aku jumpe je kat RASA, ALAMANDA ni, foodcourt je...

bila call rupanyer baru sampai jugak..kui..kui..kui..bila nampak dier, terus kejutkan dier...opocot...teranjat gegurl tau..kakakkakakak....

jemah jumpe ni la..

punya sembang pung pang..pung pang..farisyah pon naik buhsan ngan ibu2 ni tau, sembang je tau..kikikiki...

tapi aku suke sanagat jumpe farisyah tu, sangat manja, baik, sentiasa ingat akan ibu , ayah N yang paling penting, asik la dok bercerita pasal adik dier...farisyah agak sedikit pelat dari bebudak usia dier...tapi aku suke...dier sangat peramah..nampak gak jemah dier pon macam aku..kakkakakak...

dier pon kengkadang slamber makan ngan aku, minum ngan aku..ibu dier lak malu...jeles la tu, anak ibu jue, baik ngan ibu soya kan..kakakka....


rasa macam bertuah sangat dapat jumpe farisyah, sangat behave..sporting..segalanyer la...bebudak besar dier pon belom tentu ramah macam dier kan..

ko tgk, mcm geng je kan...mmmm..ni la geng jemah yang baru...kui..kui..kui...
seronok borak ngan farisyah ni, dier cerita dier nak jadi apa, dier tunjuk kesan kena cucuk amik darah, dier citer pasal sekolah...macam2...mmg dier seorang budak yang kuat..yang tak leh aku lupa bila tinggal aku berdua ngan dier..ibu dier sebok beli makanan kan...

"Farisyah kena jadi budak yang kuat kat sekolah, nanti ibu tak la susah hati...farisyah sayang ibu, ayah dan adik 7 bulan.."

egat lak tu adik dier 7 bulan..kikikiki...bila aku cakap umo, bukan..kakkakaka..farisyah..farissyah...

ngan ibu dier pon tak kurang kencang kami sembang...mmg macam dah kawan lama tau...suke sangat...at least aku dapat pengalaman cara nak jaga anak macam syawal tu kan//.....

sebenarnyer jumpe CIK JUE nak bagi ni jee...
 FM...suke sangat...

ada jugak untuk syawal N izz...

botol air travel untuk syawal N stokin omeelll tu untuk izz....suke sangat..opss...ibu yang excited lebey...


untuk abah..tarakk.a.kakakkakakak...



p/s : seronok sangat jumpe CIK JUE ...nnt jangan segan2 jumpe jemah sengal ni lagi tau...

Macam Tahu Je nak Kena Tinggal

Hari Rabu lagi aku dah start mengemas barang2 syawal N en asbeen nak balik Kampong arini..senang...tak da la aku terkejar2 nak benda lain kan...mmmm...

mood sedey je nak kena tinggal...ni kire 1st time en asbeen balik kampong tanpa aku kan...kire tak best la kan...so tinggal la kami dua beranak kat umah sini...

so selama 4 hari ni tak dapat la izz main2 ngan abg syawal N gelak tawa ngan abang syawal N tak boleh main cak2 ngan abg syawal..mmmm..ibu pon sedey je...



 jadi windu je ngan anak bujang sowang ni..padahal tak G lagi pon..mmmm...

dier pon tak tau yang dier akan ikut abah dier balik kampong ni...

ayat yang kuar dari mulut maktok demo ni..
maktok : syawal tak mencarik ko ke kalo ko tak da...ni 1st time pisah ngan ko kan...
aku : mencarik jugak kot..tapi ok kot..sebab syawal ok kalo salah sowang dari kami ada dengan dier...jgn dier sowang2 je...


risau jugak di hati ni..tapi tak pe la...at least abg ikut abah...adik ikut ibu...

 tak dapat la tgk kartoon sesama...abg buli pon tak da la minggu ni..mesti adik sunyi kan..pagi2 pon bangun tadi, terus senyum nampak abang dier...abang dier buat mata...dier bantai gelak mengekek kat abang dier..abang dier jugak yg blur tgk adik dier gelakkan dier...


pagi ni pon izz tak mo cium abah dier...abah dier cium dier..dier paling muka tempat lain..mmmmm...



ngan abang dier je dier bagi, abang dier cium dier...
tapi banyak aku pesan ngan en asbeen..kalo kuar berdua ngan dier...pegang tangan dier...sampai aku cakap ngan en asbeen..
"saya nak abang pegi ngan syawal..balik sini pon ngan syawal dengan selamat tau.."

senyum sumbing je en asbeen..dier tau aku risau akan syawal...sebab aku tak penah berenggang ngan syawal kan...


p/s : syawal dah pandai cium N minta maaf kat adik idre kalo dier buat salah kat adik

Khamis, 2 Mei 2013

Qaseh Gold


tengah berjinak2 nk makan kurma..mmg lambat..klo dapat mkn pon 1 je....

pastu nk mkn kali kedua susah..mmmm....
so try jugak yg ni...

so far ok la mmg amalkan...
lagipon ni kan kurma makanan kegemaran nabi...so tak salah jd makanan kegemaran aku gak..tp aku mencuba jugak...



so far alhamdulillah izz boleh terime kurma...dah 2x aku buat puree mmg dier nk mkn..mmg abis..izz tak bazirkan pon makanan dier...alhamdulillh...at least aku makan, sihat aku, sihat izz...


p/s : terasa bila mkn ni, ulser aku besar, tapi tak berapa sakit dah, mcm sebelom ni

ironman 3 - tak best langsung



sebab ape aku cakap tak best,....

sebab x sampai 45min, aku, en asbeen, syawal n izz kena kuar dari wayang tu sebab si syawal buat hal...geram aku..mmmmm...

nk repeat balik, x tau bila...mayB ujung minggu ni kot tgk ngan izz sajoo..mmmm...




en asbeen blk muka ketat je..bengang ngan syawal..muncung pon tak hengat panjang....



p/s : takpe la nnt la g tgk...

suka sangat ikut jalan susah...jalan bukit bukau


bila mana tengah dier khusyuk dok tgk TV...tetibe tgk ibu dier tak da kat sisi..mula la nak menjerit mcm tarzan mencari ibu..padahal bukan dier tak tau ada je ibu kat situ...tak nampak je..mmmm...

1 lg, bila panggil dier datang dapur...bukan nak jalan tempat yg luas..nk gak ke tempat yg susah...
 tgk la tu..cukup suke dekat sini..mmm..

 ops saya kantoi ngan ibu saya...saya cukup suka main wayar...ibu saya selaloo haaiiipppp2 kat saya...tapi apa yg saya balas kat ibu saya...






 saya kasi senyuman kat ibu...nnt tak la ibu marah saya lagi...


 nk ke ibu dier cukup susah la...mulut bising, dok la PK nk kuar camne



 ok saya dah lepas..saya suke....


happy tak saya...saya suke tempat yg mencabar tau...kuar jalan pon  mcm ibu saya gak...




p/s : jarang nk tgk dier nangis...selaloo time nangis tu klo lapar atau tido...yg lain senyummm je memanjang..klo maktok demo ni balik, x tegur dier...dok la pandang maktok usha dering..kikikikikiki
...bila maktok panggil, baru senyum

Sunyi Sepi lagi


aku ni kalo sunyi2 cepat bosan sikit ni..elok pulok ramai yang dah mula cuti start semalam balik KG nak mengundi N cuti2 sekali kan...sampai ari isnin ni...mmmmm...

mana yang ado anak, nak tak nak tu, mesti ramai yang cuti tu, sebab banyak taska tutup isnin tu...cikgu2 balik mengundi kan....

sarapan pagi ni makan...mmmm...tuib tayar mak tok demo buat pagi tadi..kasi rembat sikit untuk aku ngan en asbeen...banyak2 pon dalam kuali kat umah pon buat pe kan...membazir tu kalo tak abis..so meh sini jemah perabiskan..kakkakak...

buhsan pagi ni nak bangun pagi pon rasa berat je..malas meh..tak da org kat opis sunyi2 ni, tak suke tau..


tapi yang pasti bila tgk muka si tecik ni, hilang semua sunyi2 tu..mmmmm



p/s : blog pon macam sunyi gak...ramai yg dah start cuti yee

Selasa, 30 April 2013

Mereka Sudah Sampai - Jeles

Serupa tak yah pegi dorang ni...dah sampai sana pon nak whatss app aku..kakakkaka...
gayoo macam duduk sebelah je ngan aku....

 ini dia...bersama siapa...biar jemah ni je yang tau...kakkakkaka...asik nak berkepit..muka nak ketat je mamat tu..rasa nak penampa...(jeles ni, sebab dier G..kakakkaka)sebab dier baru 1st time pegi kan...tu nnt buat aku jeles la tu mamat selengge tu...

kalo jemah ni tak yah cakap la...bandung-jakarta tu dah 10X dier G..pegi balik pon penah ...balik hari, tak yah kata la...dier dah boleh bermastautin duduk kat situ, keje pemandu pelancong ok gak..kakakkakak


 muka excited pegi untuk kali kedua minah ni...mentang2 pakai inner tribal baru..kakakak..mahal wooo...jauh tu beli..beli pon ngan aku gak...kakkakak...

eiii bengang lak tgk muka demo2 ni..nak penampa sero..kakakakkaka


 ni dah sampai sana dah ni..kat airport..tunggu geng yang tak sekali ngan dorang naik flight...
padan muka korang..kena tunggu..jeles sebab tak angkut aku sekali..pastu tak pujuk en asbeen..kakakkakakak

geram lak tgk muka dorang ni...si akak tecik ni pon sebok nak ikut gak tau...klo tak tak jadi G..leh aku gelakkan dier sebab tak G...last2 minute pulok semalam..diam2 je..last2 dier pegi jugak..pastu dier pulok yg gelakkan aku...natammm...


 haaa.....ni la "boss" aku..mmmm...ngan siapa...nnt aku tunjukkan....

dengan "kajol"..kikikii....
muka macam kajol wei kalo tgk dekat2 ni..kikikiki...

ni la bini CC aku...mmm...dier pos je bini N anak dier G sana...

untung la bercuti sama "boss"

 suasana kat airport bandung..jadi la tgk gamba...tak pegi kan..mmg rasa ralat sampai sekarang...tp nak buat camno...kang klo G jugak...tak cium bau syurga lak kang..mmmm...redho sajoo la...

aku...??????????????????????????
jalan2 dalam malaysia sama en asbeen sajoo..makan wong solo sudah...bangunan hijau sama ngan baju aku...mmmmmm...jadi la...





p/s : esok cuti..kemana kami..entah...duduk umah je kot...mmmm...en asbeen tak suke jalan...tunggu aku usul, baru bergerak la kami...

Sunyi Sepi seorang diri


Di kala ini, aku sowang2 kat cubicle aku ngah makan mee kari..yummy..suke sangat...mmmm...

arini tak break1st kat cafe pon, sebab geng tarak..masing2 cuti2 luar negara...jeles mak jemah tau...
yela memasing 1 unit semua G..ada 2,3 termasuk yang tak pegi..
dorang ni cuti2 G bandung-jakarta...flight dorang 9.50am ni kot..
untung la coti2 ngan "boss" kan..kakakkakakak...

party buih la aku kat sini...


muka pening+excited menguruskan urusan flight dorang pegi balik sana kan...aku ni sekadar peneman je..


buruk benar muka aku kan...

minggu depan lepas PRU13 baru jumpe...sempat la demo ni mengundi kan...balik pon tgh malam sabtu ni..mmm...


selamat bercuti la kengkawan ye...korang tak egat aku kat sana...mmg aku belasah korang balik malaysia nnt...egat tu...aku jaga port korang ni...baik punye..






p/s : sunyi sepi opis ni..yang tinggal beberapa kerat je...




Isnin, 29 April 2013

Saya Keseorangan

saya keseorangan...

sebab saya bosan main sowang...abang saya tido tak hengat dunia...4jam pon tak bangun2 lagi..mmmm...

ibu saya dah ngantok time ni, tp saya dera ibu saya gak main  ngan saya, selagi saya tak ngantok..kakakkaka..



budak yang sememangnyer nak berdiri tak lepas2..angkat montot punya la inggi...nak ke mana pon tak tau..

geram nak amik bola rupanyer...

ok bijik mata saya warna purple..kakakakkaka...
dier punyer gigih nak amik bola tu tau...

penat jugak melayan budak yang mmg dah time die tido kan...adoi geram je ngan budak tecik ni...ibu dier mata dah layu..petang2 kot...2,3 petang...elok lps makan..mmg ngantok la mata ni, layan jee...


akhirnyer...ketiduran jua kamoo ye wahai anak...


tapi tak dapat tido pon, elok 15min lepas budak tecik ni tido, si abang bangun, terus kuar dari bilik, carik ibu N he say...."bu shu.." ok ibu nak susu..mmmm...

terpaksa la bangun buat susu...eok pastu ajak ibu main pulok..mmg tak tido la jawapannyer...


p/s : mmg masa ibu terhad kan..mmg tak cukup rehat kan..kikikiki

Budak 2 yang liat nak bangun pagi..


dah bukak lampu dah masing2 ni tak mo bangun jugak...

yang kecik dah minum susu, G lelap balik matanya..
yang besar pulok dah minum susu, sambil gentel ibu jari adik dier sampai kena tendang ngan adik dier pon lelap balik..mmmm...

mmg liat nak bangun pagi dorang ni hari ni..mmm..pasai pe tah..mentang2...weekend asik bangun lewat kan...pastu nak lajak sampai hari ni, mana boleh..mmmm....



perasan si syawal sekarang ni kalo tido, mesti carik kaki adik dier..nape..?????????aku pon tak tau..kikikiki..sweet je aku rasa...


p/s : syawal dah boleh terime siapa izz dani aqlan...

PRU13 - Di bahagi sama rata


Salam pagi kengkawan..pagi ni break1st nasi lemak..pon lapar lagi..

rasa tak semangat je pagi ni, entah...hati ni dok PK minggu ni minggu PRU13...tak lama je lagi.///mmmm...
makanya tak lama lagi jugak la aku berpisah sekejap ngan en asbeen N syawal...
sebabnyer...en asbeen mengundi kat johor...aku mengundi putrajaya..almaklum la..ni je kampung aku haa..menumpang kasih pon kat kampong en asbeen je...so mengundi la kat sini...

so untuk meringankan beban aku ni nnt nak G mengundi
...en asbeen pon dengan rela hati nak bawak syawal balik johor sekali dengan dier waktu mengundi ni...

so that mean jumaat ni berpisah la sementara aku ngan syawal...1st time jugak la aku berpisah sementara ngan syawal ni..sayu pulok hati aku..aku tak risau dier carik aku..tp aku tau yang dier akan cari aku jugak nnt...tapi mungkin tak da la sampai menangis kot kan...mungkin mata dier yang mencari aku kan...kire macam terdetik la mana aku kan.. 

tetibe sedih pulok 1st time nak pisah ni kan...



cepat2 la abis PRU13 ni...dah malas aku nak onn FB..klo on, tgk ada tak notofication je..pastu logout..malas nak scroll yang lain2...mmm..kalo scroll pon lelaju..mmm...


malas ngan sesetengah org yang terlalu taksub dengan sesetengah perkara tentang PRU 13..
tak salah pon nak menyokong sana sini kan...tapi jgn la terlalu taksub, sampai menyusahkan org kan...

tu yg aku malas nak bukak FB tau, semak wall  aku je..macam2, yang ni tuduh ni, yg tu tuduh yang tu pulok..
masing2 buat dosa...dosa yang sedia ada pon tak tertanggung...mmmm..masing2 nak jatihkan masing2..mmm..

yang best tu sesama islam tu berbalah..pening otak aku tgk dorang ni..mmm..dolu tak penah PK pon hal2 ni..muda lagi time tu..sekarang pon muda lagi..kakkakak..tapi sekarang mula PK, mana hala tuju negara ni...moga semua aman dan selamat la...doa seorang ibu dan rakyat..aminnn...

aku tak kisah pon siapa yang mentadbir...janji biar la dier adalah soerang islam...bak kata mak aku..
"ko nak pangkah sape pon tak kisah la, janji ko pangkah tu dier orang islam..."

ya betoi..aku setuju...



p/s : buhsan ngan FB, tak bermakna buhsan ngan blogspot...korang la peneman di kala duka