Yang DiSaYAngi

Jumaat, 17 Mei 2013

Pengajarn buat aku sebagai seorang ibu


ni kredit status dari FETRI YAHYA...




sangat2 membantu aku...yang cuba nak mendidik syawal ke arah kebaikan ni...bukan ape...syawal ni makin besar, makin la ada adik, makin dier agak susah nak dengar kata..mmmm...bila ibu n abah dier bising, mula nak nangis, padahal tegur je...


p/s : moga aku dapat menjadi seorang ibu yang terbaik untuk anak2 aku

Geng gusti aku kat opis...


Akhirnya,....yahooo...sudah hari jumaat N dah settle keje arini..suke sangat...

Arini aku nak citer aku kat opis ni mmg ada sowang geng gusti aku tau...
ni dia...
 NUR ZARA SOFIA

gini la kot ejanyer..aku pon tak tau,,
yang aku tau aku panggil dier zara...

yang best dier ni, dari aku pregnantkan izz, dier mmg tak suke ngan aku...ngan ang lain dier ok...ngan aku je dier mesti buat muka tau..benggang lak aku ngan dier ni..mmmmm...

ramai yang kata aku ni bakal dapat anak pompuan, sebab anak pompuan yang lain, semua nak ngan aku, dier je tak mo ngan aku...

sekali yang kuar...izz..kakakkaka..salah tafsiran korang tau...

 dier ni mmg suke tau. kalo aku datang je asik nak marah aku je...tapi bila dier datang  kat tempat aku, aku buat tak tau, sebok la dier dok jengah2 aku tau..terngendap2...kakakkak..saja je aku nak tgk peel dier tau...
 budak rambut bawang ni kan mmg suke kaco aku, aku pon suke sangat kaco2 dier..bengang je dier ngan aku
 tapi sekarang ni dier dah mula kamcing sikit ngan aku...

agaknyer dah besar kan...ada geng gado..suke la ko kan zara...

geram aku ngan budak rambut bawang ni tau, 
ada ke aku jumpe dier aritu waktu check up izz kat klinik, aku suruh flying  kiss/...sekali dier boleh pulok buat macam nak bagi kucing makan...geram elok..kakakkakak...org yang datang kat klinik tu bantai gelak kat aku ngan dier....


 ni mummy N mama dier yg sebok la sowang nak buat jadi menantu bagai...
kakakka...budak rambut bawang ni demok pon nak ke..kakakka...

ke zara nak ngan syawal atau izz..kakakkakaka....
nak ke bermertuakan aunty soya ko ni.kakakka..kang bergusti ko kat umah nnt...


korang rasa mana mummy, mama n ibu dier...yang sebenar...ada yang sama rupa ngan dier ke...



p/s: memasing sebok la nak jadi "mak" budak rambut bawang ni

Khamis, 16 Mei 2013

BZ tahap Gaban punyer



Tiada gamba..tiada apa/..keje giler punyer banyak..semua nak submit esok...ni semua sebab MEETING HURU HARA tu la...mmmm...last min bos kasi keje..mmg kena hadap benda ni sampai muntah..nak2 pulok dag bergabung ngan KPT ni kan...tgk la cam no....



so kengkawan..esok baru jemah BW n up entry best2 ye...bz tau....ni pon en asbeen ajak dating..no..no..no...bz jemah tau...ni pon corik2..mmmm....



Rabu, 15 Mei 2013

Mereka yang suka berebut dan bergado





ni gamba ahad lepas...

si izz ni suke sangat tau menyakat abang dier...abang dier ni tak suke di gayut2 di pegang2 nyer dier..rimas...suke la menolak adik dier ni, adik dier ni pon tak mo kalah, dah di tolak, bangun berdiri, meniti, pastu kaco abang dier balik..


macam tu la kalo abang dier syiok2 dok layan kartoon kat laptop...dan2 tu la adik datang, kaco2 keyboard laptop tu, pastu tertutup la citer kartoon tu...dah tu kadang adik ni dari belakang suke la halang klo abg dier dok layan kartoom, mmg hijau la abg dier, mula la nak ketok kepala adik la, itu la ini la...

si abg ni pulok, pantang, kedekut tau nak berkongsi...cukup payah kalo nak berkongsi, barang yg dier tak main, adik dier main, dier nampak, terus rampas N simpan....bila barang dier main, adik rampas, dier rampas balik N simpan...mmm..masalah...


si adik ni jenis tak suke mengalah tau kalo si abg ni tolak2 dier tau....kakaakkaka


aku kelakar je tgk gelagat dorang ni kan...bila kiter pujuk si adik, si abg nampak tersisih, muka mencebik,  minta di pujuk...bila pujuk, adik pandang usha dering....kamo2 ni anak kesayangan ibu tau...mmmmmmmmmm


p/s : sweet je tgk bila masing2 main agah2 dalam kete tau..main ba ba cak..kakkakakka




Malas tahap gaban

Arini mmg ada BW kengkawan...tapi aku tak up pon entry baru, sebab aku macam malas sangat arini..sangat2 tau..mood nak ................................



Cuti2 Malaysia weekend ni..

tak sabar je tau nak sampai weekend ni, last aku cuti2 malaysia


mood nak cuti je sekarang ni, tak sabar tunggu hujung minggu ni, cepat la jumaat ye..mmmm,....

bukan senang en asbeen nak cuti2 malaysia kan...


korang rasa korang tau ke aku nak G mana.??????????????


ada yang teringin, akan tercapai tu...egat tak?????????????

check up izz dani aqlan - 8 bulan

hari ni nak g check up izz dani aqlan...

biasa la selaloo timbang erat kan...tak tau berat kali ni berapa kan...

last waktu 6 bulan - 6.1kg...

kali tgk la camne...tak naik, aku nk buat camno, dah tak naik, bukan tak bagi mkn, minum susu ibu, bagi je..lagi2 time weekend 3x sehari mkn...mmm...semangat dak tecik ni mkn, elok lps mkn, sendawa..kaakakakakak...

klo naik alhamdulillah, tak naik, nk kata ape kan, dah usaha...

lagipon dalam ms 2 bulan ni, dier demam teruk sampai 2X..mmmmm...



budak yg cukup lena tido, susu minum, mkn kenyang...bgn pagi mesti senyum lebar je tau...tak yah kejut..bangun2 je panjat ibu, tunggu ibu bukak mata pastu senyum..kikiki...

Meeting pon huru hara nak sub2 keje

Bersiaran langsung dalam bilik meeting...pening ngan bising2 nak sub keje buat carta fungsi senarai tugas...kakkakaka

Kelakar tgk muka dorang ni...muka stress, muka x puas hati, muka sengal...tu aku...kakaka

Kelakar aku tgk muka2 dorang ni

Nak menstrukturkan semula keje2 ni..kakakaka

So tak dapat la nak bw korang sebab bz sgt...petang ni nak bawak izz check up 8bulan...

Isnin, 13 Mei 2013

Hadiah sempena hari ibu


niat di hati nak mencari kasut kat MID VALLEY tak kesampaian..sebab bawak pampres syawal banyak...izz pulok duduk dalam carier baby..takmo stroller...kalo bawak stroller pon tak mo duduk...so rugi kalo bawak dengan nak bersesak2 bagai kan...tapi kalo bawak untung boleh letak pampers syawal kan...

so balik dengan harapan yang punah..bukan tak jumpe kasut yang berkenan di hati..ada, tapi sayang, tak da saiz..sadis sangat...

so balik umah, rehat jap..tetibe en asbeen kata...
"malam ni jom kiter G IOI MALL PUCHONG, try carik kat sana pulok, mana tau ado...

tengah siap2 tu, sekali si izz ni tido...so minta la maktok demo ni menjaga kan....alhamdulillah bertiga la kami ke sana..mmg tujuan mencarik kasut, tak jumpe jugak..kena pulok si syawal nak something...aku pon suruh la en asbeen G popular G beli mak aku punyer manila kad...nak buat ape..jgn di tanya...

sekali bila aku sampai kat popular dengan muka frust sebab tak dapat apa yang nak...so aku pon tunggu la en asbeen kat luar kan...

kuar je dari popular, aku nampak en asbeen bawak beg plastik...mmg tak PK apa pon...balik dengan harapan yang hampa...dah hampir dua minggu kot mencarik kasut kan..nak buat G opis N pakai waktu G koir...


balik2..je en asbeen kata///nah untuk awak..sempena hari ibu,...


 apa benda la benda alah ni./..siap berbalut bagai..pening lak aku tgk...pandai lak dier surprise2 bagai kan...


 rupanyer en asbeen kasi novel..suke snagat...
sebenarnya saya isteri dia..
ya saya isteri dia...isteri dia la..kakkakakkaka...

en asbeen mmg tau aku ngah kemaruk ngan adapatasi novel ni kat slot zehra TV3 pukul 9 hari jumaat..bila abis je aku mesti..allllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaa...frust nak tunggu minggu depan jauh lagi..kikiki...

seb baik en asbeen paham kan...TQ abah...

tak lama lepas tu dier bagi lagi..mak aiii banyaknyer hadiah...


 menjerit suke aku tau...siap dier kata...
"cuba tgk, kalo awak suke..saya rasa awak ok..."

bila masa dier mencarik..aku tak tau...padan la aku dok kata, lamanyer dier G popular..rupanyer dier menjelajah ke tempat lain dolu....

 suke ngan design dier, simple...but nice...walaupun hati lagi suke akan salah beli dolu...tapi ni dari en asbeen, lagi aku suke kan...

padan en asbeen ni cari yang kena ngan taste aku kan



TQ abah, sebab hadiahkan ibu ni...1st time tau, dapat hadiah tau...siap en asbeen kata...

"seronok la ye...1st time dapat hadiah hari ibu, dua lagi...sabtu berjalan sampai ke malam...ahad  pon jalan gak...suke tau..."


giler tak suke...kikikikkiki

Ops!!!!!!!! Kantoi saya


kejadian ni berlaku semalam...di kala ibu mata dah layu, abang syawal dah selamat berlayar...abah malas layan si tecik ni, sanggup layan movie kat komputer dier...

so sowang2 la si tecik ni kan....
si tecik ni sangat2 sama ngan abang dier, kalo tgk kartoon mmg tak pandang benda lain dah..mmmm...
 time ni sebok layan kartoon...si ibu malas nak join tgk kartoon, nak tido tak boleh, si tecik sebok memanjat...dier tak dapat kaco ibu dier...dier sanggup langkau ibu, panjat si abang dier...

di kaco2 kepala abang dier, di cium2 abang dier..marah la abang dier...cenggeng abang dier ni, nangis kena kaco ngan adik...cukup suke la dier mengacau abang dier...selagi abang dier tak menangis, selagi tu dier kaco..kalo abang dier dah menangis baru dier berenti N pandang abang dier N tak menahan tu dier gelakkan abang dier..kakakkakakak...

ibu dier takmo kasi adik dier kaco abang dier...

ibu pon tukar la channel, tengok maharaja lawak..ni baru citer ibu ni...so si izz ni malas la layan, dier buat hal dier...

sekali ko...mmmmmmmmmmmmm
 tgk TV gini pulok...cukup suke la dier meniti camni tau, takut tumbang ke belakang je tau...


khusyuk kata ko..mmmm...geng ngan ibu ni suke tgk maharaja lawak mega ni...

ops...kantoi sudah,...kakakkakak



ni baru saya la ibu...suke senyum tau...comeyy tak saya,...comeyyyy...kikikiki...

budak tecik ni suke sangat meniti kat tempat audio ni tau....risau je tau...
dah tuwun kan, dier pegi lagi...

si izz ni kadang lagi larang, lagi dier nak buat...kiter dok la bising kat abang dier marah sebab abang dier suke kaco2 adik dier...kadang si adik ni pon tak mo kalah gak...dah larang pon nak buat jugak..mmmmmm


p/s : kejap je masa berlalu...8bulan sudah..masih BF..

Expo Mom & Baby - Mid Valley - akhirnya sampai jua


niat di hati mmg nak sampai sana..nak carik kasut..yang dah hampir dua minggu mencari...nak carik kasut..nak carik kasut....mmmm...

siap2 pukul 10.00am kuar dari umah hari sabtu tu....

bak kata en asbeen..
"PK nak carik parking dolu baru boleh PK nak carik2 benda lain ok.."

sebab penah sekali jadi...sekali G setengah jam mencarik parking, x da jugak..last2 balik macam tu jaa..mmm..sadis...so pengajaran kuar awal...
 tengok muka abah N anak ni, mmg cumill senyum gitoo...

 si bujang yang mula semangat nak berjalan...


alhamdulillah sampai jua kat sana..parking pon jumpe..mmg berbaloi kuar awal ni..

so terjah expo mom & baby dolu...

ada la sikit beli...lagi2 utk syawal...
pampers PET PET 3PCS (pek jumbo) RM100 FREE 1PCS..untung tu..mmm...

pastu membawa pulok ke stall LUNATOTS n SURI COUTURE..

semua kat situ suke ngan izz tau, gelak je bila org sembang2 n agah dier...lagi si dia ni...cukup suke la sembang2 ngan izz ni, tapi tak lama pon, izz dah bising nak tido..kakakakkaka
 ni la dier..org kuar lunatots...
siti nur suraya VS siti suraya...

terkejut je dier bila aku sebut nama aku suraya..kikikikiki...

tapi tak lama pon kat situ, penat bawak pampres syawal yang banyak...
so dapat la memborong TMS (the milk story) n lunacare lunatots (utk CD izz)

muka syawal di paksa bergamba,...

si ibu ngan peplum nursing wear suri



p/s : balik umah semua hero flat, si ibu jugak yang kuat bekerja