Yang DiSaYAngi

Khamis, 23 Mei 2013

potluck @ lunch hour - celebrate bufday jan-may



tengahari ni pulok makan2 potluck besar sambil sambut bufday demo2 yang lahir pada jan- may...

 kemain korang kan buat projek kat dalam bilik ni..padan la senyap kat cubicle memasing kan...

aku dok sebok ngan HRMIS harta...rupanyer pasal ni...

 org kuat yg buat sardin...bajet cumill la tu...

 ni je la kumbang yang ado kat unit aku...dier la yg buat segalanya..pastu hilang..kkakkakakak...


 kengkonon mando ni...


potong jgn tak potong...aku mmg bawak perut je..mmg tak bawak apa2, sebab semalam dah flat...mmmm.

 hidangan di waktu tengahari ini


 sayur campor goreng


 ayam masak kurma sama ngan nasi putih


 chocolate fugde cake


 org semangat nk abiskan semua...mentang2 la bufday dier kan...


yg sambut bufday jan- may,...



kenyang sampai blk memasing...
aku ???????????????

tarak makna nk kenyang..lapaq elok..akakaakakakak...


p/s : nk g hospital la mlm ni

adik sakat abang



ni semua aksi on da way balik dari Cameron Highlands 2H 1M

si abg time ni tido kat belakang lepas dah selamat muntah sana sini dalam kete kan...mmmmm...

so mmg ibu  abah ngan adik izz je la kat depan...

tetibe bila dah sampai kat jalan nak masuk putrajaya...
si abg syawal bangun, terus zass serbu ribaan ibu, dah tak heran ngan adik yg dok leka main ngan ibu...
 pastu dier marah la bila si adik mula menakat si abg...izz ni cukup kuat la menyakat syawal ni tau...benggang syawal...

tp muka adik izz dah rilex je kena tolak...abg syawal yg melebih nangis2..mmmm







kikikiki...seb baik jugak ibu korang ni fleksi tau, boleh ke depan ke belakang sambil BF izz, sambil pangku izz tido la..mmmm...kerna nk selasakan kamoo syawal..alahai....

si abah kat sebelah..asik la dok cakap...
"awal..jgn buat ibu camtu...kesian ibu...g la duduk belakang...ibu ada je..."


mmmmm...susah kan menjadi seorang ibu...??????????

tapi yg susah2 tu la nikmat menjadi seorang ibu kan...


p/s : ada ke si bapa boleh menjadi seorang si ibu?????????

Bacaan yassin @ opis N break1st Besar


Salam pagi kengkawan...
pagi ni aku lambat dari biasa...almaklum la, banyak barang nak kn angkut..dah tu, kena naik tangga, seb baik la tingkat 3 je, lif asik la ramai org, adoii...fenin...

masuk2 opis, kengkawan gelak sebab aku penat naik tangga, terus semua barang aku campak kat lantai, terus punch..mana nak bawak handbag, cooler bag, multipurpose cooking N kuih yg opis order dari mak aku...

pagi ni ada bacaan yassin...ganti untuk esok, esok kan cuti sempena wesak day kan...

 korang tengok, bajet muka ada nur la tu...belom baca yassin lagi ok....

dah abis baca yassin, teruz zass dorang serbu makan, memasing semua lapo...aku gak layan FB n IG aku pas baca yassin...rilex2 sudah..demo je yang lapar terlebih ni...

 siap berkelah kat bawah tu, almaklum, tak da pantri kan...kakakka...kalo ado, jauh, so kalo duduk bawah2 gini, ok sikit, nampak sikit gaya ke jemahan dorang nikan....

muka aku tak da kan....malas nak amik gambo sendiri..muka tak cun..kaakakkakakka..
muka stress, tu yg jerawat jahat naik sana sini...kata en asbeen, aku ni lately ni asik la stress...


 klo stress ni la penawarnyer kan...
nasi lemak halba..terbaik ni nasi lemah ni..mmg kami kat opis mmg suke amik katering yg sama....sebab sedap...

bukan takat tu je yg aku makan...ada lagi..jap...

ning dia....

air teh 2 cup(punah la susu aku pasni..adoi...)

ngan soto terbaik..



p/s : tengahari ni ada lagi makan2 potluck pulok...dongar ado nasi putih, ayam masak kurma, sayur goreng, nugget, sandiwich, air, kuih muih..yang paling peing ada chocolate fudge cake by SR..kikikiki

Rabu, 22 Mei 2013

syawal kat opis ibu



syawal kat opis ibu sekarang ni...so nak BW kengkawan lambat sikit kot...sebab nak tgk syawal..nak buat keje lagi kan...syawal ni  kalo dier buat sesuatu, kena perati...kang masalah kat keje ibu dier kang...bukan kesah dier ni kan...

amik dier tadi kat taska, sebab taska call abah dier sebab syawal tasihat, demam, tapi amik tadi tak panas pon badan dier...cikgu takut dier panas dalam..

yang best tu, kuar je dari taska suruh amik kasut, terus senyum2, gelak2..kakkakak..

adoi syawal...

takpe, petang ni syawal turn ngan abah kat opis pulok ye...



Dating Time


Balik je dari Cameron highlands 2H 1M

esoknyer mmg aku ngan en asbeen cuti...
katanya nak spend time bersama...
katanya..kakakka...

so misi menghantar anak2 G school...

balik umah, kemas apa yang patut...
pukul 10am kami teruskan misi kan...jalan2....


peace yo...baju free najib kasi..kakakkaka...ok la tu..pakai t shirt sudah..tak yah cun2 sgt..laki kat sebelah je...tu pon dia kata...

"simple but nice...iukt tema awak ni...kasut pon warna oren hitam biru, sama ngan baju... N beg...


misi kami sunway nak tgk wayang...tp citer yg kami nak tgk tu, tak da siang, so terus zasss ke paradigm malll...kat sana ada...so ok...jam 1pm baru boleh tgk....

so lama lagi masa, jom jalan2 dolu...makan2 dolu...

heaven tu jalan2 tak ramai org...kikikiki

1st time ngan chatime

en asbeen amik chocolate latte..
aku amik strawberry chocolate milk tea...

patut org kata sedap,...mmg sedap pon...

bila dah jalan2, embat baju anak2, barang2 en asbeen..aku???????tarak..kakkaka..untung la...
so dah lapar...mari makan...ada masa lagi 45min nak masuk wayang ni...



ni 2nd time en asbeen makan kat KR ni, baru dapat menikmati...suke dier..sedap2 dier kata..sampai ke toilet 2X la..kakkakakka....

heaven, tak da sape yg ganggu makan...kami je kat dalam KR tu...

time nak bayar tu, aku tercakap la...
"untung la bini bayar.."

sekali budak KR tu balas...

budak KR : eh...akak dah kawen ke?????????????
aku : nape cakap camtu..??????????
budak KR : kiterorg mati2 egat akak tak kawen lagi..egatkan tu BF akak..
aku : puiiii...BF la sgt...tu soulmate tau..kakakka...anak dah dua dik...
budak KR : eye...kiterorg egat akak kawan ngan budak bawah umo dari akak..
aku : (aku dah bantai gelak laju2...: kakakakakka) ye la sgt...mmg ramai kata en asbeen akak tu lagi muda dari akak, padahal dier lagi tua mua dari jemah tau...


aku jumpe en asbeen kat toilet, aku cite kat dier, suke , senyum macam boleh sangkut kat telinga tu..kakaka...suke la org kata dier muda dari bini dier..kakakka....

bila jalan2 pegang tgn, org pandang kami semacam je..mmm...masalah betoi ni...


p/s : salah ke pegang tgn ni...usha macam nak makan..


Selasa, 21 Mei 2013

Cameron highlands 2013 - pangkah, tak datang dah pasni

kalo mana yang follow blog aku..mmg tau mana tempat yang Teringin sangat nak pegi

mmg aku teringin sangat2 nak G Cameron highlands ni...last aku G 2002...lama sungguh tu...
alhamdulillah perjalanan bermula pada jam 9.00pagi...lalu kat tapah..sebab en asbeen nak bawak family dier G lata iskandar..pada aku tak da pape pon...tp mmg cantik la tempat ni kan...


dalam perjalanan...lena si adik ni tido...mmm
[enat sangat la tu...belom masuk tapah lagi dik....

si abang pon sama gak, lena ngan angry bird dier tu...


eh dah jaga..kejap je pon tido/...elok sampai lata iskandar dier dah jaga...


teruja ngan barang2 lama kat kedai ni...

korang penah tgk gamba pompuan ni..gamba pompouan ni kan selaloo ada kat bedak nyonya tu...




tak dapat G mana pon..sedey..mmmm...
dapat G pon big red strawberry farm...




 ounya la si ibu ni memaksa anak bergamba kan...



 abah, abang syawal dan adik izz



 syawal tak boleh datang sini dah..mmg pangkah abis2...seba syawal sejak sampai, asik batuk je...batuk asma...walaupun berselubung bagai kan...adik izz pon macam mula nak tersumbat hidung akibat selesema...si abah, tak yah cakap la...stokin , selimut, sweater bagai...sama je...dorang ni mmg tak tahan , seb baik jemah kulit buaya..tahan la kan..kakakkakak..



kiiikiki..suruh en asbeen pon..mmm..mmg tak da la...

so naik kat atas...dapat la makan ni...
 si la percaya ni, semua, jemah yang makan..kakkakakakka....
buruk lantak betoi kan...


 izz pon nak mencuba gak muffin tu...seronok dier sejak2 ada gigi sebatang ni...



 menghijau je kan...

tu je la yang aku G pon..lain tempat tarak//mmm///ada masalah yang tak boleh di elakkan..mana pasar malam, pagi brinchang, mana ladang teh boh center, mana, kampong taman sedia, mana rose center, mana cactus, mana cameron valley, mana bharat..semua tarak..sedey sangat2..yang paling ralat sekali ladang tea boh center..mmmm...

apa kan daya walaupun hati terkilan, tapi kita sebagai hamba mampu merancang, tapi di atas sana, ALLAH yang menentukan...(ayat memjuk hati, walaupun tahu tiada yang pujuk kan..)

lama ni terigin, nak masuk setahun punya teringin, baru dapat, tp lain jadinyer...sadis...

on da way nak balik, 

pegi cameron, syawal muntah seat depan...
balik dari cameron syawal muntah seat belakang..

complete set..mmmm...

tu yang muka selengge tu syawal..mmmm...

nak lalu simpang pulai, takmo, sebab ada yang nak ke lata iskandar lagi..mmmm...


p/s : so CH bye..bye...bukan untuk aku...