Yang DiSaYAngi

Jumaat, 31 Mei 2013

Kejohanan Tenpin Bowling KESKEP, BPSM

petang ni aku di beri pelepasan untuk join tournement tenpin bowling anjuran opis aku...
mmm...last aku join bulan 4 aritu..now sekali lagi...

kali ni main 5game...

so tgk la abis pukul brape..nasib la esok cuti....so tak la aku terkejar2 nak siapkan barang utk keje kan isnin kan...


sebulan jugak tak main ni..mmg aku kena pulun abis ni..

so tengahari ni lunch lama, so balik, pump dolu, pastu minta en asbeen hantar kan...

N  tunggu la abis pukul brape...pastu minta en asbeen amik balik..harap2 cukup la susu untuk izz kat umah nnt


p/s : doakan aku boleh buat petang ni..nak gak merasa point tinggi kan..kakakkak

happy bufday mak - 02.06.2013 - buat awal

02.06.2013 kan hari ahad, nape celebrate awal..sebab mulai esok mak aku tak da kat sini..dier pegi pahang ngan tok aku attend wedding sedara dier....

so kami pon adik beradik decide buat awal..senang...
aku ngan akak aku je ado..yang lain keje...(si kembar tu)

petang tu zass terus ke bakery cottage beli kek kat situ...kat situ hampir8tahun sejak aku mula bekerja N pegang duit sendiri, tetiap tahun aku belikan mak aku kek...juz kek sajo..

tapi tahun ni ado kelainan sebab ada hadiah untuk mak...kami adik beradik tong2 reramai...

ni la kek bufday untuk mak...ramai yg kata nape aku tak buat..maap...bala tentera asik bergayut kat jemah ni, payah...


budak yang tak sabar nak sambar kek tu, macam dier punyer...


 tgk mak aku tu punya excited sampai senget tudung pakai tau..aku yg snap pon tak sedar...ni cucu2 yang lebey ni...

kat sebelah tu la tok aku..nak masuk 80 rasanyer..nampak kuat kan...


 cucu dier yg sowang ni je yang buat tak tau...asik la ngan otomen dier...mak ndak otomen ko padan muka..kakkakaka...payah sangat nak panggil join sekali...nak tgk otomen je keje..mak dier panggil pon dono ajoo






 izz ni cukup manja la ngan tok  aku...tok nek dier katakan...padahal baru 1st time jumpe kan...


 rania yg demam campak...dah nk kering....


 muka suke..padahal bila kami bawakkan kek N hadiah boleh dier kata...

"membazir je la beli2 ni buat pe...korang ni..."

aku ngan akak aku kata..
"biar la mak...org nak celebrate pon tak mo..mmm..amik je la rg bagi..."



bila dah tgk apa hadiah dier..bukan main suke lagi...siap kata...
"kena bawak G pahang ni..."

suke kan..pastu berangan egat org belikan HP lagi kot...dah ada kan....


p/s : HAPPY BUFDAY MAK...

Khamis, 30 Mei 2013

kitschen bag - terpengaruh sudah

dari hari selasa lagi dorang ni dok la bising kat opis ni pasai beg yg kawan aku ni beli..semua pakat suke...aku pon sama..suke jugak...tapi tak port sgt...cantik...simple je...


so aku pon menjebakkan diri g alamanda ngan kawan lg sowang...dah unit aku memasing rembat sowang 1 kan...aku pon tak nak ketinggalan...

ko tgk muka kawan korang ni, tak semenggah kan..kakaakakakakakakak
aku amik warna merah...lagipon ada dua choice aje...warna merah n cekelat

member aku ni rembat...cekelat...blk opis semua bising sebab aku beli..kaakakakakk...ada member aku yg lain nk g ptg ni..sebab murah kan...beli la....



p/s : korang rasa berapa harga beg ni

Chicken Roasted Jemah


Sebelom tu minta maaf sebab gamba makanan tarak..sebab aku dok la mention kat en asbeen..amikkan HP aku....tak amik2 gak dok la aku menunggu sambil dok bersilat kat dapur kan...

bila dah siap tu..mmmm...dah selamat sental sudah...sekali aku lupa nak snap jugak..kakakkaka...

en asbeen la ni...

aku pon sampai 3X tambah nasi ngan lauk yg aku masak tu..nampak sangat sedap tu..kakakakak....

aku masak mlm td ngan pemanggang ajaib mak aku..

ni semua tunjuk ajar N resepi campak 


so di ikuti oleh si 

FIZA RAHMAN yang guna pemanggang ajaib..so mmg aku duplicate abis la gayoo si 

siap gatal tangan menambah kicap manis N sos tiram...giler la korang dapat anak murid durhaka...kakakka...
tapi yang penting aku tambah nasi N ayam 3X..syawal di suap aku 2X tambah..en asbeen lauk ayam tu, tulang dah tak da dalam pinggan..dah settle di mamahnyer...

1st time la en asbeen kata...
"sedap la awak masak sayang..walaupun simple.."

oouucchhhh koyak suar jemah..kakakkak...suke...tgk syawal pon suke..mmg lepas ni mmg buat lagi la...hujung minggu punya kerja..kakkakak

mmg banyak giler ayam tu aku masak..ada la dalam 10 ketoi/...selamat semua masuk perut memasing..sekali ngan adik aku makan...abis..senang aku basuh...tapi sampai sekarang ralat betoi tak snap ..adoi...

Apa itu ????????????


salam pagi kengkawan...TQ atas segala sokongan dan kata2 nasihat dari kengkawan semua...

insyallah aku jadikan panduan dan semangat untuk aku terus besarkan anak2 dengan baik..alhamdulillah...

malam semalam, mmg aku duduk ngan syawal dalam bilik, minta syawal temankan aku dalam bilik, iron baju, lipat baju, kemas 2 baju dorang dlm beg, segala...sebab izz syiok tido..so sore si syawal ni macam petir, mmg macam ibu dier...so tak mo adik die bising, ajak la masuk bilik, kasi tgk tayo...

sekali aku tgk dier amik jaket abah dier kat kerusi tu..apa hal lak ni...
 ada yang nampak dier????????


 ops....dah mula kuarkan tangan....

muka ada senyum...korang rasa die  buat ape...?????????????????????????

nak buat hajat selaloo dier mesti G bilik, time org tak da kat bilik...tapi kalo ada org kat bilik, dier akan G kat luar,berselubung ngan langsir...tapi dah kat luar ada org, kat dlm bilik ada ibu dah tu pintu tutup...tu yg yg dier amik jaet tu...paham pulok dier amik jaket nak menyorokkan..nak selubung bagai...


nape bebudak nak buat hajat, mesti nak menyorok, kat langsir, kat bawah meja...nape ye

Rabu, 29 Mei 2013

Macam Mana nak komunikasi dengan anak utk POTTY TRAINING



ada yang nak membantu tak jemah ni nak komunikasi ngan syawal macammana nak potty training ni...

tadi aku G tadika lain untuk syawal dapatkan pembelajaran yang baik...so kat sana dorang tak terime yang still ngan diapers...

so dari sekarang kena la ajar si syawal ni potty training...tapi aku tak tau bagaimana, macam mana..?///////////////


ada yang boleh bantu tak...

so aku N en asbeen dah sependapat yang hujung ni bermula la sessi potty training N bermula la episod sental2 lantai N basuh2 cadar sebagainya..kakkakak....


ye la syawal ni kan agak lain sikit kan...

tak tau macam mana aku nak bercakap ngan dier...


p/s : terima kasih atas sokongan kengkawan

Perkembangan Tak selari dengan Umur


Sakit otak lak memikirkan hal ni dari petang semalam..

baru la tersedar beratnyer beban menjadi seorang ibu..tapi itu lah nikmatkan...seberat mana pon kiter ni kena pikul jugak untuk jadikan sesuatu tu terbaik buat anak2 kan...

dolu time muda2..(gayo dah tua..) kakakkakak...time tak kawen lagi, tak PK pon pasai ni...sekarang baru la terfikir seperti mana mak aku PK dok nak besarkan kami adik beradik...

nak di jadikan citer...petang semalam aku tergerak hati nak jumpe penyelia taska..saja nak tau perkembangan syawal selama hampir 2 tahun dier duduk kat taska tu kan...

aku : cikgu, juz nak bertanya...nape syawal masih lagi duduk kat kelas 2 tahun ye..nape tak 3 tahun???
cikgu : ooo..mama jgn risau...mmg kiter tak mo paksa2 budak, lagi2 macam syawal ni kan, dier budak yang sensetif...lagipon kami tgk syawal ni lain drai budak yang sebaya dengan dier...syawal ni jenis perkembangan dan pemikiran dier tak selari dengan umo dier...dier masih nak enjoy2 main...penah bagi dier duduk kat dalam  kelas 3 tahun, tapi dier macam tako..sowang2 je duduk, nangis...tu yg kiter tak mo paksa...so mmg masukkan dier kat kelas 2 tahun balik...

paaaaaaaaaaannnnnnnnnggggggggg....otomatik aku teringat akan FARISYAH - CIK JUE

tapi bila kau teringat akan farisyah mmg aku senyum sendiri...sangat2 petah budak tecik tu walaupun pelat...ramah macam jemah jugak tau...

nape cikgu cakap camtu kat syawal...aku rasa syawal ok, normal...cuma yela perangai dier 100% mmg ikut en asbeen..sape yang penah jumpe en asbeen macam NAD, NANA, UYUN, PASYA, DIAH,BIRAS JEMAH ANIM 

boleh tau betapa la kontra aku N en asbeen ni..macam tu la perangai syawal...yang agak lambat sikit dari segala benda..kalo dier khusyuk sesuatu...dier akan fokus yang tu je...suke sangat menyusun panjang2..., berat mulut sikit...tak suke bergaul dengan org...agak lambat panas nak main ngan kengkawan yang dier kenal...(cuma ngan adam je dier mmg tak yah tunggu panas, nampak je terus zasss)..

sedey jugak la bila cikgu cakap camtu kan...

so aku ada bincang2 ngan akak aku... ADAMNIGINA...dier pon kata..kadang2 dier tgk adam kat kelas 4 tahun, kadang kat kelas 3 tahun..tak paham...cikgu pon tak tau umo dorang2 ni berapa..mmm...cikgu selaoo sangat2 bertukar2...runsing lak aku..dah tu tgk macam tak da kemajuan je syawal duduk kat taska tu...yela bulan2 bayar mahal...dua org dah RM460...kopak duit aku...bulan2 pon makan ciput...tapi demi anak kan...tapi kalo bayar memahal gini, ada kemajuan dari segi pembelajaran dan perkembangan syawal..mmg berbaloi la kan...

aku tgk cikgu sekarang tak care macam cikgu2 dolu...garang tu...depan mak pak pon boleh jerit2 panggil budak kan..tak yah jerit2...tipu la aku tak penah jerit2 kat syawal kat...tapi bukan la selaloo..mmm..kalo dah jadi hijau la kan...tapi ni tetiap hari kot...bebudak pon jadi bila dah jerit2 gitoo, bila mak pak panggil pon kena jerit2 baru sahut..yela dah kat taska di ajar gitoo kan..mmm/..

mmg nampak cikgu dier lain dari sebelom ni, sebelom nampak cikgu care ngan semua benda, belajar, ada tulis2, lukis2, kolaj..pastu tampal kat board luar..tp ni sekarang dah tak da..alahai.guano..nak berkembang kan...kalo setakat hantar, mmg kiter tau dier selamat kat situ, mmg tau dier kat situ, tp kalo nothing..rasa kiter sebagai ibu pon rasa mcm ,....mmmmmmmmmmmmmmmm...

dah la gaji ciput...bayar taska mahal kan..mmm...nak dapat permata mmg tak la..susah wooo..

akak aku ada cakap dier nak hantar adam kat tadika alif ceria kat tempat aku ni...so aku ada tgk blog dier pon macam menarik je, nampak macam banyak yg syawal mesti suke, lagi2 menyusun barang...

aku ada niat nak hantar syawal ke prasekolah 2015 nnt..bila umo dier dah 5 tahun...tapi cikgu tu kata takpe...hantar situ, sebab takut syawal tak boleh nak handle..sebab otak N perkembangan dier baru 4 tahun...baru nak kenal "apa itu belajar"

mana kengkawan yang penah jumpe N kenal syawal..boleh tahu syawal macam mana...




p/s : malas nak cakap lagi la...runsing PK anak dari semalam lagi..

Selasa, 28 Mei 2013

hadiah dari pengantin


cantikkan surah yaasin ni...

masuk je opis tengahari ni, nmpk ada something atas meja...rupanyer pengantin ahad lepas masuk keje arini, bagi gift kat kengkawan haa....

suke tgk...nampak sweet je...

so jumaat ni mmg pegang gift ni sambil baca...alhamdulillah



1st time @Starbucks Coffee - Muka bodo


siapa muka bodo.??????????????

siapa..??????????????????
aku la...kakakkakak...

meh sini aku nak citer nape muka aku, muka bodo...sebab 

tengahari ni, aku lunch kat alamanda..mmg niat nak makan nasi berlauk..bukan tak da kat cafe kat opis...tapi member ajak G alamanda, nak alter suar kat PDI, so ok la...

nak di jadikan citer, lunch aku arini, serba tak kena...
order nasi szilling chicken in BBQ sauce (nama sedap tu...) tak serupa nama....setakat nasi kosong, ngan kuah BBQ n ayam 4 ketoi..alahai,. kata tambah telor...tarak pon...mmmmm....
last2 jahat pulok mulut ni berkata2...
"yang ni je kak...???????????"

akak tu bersuara.."nape..?????"

aku kata... " tak da...macam tak menarik je...takpe la, dah buat kan...makan je la, menarik tak menarik, masuk perut jugakkan.."

terdiam akak tu...abg yg beratuq belakang aku pon gelak2 kan....bila aku toleh..
"tak pe la...makan je la...mmmmmmm"
diam dier..aku lak gelakkan dier sebab diam..kakakka...

bila member aku belikan aku barli suam pon tak kena gak...dah minum sampai kering air dalam cawan..bila nak kauk barli, rasa lain macam je...bila kawan suruh kawan aku rasa...
"bak pe masam barli ni sue..???"

terus tolak tepi..kakakkaka..mula la perut ni macam tak selesa, tak kenyang...

so hati ni nak mengenakan opismate yang pose N terlalu teruja ngan starbucks ni, so aku pon jejak la kami membeli minuman kat starbucks ni...

kalo korang tgk muka aku 1st time jejak, serius korang gelak..sebab 1st time, tak tau camne nak order...rupanyer kena order, tanya nak apa...aku minta javachips(fav kawan aku)..
dah tu budak cashier tu tanya...aku sendiri tak paham dier cakap pe...berbelit lidah aku tgk dier cakap...

rapunyer...dier cakap..."cream or no cream, name..."

alahai laju benar cakap..padan belit lidah aku..kakakka...
aku pulok tercakap...
"maap la dik, saya ni 1st time datang, nampak tak muka bodo, 1st time datang..."

member aku belakang dah gelak guling2..akakkaka...
boleh dengar sore kawan aku tu gelak kuat2..kakakkakakak
budak cashier tu dah gelak cover2...tak yah cover sangat la, gelak je, jemah bukan kesah pon...rupanyer minta nama..kakkakak...

serius mmg kelakar wei muka aku time tu...
 ni la dier java chips yang kawan aku giler2 kan sangat tu..mmm..mmg sedap la, padan la dier suke kan...

ni kire 1st N last aku masuk, lepas ni tak masuk kot..bukan tak sedap..mahal 1...lagipon bukan tempat aku suke lepak kot...kang mau kena gelak lagi kot kalo order next time...tu je yang tau sedap..yg lain, tak tau la..kakakkaka...agak mmg kelakar kan...kang kalo order tak kena, mau makan penampa budak cahsier tu lagi../...

lagipon aku on BF kan..kena jaga jugak pemakanan aku kan...mmg dier coffee..tapi lebey pada rasa chocolate...tapi still kena jaga2...aritu boss aku nak belanja time aku pregnant dolu...tp aku tolak, sebab preggy kan...now..ni je la kot...kafien2 ni selagi boleh elak, kiter elak kan, walaupun sedap...

baru teringat yang dah hampir 1 tahun 5 bulan aku tak minum nescafe...dari pregnant aritu kan...tahniah suraya..kakakka...

aku sampai sekarang terbayang2 muka aku, muka sengal alam....


p/s : korang boleh bayang tak muka bodo aku.kakakkakak

Budak yang suke buat ibu jadi panda


budak yang suke sangat buat ibu dier jadi mata panda...
ni la dia...

izz dani aqlan...adoi letih tau, bila dier tido, mula la kiter ni ajak en asben N abg syawal tido sekali, dan2 tu pulok dier bangun dengan muka senyum2, mmg konpom tak tido dah..alahai terpaksa la si ibu ni bersengkang mata, tak kire la petang, tengahari atau malam.
 ni la waktu dier nak main mainan abg syawal dier puas2...bila abg syawal bangun mmg tak dapek la budak tecik ni nak main, abis semua di concer oleh abg nyer.."kedek"  sikit abang syawal dier sekarang ni tau...bukan dengan izz je...dengan semua bebudak yang main ngan dier..alahai...syawal ada perangai "kedek" ni sejak ada izz tau..sejak tu la...
 budak yang tak reti nak tido balik...dah ibu dier kena berjaga untuk dier..padahal ibu dier dah penat attend weeding, pulok tu mata dah rabak..alahai...

tgk masterchef gayoo macam paham je...

izz mmg rajin sesangat teman ibu masak2 kat dapur tau..sangat2 rajin..kadang ibu tak da pon, dier ada kat dapur gak...G jatuhkan rak bawang..alahai...mmg kuat ini budak ni...



p/s : sekejapan masa berlalu

Apa yang cikgu awak buat kat awak ni????

1st aku amik izz semalam kat taska, aku dah gelak sakan kat izz...terus kata..
"udah macam tepung gomak...dah mengapa ni izz..."

izz macam biasa...gelak je lebey..kakakakkaka/...


 adoi tak semenggah muka tau..tak cumill langsung...


masih sempat tersenyum tau...

jenuh ibu nak mencuci tau...dengan kat hidung tu berkerak bagai..adoi...sayang


Hasil Susu di kala Berpuasa 1 Hari


Alhamdulillah semalam aku dah selamat menggantikan puasa aku yang terpaksa di batalkan akibat 

boleh tak sedar yang diri tu dah memang2 batal pose...nak gak gagah, berbuka bila org lain (nurse) berbuka..bila en asbeen bagi minum, muka pelik sajoo...di katanya..
"apo bang...pose ni.."(dalam keadaan baru lepas kena jahit)

tak sempat en asbeen sound...udah kena sound ngan nurse..kakakakak
"nak pose apa lagi./....dah memang batal pose...dah berdarah bagai..."

ops baru tersedar..kakakkakka...

so selamat sudah menggantikan pose itu..mmmm..

sehari sebelom tu cuak jugakkan nak pose..(gaya macam tak penah pose jee..)...
ye la ni kire 1st time aku pose dalam breastfeeding kan..kena la jaga kuantiti susu, moga kuar dengan jayanyer macam sebelom pose kan...

walaupun aku ni sekarang mmg bagi fresh milk je kat izz..yang mmg khas pump arini untuk bekalan esok, tapi tak pe, aku kuat..bak kata en asbeen aku...kata..
"saya tahu awak kuat...kalo awak boleh bagi susu kat izz pump arini untuk esok...selama 4 bulan ni, nape awak tak leh continue sampai 2 tahun..at least sampai setahun...kalo tak dapat sangat..tapi kalo dah 2 tahun camni, baguih la...kire mmg awak kuat la, tanpa bantuan EBM awak kan.."

lega aku dengar kata en asbeen tu...mmg hari ahad tu, aku banyakkan minum air, makan makan kabohidrat..aku minum milo, air suam bergelen sampai kembung perut, halba, nestum, kurma, madu...

gigih jugak bangun pagi sahur, walapun makan pon rasa macam tak abis, tapi gagahkan jua makan sampai abis, minum madu, kurma, air 1liter, milo N cilok susu kotak en asbeen..

mmg bangun pagi nak solat subuh, terkencing2 jugak la kan...

so kat opis, mmg pepagi dah rasa lapaq sesangat...tapi aku kuatkan hati kan...bila aku pump seperti biasa...alhamdulillah macam biasa jugak kuantiti susu aku bila sekali pump...


8oz...alhamdulillah...sama macam aku tak pose gak la...

alhamdulillah aku boleg bawak balik bekal 12oz...sehari..tak banyak, tapi tetap bersyukur sebab susu aku sentiasa ada untuk izz dani aqlan..alhamdulillah...


so org lain pakat berkejar ngan kumpul EBM untuk bulan pose...tapi pada aku, kalo dapat lebey dah kire bonus bagi aku...boleh simpan untuk hari seterusnya...malam kat umah pon aku pump jugak, tak banyak, dapat 1 botol, mmg bersyukur...pada aku sekarang hanya sujud syukur saja aku mampu, sebab takat tu je usaha aku untuk menjayakan PSI ni untuk anak aku...takat tu anugerah yang allah bagi, nape kiter nak menidakkannyer kan...terima seadanya...

ramai gak yang cuak bila aku kata dah hampir 4 bulan aku pump hari untuk esok, mampu ke aku..?????
kalo dah sampai 4 bulan allah masih memberi kemampuan pada aku..nape tidakkan...

mungkin jugak aku tak da stok EBM sebab aku salah perkiraan waktu berpantang dolu kot..tak kumpul banyak2...akak aku kat penang tu pon walaupun suri rumah sepenuhnyer...ni la kali pertama dier jadi breastfeeding mom sepenuhnyer..tanpa bantuan FM...sebelom2 ni dier campor kan...walaupun dier duduk umah, dier pon ump macam aku, n simpan stok, siap mak aku kata stok akak aku banyak sangat..kkakakak...untung la kakak...tahniah...aku pon bantu dier poskan artikel2 yang MAMATISYA penah bagikan kat aku pasai PSI ni..aku belikan buku untuk kakak aku...alhamdulillah kalo dier call pon banyak bercerita pasai PSI ni.,...alhamdulillah aku menjadi sumber dier untuk terus menjadi BF MOM...walaupun stok EBM aku tak meriah macam dier..tapi aku tetap bersyukur..insyallah anak akan datang aku jadikan pengalaman ni sebagai 1 pengajaran buat aku..

alhamdulillah aku mempunyai seorang suami yang mmg care pasai PSI ni, dier la rajin egatkan aku bila cuti, sila pump...mak aku pon ok, jenis tak kondem...mmg sokong..kata mak aku..
"selagi ada, bagi je la, buat ape nak membazir beli susu, kalo dah mampu nak bagi susu sendiri kan.."

tahniah mak sebab percaya anak kamoo...



p/s : alhamdulillah atas nikmat yang di beri..

Isnin, 27 Mei 2013

Habit syawal bila tido


syawal lepas minum susu, tak kire tengahari, petang, mlm, ada 1 habit yang dier selaloo sangat buat...

membebel sebelom tido...

selaloo kena bising ngan ibu N abah dier sebab bebelan dier boleh mengejutkan adik dier yg mmg lena di ulit mimpi ni kam...bahana kalo adik dier terjaga..mmg menjerit, 1 umah boleh dengar..mmm..masalah tu....

so selaloo la ibu n abah dier asik la..
"syyyhhhhhh...awal diam..."

tapi dier tetap ngan bebelan dier..apa yang di bebelkan tu...punyer la aku dok PK kan...

rupanyer pasai 

tayo ni...

yang mana ada anak mesti tau citer little bus tayo ni kan...

syawal pon salah sowang peminat fav citer ni...siang malam citer ni je la yang dier nak tgk..dari dolu lagi...tapi stop kejap..pastu ni tgk balik...

punya la ibu dier ni nak tangkap..apa yang di bebelkan tu kan...

rupanyer dier ajuk cakap2 tayo dalam citer ni ...macam contoh dier selaloo bebel..

"tayo..hai...tekekeketetekekekkekejajajjaj..(bahasa syawal..) ok thanks cito(cito ni nama bus express yg beso tu)..."

elok pulok...dok dengar nama tayoo..tetibe kuar pulok bahasa syawal..pastu elok pulok nama cito..alahai anak...

ada jugak kengkadang dier sebut...nomi, hana, gani, rogi, leni..ni semua nama bus, taxi n makanik kat dalam citer tu...mmg itu la yang selaloo dier bebelkan...

agaknyer dier menghafal apa yang dier tgk kot...bijak pulok tu ha...lelama..lelap la mata dier...4,5 jam, baru bangun balik, minum susu, minta bukak tayo balik...


p/s : syawal susah nak bercakap..kalo mood elok, mmg petah dengar dier mengajuk kiter cakap tau...tapi nak cakap sendiri..mmg lambat la

Keseronokkan berganda


Ayat dari IG jemah..kikikiki...
petang sabtu tu, tak buat pape...3 hari cuti lama...mmg tak ke mana...kata en asbeen, nak ke mana2 ada tujuan sajoo..nak jalan2, setakat dekat2 ni je la...jalan2 jauh, tak mo kata en asbeen..

mmm....alahai so mmg suraya kena la patahkan kaki yang mmg kuat jalan ni, duduk umah...kakakkakakak...

so petang tu en asbeen kata nak bawak syawal main2 kat playground kat bawah umah...
sebab kesian kat syawal lama tak G main playground kan...

so ibu n izz lambat sikit tuwun, settlekan keje kat umah baru tuwun...

 muka tuan umah mesti ado...


 izz cover muka cuak..sebab berenjut2..kat kuda tu...


 seronok la si syawal dapat main2..semua dier nak main..



 abah baik hati bagi kucing makan, makanan syawal...

lagi kucing tu datang menyendeng..

 syawal ke takutan..kakakka...nak dekat takut..dari jauh, memanggil2..kakakakka
 abah macam nak G pantai...

 kucing sedia menunggu awal bagi makanan...


 budak yang bajet terrer...
nak panjat gelongsor sendiri..berani benar, tak padan ngan umo...



mmg keseronokkan berganda...

waa...mmg seronok dorang ni, sampai si syawal tak mo balik...
abah upah G kedai baru ok...bukan beli apa pon, abah beli fish ball je...syawal G kedai sebab suke nak susun menyusun barang2 kat kedai tu..pastu atok kat kedai tu, dah pening nak susun balik..dier dah tau sape punya keje..kakakka

Izz bajet terrer









cerita di petang sabtu aritu...

jalan2 kat playground kat bawah umah tu...

ada sesape yang boleh ke tgk video tu..mmmm...
ni video izz dani aqlan berlagak terrer panjat gelongsor sowang diri tanpa bantuan sesiapa..ibu dier yg amik video pon cuak2 je kan...alahai anak....semangat nak bermain kamoo yee...




p/s : pose ganti arini...lapar lak..alahai moga di permudahkan semua