Yang DiSaYAngi

Jumaat, 7 Jun 2013

Happy Anniversary yang ke-4

salam pagi kengkawan...pagi ni aku lambat bersiaran sebab banyak keje sikit....

so pagi ni dengan lafaz bismillah dan bacaan yassin yang khusyuk untuk aku..aku doakan dan ucapkan selamat ulangtahun yang ke-4 buat 
SITI SURAYA & MOHD YAAKOB

moga bahtera yang aku n en asbeen bina kukuh hingga akhir hayat...

tak sangka..dah masuk 4 tahun ko..mmm..baru 4 tahun..bukan 40 tahun..kakakka.....


 ya...

saya mmg sebenarnya isteri dia....

kakakkakakak....suke tau...
dok la terkenang2 time2 ni dah selamat jadi isteri org dah...yang penting en asbeen lupa nak cium dahi je..katanya..
"kena cium erk..mana saya tau.."

kakakkaka..buat kelakar lak....
banyak kenangan aku bersama dengan en asbeen..macam2 harung kan...
org kata muka kami sama...sama kaa..??????mmmm..

dok la terjumpe lak gamba2 yang mmg jadi fav aku bila aku kawen ni..mmg aku suke sgt gamba ni...

aku suke gamba...boleh terbang je..cam tak caya tu, boleh pulok en asbeen ni angkat aku..kakkaka..egatkan tak larat...sebab dier dah kata tak mo angkat2..last2 angkat jugak..balik umah//flat tido ngan baju pengantin..kakakka...


gamba ni pon aku dah banyak kali up...aku suke ngan gamba ni...photografer pon tak sangka aku angkat en asbeen...

kuat tak jemah...

p/s : mlm ni celebrate tapaw makanan kat pasar mlm sudah..tu je yg mampu...duit abis kat anak dah sekarang...tak leh jimba lebey2...

Khamis, 6 Jun 2013

Makin melampau ni

tak da mood pepagi ni...rasa nak letak kepala kat atas meja jaa...berat je rasa mengenangkan soal anak2 ni...semua benda atas kepala ni kan...


pagi ni hantar bebudak macam biasa...aku hantar izz, en asbeen hantar syawal..

syawal macam biasa...nangis dolu B4 aku pelok cium dier..N hantar dier kat cikgu yang dier selesa...

tapi hari ni aku hantar izz kat dalam bilik dier macam biasa..dah pesan2 bagai....semua...ok aku kuar...bila aku nak kuar tu aku terserempak ngan akak aku..ADAMNIGINA...

lepas punch card tadi, aku dapat we chat dari akak aku suruh call balik...
dah gaya macam walker talkie..akkakakakka.....aku call dier tanya mengapa...

sekali dier bagitau yang izz rembat susu sape tah yang ada kat situ minum..sah2 la izz tu lapar..elok lak kat bilik dier tu tak da cikgu...tak mana pegi tah...tadi aku B4 kuar tu tgk ada la cikgu sowang..pastu tgk ramai cikgu kat pantri dok bertenggek makan..mmm...

tu yang akak aku bising kat izz..tanya minum susu sape..sebab kat susu tu tak da tagging nama izz...so akak aku dok Pk la yg mmg izz rembat je susu mana yang ada depan mata dier kan..lapar agaknyer...susu dier mmg aku dah letak dalam peti ais...yang bestnyer akak aku kata..tinggal setengah susu tu dalam botol..tak tau banyak mana izz minum susu tu..mmm..

dari aku menghalang pihak taska bagi FM...jadi jugak kat aku..punya la aku halang...siap aku kata..
"kalo susu izz tak cukup..call saya...saya opis kat sini je..."

tapi entah la...kata akak aku, dengan tak da cikgu, dengan si rania pon nangis...izz pulok dok memanjat nak kan akak aku..merengek2..pening akak aku jap...

aku ada G tadi kat taska tanya...macam biasa...jawapannya..
"yeke..tak perasan pulok..rasanyer tak da..."

apa yang perlu aku katakan lagi...aku tak da kat situ kan....kang kata aku asik dok mengadu je kan...

lagipon cikgu2 kat situ suke sangat datang lambat...agak la kot..ko tau yang time tu, waktu puncak, mak pak sebok dok hantar anak...ko duduk la kat bilik yang ko kena jaga...tunggu amik budak2 kan..tau la ko lapar, nak sarapan bagai..dah tugas ko kot kan kena jaga budak..settlekan la bebudak dolu, tengok apa kehendaknya..mmm..ni tau dok la dalam bilik tu, tgk je, tak buat pape pon..nangis2 pon biar saja...
susah kalo yang menjaga, muda2 tak da naluri keibuan langsung...mmmm...semua pakat tau, hujung bulan ada gaji..mm..payah la kalo gini..kadang cikgu lagi lambat datang dari mak pak ni..,

dolu tak macam ni, cikgu2 ok je...ada XTVT..sekarang je...payah betoi..aku dah tak rasa secure dah nak hantar situ..makin la aku dok niat nak mencari taska baru..makin teruk dorang ni...buat aku runsing susah nak buat keje...

tapi mana ada kan taska yang nakkan budak dalam tengah tahun ni, kalo ada pon mungkin hujung tahun atau tahun depan..mmm..payah..kalo ada yang swasta pon..aku pon sedar aku ni bukan jenis yang berduit sangat kan...kurang2 pendaftaran pon mau terkoyak spenda aku ni ha..bulan2 apa tah lagi kan...mmmm..

mmg dah naik nak pecah kepala aku dok la PK mana nak cari taska yang elok dari segi managment, XTVT belajar...cara menjaga dengan baik..susah sekarang...

kata en asbeen..
"sabar la..awak susah hati gini, saya pon susah hati tgk awak gini...sabar la hujung tahun tak lama dah..tinggal setengah tahun je.."


tapi setengah tahun tu la, rasa allah..lamanya....


ni belom dok PK pasai syawal...yang asik2 pagi2 nangis..mmm...cikgu garang syawal..terime la sehingga ibu jumpe taska yang betoi2 ok yee...



p/s :  luahan hati seorang ibu,,....

Rabu, 5 Jun 2013

Apa ada sama JUN




Apa ada dengan JUN...

lagi beberapa hari hari istimewa..mmmm...

ada yang egat ka...???????????

aku je kot yg egat..tp kiter tgk ada yg alert atau tidak...


p/s : mari kiter tengok sapa yang kena

nama saya


sekarang ni dah start kena pakai name tag sudah..alahai dah mcm cikgu dah aku ni...elok pulok keje kat KPM...mmmm...masak la....
aku ni malas sikit nak pakai nametag ni..dengar kata kalo tak pakai, kena saman je..mmm...

pakai je la...

 dolu selaloo pakai name tag kat atas yg ada logo tu time KOIR je...pastu simpan...tunggu la tahun depan pulok baru pakai...

sekarang ni kena pakai selaloo..mmm..elok lak tak mo pakai name tag yang ada logo...kena name tag biasa..warna hitam juz nama kiter..mmm...dah kena buat baru...

katanya...
"PM kiter najib pon pakai name tag biasa yang warna hitam..kiter yg biasa ni nak pakai ada logo/..."

yola ikutkan jee...
saya la cikgu suraya...opss...cikgu la sangat...ada rupa cikgu kaa..chekgu ada la..kakakkaka....



p/s : oh my english jemah tau

Teduhan Kasih - slot akasia



asal pagi selasa nak ke pagi jumaat ka opis ni pepagi mesti meroyan ngan teduhan kasih ni..kakkakak...


elok pulok dorang ni bagi watak memasing..nak yg up2 je dorang...dorang la iffa...dorang la yang baik..puiii..aku gak bagi watak jahat...sengal dorang ni..korang rasa dorang watak sape kat aku...

boleh lak bagi watak ayu = nabila huda kat aku..kakakkaka..natam....

yang jahat je nak kasi kat aku..

yang best part mak tiri la, kak long la, org gaji la...semua nak..kakakka..

meroyan wei dorang ni kat opis memasing 


sampai hari jumaat la kena dengar pasai citer ni..kkakakak...tapi citer ni mmg best pon...aku pon pukul 7pm mmg dah lekat kat depan TV..anak2 nak tgk kartoon..kat dalam bilik..izz ngan ibu ok, tido...




p/s : en asbeen pon tersampuk gak ngan aku  pasai citer ni...takda novel surprise lagi ke en asbeen...kakakka


Selasa, 4 Jun 2013

Tournement bowling anjuran KESKEP, BPSM, KPM


Jumaat lepas aku dapat pelepasan petang tu sebab join 

tournement nyer buat kat south city plaza...

so aku tau keadaan jalan kat situ, tuhan je tahu, macam mana jammed teruk tu kan...
so sempat jugak la aku pump bekalan untuk izz sepanjang aku main bowling ni...senang kat en asbeen kan...so aku bagi la kat en asbeen bekalan tu bawak balik opis, letak dlm peti ais kat opis dier..senang...
B4 dier balik mmg aku call, suruh settlekan semua bekalan izz masuk dalam coller bag..senang...

alhamdulillah petang tu start pukul 4ptg...yang menganga tu aku kena main 5game..mak aiii patah la tangan jemah....
 kami 1 team..mmmm

so far ni la keputusan aku...

GAME 1 = 102POINT
GAME 2 = 130POINT
GAME 3 = 120POINT
GAME 4 = 108POINT
GAME 5 = 125POINT


alhamdulillah team aku menang no.2...

 member aku ni menang high score no.2....so far ok la tu...

katanyer urusetia lepas abis game..patut aku dapat high score untuk no.3 jatuh kat aku...tak tau dorang kire camne..tak pe la..rezeki memasing kan....aku ok je..siap urusetia cakap kat aku..

"boleh je main...bukan nak tunjuk pon kan...mmm..pasni boleh main untuk KPM...ganti veteren.."

sengal ke apa...egat terrer sangat aku main..tu kire nasib je ...



ni la kami....

so far mmg fun la main....

abis aritu game...pukul 8pm..terus ajak en asbeen makan..
malam aku juz aku, syawal N en asbeen...izz maktok demo jaga...



p/s : sengal2 badan main bowling tak abis lagi..minggu depan nama ada untuk futsul pulok kat seri kembangan...

LPPKN - untuk diri sendiri

tadi aku ada g kat LPPKN...atas urusan appoiment aku arini..untuk family planning...
alhamdulillah ni kali kedua aku jejak kaki kesini...



sebelom ni aku mkn pil noriday sampai setahun lebey waktu syawal...sampai izz aku mkn sampai 6bulan....
lepas tu aku try cucuk 3 bulan jugak...tah ape tah nama dier...



 alhamdulillah mmg serasi ngan aku....

elok sampai sana...aku terus buat pap smear...
 ni kire 1 st time la aku buat...alhamdulillah semua settle...

so far nurse kat lppkn tu kata aku ok semua...cuma tekanan darah aku rendah sikit...tak tau nape....

so far semua ok...next appoiment...
27.08.2013.... 

macam biasa en asbeen...peneman setia...dier suruh pakai implanon...tp en asbeen,...tunggu tahun dpn...duit byk nk ke arah lain.....



p/s : sengal sikit montot kn cucuk jaaa

Baby wearing


aku nak citer pasai baby wearing....

sebelom nii aku N en asbeen mmg kasi izz guna 
baby carrier ni je...brand sweetcherry....

so izz mmg selesa la ...tp bila lama2 pakai rasa macam lenguh kat bahu sikit rasa...
mmg sakit bahu jugak la...lagipon yang jenis baby carrier ni tak da yang grap kat pinggang....

so akak aku aritu ada babywearing...mmg aku ada try guna time izz 2 bulan..tp aku salah guna...patut izz kecik kena guna gaya newborn...mmm...mmg izz tak selesa la...

so aku try lagi...kalo ok. aku egat nak jual baby carrier izz N amik baby wearing..so far harga berpatutan...


 pagi ahad try untuk en asbeen...so far...en asbeen kata ok...tp en asbeen kata izz macam panas berpeloh sikit ngan en asbeen...tapi mmg gitoo izz kalo ngan en asbeen...kalo dier duduk ngan en asbeen, mesti berpeloh....ngan aku tak da la pulok kan...mmmm..elok je...

jangan dah besar "panas" sudah...

 nampak macam :kejap" kan...kat pinggang ada lock, kat belakang badan pon ada lock,...kat tempat galas tu...
 syawal pon nak baby wearing jugak..kakkakak...

so far kalo beli ni ok jugak..sebab bukan takat izz...syawal pon boleh naik..kalo baby carrier tu, syawal tak boleh naik..tp baby wearing ni, syawal boleh naik..kalo dier malas2 nak jalan kan..mmg dier minta dukung...
elok la..kami sekarang pon kuar jalan pon dah tak pakai stroller dah..sebab izz tak mo duduk dalam tu..mmm...


p/s : korang rasa camne..ok tak aku rembat 1..??????????

Potty Training Syawal - PART 1


Pagi ni aku nak kongsi ngan korang pasai potty training syawal..

mana aku nak mulakan dolu ni..mmmm...
serius aku sebagai ibu kepada syawal pon tak tau macam mana nak comunicate ngan syawal nak ajar dier free diapers ni...tapi aku gagahkan diri dengan badan sakit akibat tournement jumaat lepas..

sabtu tu menggagahka diri jua...sowang diri mengajar syawal potty training, tanpa bantuan en asbeen...org sebok nak OT ni..mmmm...


hari pertama - sabtu
so far pagi sabtu tu syawal mandi jam 10.30am....start dari waktu tu, dier tak pakai pampers..risau jugak kalo dier berterabur kan...tapi aku selaloo pesan kat dier...

"syawal, nak kencing berak, bagitau ibu tau..kalo awal tak mo cakap, awal tarik je ibu G tandas tau...nnt ibu bawak...ok.."

syawal hanya mampu senyum...

setiap sejam jugak la aku bawa dier masuk toilet...boleh pulok dier gelak2 kan aku bila aku suruh dier kencing...pastu sebok dok la main bird2 dier tu..mmmm..benda tu berulang la sampai jam 1.30ptg...risau sudah...dier menahan, masalah kat aku ni...kalo pakai pampres, time ni dah penuh pampers, dah macam nak terlondeh..udah nampak berkilo..ni tak da pon...last2...aku G dapur cuci pinggan, sekali dier datang kat aku, mengangkang...terfikir dalam hati.."pehal lak ni...gini gaya jalan...????????"

rupanyer udah terabur..mmmm...tapi boleh pulok hati aku rilex je dier terabur sana sini kan, takda langsung perasaan marah..agaknyer mmg aku dah redho ngan keadaan ni kan...sebab mmg aku niat nak ajar..kena la terime kan....

dalam masa 1 hari...baru 2X dier kencing..tu pon terabur..mmm...

hari kedua - ahad

pon sama berterabur jugak..mmmm..tapi mak pak dier redho sajoo....
yang best aku mandi...sekali dier boleh berdiri depan bilik air..aku bukak pintu je..dier senyum2 mengangkang..udah terabur kat depan toilet...abis floor map...

hari ke tiga - isnin..

malam mmg ajar tak mo pakai pampers...tibe waktu tido baru pakai...pon sama terabur jugak kat depan pintu toilet kat luar tu..mmmm...tgk gaya macam nak beyak...tak da pon...banyak kali jugak en asbeen bawak G toilet...pon tak jadi...dier gelak2 kan ada la..mmmm..adoi...last2 pakai pampers,...sampai ke pagi tak beyak..auta lebey syawal ni....

malam ni kena ajar lagi....hati mak mak pak kena redo..mmmm...


p/s : nak G LPPKN jap...bye

Isnin, 3 Jun 2013

syawal buat hal lagi


Haru otak isnin ni..mmmm...pepagi dah buat aku dok la asik terfikir N mengeluh sajo..mmm...

syawal buat hal lagi pagi ni...
keluar dari kete k..dah senyum2..dah masuk taska ngan abah dier dah ok dah..

bila aku kuar lepas hantar adik dier...dier mula ikut belakang..dier mula nak menangis2...tetibe dier nampak cikgu dier...cikgu dier sebaik mungkin panggil dier.."ssyyyyyaaaaaawaaaaaaaaalllll"...

terus brek syawal...pastu nangis..alahai terus cikgu yang lain amik dier...


otak semakin tak keruan fikirkan syawal...







p/s : korang fikir tak apa yang aku fikirkan pasai cikgu tu???????????

Chicken roasted jemah - dah ada gamba

salam pagi kengkawan..egat tak akan ENTRY CHICKEN ROASTED JEMAH

aritu tak da gamba..kali ni dah ada gamba..yee...
akhirnyer HP tersayang sentiasa di sisi di kala aku pon bersilat kat dalam dapur...

 pinjam mak aku punyer..aku punyer tarak..kakakkak...


 haaa....giler tiru sebijik2 si fiza rahman punyer style...giler tak malu aku ni.kkkakakakakka.....


akhirnyer ni la hasilnyer..mmg 2,3X aku tambah nasi sama macam 1st time dolu buat tau...en asbeen pon suke...

tapi ni sebab tak da sos black pepper...aku campakkan sajo kicap manis N sos tiram...mmmm..selamat la jadi gini..ok la tu kan..makan jugak en asbeen kan..yang paling penting syawal pon makan jugak..tu yang jemah paling suke



p/s : sebab ni jugak la syawal "berterabur"...kkakakka