Yang DiSaYAngi

Jumaat, 14 Jun 2013

Training Futsal Again


Semalam...masih training futsal lagi...
tournrment nyer esok...mmmm...menang kalah belakang citer, janji join n sumbang tenaga utk team BPSM ni...

semalam main better dari 1st main dolu...

kire skill tu ok la kan....tapi tu la badan2 mula sakit...al maklum la baru lps bersalin, elok lak badan tu terkejut kejap...sebab dah lm x tuwun padang kan...

mmg happening la main semalam...elok kami dah nak kuar court...ada la geng pompuan yg lain...siap tanya dari mana...apa semua la kat geng2 futsal laki kami..(kire dorang ni coach kami la..).tetibe ajak kiterorg main friendly...penat..tp dorang dah ajak...kire ok la tu...terus zass la kami..tapi tak lama..sebab memasing nak amik anak bagai...

bila main..yang best kami nak salam tak mo salam..di soundnyer lak..
"main bola tampar je salam...main futsal tak yah salam.."

macam tu...salam je...bukan dosa pon kalo salam...sengal ayam...
team kami main mmg happening..semua sengal2 macam aku...main pon gelak2...team lawan kami yang tak tau dari mana..mmmm..katanya dengar2 dorang ni mmg pro punyer team, dah 2 tahun training kan..mmm...

tu yg bila kami dah 1 goal...meroyan dorang, terus main jerit2..ada sowang akak tu main jerit2..siap aku cakap ngan goalie aku...sebab aku defend goalie aku kan...
"wei aku rasa akak ni kena pakai mic la, aku dengar sore dier, terjerit2 marah team dier sengal...main rilex2 sudah.."

bantai gelak guling goalie aku..akakkakka./....yalo, siap aku cakap bila akak mok mok ni dok bising2 team dier main berebut bola sesama dorang, bila bola tak dapat kat team dier, dier jerit...mmmm

aku pon kata la..
"rilex la kak...kiter main rilex sudah.."

ehh..ehhhh dier sound aku pulok...
"mana boleh main rilex2.."

kakakkaka..akak tu sudah meroyan..aku suka..

yang best dorang kata kata aku main macam kartoon...
ada jemah kesah..jemah tak kesah..janji jemah defend gawang jemah nga best..mmg bola banyak G gawang lawan je...

jemah punyer stricker pon terbaik...si AIN ni...mmg terbaik...
bebudak opis geng laki ni dah bantai gelak kat aku...siap kata...

"aku gelak guling2 tgk aku, dah macam jurus dier kuarkan...dah macam kuntaw...kakakkaka..."

siap waa main tanduk meh...kakkakak...tapi main semalam mmg best...
tu yg team lawan bila team kami dapat masukkan 2 goal...tu team lawan macam geram kan...sebab dorang terrer...kami baru je 2 hari training..mmm....

tapi geng laki opis aku kata...dorang main stress, kami main sengal2...kena elok ada aku..kakakkaka...
aku siap agah2 team lawan yang bawak bola depan aku...
"jaga2 cik salmah...jaga2..."


insyallah moga2 esok pon main rilex2, tapi fokus kan....

p/s : moga aku tak injured esok...dah tempang dah jalan ni, udah gaya robot...

alam berkeluarga


ni aku jumpe kat IG member aku...sokong sgt dengan kata2 nya..

mmg dalam 5 tahun pertama..mmg itu yg aku hadapi...tp alhamdulillah aku hadapi dengan redho n sedar siapa diri aku...dan di mana aku berdiri....

alhamdulillah aku bersyukur dengan apa yg aku ada sekarang...


rezeki sentiasa ada...


p/s : rezeki anak2 sentiasa ada

Saya Suka Panjat


 Salam jumaat...
pagi ni citer pasai izz yang makin lama makin lasak, makin kuat menyakat....

sekarang pepagi kalo G scholl tak mo dah duduk bebaik kat car seat dier...letak je, berapa second...terus zassss dier berdiri...panjat2..mmmm

 saya berdiri dolu tau ibu...
baru berdiri..tgk la lepas ni dier buat pe...


 saya naik sikit yee ibu...

naik la..jgn jatuh sudah...naik sikit lagi...tunggu la bila dah tinggi dier panjat..


 nampak GG dua batang...


 ok...zasss saya dah naik tinggi...saya nak panjat sampai kat belakang seat..nak amik angry bird kat belakang tu..kikikikiki...



p/s : lasak macam ibu, abah kata...





Khamis, 13 Jun 2013

detox foot patch & collagen crystal facial mask



elok lps jumpe NURUL

aku lak badan dah penat...blk je training...mana ddk rehat, teruss zass je tgk teduhan kasih ngan buat keke sana sini..mmm...untung la...seb baik jugak si izz tu tido lama sikit...so senang la nk buat keje lain..

so dah settle semua keje..masa pump untuk izz buat bekalan...sambil merehatkan diri dengan...
 DETOX FOOT PATCH hasil pemberian NURUL 

mula2 pakai....gatainya rasa..lelama dah ok dah....
en asbeen pon pakai sekali...sebab NURUL  bagi lebey...so untung la en asbeen....

so ni la hail kami pagi tadi baru bukak...


 ni aku punyer..mak aiii hitammmmm nya...


ni pulok hasil kaki en asbeen...mmg legam...nmpk sgt badan tu penuh ngan toksin..mmmm....


dlm masa yg sama jugak....aku pakai mask yg NURUL  kasi tu gak...
kotgk en asbeen tarukkan B4 tido..selebet....

bila si syawal naik atas katil, konon nk manja la ni...

sekali dier nmpk aku gini, dier dah mencebik nk nangis...sebok nk tarik2..nk bukak, tak suke ibu dier pakai benda alah ni...tp en asbeen bising kat dier..langsung dier nangis tak mo masuk bilik..kikikikikiki...

adik izz sambil BF, rilex je bila pandang muka ibu dier..senyum2 gelak2 je...suke la tu...



tq NURUL  kasi sue relaksi sebentar dengan semua...rasa badan ringan sikit



Berjumpe selepas penat berfutsal

Petang semalam ada training futsal kat taman pancarona presint 18...terus la aku roger DIA...so settle je aku training..dengan muka merah, busuk2 bagai..berpeluh...elok la jumpe org gitoo..jgn ikut gaya aku ok...mmm...

ke temu la aku dengan DIA..



aku jumpe dorang la...dengan masham2 NURUL pelok2 aku elok la tu..kakakka....
sebenarnyer aku dtg sebab nak amik gift yg menang kat blog NURUL
FM  CH...suke tau...



tak soalan bila aku up gamba ni....dah kenapa aku nampak demokk pulok muka aku ni haa..mmmm....tak aci..akakkakka....elok la si merah tu ramah dier..ngan aku bukan main lagi senyum2 nampak GG yg tak berapa GG kan..tapi tetap cumill tau merah..aunty soya geram...rasa nak angkut bawak balik je...elok lak tu merah N sofia pandang kamera...al maklum la...self capture..nk suruh org..tak da pulok org yg lalu lalang ni...mmmm...

NURUL mmg best borak  ngan dier walaupun kejap kan...suke sangat...

tak lama aku nak balik tu...aku dengar je si mek merah tu bersuara...
"mama nape aunty tu main larik2 ..????" kakakkaka...

merah , aunty soya ni masih mood terkinja2 atas padang lagi..gitoo la gayonya..elok lak nak pukul merah oiiiitttt, mana boleh tinggal papaehsan kan...kalo tak kena la repeat tonton..kakakkaka...

ni la antaranyer...opss sowi FM cameron highlands tu dah selamat bersama kengkawan dier kat fridge tu...tak sempat nak snap..sengal suraya...

ada pulok gift lain...baguih NURUL
ni tau..tau2 je aku ni dalam kepenatan tau...

 FAcial mask dan 

detox foot patch...mmg selesa pakai..1st time aku pakai ni..mmg best...rasa ringan je kaki ni....


p/s : apapon NURUL 
mmg best la jumpe..nnt kiter jumpe2 lagi tau

Rabu, 12 Jun 2013

Hadiah Dari MESCA - opis bagi..yeee


settle buat keje..sekali datang berduyun2 kat dpn aku ni haa...

nak bagi hadiah dari MESCA...ni kire kelab kementerian la ni...ok la tu potong gaji bebulan sengget kan...ok la tu kalo dapat hadiah walaupun org tgk tak seberapa...


 apa benda la hadiah ni kan..mmm..kikikiki...


tak dapat kat luar ni...siap ada cop termos nil..tapi tu la termos dier tak lama panas airnyer duduk dalam tu kalo jenis patern ni..tak pe la...simpan la buat koleksi....



p/s : sesekali org bagi hadiah..ok la tu kan

Buat Touching jaa

Cerita sabtu lepas..korang ada tgk tak cerekarama pukul 10pm TV3 tajuk citer di bawah satu langit...si faezah elai tu berlakon jadi doktor tu...mmm...

bukan tu yang jadi isu nyer...

isunya sekarang, dalam citer tu bapak shera aiyob (ummi, madu si faezah elai), jalalluddin hassan tu ada penyakit alzheimers..(penyakit lupa...) so kena la duduk kat umah org tua2...tapi bini dier (hamidah wahab) mmg hari2 datang lawat dier...mmg sabar benar si isteri ni melayan setiap inci pertanyaan si suami...antaranya..
"siapa kau..?"
"ni siapa...??"
"nape ko ada di sini...????"

padahal soalan tu dah berjawab 2,3 kali sudah...tapi cukup la sabar si isteri ni layan N jawap soalan suami ni dengan hati yang tenang jee....bila aku N en asbeen tgk citer ni...en asbeen jadi touching...

touching en asbeen tau...bila aku kata...
"sabar betoi bini dier layan soalan dier kan..kalo org lain, mau kena maki ni...ni kes sama ngan senator jins samsudin tu..pon alzheimers gak...tapi masih belom serius...tapi kesian jugak la..."

lama tu en asbeen bersuara...
"sayang...kalo saya terkena jadi gini..awak layan saya gini tau, tak mo marah2 tau..besar pahala awak..ye la saya kan cepat pelupa..."

terkejut jemah tau..dah mengapa ni..mmm/...
"abg ni dah nape..insyallah kiter doakan yang terbaik utk diri kiter..jgn risau la...saya tau awak ni cepat lupa..tapi tak la sampai macam ni kot...kalo ye pon takdir awak..insyallah selagi mampu saya jaga.."

muka selebek je en asbeen ni..aku lak touching tgk dier..kirenya dier sedar akan penyalit yang cepat lupa dier tu..mmg tu la en asbeen dari sebelom kawen sampai sekarang..mmg cepat lupa..padahal benda tu kiter dah bagitau 10min yang lepas pon lupa..mmm..bak kata dier..

"bukan lupa, ...tak ingat.."

lupa ngan tak ingat tu sama la..ejaan n bunyi je lain..mmm....


p/s : sayu je hati ni...tp awak la yg terbaik abg tecik oitttt

izz dani aqlan progress - 8bulan

bak kata en asbeen izz ni progress dier serabut sikit....tak ikut step by step...patutnya duduk dolu baru brdiri, mrniti bagai..ni tak berdiri meniti bagai...dah 2 bulan baru boleh duduk sendiri...cumill je...nampak la rendang sikit anak aku ni ikut en asbeen kot..tak mcm syawal...kaki panjang...

lagipon...izz dah pandai main tepuk2 tangan...

cumilll tau...


 ok dah pandai main tepuk2 tangan....



satu perangai izz suke menyakat syawal waktu syawal syiok2 khusyuk main sowang2...mmmm...
kat mana abg dier nk duduk...kat situ dier terkedek2 merangkak datang kat abg dier..panjat2 abg dier..mmg asik la kedebab2 jatuh tergolek dok di tolak dek syawal..

bahanaya syawal la jd mangsa kena marah ngan ibu n abah..

izz jugak la akhirnya datang memujuk....
 tak penah bg peluang tu...pon sama tak mo berkongsi




ada lagi satu perangai izz ni..pantang la tgk org makan...mesti dier pon sebok nak makan...ada 1 hari tu...maktok dier dok la makan biskut depan dier..zasss laju dier merangkak sampai nak tersembam...sebab nak G kat maktok dier..nak amik biskut tu..mmm..

aku amikkan biskut marie..ada la dalam 5kpg abis di telan dek budak tecik ni...
 elok pulok makan sesama ngan maktok dier...

syawal tak suke sgt makan2 macam2 time dier kecik dolu..ni ikut ibu ni..makan je apa yang boleh..
ada sekali pagi tu mak tok dorang ni makan nestum spirulina..dier pon sebok nk makan gak..bg sikit..muka berkerut..tak lama datang lagi.nak lagi....

ops kata maktok..tak boleh..kikikiki...di marahnyer maktok dier..bila tak layan..di tegur2..hei..hei..hei.. di panggilnyer..



satu yang aku N en asbeen perasan..sekarang ni izz macam merangkak dah tak guna lutut dah..lebey kepada merangkak guna tangan N tapak kaki...mcm org pumping kan...mmm...gitoo la...mmmm...

kata en asbeen...rasanya dier nak berjalan dah kot..sebab bila dier merangkak pon mcm dah tak serupa merangkak dah...

 cukup suke la main kat di sebalik langsir ni...
 cukup pandai main cak ku cak tau...


kejap je masa berlalu..dah nak masuk 9 bulan dah minggu depan...mmmm...kejap masa berlalu...GG pon suda dua...sudah pandai sebut "ABAH"...suke la abah ni kan...

cukup suke bangun awal pagi kejut ibu tau...


p/s : tak lama lagi pose..harap susu untuk izz baik...

Selasa, 11 Jun 2013

Di salah tafsir pulok



Salam tengahari kengkawna...arini aku lewat sikit up sebab baru lepas kuar meeting..giler kentang kerani cabuk pon masuk meeting weii..kakakak....

ok fine berbalik pada tajuk kat atas...

tengahrai semalam aku ada misi ngan en asbeen iaitu mencari taska untuk syawal dan izz...pusing merata setiap ceruk kat putrajaya ni..last2 kami sampai kat presint 9..alang2 dah depan foodcourt...memasing dah menyanyi...so mau pekana dolu..aku teman je en asbeen...sebab aku dah order kat kawan aku suruh tapau untuk aku..

en asbeen makan nasi berlauk...elok sedap lak aku tgk dier makan, pucuk manis masak puteh, asam pedas ngan ayam goreng...aku makan rojak je...

tapi masalah kat sini adalah...

adalah keliling kami tu dok syiok makan kan..mmg dekat ngan kami ni, ada pompuan2 dua org betoi2 sebelah meja kami dok makan..aku dok la borak2...aku tgk nasi en asbeen sedap la pulok(lapar kot)
terus minta sikit kat en asbeen...tp tak mo kotorkan tangan..minta dia suapkan aku...

bila en asbeen 2,3X suapkan aku...pandang2 je akak ni..buat muka meluat la tu..rasa nak penampa serooo..kakakakka....kepochi tau..dier tak tau org dier tgk ni lagi kepochi tau..akkakakka...

balik je dari makan tu dalam kete en asbeen bersuara..

en asbeen : sayang..awak perasan tak akak kat sebelah kiter, bila saya suap awak makan je, dier dok la pandang2..jelly la tu....
aku : ohh maannnnnnnnn laki jemah dah pandai cakap jelly2 tau..suke3...kakakka...perasan je...nak kata kiter tak kawen lagi tu, menggedixss dok suap menyuap kan..perasan je..nampak muka dier pandang kiter muka meluat je tgk dorang ni kan..muka minta penampa..kakkaka..lantak la deme...jelly la tu..kikikiki...
en asbeen : kan..saya rasa dorang egat kiter tak kawen lagi kan...
aku : sebab tu saya sengaja kuatkan sore tadi, tak perasan ke bila saya sebut.."abg nnt balik...abg nk masak asam pedaskan....nnt saya terus mandikan anak2...selaloo awak mandikan kan..arini, saya mandikan ANAK2..ok/.."
en asbeen : u la perasa jugak nape awak kuatkan sore kan...
aku : tu la..pastu terus tak pandang...



dah selaloo sangat org pandang serong tau kat kami...egat kami tak kawen la tu nak romantik lebey pon tak leh..mmm..."abang...balik umah je la romantik.." kakakkakakka


p/s : teringat tau muka akak tu...

Isnin, 10 Jun 2013

hadiah di hari anniversery yg ke-4

balik dari keje jumaat aritu mcm biasa....
masuk bilik terus bawak kuar baju bajan anak2 masuk dlm laundry bag,...en asbeen mcm biasa ngan anak2...gomoi...

sekali aku bukak lampu..aku tgk..dah apa ni...

 kerllasss ko jah siap balut mcm beg....
terus panggil en asbeen....

en asbeen masuk senyum simpul je....
katanyer..
"untuk awak...saya ni bukan mudah nk egat tarikh2 camni...tp sekali saya egat...awak mesti terkejut kan...tak sangka la tu..."

mesti la jemah tak sangka nokk....suke tau...
 walaupun tulisan tak cantik...tp tau en asbeen..kamoo mmg ikhlas kan....

siap dier kata...
"saya balut tau..."

terrer en asbeen ni...

 aku dah dapat agaknyer...apa isinyer...tapi tak tajuknyer...bila tgk...wahh suke tau...

 teduhan kasih...en asbeen tau bini dier ngah meroyan ngan citer ni...mana taknyer dier pon join layan sekali kan....

so TQ pada en asbeen sebab esoknyer kamoo bagi bini kamoo lambat mandi, lambat buat keje rumah dan kamoo yg uruskan anak2 semua...tidokan anak2 n dier pon tido sekali...demi semata2 nk settlekan menelaah novel ni...

sambil BF izz pon baca...sambil pump pon baca...sambil masak nk tunggu ayam garing pon baca gak...sampai masuk dapur tu...

lagi feeling tau baca novel dari tgk TV...at least leh berangan yg ehsan tu adi putra...iffa tu sherry ibrahim...

sekali dah nk masuk petang tu en asbeen tgk, 
"eh...lajunyer baca...dah nk abis dah..."

alhamdulillah malam tu dah selamat novel2 tu bersama rakan2 nyer...

 tara...ni ada lagi yg tak ttersusun lagi..kena carik port gak ni...mana dengan buku2 exam perkhidmatan aku, en asbeen ngan mak aku punyer sekali..mmmm...giler selerak...

alhamdulillah selesai membaca.....

penah sekali terfikir nak jual semua2 novel yg ada ni...tp en asbeen tak benarkan sebab...
"tak payah jual..nnt awak terasa nk baca...at least benda tu ada lagi...klo jual rugi...hobi awak kot..."


so simpan la jawabher...

p/s : tq en asbeen sebab memahami bini kamoo ni

Futsal by MESCA minggu ni

minggu ni sabtu akan meninggal syawal n izz di bawah jagaan en asbeen...en asbeen...jgn OT ok...jaga anak2...bini kamoo ada game ni...


sabtu ni...sila kuatkan stamina...lama benar aku join main ni..last main kat poli dolu....


lama tu...


p/s : sakit lagi la badan aku...


berjimba + gosipppp di hari anniversary aku - 07.06.2013

berjimba la sgt kan...dah kata hari jumaat...lunchnyer lama...so jimba sakan pulok la...elok lak mkn je kat foodcourt rasa..kumpul reramai...open table...gosiipp jemah reramai....kaaakakkkakkaka...


 dapat hadiah di hari anniversery aku...kui..kui..kui...
abg tonton kasi tau sebab aku gatai singgah kat booth dorang...nk register...


 siap dapat wish lagi tau bila abg tonton tu bg aku free gift..mana taknyer aku cakap...
"nk bagi hadiah ye...elok la...arini anniversary saya...takmo wish ke..."

gile sengal...

on da way nk blk...tunggu jemah yg lain...duduk la dolu kat di bawah rimbunan pokok buluh...giler berangan dorang ni...terasa kat seoul...puuiii...

 taken by me...

apa persamaan di sini...????????





 tak lama datang pulok kiri kanan tu nk menyelit jugak...dah lm demand nk suruh amik pose dari bawah...dah menonggeng2 aku...padahal kamera HP XPERIA je pon...bukan DSLR kamera kan...

org yg lalu lalang tgk je aku sampai ke bawah haa aku nk capture muka bajet cun dorang ni sampai ada mokcik yg lalu lalang tu tegor...

"amboi...sampai ke bawah haa kepala tu nk amik gamba...sampai nk baring.."

jemah jawab tau...

"eyo mokcik deme ni dera tau...bajet jemah potograper tau...meh la mokcik baring sekali..."



itu yg gelak2 dorang ni dengar aku ckp gitoo...dah dapat candid picture tau...


p/s : hilang stress tau...jimba gini