Yang DiSaYAngi

Jumaat, 21 Jun 2013

Terasa Rindu

Petang semalam aku tak amik pon anak2 kat taska..mmg sepenuhnya tanggungjawab en asbeen...
Aku pulok ada training FUTSAL

so balik pon lambat..selaloo pukul 7pm dah ada kat umah...tapi ni pukul8pm baru sampai umah..sebab dorang semangat nak training...mmmm...seb baik jugak sempat maghrib..mmm...

balik2 je dak tecik ni...dah ketiduran...
tok aku kata izz ni bising la macam mencari aku..mmmm

 selaloo aku balik training dier tak tido lagi...
ni dier dah tido dah..

abg tecik ni pon windu jugak..sebab tak sempat nak layan dier..semalam balik pon terus buat keje umah..dengan tak mandinya...terus ke dapur...carik kain yang dah di settlekan oleh en asbeen...selamat semua...

alhamdulillah izz jaga pon lepas aku settle mandi, pump, iron baju, lipat baju, sidai baju, kemas baju bagai...
terus amik dier..terus tido...


p/s : penat sangat badan ni...kaki pon masih terhencut...macam mana la nak friendly ni

Mari Bekerja

Salam jumaat kengkawan...

pagi ni masuk opis dengan kami still terhencut2..sakit lagi..akibat tak sihat sepenuhnya kaki ni, dengan training lagi semalam..mmm...

pagi ni B4 keje, mari doa sesama...

 sempatkan korang lepas doa pon nak bergamba..mmm..nmpk noorrr tak ready..udah GG mcm pagar..kakakkaka...

ni yang dorang ni dah doa..G buat keje


gosippp sebentar bersama kit kat..mmm...

memasing ada ketidakpuasan hati..mmm...

takpe..jom kiter keje..abaikan deme2 dengan anasir2 jahat tu..
bukan mencabar ok..mmmm..menegakkan kebenaran..kikikiki...



dorang2 ni baguih buat keje tau..on ime...sampai org lain punya salah pon deme kena buat jugak...tak mudah nak cari opismate yang sengal gini, tapi keje best..walaupun tak dapat APC kan..kakkakakak...





p/s : windu lak semalam tak buat entry..BZ jaa




Rabu, 19 Jun 2013

Dari dia kita datang, dari dia jugak kita pulang - al fatihah pengasuhku


AL-FATIHAH buat pengasuh kesayangan aku N adik2 aku..
hari sabtu lepas aku balik dari alamanda aku dapat berita dari mak aku yang pengasuh aku yang dolunya mengasuh aku kat bedong, sungai petani kedah tu dah kembali ke ramahtullah...meninggal dunia tak silap aku hari jumaat kot..



tu pon akak aku ADAMNIGINA yang bagitau mak aku yang makcik milah aku meninggal dunia, sebab akak aku frenz ngan kak chik(anak makcik milah) dalam FB tak salah aku..tak salah la kan...
"klo salah..ko jgn bantai aku dik..."


bila aku tau tu, terkejut, menganga sudah mulut aku bila dapat tau...arwah sakit kencing manis..terus la mak aku call kak chik nak tau citer...dier pon BZ2 gitoo lupa akan kami...tak pe la..bukan semua benda kami nak egat kan...

yang sedih tu, teringat je kat pakcik mail(suami makcik milah)..dier pon tak sihat..sowang2 je pakcik mail lepas ni..alahai, terbayang je muka pakcik mail ni..pakcik mail ni kuat orgnya...pagi jual ikan naik van merah(sekarang dah tukar kaler kelabu)...petang BZ jadi ABG REFF kat padang untuk bola kan..teringat akan kemesraan dorang ni tau...waktu aku kecik2 mmg kami sendiri akan masuk bagi salam kat umah dier tu..tak payah nak mak aku hantar haa...umah kami dolu pon langkau 1 umah jaa...

kalo mak outstation kat KL, mmg kami akan duduk umah dier..mmm...umah makcik milah ni banyak kucing tau...suke kami...

egat lagi...makcik milah ni kalo dier suapkan anak bongsu dier pijun tu nestum perisa oren...mesti aku n kucing2 akan menyendeng jugak, nak sikit...kakkakakak...

kalo sarapan pagi, mmg kami akan arwah bagi makan guna sudu, tapi tak leh bising2 guna sudu garfu tu...sebab anak dier tido...

tapi tu la makcik milah..last aku jumpe 2011..mmg nampak dier dah kurus N tak sihat...

makcik milah mmg seorang yang garang...sore macam petir tu kalo pangil kami..kakakkak...tapi tu la arwah sangat2 kami sayang kat dier..makan pakai, semua cukup..sampai la aku besar, kami mmg akan jumpe....aklo anak2 dier kawen pon, kami mesti G...kire setiap kali balik sungai petani, mesti kami akan singgah umah arwah...

bulan 12/2012 mmg aku nak G umah arwah, siap call lagii, tapi tak kesempatan sebab dorang semua tak da kat umah, semua kat umah kak chik kat KL tu..mmm

bila kenangkan rasa ralat jugak..mak aku balik 2 minggu lepas pon rasa ralat tak G jumpe..mmg nak jumpe cadangnya...mmg tak tau dier sakit masuk hospital bagai...




p/s : terkenang akan arwah..yang putih macam cina tu


Friendly Again - Kasut Tarak

Salam pagi kengkawan...

semalam aku bukak FB ...manager sengal team aku ada bagitau yang Team yang kami kalahkan aritu
ajak friendly lagi isnin ni..dorang siap dah booking  court sudah..alahai...aku dah bagitau en asbeen...en asbeen sudah sajoo///mmmmm///...


tapi tu la...kalo aku join...mana kasut yang aku nak pakaikan ...gaji esoknyer..mmm..pakai kaki ayam boleh tak..kakkakkaka..adoi...

 apa2 pon kasut ni sangat2 berjasa pada aku..dari aku join Senamrobik , jogging sampai la ke futsal ni...

korang tgk la..mula injured sikit je...



main 2nd game, semi final...lagi teruk haa...

nasib la abg medic  ni bijak, g balut kasut aku yang injured tu..kikikiki...
TQ abg medic...

ada jugak teringin nak beli ni kat al ikhsan..
tak penah lagi beli kat al ikhsan ni...masuk sajoo banyak kali, drive thru meneman kengkawan membeli haa...


kasut harga RM169.00...

yalo mahalkan..tapi tu la kan..mana ado kasut sekarang yang murah kan...kasut aku sebelom ni pon 89.90 kan...tp mmg kasut sebelom ni bukan untuk futsal...tapi yang aku suke ni mmg untuk futsal...

tgk la kalo ada lebeih untuk gaji minggu depan..insyallah aku kasi rembat 1...alhamdulillah sejak mula aktif futsal ni kembali...mmg memerlukan kasut ni la kan...

dah whatss app kat en asbeen dier kata cantik...tp tu la ralat sikit mahal kan...tgk la gi mana kan..siap en asbeen kata..

"untuk awak je ke..."

eh...nak jugak ke cik abg oiittt....kikiki...awak dah ada kasut itam kuning tu...



p/s : kalo betoi join friendly isnin ni, maka..en asbeen, nak pinjam kasut..sama saiz kan...awak dolu B4 ada kasut itam kuning pon awak pakai kasut pink itam saya tu...

Selasa, 18 Jun 2013

exam oh exam

minggu depan gaji...hari tu jugak la exam untuk kpsl gred n27...

alhamdulillah aku dah lulus 1 paper..paper B....tinggal 2 paper lagi..A & C...tapi tahun ni aku amik 1 paper jee..

paper A...perintah am...
harap2 ada la sunar kejayaan...cewaaahh...sebab nk tumpu 1 benda je senang..nnt tahun depan br tumpu paper C pulok klo lulus paper A ni...


 dalam kesengketan wang dlm wallet...alhamdulillah dapat jugak aku beli 1 lagi buku baru versi 2013...yg aku ada kat umah sekarang ni dah zaman tok kadok dah//...
2001 & 2007...lama sungguh..

alhamdulillah dah selesai tagging..so boleh bawak masuk buku n selak carik jawapan dengan tenang....sebab dah tagging kan...

nasib la paper KPSL ni boleh bawak buku masukkan...cuma cara menjawab je yg membolehkan seseorang tu boleh jawap n ada markah..moga aku antara org itu...

aku dapat stadi stadoo kat opis jaa..kat unah mmg tak la...
kat umah aku membaca, syawal, izz n abah...





p/s : moga aku boleh menjawab



Jilat bibir - Habit atau ada masalah lain?????



Entry pagi ni pendek sajo...


mau tanya soalan kat kengkawan yang aku sayang ni..


syawal amat2 la suke main jilat2 bibir dier...sampai berair liur..pastu suke benar masuk jari dalam mulut..pasai apa tak tau...

2,3X aku N en asbeen bising N jentik dier jgn buat..di buat jugak..nape ye...dolu tak da pon..sejak sebulan dua ni haa...

ada masalah lain ke..atau mmg habit baru...tak m la kan...


p/s : tolong bantu jemah rungkai..boleh...

Pantang tengok Orang Makan


ni salah satu perangai izz yang tak da pada abah n abang...tapi ada pada ibu dier...
iaitu pantang tgk org makan...


 budak tecik ni b4 citer teduhan kasih dier dah bantai makan sampai 9 kiub tau..
(hasil ibu dier rajin buat makanan n simpan dlm frozen)

mmg licin dier abskan makanan dier...jarang la si izz ni tak abiskan makanan n susu dier..sgt baguih sebab tak membazir....

tapi masalah kat sini...bila si abah kauk nasi ltk dlm pinggan nk mkn sama2 ngan abg syawal...
tapi si adik yg sebok mendahului dari si abg syawal..
 haaa....tgk...ni sape kejar siapa...


 si syawal rilex sajoo...si izz yang lebih2 mengejar abah dier..

yang best tu...abah kejar abg syawal...izz kejar abah...dah macam ketapi..kakkakak...
misi kejar mengejar/.....

 korang tgk la..sebok la nak makan kan...




 bila dah dapat makan...senyum2 tau..suke dapat makan..last2 izz yang abiskan makanan abah N abg syawal...


penat la si abah kejar abg syawal...tapi si izz yang lebih2 dari abg syawal tau...


tak reti kenyang budak tecik ni tau...selaloo kan dah makan abis makanan dier..tak lama 5min minum susu pulok...dah kenyang..jap lagi..datang lagi bila ada org datang makan depan dier..mmmmm


p/s : macam2...hangat hati lagi ni

Punch Card Merah

Hamikkk..org G keje, seronok2 semangat2 hari ni...

tapi aku lemau, geram, sakit ati macam2..mmmm..tuwun naik tuwun naik nafas aku mengenagkan..mmm...

arini punch card merah sebab ada masalah kat taska anak aku /...

masalah susu syawal tumpah la...tak da cikgu yang nak bantu aku di kala aku tgh berkejar masa nak masuk opis...di buatnya bodo je aku dok la kuarkan semua baju2 syawal...di kibas2..mmm..dengan en asbeen pon muka muncung sedepa..dah tau punch card merah...suruh G keje dolu, tak nak...nak jugak tunggu..mmm..tunggu la aku buat keje..aku ni punch card merah x da yang mengesah pon..aku ni mcm tak wujud je kat opis pon..alahai..mmmm...lain mcm en asbeen tu kan..mmm...

geram pon ado..tak bertanya pulok cikgu2 tu nape ngan aku, padahal dorang tercongok kat depan pintu tu, sampai la aku kena G kat dapur dorang minta mangkuk..nak masukkan susu syawal tu..nmmmmm....masalah..korang ta tak aku nak cepat..aku panggil sorang pon buat tak tau...






p/s : hati panas...sehangat api...dengan semua org yang ada kat situ

Isnin, 17 Jun 2013

Kari Ayam Tomato Puree Versi jemah derhaka

mmg dah set hari dari hari sabtu tu, nak beli barang dapur ari ahad pagi kat carrefour..

so semalam hari ahad sempena hari bapa...khas untuk en asbeen..masak penuh kasih sayang tu (sambil pandang HP..kakkakak)

maka tercipta la 
KARI AYAM TOMATO PUREE VERSI JEMAH DERHAKA

dah nape derhaka..dah macam jebat menderhaka..kakakka...

menderhaka la ko...derhaka ngan sifu ni...

org suruh guna tomato puree brand leggo's N santan KARA free colestrol...

aku ni anak murid menderhaka...G guna tomato puree brand kimball N santan ayam brand free colestrol...

ok la tu, janji santan free colestrol..kakakakak....
penat jemah mencari tau, tak jumpe jugak...tomato puree tu kat careefour ni(malas nak sebut aeon big)

 bahannyer..

alamak...lupa nak kasi up kat dalam frame ni kentang la..kakkaka...

aku tambah lagi halba...tgk..derhaka lagi..kakkakak...
jemah suke makan halba tau..sebab halba ni boleh tambah susu ibu tau...takpe..ikhtiar sajoo...

resepi malas la nak up...sama je step aku ngan SIFU NAD aku ni...dah kata copy n paste..hammikkk...

so korang boleh la klik kat link SIFU NAD aku ni tau....

so ni la hasilnya...

 tara...mmmm...B4 masak pon en asbeen masok dapur dah kata..
"sedap tu...baunya.."

tgk tu..sedap tau..kata en asbeen 
"sedap kari ayam awak"

aku jawap la..
"nak kata la kari saya B4 ni tak sedap ye..."

en asbeen kata..
"bukan tak sedap...tapi kureng sikit..ni lagi sedap.."


ho...ho..ho..ho..ho.... bangga jaa....bukan mudah aku ni nak masak yang pada aku heavy la jugakkan...kalo tomis2 ni jemah suke la..kikikikiki....

di temani jugak kari ayam tu bersama dengan
sayur sawi jepun N hotdog balckpepper ...yummy....


alhamdulillah abis seperiuk aku masak..senag terus cuci...

yang best mak aku makan..yahoo...bukan mudah mak aku nak makan makanan aku masak tau..dier lagi suke yg rebus2 N simple2 dier...


p/s : TQ SIFU NAD 
ada lagi resepi baru..kakakkakka

penat FUTSAL tak hilang, RIADAH bersama tersayang

lepas balik dari FUTSAL...tak lama aku dapat rehat..tetibe en asbeen masuk bilik bagitau nak bawak syawal N izz G main kat playground...terus hati ni rasa tak sedap kalo en asbeen sowang je ngan deme berdua...bukan tak percaya..takut en asbeen tak dapat nak handle...mata ni dah kuyu, penat bagai...tapi hati nak ikut...nak raiadah sekali...nak tak nak dengan badan yang penat gagahkan diri jugak..dengan kaki sakit...sana sini sakit...



en asbeen yang suke sangat kasi izz lepas main sendiri2..ini budak berani sangat tau..tak tau takut langsung ni..mmm...



 sampai ke atas dier naik...dah naik atas...sekali si abah kasi landing izz tu tuwun ke bawah..seronok je izz muka rilez tuwun sowang2 dari atas ke bawah tu..mmm...anak ibu.anak ibu..




 sama tak muka dorang ni....


 budak yang tak kenal erti bahaya tau...ada je nak explore...


 mood baik benar syawal arini...tau..suke tgk dier senyum gito...tapi yang aku tak suke tu..suke sangat main lidah tau..mmm...asik kena marah je...




mmg sangat2 flat aku sampai ke malam tu..en asbeen urut pon tak da kesan jugak..mmg kena rehat bebetoi...tp dah kata ibu kan..mana mampu nak betoi2 rehat..mmg tak la..kena pulok izz buat perangai susah nak tido malam tu..pastu bangun awai pagi pukul 6.15am...mmg tak la aku jaga..mmm...last2 en asbeen jaga dier sampai aku sedar2 si syawal kejut aku dah pukul 9.00am...minta susu,...adoi..semua tunggang langgang..mmm...baru la rasa badan tu ringan sikit dapat rehat sepenuhnye..yang tak berapa penuh...


p/s : berbaloi tu semua..puaskan hati sendiri

Juara FUTSAL MESCA 2013 - tahniah


Salam pagi kengkawan...arini rasa penat, sengal badan akibat game futsal weekend aritu, penat pon tak hilang abis lagi..terasa bahangnya futsal ni..

mmg sangat lama dah tak join sukan ni...sebab B4 kawen dah beranak pinak ni, mmg aku rajin join sukan2 ni, futsal, bola jaring, senamrobik bagai, semua la, badminton...tapi sejak ada anak ni terbatas sikit...

tapi alhamdulillah lepas ada izz ni, dah pandai manage waktu bersama ngan tersayang N en asbeen pon pandai manage anak2 N susu izz bila aku tak da..so agak senang sikit la nak join, lagipon dah dapat greenlight dari en asbeen kan..baguih la..sebab en asbeen ni paham akan kelincahan bini dier ni...

2 hari practice...tak tau la mampu ke tak, nak masuk sampai semi final..tapi target kami ni main, janji ado nombor..dah memadai...

kiterorg main kat DE'TONGGA FUTSAL, equiene park, seri kembangan...


pemain midfield N goalie


tengah tunggu jersi yang tak kunjung tiba...dah la jersi lama, tak da peruntukkan, sedih..kikikiki...


besar tu bajunya..adoi...menggelebeh la aku pakai ni



dah macam nak main ragbi dah aku tgk si goalie ni...


the best midfield N the best stricker...

terbaik la kamoo AIN ...
penyumbang gol terbanyak...



 goalie yang makan gaji buta...
asik dok la kat gawang ngan muka rilex..mana taknya..bola tak banyak G kat dier...seronok la ko kan...defend ko pandai jaga...


 B4 start...BPSM vs BPPA...

aku tak masuk lagi time ni...aku lepas tu masuk...

alhamdulillah berpihak pada kami...
BPSM 2  -  BPPA 1

 coach kasi formasi mantap kat kami...mmg penerangan yang terbaik..asal B4 start mmg kena jumpe dier dolu B4 main...dier akan bagi kata2 semangat...



 khusyuk mendengar memasing kan...


 yang baju kuning ni manager kami...mmg amik berat banyak gak ni...


 haaa... ni team laki BPSM...the best player ni...mmg jemah ni kalo main, terbaik la..sap..sap..sup..sap..tau2 dah kat depan gawang..mmg laju dier..dier kalo aku jerit panggil jemah...gelak2 je..sebab dier mmgg suke jemah ngan kami kat opis..kakakakka


 1st game main...dah injured kasut aku..bukan tuan badan...kasut yang injured teruk...mmm...udah bercakap kasut aku tu haa....

nasib la menang 1st game ni...

seb baik ada abg medic tau...kikiki...
 lepas abis 2ND game..nasib la menang kan...ni kasut kasi score penalty tau...

tu pon ganas dorang ni main tau...sampai main tolak2 aku yang kuat melayang ni, sampai jatuh macam gasing daa...bercalar balar siku n lengan aku kena net court futsal tu...


alhamdulillah kami JUARA FUTSAL MESCA bagi kategori WANITA selepas berjaya mengalahkan juara bertahan 3 tahun berturut2...terbaik la...


 sangat2 berbaloi menang wei mengalahkan juara bertahan..siapa sangka mereka yang practice bertahun2 dapat di tewaskan oleh deme2 yang baru 2 hari training...

coach kata...
"ko kan sue boleh tahan masuk court main ganas jugak..."

kena la main ganas..kalo dah pihak lawan pon tau rembat muka je keje..mmg kena la...asik nak main tolak2..main tarik2 baju...mmg tak la ngan suraya kan..mmm..




 di saat2 meraikan kemenangan...


 bangga jaa dapat kalahkan dorang yang mmg bajet dorang takkan kalah...


 yang paling bangga sekali adalah DIA...
coach kami la...si demookk haerie ni,,...
sangat2 baguih dier training kami tau..susah payah dier jaga kami tau...cara nak tackle pihak lawan bagai...

nampak muka dier bangga kami menang...
suke tau bangga kan coach ni...


ni la org kuat kami...

manager, kapten sengal kami ni..kasi goal final aritu... N coach yang dapat kami banggakan...

suke sangat...alhamdulillah...

KEPUTUSAN AKHIR

1ST GAME
BPSM vs BPPA
2 - 1(menang)

2ND GAME
BPSM vs BHG.TAJAAN
1-1 (seri)

SEMI FINAL
BPSM vs BPK (kokurikulum)
1-0 (menang)

FINAL
BPSM vs JNJK(jemaah nazir)
1-0 (JUARA)


P/S : balik umah flat...tapi tetap tak dapat rehat...tanggungjawab menanti kat umah