Yang DiSaYAngi

Jumaat, 28 Jun 2013

BZ + Sakit Hati Kiter Tau


Salam jumaat kengkawan..kejap je masa berlalu...tak lama je lagi..tinggal 12 hari lagi ramadhan akan menjenguk kiter...

baru balik dari LPPKN, check kesihatan diri...BMI, GULA, KOLESTROL...malas la citer..nnt baru citer..


nak buat keje jap...nak hilangkan stress pada bos yang suke membandingkan jurang di antara bos dan pekerja...

ko pon kump pelaksana jugak kot..bukan P&P...mmmmm....










p/s : buat keje..kang kata tak buat keje lak

Khamis, 27 Jun 2013

Selesema teruk




macam ni la keadaan aku di kala ini...dah lama sangat aku selesema ni...batuk dah ok sikit..

adoi aku cukup x suke selesema ni...kalo selesema mesti pening tahap gaban....tak suke wei...duduk pulok kat tempat sejuk, lagi la berat kepala aku ni...aku batuk dari start tournement futsal aritu..mmmmm....

sampai sekarang dah ok..dah tak dengar bunyi batuk sgt...tp selesema pulok melanda....benci selesema...mmm...

pastu sebok la kat opis ni dok bagi hidu perfume wangi2 sana sini...alahai lagi sakit hidung zassss naik ke kepala...tak suke...nk mkn ubat sebarang,....aku BF izz...better berjaga2 la


Matahari dah sihat

Salam pagi kengkawan...

2,3 hari ni asik la jerebu teruk sana sini kan...risau je kan...

 matahari pon tak sihat...nampak dari jauh je tersorok dek jerebu jahat ni kan
nak buat XTVT luar pon susah kan akibat dek jerebu yang kian tebal ni...

tapi apakan daya, tu semua dah ketentuan ALLAH nak bagi hamba dia Jerebu ni...jadi terima dengan redho...jangan nak marah atau tunding jari siapa yang patut di persalahkan..kan..kan...

putrajaya ni alhamdulillah tak la sampai tahap IPU dier 200++ kan...still dah 150++...

tapi pagi ni...
alhamdulillah nampak matahari nampak tegak berdiri...
yeay matahari dah sihat..lama tak merasa matahari pagi ni..matahari pagi ni kan vitamin D..lain rasa ngan matahari tengahari atau petang kan....

alhamdulillah doa di makbulkan, hujan pon mencurah2 di bumi ALLAH ni...alhamdulillah bersyukur atas kurniaan ini..

pagi ni nampak matahari, terus cakap kat en asbeen..
"abg...sukenyer nampak matahari hari ni...bestnya.."

kalo lalu taska syawal, mesti nampak matahari menerjah masuk ruang kete kami ni...



p/s : yeayyyy matahari dah sihat, dah tak sakit dah

Rabu, 26 Jun 2013

Misi Bermula dan berjaya akhirnya

Abis je EXAM

balik umah selesai solat kuar balik ngan en asbeen nak teruskan misi kami..

patutnya aku nak ajak en asbeen G sunway piramid sebab nak ajak en asbeen main ice skiting...teringin punya pasai...hajat tak kesampaian sebab ada yang lebih penting dari itu....

so matlamat kami ke warta bangi..(sekarang org panggil giant bangi kan..malas nak panggil)...

so sampai je terus zasss naik 3rd floor...jumpe la kedainya ...mcm warehouse pon ada...pilih punya pilih...


 akhirnya menjadi kepunyaan aku jua...
RM109....so far ok la..

en asbeen tak tau yang akunak belanja dier beli kasut FUTSAL
mmg niat untuk aku je...N en asbeen pon tau tujuan aku untuk aku sajoo...tapi aku tau dier pon selaloo training setiap selasa...aku ni setiap khamis...

so aku suruh dier pilih..terkedu dier..kikiki...aku cakap..
"pilih je la..org nak belikan pon tak mo...cepat..."

apa lagi...rambang mata dier..kakakkaka...last2 ini yang menjadi pilihan hatinya...

RM159...

uiittt mahal tu..patut tuan belanja yang patut mahal ni..yang di belanja pulok yg mahal..mmm...tak pela...sayang punya pasai ni..kikiki...

mmg tak mo pilih warna putih N pilih warna yang menyerlah kata ko..kakkakakaka...
suke en asbeen senyum sampai ke telinga tau...

alhamdulillah rezeki awak en asbeen...

balik uamh tak mo di simpan..dah syawal buat main malam tu sekali syawal terbabas pulok, terkencing kan sambil pakai kasut en asbeen..kakakak...yang di selamatkan kasut dier dolu..kakkaka..aku yang syoik2 makan tgk gelagat en asbeen...dah nak tersembur dah..kakkakak...si syawal gak yang blur kat situ...terus en asbeen kata...

"sayang awak nak tukar tak kasut ngan saya,,kakkakakka"


bantai gelak guling dier..nasib la tak kena sangat..kakakka...en asbeen buat kelakar tau...


p/s : akhirnya misi berjaya

1st Time Merasai "HUJAN BATU"

tengahari semalam lepas selesai amik exam...aku balik umah bukak Tv macam biasa sambil pump kan....keluar pulok citer pasai kat masjid negara tengah berlangsung solat hajat mohon turun hujan di bumi malaysia ni...

petang tu kat umah tengah syiok2 buat keje N sidai kain kat balkoni umah, tetibe aku tgk awan semacam je gelap...dalam hati ni terdetik...
"nak hujan ke...ke jerebu..nape awan hitam...tapi bunyi guruh...kalo betoi hujan, alhamdulillah...aku sanggup baju aku basah demi hujan..akakkakakakkakak"
(malas nak angkat balik baju, sebab dah banyak sidai...kikikikiki)

tak lama, 10min sebelom pukul 6pm...terus kebaaboommmm...hujan mengganas turun kat muka bumi allah ni..alhamdulillah turun jugak hujan ni kan...

 nak di jadikan citer kat sini...teibe aku teringat akan baju mak kat balkoni kat dapur..aku pon cepat2 la nak amik baju tu..sekali aku tgk dah selamat baju mak dah jatuh sana sini...elok tgk kutip2 baju mak tu...
tetibe aku terasa macam org balik ketulan ais..aku pon sengal menjerit...
"woi...balik2 ais lak..aku baling balik kang...(sengal tak terfikir)..."

pastu aku terfikir balik...sape yang nak balik ais kat tingkat 8 ni...pastu baru tersedar yang rupanya hujan yang turun ni hujan batu...hohohohoohoho....excited terlebih sangat2...panggil en asbeen..en asbeen pon terasa..tak sempat nak snap bagai..mmm....

tapi alhamdulillah aku terasa jugak hujan batu ni..walaupun mak aku kata mlm tu yang sebenarnyer hujan batu ni adalah salah satu tanda2 kecil kiamat selain jerebu ni..aku ada cakap kat mak...
"mak pasai jerebu ni ada tertulis kat kat dalam al-quran..."

mak aku
"mesti la ada..ni semua salah satu tanda2 kecil kiamat....tapi org semua tak sedar2 lagi..mmmm...tu belom lagi tanda2 besar macam dajjal, yakjuk makjuk,...betoi tak eja..mmmm..."

terdiam kejap aku...

aku bertuah berada di bumi mu ni YA ALLAH....

Izz Suka Sakat Abang Syawal

satu2 perangai yang ketara kat izz adalah...dier sangat suke kaco abg dier syawal...

sampai menangis la abg syawal tu di kerjakan abg dier...
kengkadang si abah tu pon menyakat jugak..join ngan izz ni buat abg dier menangis tau...

ni keadaan hari isnin..sampai atas katil abah n izz sakat abg syawal..






dier dah puas...

now turn abg syawal bergabung meletop ngan ibu sakat adik..menjerit2 adik...kikikiki...



suke dengan keadaan ini...

Selasa, 25 Jun 2013

Bersedia menghadapi exam

Hari ini, sekarang ini, di waktu ini, aku sekarang berada kat dalam dewan exam untuk jawap paper A hari ni...amik 1 je arini...esok lusa masuk keje dah...malas nk amik sampai 2 paper..nk tumpu 1 je dolu...insyallah kalo lulus paper ni alhamdulillah...

Tq jugak pada NAD sebab pepagi lagi dah whatss app aku wish gud luck...egat jaa..dier la aku rasa satu2 hamba allah yg egat akan segala XTVT kengkawan tau...aku egat dier x tau ku exam arini kan...kikiki tq NAD

Isnin, 24 Jun 2013

Sampai ke muka makan

si satu2 nya anak yang mmg pantang kalo nampak makanan...dier kalo dari jauh, dengar je aku baca doa amakn, terus zasss laju je...kalo boleh berlarik...dah larik dah...

pastu kalo makan mmg cukup tak menyabar langsung tak,...tak reti duduk diam...nak di terkamnyer makanan tu..alahai anak...

 kalo tak reti duduk diam...nii la jadinya...

sampai ke muka...

 ni makna ke, nak make up2 sampai ke muka ni wahai anak...mmm...ibu pon jadi sengal tgk awak tau tak...

bila ibu bising...dier bantai gelakkan ibu..mmmm...


p/s: izz awak mmg menceriakan hari ibu, abah N abg syawal tau

izz buli ibu

ni mmg fav izz di kala abg n abah tido...tak sape yg dier nk kaco...di kaconyer aku yg ngah syiok2 layan TV sambil lipat baju...alahai...anak...

nk cium2 je sebenarnya...

 cukup suke kan/../...dah buruk muka ibu..kaakakakkaakaakk


p/s : dah nk berjalan dah budak tecik

Bersua Kembali

pagi ni macam ting tong kejap...
kepala fening...selesema, batuk berkahak tak hilang2 lagi..dah lama kot B4 jerebu..mmm...tp batuk dah tak teruk, tp sekali batuk tu..alahai berkahak sudah..mmmm

tapi pagi ni nak bercerita tentang mereka2 ni...

mmg dah deal ngan ZURA nak jumpe..sebab dier nak amik frame yang dier order kat kak ayu, airis waal deco...so dah deal punyer deal..ok...NAD pon nak join..lagi jemah suke kan...bukan selaloo org atau dekan kata lain kawan2 jemah nak datang umah kan...


so en asbeen pon rela hati, terpaksa pon yee gak..kakakkaka...masak soto untuk deme2 ni...
tu pon tak sesedap mana kan..kalo ada lagi rencah2 bagai, lagi best tu...mcm biasa en asbeen selaloo masak kan...tp tu la, al maklum la...pakai apa yang ado kat umah tu jaa...pulus kering meh..mmm..

aku lak masak2 ni lambat sikit untuk tetamu kan...kalo untuk sendiri2 atau family mmg ok la...untuk tetamu ni, mmg confident tu terus je down..mmm...poyo malas masak la tu kan..kakakkakak...bukan mudah en asbeen nak masak kan...so dah dier masak, tugas aku mengemas sajoo walaupun aku tau yg dtg ni nnt kebanyakkan bebudak...ada aku kesah...kemas la balik..akakkakak

mulanya NAD tak dapat attend..so tak pe la...tak lama B4 ZURA sampai dier whatss app kata nak datang..lagi la aku suke kan...


tak lama lepas tu ZURA datang..mmm..suke sangat laga2 pipi kan...

yang penting di mana ada izz di situ ado amni...mmmm...sudah booked kaa....kissing2 sudah..kakakkaka...

yang best tu si syawal konon nak larik dari adik dier kaco main game kat HP aku...di duduknyer celah ketiak pak ajil laki si ZURA  ni...semua bantai gelak tau...aku suke sgt si izz ramah pon macam ibu dier..kakkkkakakak....dengan semua org dier nak tau./...suke sgt,,,

syawal ni lambat sikit nak panas..tp bila semua balik, alahai mencarik la pulokkan...


yang penting papaZN ni kalo stok tak kenakan aku bukan dier la..kakkaka..tu yg riuh umah tu...

ni la gamba yang bertukar milik tu...kikiki...

si izz asik la tgk gamba2 amni ni, pastu senyum2 sendiri, gelak2 sendiri...bila dah jumpe..asik nak bertembung mata..gatai macam ibu gak nooo...kakakkakak...

sgt2 riuh umah petang tu, elok pulok aku panggil akak aku ADAMNIGINA tu tuwun, sebab ada NAD kan..mmg dier nak jumpe, asik la tak kesampaian kan...akhirnyer ke temu jua...

tapi tak lama, itu kakak haa..mau balik , makan kat luar..malas tu nak masak...macam aku gak kalo pulus ado...malas gak.kkakakak...
yang paling bising kat dalam umah tu si akil...1st time aku jumpe dolu, alahai malu sajo...kali datang malunyer sekejap je....tp lebey kepada gayoo hero2 bagai..kakakkaka..bantai gelak aku tgk akil melayan bebudak dalam tu, al maklum la dier paling tua kan..elok pulok dier masuk dalam umah mainan syawal ngan izz ni haa...terangkat sudah..kakakkaka..tinggi kan...yg masuk sebelom ni pon rendang..kakakka...mmg kelakar la akil ni tau...bila penat dier slow down...tak lama dier bunyi balik...


si zakwan ni mmg malu2 sama macam aku jumpe dier sebelom ni...mmg ikut mama dier tau..kalo nayli...yle ikut apak dier..kakakka...riuh kecoh, muncung bibir tu macam nak cium je..



apa pon petang tu aku suke sgt...nak berkemas balik pon mlm tu tak rasa penat sgt pon...suke je...syawal pulok mencarik2 tau...


p/s : nnt kiter ngedate lagi yoo