Yang DiSaYAngi

Jumaat, 19 Julai 2013

kepenatan

ni  1st time aku pose + BF kan izz..tanpa sahur...


dah masuk tengahari ni...letih ya amat...rasa penat tgn terasa ni..nak angkat pon susah...


letih...

en asbeen ada kata..
"kalo letih berbuka la yee.."


p/s : aku kuatkan diri

Pa & Ma edisi Ogos - Syawal menjelma

Hari rabu aritu aku ada beli pa N ma......aku mmg tak boleh tinggal majalah ni...ni la majalah fav aku sekarang ni...
 banyak yang di ceritakan pasai Breastfeeding....SUSU IBU da'BEST kan...

macam2 cara....
 makanan penambah susu pon ada..
bulan n edisi bumper..menarik tu...


yang menarik perhatian aku....potty training ni..mmg syawal dalam proses,....masih mencuba juga..walaupun kengkadang ada jugak yang terabur jugak kan....



p/ s : G la beli..menarik ni tau

TQ cha - sayang mung ketat2

Semalam balikje dari keje..aku tgk ada satu surat untuk aku..dok la PK sapa la gerangan ni ye...sekali bila bukak...alahai sudah tahu walaupun tak mention nama...

bila aku jerit kat en asbeen,,...
"bang...tgk saya dapat FM lagi..."

en asbeen balas..
"sapa bagi...nad ke...dier buat sendiri ke...pandai ni kretip..."


dier egat NAD je la yang bagi..kakkakakak...
aku jawab...
"ingat NAD sajo...bukan la ni..kawan saya yg terrer bab2 benda quiling2 ni...CHA...saya pon tak sekretip dier tau..."

en asbeen kata...
"ala..awak kretip gak...boleh buat...kalo belajar..."

teruja tau bile dapat...


dah selamat bersama-sama yang lain...

bahagia rasa bila bersama kawan2 ni bila ingat akan kiter..alhamdulillah aku di kurniakan kengkawan yang baik, sangat2 memahami N murah rezeki...serius aku ni jenis takut hilang kawan tau...so dari penghargaan dorang ni mmg aku akan abadikan di sini...walaupun bukan FM..aku tetap lekat kat situ abadikan bersama...dalam otak egat nak letak dalam album bagi yang bukan FM tu...at least aku tau ni dari siapa N siapa...

TQ cha..tak sangka egat kat jemah ni je tau....


p/s : mood terharu egat kat aku jaa.. - lapar ..adoiiii..penangan tak bangun sahur

Kerana Dia Aku Berubah - Izz Dani Aqlan

Arini nk  citer pasai perubahan aku sejak aku mengandungkan izz dan sejak izz   lahir..alhamdulillah semua bagi aku 1 perubahan besar dalam hidup...

banyak benda yang aku tak leh nak masuk tekak bila makan...mesti aku terasa nak muntah jaaa...

antaranya...
 1 - SUSU PUTIH

sepanjang aku hidup ni...mmg susu putih tak boleh masuk dek tekak ni tau...tak boleh terima langsung...
sehingga waktu aku pregnantkan izz aku tersalah beli susu anmum...egat susu coklat...rupanya susu putih...alahai tak minum membazir...jadi aku minum jugak...bila dah masuk dek tekak..dalam hati...
"ok jugak ni..dolu tak leh masuk langsung,...waktu pregnantkan syawal pon sama"

serius aku terkejut jaa...


 2 - KURMA

ni pon 1 lagi...mmg tak boleh terima...dolu kalo org kasi mmg simpan la sampai lebam..kakakka..sebijik tak sentuh..tp kalo sentuh jugak..makan pon sebijik je...pastu tak makan dah...
tapi sejak pregnantkan izz..mmg aku boleh makan, sampai la BF kan izz...benda ni dah jadi snack buat aku dah kat opis..aku bei sebalang besar...dalam masa 2 minggu..tinggal suku...giler kentang..sekali makan 10-20biji..kat opis..elok dalam sejuk, pastu lapar..mmg sedap dapat makan kurma ni....


 3 -  MADU

ni pon sama....madu ni dolu tak pandnag langsung..mmg pandnag beli pon untuk syawal je...aku tak makan, kasi anak...tapi sejak ada izz...BF kan izz..mmg aku dah boleh makan semua ni...giler aku sendiri tak percaya dengan pencapaian aku ni...


 4 - KOLE KACANG

dolu aku tgk mak selaloo buat..ak makan pon..tak rasa nak makan..
sekali lepas abis pantangkan izz...aku tolong mak aku buat bungkus kole kacang...ttime tu syiok BF kan izz...sekali izz berenti pastu tgk kole kacang..tetibe ada satu rasa macam nak mencuba...dah masuk mulut terus cakap ngan mak..
"yela sedap..padan la org suke order kole kacang kat mak.."

kat opis pon dorang bising aku tak penah mkn kole kacang mak aku..


5 - TALAM KELADI

ni pon sama kes di atas...tapi sejak semalam berbuka kat opis en asbeen aku bagi izz makan talanm keladi ni...N hati terasa nak rasa...bila dah rasa...
"oooo gini rasa dier..sedap jugak ni..."



semuanya bermula dengan izz...izz ni la merubah segalanya tentang aku pada makanan ini...
padahal dier tecik lagi kan

Iftar @ opis en asbeen

Salam ramadhan 10...sekejap je kan...lagi 20hari lagi ramadhan akan pergi dan syawal bakal menjelma tiba,....

alhamdulillah masih dapat meneruskan puasa pada tahun ni..doa aku moga aku dapat puasa penuh untuk tahun ni...tahun sebelom2 nya aku dapat puasa penuh 2 tahun berturut2...tahun lepas hampir puasa penuh..tapi disebabkan addcident..makanya batal la puasa untuk 1 hari...mmm...sehari sebelom raya lak tu..mm...

pagi memasing org dalam rumah semua tak sahur..adoii...aku la yang paling ralat..sebab pada aku sahur la dapat bagi aku tenaga untuk the whole day tu kan...tapi apo kan dayo...bunyi azan subuh je, aku tersentap..tgk2 dah pukul 5.47am..adoi..mak aku lagi best pukul 6am baru bangun...aku dah bising2..yela aku BF lagi..aku la EP MOM...baru egat nak makan sardin pagi ni, sebab lama tak makan sardin..adoi...last2 en asbeen bersuara..
"G la minum air sikit.."

aku balas..
"apo sengal abg...dah abis waktu dah..adoii.."


so citer berbuka mlm tadi...sebab gantung kuali tu yang memasing tak terjaga sahur tu..kakakkakak....
kami sampai je kat kompleks JPM tu, terus G kat surau..aku egat syawal N izz aku jaga...sebab mmg tu la tugas ibu kan kalo ada sessi gini kan...sekali en asbeen bersuara..
"awak bawak izz...syawal biar dengan saya...saya jaga dier.."

terkujat kejap...tapi dalam hati suke la...at least aku boleh tumpu kat izz je...tak da la mata tu asik terkejar2 mencari anak2 kan...

sekali dok la dengar tazkirah ..sekali terpandang dek 2 org tersayang ni...

 korang nampak tak abg tecik yang pakai baju warna purple dengan budak comelll kat sebelah dier tu..

amboiii siap meniarap angkat kaki tak menahan tu syawal...
heaven ye duduk ngan abah kan....

ibu pon...seronok semua org melayan si izz ni tau...
 budak tecik yang sangat2 behave tau...


 nasib baik la sediakan baby bite biskut untuk izz... mmg settle kejap je untuk dier 2 bungkus abis...mmg sedap la dier makan..semangat tu..


 muka excited tgk lampu sana sini..maap la dik, umah kiter lampu sikit..panjang tu je...


 budak tecik ni suke tau buat muka bangga kat depan org dier dah boleh dengan sendiri..lama tu berdiri..ada la dalam 2-3minit kan....seronok tau, boleh bangun n berdiri n duduk sendiri..


the best part...

izz dalam surau ni...for the 1st time izz berjalan setapak dua...ohhh...terasa nak menjerit ok....pastu muka bangga nak buat lagi..tp tak dapat...tp muka gigih jugak nak buat sebab tgk ibu gembira tgk perubahan pada dier kot..kikkikikikikik


seronok bawak anak2 gini..semua behave...sangat2 tabik spring kat izz sebab dier sangat behave sepanjang majlis berlangsung..nak susu, bagi susu, nak tido tak boleh sebab panas...sanggup sengkang mata..demi ibu...
baru terasa tak menyusahkan kan bawak anak2..semua boleh bawak diri...


izz dengan semua org dier ok..semua org dier tegur..mentang2 luas...semua dier jelajah...aku biarkan je...seronok tgk dier laju je merangkak...

p/s : pengalaman bawak anak G majlis gini...sangat2 rasa tak menyusahkan...

Khamis, 18 Julai 2013

Gantung Kuali - mood yahoo


Salam pagi kengkawan...

alhamdulillah arini dah 9ramadhan kiter berpuasa

bermakna ada lagi 21ramadhan lagi menjelang syawal...eh...syawal kesayangan saya di taska..kakakkakaka...

alhamdulillah selama berpuasa ni jugak, kami sekeluarga mmg berbuka kat umah N masak...sebab azam di hati NO PARAM kan...N alhamdulillah jugak selama berpuasa ni pon mmg menu air yang kami berbuka hanya MILO PANAS KAW jemah buat...kalo minta en asbeen buat..katanya...
"ala....awak buat sedap..."

poo je tau...


so arini berbuka bukan di rumah..rezeki bertandang, kami sekeluarga akan bukak posa kat opis en asbeen, sebab opis dier ada buat majlis berbuka posa mlm ni...

so mmg gantung semua kuali la...

esok baru masak...tp bukan aku la masak esok...aku masak nasi je...aku request kat en asbeen minta masak ikan bawal 3 rasa..sebab semalam aku G Aeon Big, ada bawal sekor RM4.90...so aku call en asbeen request kat dier N permintaan di luluskan makanya sekali aku rembat dua ekor daaa....

menu untuk ari sabtu masih en asbeen jugak yang masak, sebab aku still request kat dier ikan pari bakar kaw...so sabtu pagi, mari kiter ke pasar borong selangor....so menu ari ahad baru aku pulok yang masak..sebab 2 hari berturut2 kan en asbeen masak...kikikikiki...ok la tu sila bertoleransi sikit ye...bini awak ni dah 8ramadhan masak...so kasi chance la berehat yee.....





p/s : seronok sikit...arini boleh rilex...tinggal bagi makanan masuk perut tanpa menggunakan tenaga silat gayung memasak di dapur..kakakakkakkaka


Rabu, 17 Julai 2013

INTANBERLIAn menjadi pujaan di opis

Dari semalam lagiopismate aku ni dok la bising nak masak ape balik nnt..nak masak balik nnt...

so aku cakap kat dorang 
"korang kalo nak simple2...korang G terjah blog kawan aku ni.."


"pastu korang cari title RESEPI .... kat situ macam2 korang boleh buat, cuba, try...desert, lauk pauk segala macam...semua mak nenek ada dalam tu...senang je wei..aku dah try... chicken roasted mak jemah aku ... senang je wei..."


terus la deme2 ni baik yang dah kawen beranak pinak, sampai la yang membujang, semua pakat terjah blog INA @ INTAN BERLIAN

pagi ni masuk opis semua dok kata...dah try chicken roasted mak jemah aku , agar2 roti yang colour2 bagai tu...macam2 la...semua pus hati..yang penting mendapat pujian dari yang tersayang...itu sangat2 menguntungkan...

pagi ni sampai ke tengahari masih lagi terjah blog INA @ INTAN BERLIAN

korang tgk aku pengaruh dorang...akkakakkaka....


p/s : mood happy dapat happykan kengkawan

Izz 10 Bulan








saya sudah genap 10 bulan arini...yahooo...berapa berat saya...saya tak tau...

semalam timbang dengan ibu saya...berat ibu tuwun 47.5kg..tambah dengan berat saya jadi 54kg..jadi berapa berat saya... 8KG kot...tak tau..tunggu la timbang bebetol kat klinik nnt bila saya umo 1tahun nnt ye...tak lama lagi... 17.09.2013...ada 2 bulan lagi..

saya sekarang kalo makan mesti lepas balik dari school ibu mesti suapkan saya...saya on sajoo...tp kalo abah panggil abg syawal makan, saya dulu yang datang terkam abah saya minta di suap...
abg syawal saya buat tak tau sajooo...saya sekarang apa sajoo org makan semua saya makan...janji ada org bagi..saya ok je..alhamdulillah perut saya ok boleh terima semua...pandai perut saya macam saya...


saya dah boleh berdiri sendiri, nak duduk lepas berdiri pon sendiri...saya berani tau , tak perlukan bantuan sesape...ibu saya selaloo bising kat saya...tp saya hanya buat muka cumill saya...so ibu saya tak jadi marah saya..

hobi saya ialah saya suke sakat abg syawal saya, bukan abg sakat saya tau...saya nak main dengan abg saya..tp abg syawal selaloo marah saya, tak bagi main..tunggu la saya dah ada kaki...saya kejar abg laju2 macam abah selaloo kejar abg syawal...saya jeles tau, nak main kejar2 tak dapat...jadi saya merangkak laju2..maktok selaloo kata saya merangkak laju macam lipas kudung..kikikiki...

saya kalo tak nampak ibu saya, mesti saya menangis ketok pintu bilik air atau cari ibu kat bilik tau...tp sebenarnya ibu saya kat dapur...kalo ibu saya ada...saya tak mo kat org lain...abah pon tak mo tau...ibu saja..ibu saja..saya suka ibu...pantang la kalo saya tak nampak kelibat ibu saya, mesti saya menjerit...



p/s : sekejap saja masa berlalu

Izz bersama Lori tecik


Salam Rabu kengkawan..pagi ni nak citer pasai izz...budak tecik ni makin membesar makin banyak peel dier...ada je akal dier...gelagat dier mengalahkan abg dier waktu nak membesar dolu tau...

dolu abg dier pon suke dengan lorik tecik ni...pon abah dier ajar naik atas lorik tecik ni...ni adik pulook.....

 korang tgk la dua beranak ni...ada je akal dorang kan...yang sorang tu ada je idea nak buat kat anak dier...yang sowang lagi mengikut je la apa yang abah dier bat kat dier...tak mengamok, tak bising..redho sajooo...

muka layan nampak...

pastu abah dier bijak pandai g biarkan adik tu kat atas lorik tanpa apa2 sokongan..

keddeeebabbbbbbbb..jatuh terbalik kot..kakkakaka...

bangun semula untuk meneruskan perjalanan bersama lorik tecik...lama lorik tecik ni berkhidmat tau...dari zaman abg syawal membawa la ke adik izz..adakah masih lagi di perlukan khidmatnya bila syawal N izz dah adik2 nnt..lambat lagi....



Selasa, 16 Julai 2013

TQ NAD - mood gumbira

ni kisah 2minggu lepas...aku dapat note posmen yang ada parcel aku kena amik kat tempat pengumpalan parcel putrajaya ni.....aku mula2 heran...tp tak lama aku senyum sendiri..sebab aku dapar rasa aku tau siapa pengirimnya...sebab mmg hamba allah ni je yang selaloo pos gitoo....

almaklum la umah tak da org, mmg kena collect kat sana ...

bukak2 aku dah senyum sowang2 dah...terus en asbeen kata..
"dapat FM lagi ke...???????"

aku tanya..
"awak rasa siapa bagi.."

en asbeen balas..
"NAD??????????????"

ya betoi... 

NAD yang kasi...dier pon mmg pengumpul tegar FM ni..aku pon mmg berjinak2 kumpul dari NAD dan CIKMOT, ALYA dan FIZA RAHMAN...dorang2 ni lagi power tau..banyak dari aku...aku ciput je...tapi aku suke...at least aku ada hobi kan..

NAD ni rajin tau kasi FM kat aku..naik segan aku..dier mmg seorang yang tak lokek...dier lebey suke kongsi kegembiraan dier dengan kengkawan, dari sowang2...tu yang pasti...sebab aku nampak tu...apa yang gembirakan dier..mestia ad untuk kengakawan jugak ni...walaupun dier N kengkawan tau tu murah, tp kengkawan yang murah tu ada nilai yang tersendiri kan..ada sentimental value gitoo...

 ni la FM dier...
aritu kan NAD g taiping cuti2 sana...mmg seronok G sana tu..insyallah ada rezeki aku pon nak ajak en asbeen...baru nak hidup, kewangan belom stabil..tak leh jalan sangat..duduk umah sajoo la..kakaka...


 so ni la hasil pemberian NAD kat aku..
1 - FM KRABI
2 - FM ZAKWAN IS 4 & NAYLI IS 1
3 - FM MENARA CONDONG
4 - FM PANGKOR(KURA2)
5 - FM TEROMPAH MELAKA
6 - FM ZOO TAIPING (YANG LATEST)

banyakkan nad bagi...segan bagan aku tau....tp dlama hati suke tau...TQ sesangat NAD....tak mudah dapat kawan2 gini kan...

alhamdulillah hasil terpengaruh ngan sifu2 ni...

ni la hasilnya..
walaupun tak banyak..tp at least ado N gigih buat jugak..kikikiki





p/s : kawan biar 1000 kasih biar seorang

Asam Pedas Ramadhon Jemah


Selama aku hidup hampir 27tahun...ok fine muda lagi ok..kalo ado yang terasa aku ber aku kau walaupun korang dah berusia dari aku, kasi tau...leh aku ber akak ngan korang..hormat sikit kan..kikikiki...

ok mula balik...aku tak penah masak asam pedas N yang best setiap kali aku nak makan asam pedas mmg aku minta en asbeen yang buatkan..kikiki...

tapi dek kerana terpengaruh ngan IEYDA...maka dalam bulan ramadhan, bulan yang mulia...aku pon mmg rajin giler tahap gaban..dek kerana azam bulan ramadhan tahun ni NO PARAM...so mmg gigihkan diri..alhamdulillah setelah hampir 7 ramadhan kiter puasa, belom jejak lagi kaki..kiter tgk tahap kesabaran suraya yee...

alhamdulillah ada jugak nampak rupa asam pedas kan...

en asbeen siap kata...
"pedas jugak ni...lepas ni, tak la saya buat asam pedas dah..dah ada org dah terrer buat.."

kakkakakak...terrer la sangat kan...

resepi..tak yah minta la kat aku..korang G je terjah kat IEYDA ni...ada kat situ..mmg aku copy n paste sebijik2 tau..tarak olah yang lain...



ada lagi menu sampingan..
sup sayur sawi telur...

aku terpengaruh ngan IG ex-boss aku la...dier buat sup sayur sawi telur terus terliur...N buat untuk berbuka ni jugak...ex-boss aku tu laki tau...TQ en salekhan...



alhamdulillah kenyang....

ahad petang tu aku goreng
kacang botol udang goreng telur..

bila atas meja...aku tgk tak lama tu dah hilang kat atas meja tu..,rupanya si syal buat ratah pulok..tp ratah telur ngan udang je la...bila aku suapkan diri...alahai terliur pulok aku..mmg aku masak untuk aku sebab en asbeen tak makan udang/...syawal pulok dolu tak makan udang...ni aku buat , makan la pulok...

dah gaya mak si pekan kempunan telor tembakul..kakakakkakaka....




p/s : dasar terpengaruh kan suraya ni


Lanai Kijang - kami di sini pulok

Lepas settle BERJIMBA KAT SUNWAY LAGOON

member aku ni nak jumpe akak dier..nak amik serunding...sebab akak dier paksa dier suruh jual...nasib baik laris tau serunding akak dier tu...

akak member aku ni keje kat Bank Negara...

so kami pon berjumpe la di sini..
LANAI KIJANG..

lanai kijang ni khas untuk staff bank negara je...kalo ado kengkawan atau sedara mara korang yang keje kat bank negara ni, boleh la ajak dorang makan kat sini..murah, sebab untuk harga staff kan...mmg serve pon tip top gayo hotel...

waiteress bagi menu book kat aku..aku pulok terkial2 nak pilih..bukan tak do duit nak bayar..sebab ni akak member aku ni belanja..mmg heaven la ko kan suraya...dalam 1 hari...dari pagi sampai ke malam mmg ada je yang FREE untuk ko kan...

aku tgk menu semua RM20.00 ke bawah..mmmm...menarik tu...
 ni member aku amik...nak amik sama je dorang ni..tau la sherashi bershame tau..kakakaka....


 chicken chop...tak salah dorang punya..RM7.90



ni aku punya..sirleon steak..ye kot..kakakak...aku punya mahal sikit...akak member aku ni yang pilih...
RM15.00...

menarikkan...

akak member aku ni juz makan...pasta N chicken boxing, cream bullre..macam tu kot eja...N sagu gula melaka...


last2 chicken boxing dier aku abiskan..paksa aku lak tu..mmm...


tp mmg kenyang sampai mlm..teringat akan anak2 N en asbeen kat umah..aku belikan something kat dorang B4 balik..alhamdulillah aku sampai uamh pukul 10pm...selesai keje semua..pukul 12.00am aku tido..anak2 n en asbeen pon tido..pukul 4.30am bangun siapkan sahur...


nasib en asbeen bagi kebenaran aku berjimba 1 hari.....

TQ en asbeen..benarkan jemah yee....

Satu Hari di Sunway Lagoon

Salam pagi kengkawan..ni citer minggu lepas..selasa lepas aku N member aku dah decide nak cuti...nak berjimba B4 ramadhan menjelang tiba...

jadi dah settle semua kerjaan hantar anak2, settlekan makan minum en asbeen nak balik makan lunch kat umah...B4 keluar ni kan, mesti la kena settlekan apa yang perlu ni kan...senang...tak la rasa susah hati N serba salah semua kerjaan yang tinggal kat umah tu tak selesai kan, kan..so bila dah selesai..mmg senang hati la nak berjimba..elok pulok dapat kebenaran dari en asbeen...mmg lagi panjang la langkah kaki ini..kikikiki...

sebab aku dah cakap kat en asbeen..
"abg, semua dah settle..nnt ptg abg blk amik anak, jaga anak sajoo...susu semua ado ikut turutan...yang lain takpe, umah nnt saya settlekan...ok...


so pukul 10am kami mulakan perjalanan..(tak menahan, perjalan kata ko..kakkakaa)

sampai je kat sunway piramid...alahai kasut jemah buat hal la pulok...

dah lekang..pastu tapak terkopak lak..adoiii nasib baik la aku mmg bawak selipar spare dalam beg ni kan...
semangat kata ko...kikiki...


siap pelok2 binatang kesayangan lagi kan ko..mmm...
semangat nak masuk sunway lagoon kata ko..

1st time ni...

nasib la ada kengkawan nak membelanjakan diri aku ni kan..kikiki...
sebab member aku ni dapat tiket masuk dengan bayaran yang murah...so dier tak tau nak ajak sape..so dier ajak la aku N member kami jugak kat opis ni..so mmg berjemaah la cuti hari tu kan...





1st masuk...semanagt, teruja, macam2 ado..melilau mata aku tgk sana sini..

bukti ni...korang rasa mana 1 tangan aku...????????????


mula2 masuk, tak tau nak pegi mana dolu...semua nak main..rasa macam masa tak cukup je...
sekali si duck ni datang dekat pulok, tarik tangan, nak ajak gamba la tu..ko egat aku retis..kakakkakakak...

tak menahan sampai dua beg aku bawak..kikikiki...

time ni baru lepas hujan...pada aku ok je...
so carik toilet , locker bagai, senang nak tukar baju semua...baru boleh gerak sana sini kan...
kat sini semua boleh masuk , kemana sajo, walaupun baju basah ke...berbikini bagai ke, boleh, tapi kalo scream park je tak boleh...


aku di sini...

1st aku masuk, yang wayang 5D...tak menahan ko, 5D...mmm...mmg bergegar2 la tempat duduk aku, dengan sembur air bagai, menjerit tak hengat...B4 balik masuk lagi..tapi kami semua duduk kat sebelah atas..so dah tau jalan citer...aku tgk muka kengkawan aku ni, sengal memasing, buat2 jerit..kakakka..hipokrit deme2 ni..kakakakka...

lepas kat situ, kat Q...naik VUVUZELA..VUVUZELA...
ni dia...perghhh..nampak dari jauh, macam slow je..padahal...boleh tahan bila masuk kat corong tu..sampai jatuh la spek kawan aku..nasib la jatuh dalam pelampong tu jugak...

lepas pada tu, naik gelongsor macam2...seronok bagai, siap repeat..member aku sowang ni jenis tak suke benda2 alah gini...mana boleh aku tgk dier bersenang lenang kat bawah sorang2..mmg aku tarik la...


kami...


beso ko, ikan koi kat sini...gemok2..geram pulok aku...


muka selengge..dorang ni sebok nak G masuk kat wild park..aku tak suke...dah la ado  ular..mmmm...mencik....rela duduk luar..korang G la sendiri...

sengal kan muka...

tak lama pastu aku ajak la kengkawan aku naik, kapal yang terbalik2 tu dengan kapak yang pusing2 tu...menyesal pulok ajak...mmm..pening sudah...nak muntah aku...tak lama, member aku bawah G sini pulok..naik pulok jambatan gantung...
mak aiiii jauh, panjang tu...seram aku...aku rasa kecik besar je kalo aku jatuh kat bawah tu..dah la lantai kayu dier jarang2...adoi....nape la dorang buat camni, mmg gayat aku...aku ni bukan jenis gayat, tapi bila gini, elok baru lepas pusing2..mmg terasa gayat tu...


aku suke gamba ni, pose best...walaupun gayat, takut n pening...


ni la...kawan aku yang sengal giler asik nak goyang2 kan jambatan tu...

ko egat ko hot...adoii pening wei....

korang tgk la satu persatu muka aku yang sengal ni...macam2 muka aku buat, sebab mamat sengal ni dok la kenakan aku goyang2 benda tu..adoi...dah la jauh..korang tgk, jauh kan...dengan tinggi...
mmg nak muntah aku...dah tu aku rasa aku pandang depan je, dah macam org buta,...



rupanyan si hafiz ni nak ajak naik flying fox....mmmmmm..
sengal..tak yah lalu jambatan ni pon takpe kot...


dalam menunggu..

opssss...sensored..adoi....suke kan ko hafiz..aku pon tak perasan...
dah settle...kami landing kat sini..


kat bawah ni, mmg best la flying fox dier, jauh je...


dah settle, nak tukar baju, nak balik dah....


suke tgk rimau kan...."rimau" yang tu...


dah macam di kalangan dorang lak kami ni...



so kesimpulan dier mmg seronok giler..masuk pukul 12.00pm - 5.00pm...

mmg puas la main sana sini, sengal selengge sana sini...tapi ini kali je la aku masuk..lepas ni tak masuk dah..mahai kata ko..

kalo rate biasa.. - RM120..kalo promo mykad - RM90..

baik beli baju bajan anak2 kan...
ni pon nasib baik ada yang sudi ajak N belanja aku kan...sebab dorang tau aku selengge bila ajak aku G tempat2 gini kan...

nasib baik jugak en asbeen mmg benarkan...alhamdulillah...



p/s : lepas ni kami ke sini pulok...