Yang DiSaYAngi

Jumaat, 6 September 2013

Betul ke Bohong - Terkenan Kot

Aku mmg suke sangat dengan talk show, sitcom atau game yang berunsurkan comedy..mana yang tak kenai aku..aku mmg suke membahan N gelak2 ketawa..sebab pada aku itu je yang dapat menghilangkan kesengsaraan di jiwa N otak ni bila tiba masalah melanda.....

waktu aku pregnant tahun lepas, aku mmg suke sangat tgk citer maharaja lawak, maharaja lawak mega dan betul ke bohong paling best...aku mmg suke tgk..ulang2 beratus kali pon aku sanggup tak penah luak n muak pon tgk..sampai la mak aku bising...

"apa la yang best sangat korang tgk betul ke bohong ni gelak sorang2.."

bukan takat aku...adik beradik aku pon sama suke tgk...kengkadang laki aku pon join tgk jugakkan..


sape yang ado astro ..lagi2 ada channel astro warna mmg elok la tgk..aku cukup suke la...

1st time dolu astro buat channel mustika ni..ada siaran 131citra, 132warna N 133bella ni...mmg aku suke sangat...

lagi2 pulok yang tetiap minggu akan ado adalah..

AC mizal sebagai hos

yang paling aku suke buat masa ni...si JEP SEPAHTU...dier bi cukup suke membahan wei lawak dier..mmg kelakar abis...si SHUIB ni pon asik kena je ngan JEP ni...aku suke sangat...

nak di jadikan citer kat sini...
bak kata en asbeen...si izz dah terkenan ngan aku...sebab bila aku bukak citer2 gini...dier akan tengok, tak toleh kiri kanan, macam gayo paham je jalan citer tu kan..sampai la en asbeen kata..

"tu akibat terkenan kan awak la tu...waktu mengandungkan dier..suke sangat tgk citer ni..."

so ok la aku dah ado geng...bila aku nak tgk citer ni mmg aku akan ajak izz tgk sekali..khusyuk benar dier tgk tau...

korang rasa ye ke izz terkenan ngan aku..ke mmg dier suke tgk..entah,,,

selain betul ke bohong...ML n MLM pon dier suke tgk...korang tgk la dier..sanggup mendongak je kan

Syawal Wit spicky Hair


Arini dah 30 syawal....

esok genap la izz dani aqlan setahun dalam bulan islam ni...
tak sabar menunggu 1 zulkaedah 1434H esok ye...

so citer arini seperti biasa...
keterujaan berganda-ganda bila nak amik syawal dari taska....seronok sangat..bila tiba punch card berbunyi jam 5ptg..aku dah siap2 semua barang nak bergerak balik amik syawal...rasa tak sabar je....seronok je...

aku amk je syawal..sekali aku nampak cikgu dier panggil dier, dier kuar..mak aiii...
"awal, awal egat awal artis..bajet hot..mak aiiii rambut tak menahan"...


 ko tgk...terpacak kata ko rambutnya...adoi.....hensem la anak ibu ni..makin lama...

siap cikgu dier cakap kat aku..
"haaa..akak lepas ni amik gamba kat tangga masuk FB tau..."

mentang2 aku frenz ngan cikgu syawal ni..tau je new feed aku tau..kakakkakakkaka...
 hensemnya anak bujang aku ni...

 mmg kena ke picit hidung ibu ni....ni la fav hobby dier tau...

 nak kiss2 saja dier sekarang ni tau




seronok nampak dier makin lama ni tau...


p/s : malam ni makan free....kan ADAMNIGINA

Khamis, 5 September 2013

27 syawal 1434H - Jmauan Raya Taska Izz

Walaunpun ada je kemelut melanda kat taska izz ni...tapi kalo ada invition gini, kena la join kan..kang kata mak pak jenis tak reti bergaul dengan org kan...

majlis berlangsung petang pukul 3.30ptg..aku ni dah penat dengan majlis opis aku pagi tu..terasa macam tak mo G kan...tp ku tabahkan hati jua jebat....

aku sampai pon dah pukul 4pm...aku tgk dah ramai org..aku sure akak aku ada, sebab kete dier ada je aku nampak...

sampai2 terus aku G kat kelas izz..aku bg salam terus dier datang terjah aku..kikikki...sweetnya budak tecik ni pakai baju melayu..pertama kali tau pakai ni...sweet sangat...ni baju syawal 2011 aritu...so syawal pakai pon dah senteng..mmg kena jahit sikit..bagi la kat izz pakai...tp still besar jugak..tp ok la dari tak da kan...baru mood raya kan...


korang tgk, nampak besar anak aku ni, elok dah dapat kaki ni, asik nak jalan je keje dier....
semua benda nak berjalan jee...

 aku nampak akak aku N BIL aku..terus aku G kat dorang..aku tak amik pon makanan, sebab dah ketat perut..aku amik utk izz je...tu pon rembat kat akak aku...


 lama sungguh tak bergamba dengan adam ni tau...


 tetibe budak ni nampak aku dok la sebok snap sana sini..dier datang...bergamba dengan aku..padahal aku tak kenai pon sape...kikikikii....


 tengok la betapa excitednya izz ni berjalan ke sana ke sini...









nampak seronokan dier...

27 Syawal1434H - Majlis Sambutan HAri Raya BPSM , KPM 2013

Selasa aritu 3sep2013 berlangsung majlis jamuan raya kat opis aku...alhamdulillah semua settle...tahun ni agak rilex sikit sebab unit aku jaga menu utama sajoo kat luar dewan..so senang..tak yah la sebok2 macam tahun2 sudah aku yang kena settlekan bab2 deco ni kan...alhamdulillah...


 1st kiter register dolu kalo tak kang tak dapat makanan untuk menu utama...
alhamdulillah aku dah makin selesa pakai shawl tanpa inner...ok la..tp tgk la certain2 shawl je la...

 la meja untuk menu utama....catering tak dtg lagi....jom posing...ni nampe..gadoh kaaa,....


 ok fine pose ni aku yang suruh...

tahun ni tak cukup coroum sebab tak ramai yg ada kerana kekangan waktu utk join kan..ada je benda lain nak settle kan...


 marah si CNN no..kakakka...kiterorg panggil dier CNN, BERNAMA news , sebab dier pon suke jemah jugak..kakakkakkakakak....



 menu utama pada aritu adalah...

satay+kuah kacang



 nasi carrot+ayam masak kurma..
 puding mangga..

mmg aku tukang jaga kupon..mmg aku melaung je bila org datang serbu kat kaunter satay ni...
"ADA KUPON ADA SATAY YAA....TARAK KUPON TARAK SATAY YAA...BEKAS TAK DI SEDIAKAN YAA..."

opismate aku siap kata aku dah macam makcik kantin dah..kakakkakak...

aritu macam2 ada gerai semua cantik2..bling2 bagai....
 ni tetiap tahun ada..ayam tu beso gitoo jee...kikiki...ni dari caw.perkhidmatan


 siap ada tangga, ada pasir batu semua...


 tak mo bagi duit raya..nak duit raya muleh...


 ni crowd untuk majlis aritu..mmg ramai..elok bergabung dengan sektor pengajian tinggi...


 ni unit aku punyer gerai...
 tahun2 sebelom unit aku jaga gerai..tahun ni rilex sikit...unit kewangan pulok yg jaga...


 menu aritu...soto N mee jawa...

 tak lama jemah ni datang...datang lambat jemah ni tau...
 ko tgk baju tak menahan kata ko...vogue..kikikikiki...bukan aku...si jemah ni haa..


 sebok pulok si apek kat belakang tu..mmmm...


 ok fine jemah ni pon menang cabutan bertuah jugak...

aritu macam2 menu, ada soto, mee jawa, rendang, nasi impit, lemang, yong tau foo, desert, ice cream, buah-buahan, roti jala, cendol, ABC, bubur cah2, bubur jagung...macam2 lagi...


 cawangan perkhidmatan menang gerai terbaik ...tiap2 tahun dorang menang..sebab dorang ada boss2 yang sanggup berkerat tenaga, cari idea nak deco tempat dorang..kami ni pencacai je yang buat..mmm..bila tak cantik...bising ja....

aku suke ucapan SUB(boss besar)aritu...trandmark dier aritu...
"KITA SEBAGAI BOSS...BERILAH UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA PEKERJA SEBAB TANPA MEREKA, TAK SIAP SEMUA KERJA2 KITA..MEREKA JUGAK LA YANG MENYEMPURNAKAN SEMUA KERJA KITA..."

yaa betoi..tapi tak da pon..mmm.....


 au pon dapat jugak hadiah..ni CC unit aset yang bagi kat aku, sebab aku sokong kuat dier, bila nama dier naik untuk cabutan bertuah..kakkakak..siap kata..."hidup CC shahril"...dier ni mmg ramai peminat..dengan sengal dier..semua ada..semua org senang ngan dier..sebab dier pon sama level je jawatan ngan kiteorg ni dolu sebelom naik pangkat....

ni la hadiah yang CC shahril dapat N bagi aku..TQ cc...


tapi pada aku tahun ni macam tak best je..entah la...