Yang DiSaYAngi

Jumaat, 13 September 2013

Give Away Set Kurus/Diet Shaklee :)


Lama  benar tak join mana GA ni...dah lama terkubur..tp kali ni nak try GA ni, mana tau ada rezeki buat aku kan...aku ni kire guna la jugak brand2 shaklee ni...nak try la mana tau ada rezeki aku kan..nak beli pon PK jugak 2,3X kali kan..al maklum la walaupun org kata mampu milik...tp pada aku, ada benda lain yg penting untuk keperluan aku N anak2 kan....so berat la hati ni memandang sepi akan benda2 baik ni...

tapi dah alang2 free , mana tau ada luck aku kan..apa salahnya join kan...


syarat2 nak join...
kena follow ni...


jangan lupa like FB fanpage

Link kan entry tersebut ke blog ni. (pun optional) 


GA ni start dari...
11 September 2013 dan berakhir pada 10 Oktober 2013.


jom join..

makan...dan makan

dari pagi td break1st nasi lemak...

lepas tu ada baca yassin, ada org belanja nasi lemak jugak...tp tak makan pon aku...dah baru sangat lepas makan nasi lemak..kang berlemak2 aku...aku ni kurus jgn pandang sebelah mata...kolestrol boleh tahan gak ni...nasib jugak la aku comsume ngan alfalfa N esp...tp ni beli online jejauh..sekarang ramai kengkawan aku ni...blogger ni lagi dekat ngan aku dah jadi ahli..ok la tu..aku beli ngan deme je la..pastu ada stok aku G je umah deme..senang..ni sampai KL tak mo la..cukup la yang dekat ngan aku senang..hallo2 sajoo..duit bank in...kakkakakakka...

ops melalut...

sudahnya pukul 10.30am..sebok bekerja tanpa memandang jap..( giler kuat bekerja)..aku dah mula macam terasa lapo jee....nasib baik la aku ada order ngan kawan aku yg baru balik dr langkawi coklat...tp tak bayar lagi...bayar dolu baru boleh makan...


 haaa....dah bayar...boleh makan sekarang...itu air aku mmg simpan stok tu kat opis, senang aku nak meneguk nnt....bismillah dolu....

tak sedar sambil buat keje, sambil makan sulam minum, sedar2 udah tinggal setengah bar...kakakkakaka...ada 1 lagi tak bukak...bukak semua aku makan...kengkonon simpan dalam laci, kasi sorok dari pandangan...alamak teringat la pulok...udah amik sikit...seketoi...udah simpan balik..teringat balik..kakakkaka...last2 duduk je depan mata makan sampai lebam..mmmmm...

elok arini lunch lama...jom jalan sampai sakit kaki cuci mata dengan wallet yg gemok tak berapa nak ada duit ni kat alamanda..port aku ngan opismate ni...

sementara yg lain sebok kat pos opis..aku n member ni jalan2 la..tetibe dier boleh ajak minum kat starbuck..
ate gile ajak aku yang selengge ni dengan pakai slipa jaa masuk starbucks...aodi ikutkan je org mengidam ni..mmmmm...udahnya org tgk je aku masuk pakai slipa..kkakkakakakka....

pastu nak mengorder, bantai la gelak opismate aku membodohkan aku yg dah mmg selengge ni...nak order benda yang aku tak selaloo minum..ni baru kali kedua beb..mmmmmm...gila jakon+ternaganga mulut tgk org order slamber je...siap speaking kata ko...




tak lama lepas tu nampak subway...aku pon mengajak la...membeli...sebab kata tak mo makan nasi tengahari ni...deme2 ni mengikut la aku..udahnya kena bodohkan diri lagi...kakkakakkak...bantai gelak guling2 je opismate aku ngan perangai selengge aku..adoi...


benda2 ni jarang2 aku nak makan N teringin..bila sekali nak makan, mmg blur la aku...

sudahnya, dah macam ulor kena palu...kenyang tu...mmmmmmmmm...

aku mmg suke simpan stok makanan kering macam biskut bagai kat tempat aku ni...senang...sebab opismate aku tau, kalo aku dlm pukul 10.30 - 11.00am ni aku mula bising lapar..mmmmmm..perut tong betoi....nak ajak en asbeen beriadah la petang esok...



p/s : tengahari esok ada hal ngan opismate...abah TQ jaga anak2...nnt B4 G, saya settle semua makan minum tau

30 Syawal 1434H - Majlis Raya di penghujung syawal 1434H

ni citer jumaat 06 september 2013...

ada event sambutan hari raya kat opis akak aku..ADAMNIGINA...dier pon ajak la aku sekeluarga ngan mak aku sekali..ok la tu kan...makan free sapa tak mo kan....makanan pon mmg banyak...

so kami sampai lambat...syawal terlepas acara terima duit raya sebab kami lambat sebab syawal boleh pulok berak kat umah..adoi dah siap baru nak berak tau...bushuk la syawal ni..kikikiki...

sampai2 je majlis dah start, kami terus ngap la...apa lagi..macam2 ada...nasi impit, lemang, kuah kacang, rendang ayam, nasi minyak, aiskrim, ayam uncle bob, kek, macam2..semua ada...kire mmg kenyang la aku malam tu kan...

kanak2 pon riang ria main2 berlarik2, baring2 sana sini, dah macam konon rumah dorang dah...

aku sampai2 je aku nampak akak aku..makkkk udah rupa bajet retis la ko ni dik..kakakkaka


dah lama benar aku tak bergamba dengan abg tecik ni tau...makin lama, makin susah nak pandang kamera dier sekarang...


ko tgk perangai dier..aduhaiiiii



dua2 peplum...tp bezanya, peplum aku baik sikit, khas untuk menyusu..akak aku punyer vogue sikit...dier kan kata dier "artis" JPM...kakakkaka...kan en asbeen..en asbeen pon tau..


klo korang tgk dier G keje, macam makcik cleaner..kikikikiki..hahahhahahaha..tp klo berjalan, mak aiii sakan kata ko...make up tak hengat..lencu merah jaa.....aku tak kose la nak lencu merah ni...mau nampak bengkak bibir ni..mau en asbeen bantai gelak guling2 ni..kakakakkaka...nasib la akak aku ni ok sikit kan pakai...kire match la ngan muka dier kan...

aku malas nak beriya sangat..bukan majlis aku pon...bukan org pandang aku pon..kakkakakak....
ni semua baju N tudung yg senang capai, tak perlu iron...dari kejauhan, nampak ok je..kakakkakakka...nampak tak kemalasan berganda kat situ...tak pe...

tak lama lepas tu nama akak aku di panggil utk menyanyi...

adoiii mokcik ni kalo dapat mic..lepas die, dier..lepas tu dier lagi..N dier , dier...mmmmmm..mmg kesudah dier la...
ko tgk org lain nyanyi statik je...dapat mic kat dier..naik stage...adoi macam stage tu dier punyer..semangat ko nyayi...macam nyanyi untuk peminat...feel tak mo kalah..kakkakakakka...









korang tgk kan gaya dier..mana la laki dier tak kasi dier nyanyi...bukan sore tak sedap...sore boleh pegi tu..tp kalo dah nyanyi..tu la jadinya, naik sheikhhhhh..kakakkakkakkakakakka...naik hantu kata koooo...



si rania ni cumill je pakai baju yang maktok buatkan....nampak ayu je...sekali dier baring///.....korang tgk la...


alamka hilang keayuan dier..kakkakakakkaka...

mak dier pon bantai gelak tgk dier...



p/s : malam tu aku balik awal...izz dah ngantok....

Khamis, 12 September 2013

TQ DR WONG - demam adik, abg yg take turn pulok

Hari selasa aku keje...en asbeen cuti menjaga si izz yang tak sihat tu kan...

so dok la IG tetibe aku tgk si CIKMOT ada kata dier G klinik pakar kanak2 dr wong ni...aku macam familiar je ngan klinik ni, mana la aku dok dengar...sekali baru aku tau yang klinik ni si EIMA rajin G...

so aku call EIMA...borak2 sembang kencang bagai..aku pon call en asbeen.,..decide G sana...


nasib baik jugak la en asbeen N aku agak familiar ngan jalan sg chua ni...
balik je, tukar baju...terus aku amik izz bawak G sana..


kiter tgk la sama ada izz serasi atau tak dengar dr wong ni...

nampak muka tak sihat...cian izz...abg syawal tu sebok la nak melaram tau ngan spek paksu dier..


 tgk tu...mmmm...

mmmm..jalan lepas balik dari keje ni, tak yah kata la..jammed sana sini/..nasib baik jugak en asbeen ni junis penyabar, tempuh je la jammed tu kan...

sampai je sana...

dapat ni....lepas check temp 39.8c...terus dr wong bagi ubat montot kat izz..

baru la aku N en asbeen berfikir yang kami tak da simpan dah stok ubat montot ni...dolu time ada izz, kami selaloo buat stok untuk syawal, sebab syawal selaloo tak sihat...alhamdulillah syawal lepas ada adik ni, nampak dier dah kuat sikit sekarang..dah lama tak demam, sakit2...alhamdulillah....

ni kali pertama izz masuk ubat montot...elok lepas tu dr wong bagi ubat demam, selesema, batuk N atibiotik...

balik je, aku kasi semua kecuali ubat demam sebab dr wong dah masukkan ubat montot kan...malma sikit br bagi...so 2X mkn, pukul 6.30pm n 1am...

alhamdulillah ubat dr wong tu kire serasi dengan izz..aku bayar RM65..mmg kopak..tp takpe, demi anak la kan...sanggup la aku abiskan duit yg tak berapa nak ada dah ni...alhamdulillah usaha aku berbaloi

alhamdulillah jam 6.45am, suhu badan izz terus turun mendadak..dah tak panas dah..suam je...mlm tu masih lagi seram sejuk tgn n kaki dier..lepas tu pagi..alhamdulillah...
 muka jam 7.45am semalam, lepas abg syawal N abah G keje N taska...
kamoo ni adik, bila tak senyum, susah hati ibu tau...bila dah senyum, suke sangat...jadi windu pulok..

tapi tu la semangat dier agak merundum...
so kena la aku cuti jugak...utk pulihkan semangat izz ni, dah boleh jalan2 dah..tp melelong la lagi..badan baru nak kuat kan...tak pe la..ibu jaga sampai adik sihat betoi tau...

suke ibu cuti kan..asik la bergolek ngan ibu tau...

ygk TV tak pandang kiri kanan dah...


 mood lepas demam ni, suke benor bergolek kat lantai tau..


 tg citer fav dier...astro warna..


 ni pon mood lepas demam, suke benar tido gini..nasib la kain buai ni jenis besar N ada hood depan..ok la sikit kan...

tak lama abah N abg syawal balik...petang tu nak lepas mandikan adik dier...aku terasa badan syawal panas...argghh sudah...demam pulok ke..risau dah ni..mmmm...
 so malam B4 tido mmg kami laki bini bagi syawal pakai swater N stokin...

lepas pukul 3.30am, boleh pulok si syawal ni bangun, nyanyi lagu mickey mouse pulok..nasib la aku terjaga sebab si izz nak susu kan...boleh dier bangun berdiri kan..adoi..terus la aku kejut en asbeen...en asbeen tgk panas badan dier...terus la mandikan dier N lap2 badan dier...mmg sepanjang kami tau dier demam, mmg aku sediakan air sejuk je kat dlm besen mandi adik dier tu..kasi rendam lelama..sama la pagi td pon...tengah siap2 nak G keje...si syawal berendam lagi dalam besen adik dier..nasib dier nak kan ngan air sejuk ni...alhamdulillah pagi ni syawal boleh G taska..yeayyy sebab dah tak demam...hopefully la...i hope..i hope...

insyallah syawal sihat sepanjang di taska...



Selasa, 10 September 2013

Izz Dani Aqlan Kurang Sihat


 Pagi ni datang opis dengan perasaan yang kusut dengan izz tak sihat..aku pulok dah ting tong sana sini..nak buat keje pon nampak berdouble je aku tgk..dah ting tong betoi ni..nak senyum pon malas...

ni semua sebab jaga izz malam tadi...

terbayang je petang semalam amik dier dari taska..selaloo kalo aku jenguk kat kelas dier..dier nampak aku terus senyum N gelak2 datang kat aku..ni tidak...baring je melepek...bila nampak aku..rasa nak bangun datang, tp susah nak bangun...baring menangis je..mmm...sedey je tgk...cikgu2 dier kata baru lagi demam, petang tu jugak..mmm...cikgu2 dier pon tak suke tgk izz gitoo, sebab cikgu dier tau dier seorang yg aktif..mmm...

tp badan dier tak panas sangat..tapak kaki N tapak tangan dier seram sejuk je..mmmm...yang panas betoi tu tang kepala je...PP pon tak panas mana...leher N ketiak pon tak panas sangat..mmg aku banyak basahkan keala dier...

asal panas je, aku tak PK panjang, mmg aku terus bawak masuk bilik air mandikan dengan air paip..mmg meraung jugak dier..lelagi bila aku jirus tang kepala, meraung menjerit semua ada..mmm...sedey mmg sedey, tp kena keras hati sikit, nak kasi turun cepat suhu nya...

alhamdulillah nampak la sikit perubahan dari malam td sampai ke pagi ni, nampak suhu tak berapa nak panas...tp still panas jugak la...tp banyak merengek...
 sedey kan tgk...

arini en asbeen cuti..aku tak leh cuti sangat..al maklum la waktu raya aritu dah banyak cuti...en asbeen banyak lagi cuti..tp kalo esok still izz tak sihat lagi...mmg aku terpaksa la cuti..mmmm....

td aku call en asbeen tanya..dier kata dier dah urut2 izz sikit, izz tak mo susu N terus tido...mmm...

mmg semalam dier melekat je ngan aku...duduk dalam buai pon dier tak kasi aku G memana..padahal dalam buai tu..mmmm...duduk la depan buai tu tunjuk muka...walaupun dier tengah tido...


terima kasih bebanyak en asbeen sebab semua kerja umah mlm td awak yg settlekan...alhamdulillah
jadi rindu pulok nak tgk senyum izz ni

lama sungguh dier tak sakit ni..last dier demam teruk camni waktu AMBANG PRU13
dah lama sungguh tak demam ni...ni nak masuk tahun baru kot untuk izz , tu yang demam tu


p/s :  cepat sihat yee sayang