Yang DiSaYAngi

Jumaat, 27 September 2013

Terharu jee

En asbeen bukan jenis yang suke memberi secara tibe2..kire dalam erti kata lain, dier mana pandai buat2 surprise ni..kikikikikiki....

tp semalam dier balik keje petang semalam, dier datang je letak atas meja aku..aku dok la kata dalam hati....
"apa benda ni"..

sekali tgk..ada kerongsang je..


ooo..so sweet laki jemah kasi kerongsang...aku tanya..
"ni untuk bufday kaa.."

katanya
"entah la..tak tau..mungkin kot..tgk la, ada duit, ada la...kalo tak anggap la tu hadiah bufday.."

mmmmm..cebik sudah...
"yela.."


aku tak mengesah pon....janji dier tau aku mmg nak cari kerongsang kan...

Izz Alert Sama Maktok


Salam Pagi kengkawan...

Pagi ni nak citer pasai izz yang sangat2 alert ngan maktok dier ni..nak di bandingkan ngan syawal yang baik jugak ngan maktok dier, tapi maktok dorang ni lagi suke layan izz, sebab izz suke di layan...

mana2 mmg carik maktok dulu..slamber je masuk bilik maktok camtu je...maktok ngah tido tak hengat pon, tau2 ada kat atas maktok..maktok pon terkejut...

satu2 benda yang sangat2 izz alert sama maktok ni...

bila dier tido lena di ulit intan ni...tetibe bila maktok dier baru balik dari mana2...tau la sore maktok ni mana boleh control kan...dengar je sore matok mesti gerak2 dier..dah mula tak lena...tau2 tgk mata dah celik, tgk maktok...

bila maktok balik je, dengar je bunyi pintu terus dier yg dulu2 depan pintu...dier tau tu maktok, sebab maktok je yang suke bukak pintu, rajin tutup grill..yang lainmasuk, tau bukak pintu, N tutup pintu, tak pandnag pon grill..kakakakkakakak....kelakar je...sampai la maktok dier kata..
"ko ni tau je maktok balik..."

dier tau maktok dier panggil nama dier, sebab maktok dier saja yang suke panggil nama penuh kat dier...asal jumpe je...
"izz dani aqlan...izz dani aqlan..."

cepat2 la si tecik tu jalan terkedek2..kkkkkiikkikikkkikikikiki....

syawal ni bila nak kuar je sebok salam maktok...pastu dah tak heran dah ngan maktok dier bila main..

izz jugak cukup alert kalo maktok sebok buat kuih, time tu la dier nak bangun, time tu dier nak menyebok datang dapur...tapi ni la keyword yg maktok selaloo cakap kat si tangan pantas ni...
"tgk saja...jgn kacau...tgk saja yee.."

dier pon melepet la kat peha maktok, sambil la tgk maktok sebok dok menguli..mmmm...kalo dier kaco jugak...mmg kena la izz ni..
budak yang cukup suke kaco maktok lipat kain...kain yang die pegang tu pon mmg kain maktok dier punya

Khamis, 26 September 2013

Izz Border Line


Salam pagi kengkawan...

hari ni nak bercerita tentang perihal izz dani aqlan setahun pada 17.09.2013

alhamdulillah  selasa lepas genap la izz setahun, hari tu jugak la G check up biasa N inject sekali kat bahu dier...untuk campak, rubela, satu lagi lupa sudah...

alhamduillah izz sihat...itu yang penting...berat pon ala kadar je..

BERAT : 7.2KG
PANJANG : 70CM
BMI : NORMAL

mmg nurse bising la bila tgk berat izz tak naik banyak dari waktu datang bulan 5 aritu..bulan 5 tu datang berat dier naik 6.7KG...ni naik setahun bulan 9 naik 7.2KG..naik pon 500g...dah border line...

tapi apa aku buat..senyum sajoo...belom nurse bising2...aku dah cakap dolu...
"takpe la nurse...saya mmg dah redho kalo berat anak saya tak naik, sebab abg dier pon ada sejarah berat susah nak naik, asik G border line je...lagipon kami suami isteri pon susah jugak nak naik berat badan...tapi nurse tak yah risau...dier BF dengan saya, ;agipon dier mmg kuat makan, berbanding dengan abg dier...takpe la nak buat camne, dah tak mo nak naik kan, dier menyusu dengan saya, makan banyak, aktif, tp tak naik berat badan, saya nak kata apa lagi...iya kan je la.."

nurse pon diam la bila aku kata gitoo..daj tak tanya apa2 lagi..juz tanya ada bagi telur tak kat izz...aku pon angguk la N so far alahamdulillah izz tak alergik...

sejak izz ni setahun, mmg susah nak berenggang ngan dier...die mmg susah nak ngan abah dier sekarang..langsung tak mo, tido dalam buai pon nak ibu buaikan, tak nampak muka ibu bising, nak tido malam pon sama, kalo dier terjaga...bila abah baik hati nak buaikan, dier tak mo, nak ibu jugak, walhal ibu ni dah tingtong asik jaga bangun..dah tu kalo buaikan die, dalam masa yang sama ibu baring tapi tangan berenjut, pon dier tak kasi, kena tgk muka ibu tersengguk2 jugak...padahal dier dah tutup mata tido kot..mmmm...


mmg susah gila nak buat keje sekarang...ke mana2 ngan ibu je..bila abah amik, dier meraung macam kena pukul, ibu nak mandi pon nak ikut...ibu pulok yg stress....

ni dah dua malam tido aku tak lena dek kerana dak izz ni..mmmmm....sebab ada je la tak kena...bila mai mood abah baik sanggup jaga malam, si izz ni tak mo, nak ibu jugak, dah DF pon tak lena jugak..adoi....



p/s : macam2 peel kamoo ni izz...

Rabu, 25 September 2013

Banyak Ikut Gen Ibu



Bila tgk gamba ni...teringat akan en asbeen kata..
"mmg terkenan kan awak la sayang...suke sangat la cangkung tau.."

bila fikir2 kan..betoi jugak..mmg aku selaloo cangkung waktu pregnantkan izz..tak kire di mana, pada waktu bila..asal free rasa nak cangkung je...rasa mcm selesa jeee...

bila aku up gamba ni kat IG..tag kat opismate..opimate aku pon kata yee..betoi sama..kikikiki

tak sangka izz pon ikut aku jugak tau..mmg banyak dier ikut aku...semua segi la boleh di katakan...mmm...makan banyak berat tak naik, suke tgk citer2 lawak, suke cangkung, mulut bising, suke menjerit pon mcm ibu, hyper pon mcm ibu, aktif je, tido kejap pon asal boleh je pon mcm ibu...


ni la anak aku kan...

Dia Tanya Dia Boleh Lupa Pulak


sape ni...

aku la...cute miut tak...kui..kui..kui....

al kisahnya....sebelom tu aku ada citer pasai bufday anak angkat aku kat opis ni..isnin depan...dier pon ok la..sekali semalam dier tanya..
"isnin ni bufday anak angkat awak qaleesya kan..."

"eyo..nape.."

"saja tanya.." katanya..

sekali dier boleh tanya aku..
"ehh...bufday awak bila erk..."

aku dengan muka rasa nak belasah je laki cumill ni lelaju tau..
"agak boleh tahan kan bang, bini sendiri punya bufday lupa...raya haji ni la...org lain potong daging..saya potong kek...jahat la awak ni.."


muka sengih je memanjang..adoi....wahai suami...jangan la terlalu lupa sangat yee


p/s : arini gaji...duit dah susut nilai pagi tadi..mmmm..hutang piutang tetap menunggu..

Selasa, 24 September 2013

Minggu BPK


minggu ni sebok sangat dengan minggu BPK (Buku Perkhidmatan Kerajaan)....

aku tak banyak join...tp aku lebey pada org sebok la tanya pasai perjawatan dorang N HRMIS..mmmm..kena layan../....


windu rasa nak tulis BPK ni...windu nak buat kew.8...lama sudah tinggal ni...windu nak sebok bermusim...kikikiki...

bulli org yang akan duduk di sini minggu2 terakhir ni...

p/s : nak tido jap./..

Plzzz Jangan Panggil Kakak


Tajuk takmo kalah kan..tak menahan..kkakakakakkakakka..

sengal suraya...

aku selaloo dapat comment2 yang dorang suke panggil aku kakak..mmmm..bukan tak suke kan..sebba aku tau yg comment aku tu pon lagi tua 2,3 tahun dari aku kan..aku ni muda mudi jula juli bintang tiga..kakakkakak...

kat opis ni pon sama..banyak kali aku cakap, dier sebaya ngan aku, sebok la nak panggil aku kak sue...alahai...tak mo la..jemah tak suke ok ...kalo betoi aku tau dier muda 2,3 tahun dr aku tak pe la nak panggil aku kakak..

kalo tak mo panggil pon jemah tak mengesah pon...sebab jemah perasan muda..kakakkakakka..puuuiiii...

so kepada kengkawan sekalian juz call me sue ok..mmm..no kakak...sebab jemah muda lagi tau...
(nampak tak ayat perasan muda ni)...puuiiiii..kakakakkakakka..

ramai yg kata biar la..dorang hormat...aku tau..tapi kekok mehhh.....




p/s : BZ minggu BPK

Terasa lama tak bergamba bersama

Terasa macam dah lama tak amik gamba beramai2 dalam my little family ni...

sabtu lepas aku ada attend wedding opismate aku...dier pon mmg baik ngan aku...alang2 dah dekat..so ok la kan...mmg G la...semangat gosok baju untuk seminggu nak G keje...last2 tak tau nak pakai baju ape nak G wedding..elok la sangat suraya oitt...

oleh itu kiter zasss je ngan baju yg nak pakai G keje isnin ni...kikikiki...
jom tgk gamab2 yang aku rasa macam suke je tgk..korang bayang la..depan pintu dewan pon jadi kami ni..siap cangkung bagai.adoiii org memandang je...ala...lantak sama dorang

suke tgk gamba2 ni...rasa nak buat new header bagai guna photoscape...ada photoscape...tapi tak reti guna...reti pon taruk watermark je..kakkakakakakka...teruk betoi suraya ni...

aku Google toturial pon tak paham N tak jadi gak...sengal...
mesti dah biasa tgk muka izz N ibu dier kan..

syawal, awak buat muncung, tiru ibu erk...


dengan adik tak reti duduk dediam...si abg syawal sebok la nak berlarik..semua kena kuknci ngan ibu...
ibu je yang excited tau...nakal demo kan...


apo abah, tak ready ni..adoiii....

lately ni syawal suke sangat pakai topi tau...dier mula tunjuk minat..ok la kan...dolu dier pon mcm izz kecik2 tak suke pakai topi atau sebarang hiasan  atas kepala...
"syawal, awak tau tak ibu suke sgt lelaki yg pakai topi tau...nampak smart je.."

sessi bersama abah pulok...

nampak tak syawal nak larik...abah sudah kunci ok...
apa persamaan di sini..????????????

persamaannya adalah semua senyum nampak GG...


cukup suke gamba ni..rasa perfect je..semua pandang kamera tau..nampak capture sendiri ke, ada yg tolong snap kan...ikkikikikikik...rasa aku lak yg menonjol kat situ..kakkakakak...

kalo izz senyum nampak GG mesti sweet kan...mesti semua complete kan...


p/s : nak buat header la

Isnin, 23 September 2013

Betul Ke bohong????????? - korang rasa

Sabtu 14.09.2013
 aku ada join rakaman betul ke bohong..mmg ni la game show yang aku sangat2 suke...izz pon suke jugak...korang pon tau kan ani fav game show aku kan....

aku nak je bawak izz..tapi en asbeen tak kasi...takut mengganggu...tp pada aku izz suke apa salahnya...katanya tak pe la biar dier jaga anak2 kat umah..

alhamdulillah dengan hati tenang melangkah keluar dari rumah...sampai la kat cyberjaya ni..tak jauh mana po...sebab aku tau tak jauh, tu yg aku sanggup G kan..cer kalo jauh...mau belom tentu lagi kan...

elok la G pon ngan geng jemah aku yg mmg suke jugak ngan game show ni..

rakaman ni buat kat KRU studio...

perrggghhh 1st time G alamak, teruja sudah..mmmm....
oren je aku tgk....

bila masuk ni, sunyi je...studio KRU ni..betoi ke ni..kakakkaka


antara filem yang KRU studio yang dorang dah buat...yang latest tu la...VIKINGDOM..

aku teringin sangat nak tgk anak melayu kiter buat citer camni...
mesti menarik...
Dah sampai kan..harus la bergamba tanda kenangan..

KAK AMY a.k.a MAMATISYA...
sama tak pose jemah ngan kakak...kikikikikikikikiki....

sekali rupanya salah masuk entrance daa...adoi malu seh...
pose N pose...selagi boleh..
ni pon geng opis ngan adik dier pon join sekali..
ni la studio entrance...jumpe pon...kikkikikikiki...


masuk2 dah nak start dah..nasib baik kierorg cepat..yg best siap dapat duduk kat seat family2 retis, kata ko..kakakkakakka...

captain kali ni ajak (shiro) ngan shahrol (shiro)....so far ok la happening jugak..tp pada aku , lebih suke jep(sepahtu) N shuib (sepahtu)...tp takpe...dorang ni pon best jugak pe...happening jugak...







bin Dato' AC...
lain pulok haa muka dier...



episod kali ni segmen ke-3 kena pakai kerusi ohh mak kau...bukan kerusi oooo gaaa waaa..kakakkaka...
stress tgk deme2 ni kena..





dah abis 1 episod..dah nak balik..sebab kami mmg untuk 1 episod je..
tp kru betul ke bohong ni kata mengenangkan crowd tak ramai..dorang suruh kami stay sampai pukul 5 atau 6pm...mak aii..call en asbeen dolu..nasib baik la dier luluskan pemohonan jemah tau...


ko tgk jemah ni sebok je ngan bergamba ngan AC ni tau..

aku pon nak jugak kan...mmmm...tinggi meh si AC ni..adoi...melangut aku tgk dier...beso lak tu...

dorang lunch dolu...sementara tu G solat apa dolu kan...
tak lama nampak lak si sharol ni dok la smoke kat luar kan..ok la jemah ni dah meroyan, suruh aku panggil nak bergamba..aku lak yg kena..mmmm...katanya..
"ko kan muka tak tau malu.."


bila dah bergamba bersama aku.pon kata la..
"aku pon nak bergamba jugak ngan org KG laki jemah ni"

dier pon terkejut..rupanya dier pon 1 sekolah ngan laki aku..dah sah2 dier tak kenai...laki aku senior dier...
ada rupa senior shahrol tak laki aku ni..kakkakakkakak...kecik molek je laki mak tu tau...


dah nak start untuk next episod...aku pon nak bergamba ngan kengkawan aku...dier datang menyelit pulok....


micheal ang pon ado...
asik kena je la ngan shahrol si mic ni tau...




ko tgk kalo tak mengangkang bukan si shahrol la namanya..
kikikkikikiki....nampak aku pegang kamera...bukan main lagi terus pose...

time ni dah petang dah...nampak la si ebby yus ni datang..adoi pose tak menahan sementara tunggu show ni start...





alahai gedixsss nya shahrol ngan jemah ni...



shasha pon ado...kurus melidi je haa....


ini esoknya..aku tak G la...kawan aku si jemah tu pegi lagi..meroyan sama shahrol..kakakkakakakka...
aku dah take turn ngan en asbeen...ahad ni , time dier OT...

ada la deme2 ni tau...



seronok ko kan jemah....



p/s : tp pengalaman la bila join rakaman ni kan...