Yang DiSaYAngi

Jumaat, 4 Oktober 2013

Reward untuk Diri sendiri...

Dah seminggu gaji baru nak merewardkan diri....

isnin aritu aku ngan en asbeen G la alamnada mencarik kasut keje...al maklum la aku ni 1 je kasut ke...tu je la kasut aku untuk keje....tak da yang lain..dah la lunch tengahari asik G alamanda sana sini..dengan pakai heel..mmg lunyai jugak kasut tu...isnin malam G alamanda..mencari kasut di primavera...

aku ni kalo kasut keje, mmg aku jenis puas hati N selesa pakai primavera...ok la bukan tetiap tahun aku pakaikan...last aku pakai pon 2 tahun lepas..dah lunyai..tu yg abah beli kasut baru untuk ibu....

tapi di sebabkan abah ni kesian tgk ibu asik lenjan kasut tu je...so abah ber kebenaran beli kasut lain...

ni aku cari patern kasut yang aku beli dolu N aku jualkan,.....korang egat tak...so aku jumpe B4  gaji aritu...dah aim...tapi bila gaji aku mengenang banyak duit nak hala kot lain..kena sedar diri aku ni bukan jenis yang berduit sangat...hati mmg nak beli..dok la PK boleh nak beli..tapi mengenangkan anak2...terus tak jadi..lebey rela beli barang anak2 kan...dari barang utk diri sendiri..


en asbeen selaloo marah teringin nak beli...tapi tak jadi..berat hati..nak beli, beli je la..kikikkiki...
nak buat camno..anak2 di utamakan...

so carik kat alamanda isnin aritu takda..mmmm..nak G selasa tu en asbeen sebok nak main futsal..mmmm....terus la G hari rabu tu..alhamdulillah jumpe yang berkenan di hati N saiz pon ada..itu yg penting..asal aku G je...mesti takda saiz kaki sampan aku...
 esoknya khamis, terus rasmi...giler teruk..tak menyempat langsung...

 aku suke...simple N nice..kata org..less is more..right?????

tadi ada jualan kat opis aku ni...juz menambah koleksi yang sedia ada....
dah lama sangat tak beli skirt..beli la satu warna hitam buat G keje je pon....

ada inner magic kelabu..beli lagi...ops...NAD lupa la beli untuk nad...tak pe..nnt minggu depan sue belikan tau...takpe....

ada shawl halfmoon untuk aku...alhamdulillah bukan selaloo aku berbelanja gini...ni semua aku dapat dengan harga murah...

Happy Bufday Ironman

Salam pagi...

pagi tak pagi sangat la...dah nak masuk tengahari dah ni..dari tadi nak up 1 entry si ironman ni tak dapat pon...BZ ke sana sini aku tau...tapi apa pon kena up jugak 1 entry untuk si ironman ni....

dah lama tau aunty soya take noted untuk 4/10/2013 ni tau...

siap cakap ngan syawal N izz...
"ari bufday ironman tau awal...awal kenal ironman kan.."

uncle akob pon siap kata..
"nnt kiter kasi kejutan sama ironman.ok tak???"

ikkikikikikkikikiki....

so ironman junior...happy bufday yang ke-5..moga murah rezeki dan di berkati...dengar cakap mama N papa tau...

aunty2 kat opis aunty soya pon wish happy bufday untuk zakwan jugak....

sape ironman ni.?????????

ni la dier..zakwan....

happy bufday zakwan....banyak surprise untuk kamoo yee zakwan...yeeaayyyyy....

Khamis, 3 Oktober 2013

bZ SIKIT


Salam Pagi kengkawan...

pagi ni mmg aku bukak blog...tp tak berkesempatan nak tgk...BZ sesangat dengan keje ni..elok pulok ada je org bertukar masuk ni..BZ la nak tempatkan org2 yang baru masuk ni ke mana2 kan..kena discuss bebetol...lepas tu BZ nak kuarkan memo penempatan dorang...pastu jadi despatch jap, anta surat..mmm..posto..posto...duduk tempat..buat lagi penempatan..nak minit2 semua...now baru dapat mengarang sikit...


windu je ngan kengkawan aku yg best ni...so petang sikit..dah kemas meja aku...aku BW korang...jgn risau, aku mesti terjah kengkawan aku ni...melainkan aku cuti..malas bukak laptop kat umah...juz check in kat IG n FB..kikikkikikik


so aku settlekan keje jap...nnt aku terjah korang tau....

Selasa, 1 Oktober 2013

My hero - boboiboy


sikenya tgk anak2 pagi ni...sama2 pakai boboiboy tau...suke3...

bukan main adik sekarang sejak dapat kaki, dapat kasut ni, nak berjalan je..duduk dalam lif pon asik nak berjalan jugak...mmmmm...nasib baik abah tak pakai baju boboiboy dah..kalo tak boleh jadi..boboiboy kuasa 3..kakakkakakak..

nampak muka excited syawal tu...


alhamdulillah syawal amik masa setahun untuk mula menerima adik dier...lama tu...

lately ni baru nampak dier main sama2..dah tak nampak sangat dah tolak2 adik dier..tp cukup suke la menjerit kat muka adik dier, sampai meraung adik dier...ikkikikikikkiki...

buaian untuk adik dier...syawal yang sebok naik...pastu bila dier nampak adik dier macam nak dtg je...mula dier menggedix nak larik2 dari adik dier macam nak menjerit...dah lagi adik dier excited...teruja la tu konon...


seronok tgk dorang main dua...tp tak boleh tinggal berdua ni..adik suke menyakat abg bila tgk laptop ..mula dier nak tutup laptopnya...mula abg tu tangan pantas nak menolak adiknya...

abg sekarang ni pon si abg tak mo dah tido bwh ngan abah...sebok nak tido sekatil ngan adik...

Selamat Bekerja Di suasana Baru - Jemah oh Jemah

Pagi ni nak bercerita pasai si jemah ni

lepas ni susah la aku nak berjemah ngan dier dah...elok pulok duduk sebelah...
perasan tak..setiap kali kawan yang baik2 ngan aku nak pindah keluar dari opis aku ni, aku mesti buat entry pasai dorang..yang macam ni...



now jemah ni pulok, tiada lagi rakan gosipku..kalo ado pon, kena G alamanda je la...nak duduk sebelah2 ni, mmg tak...thru whatss app group , FB n IG sajoo la...kalo ngan jemah ni depan2 baru best weei  gosipp ngan dier..

mana yang kenai aku dah lama...jemah ni mmg selaloo je ado kat dalam blog aku..mana2 sajoo entry aku ni...

perasan tak muka si jemah ni...perasan kan..kikikikki..mmg la dier mmg jemah giler tau...kikikikikkikiki....
so jumaat lepas last dier kat opis aku...sebok la suruh aku insta kat dier..adoi...

korang tgk la betapa gedixsssnya minah ni...

mmmmm....
jumaat tu lunch lama, so B4 lunch, kami masuk bilik rahsia kami, buat surperise yang tak berapa nak suprise kat dier la..sempena dier last kat opis aku ni...dier tak nak sebenarnya org buat jaman makan2 untuk dier...tp kami buat hanya kami2 yang bawahan sajoo...org atas mana mau join kan benda2 gini..mmm....


percaya atau tidak....ni jemah buat..mmmm...

gatai kan taruk choclate chip..aku rasa macam kureng...tp deme ni kata sedap,...entah...ok la kot..ni pon 1st time buat..semata untuk jemah ni jugak....

surprise present utk dia...

apakah ia??????????
nnt sama2 kiter tunggu di penghujung entry ni yee...


org bajet bertukar keluar..bukan ko...org lain la kak...sebok je nak masuk frame jugak..


ni la kami PT2 kat seksyen perkhidmatan, bpsm...mmmm...semua munge2 tau...tp munge2 mak dara...ada 3 org je anak dara...



aku pon nak jugak kan...nasib la muka aku masuk jugak kan...


ni kire bagi speech..speech la sangat kan.....



dah macam nak bersyarah daa...



dia kawan akak aku B4 kawan ngan aku...so kire kami adik beradik kongsi kawan la ni..dolu waktu dier kat sebelah aku..mana ada dier, ada aku, sampai la org kat aku adik jemah..sengal..akak aku pon kalo tak dapat call dier, nak carik dier, call aku..egat aku PA dier ka...dier kata aku ni HA dier...sengal ko kak...

dier ni 1 baguih dier, sanggup bantu kengkawan...biar la dier susah sekali pon...

kire dier jugak anatara org yg ramai kenai kat BPSM ni..mana tak nyer...kalo jumpe jantan je gedixss rasa nak tampa sore..kakakkakakkaa...dah tu dier jugak la paling kecoh meh kat sini..

tapi tu la dier keluar pon sebab dier rasa dah tak serasi dah nak bekerja kat sini..bekerja di bawah pengurusan yg tak reti nak hormat org...hanya tahu nak org hormat dier sahaja..mana boleh...walaupun kami ni pencacai org bawah...tak boleh la gitoo...cuba hormat org sebagai seorang manusia, susah memadai..tak pe la...org tak paham N tak sedar apa yang dier buat..kan jemah....

lebey baik dier kuar dari menambah dosa, asik la dok mengata org kan..mmm




suke org meraikan dier kan....



so ni la hasil dari hadiah yang kami bagi tu....ok tak....cantik kan..kakkakakakka...

unung la jemah..lepas ni duduk tempat baru elok2...jgn lupa jemah kat sini ok...

mmmm..dah tak da geng gelak, geng gosip, geng nyanyi jumpe kat koir je...geng gila2...semua la..sedih ja.a.sedih mmg yaa jgn tipu la...tp mana boleh tunjuk depan dier..mau dier bantai gelak guling2 kat aku ni haa...akak kat opis aku ni haa..dah melalak berambu air mata ha...nangis dier nak tukar keluar..mmm..

jemah ni lama kat sini tau...semua org kire friendly la ngan dier kan....dier senang berkawan ngan dier...jgn sampai ko buat taik..muka ko pon dier tak pandang...1 yang aku suke dier ni...jenis yg snagat2 ringan tulang...aku tgk dier..dier sanggup susah demi kawan2, janji kanwan2 tu senang apa yg dier...

untung aku ngan akak aku kawan ngan jemah selengge ni...

so untuk kamoo jemah...ko lupa org kat sini, siap ko....



p/s : sunyi pulok..org sebelah tak da nak bukak radio untuk kami kat sini...

Isnin, 30 September 2013

Magic Inner - memang berkesan

jumaat lepas aku ada la G kat jualan kat opis aku ni...al maklum la gaji kan...mmg ke sana...niat di hati nak cari baju basahan syawal, yang semuanya dah kecik2 n pendek2 belaka...mmmm..pegi poon dah lambat...gerai abg jual baju tu dah siap kemas2 masuk dalam van dah..alahai..cepat benor la kamoo abg oiittt...

so jalan2 lagi ke depan..sekali nampak magic inner ni..dah lama nampak dah...tak terasa nak beli pon...harga agak mahai sikit la...RM12...berbanding inner biasa...(aku suke pakai yg ada awning sikit..)
RM5



Gini la rupanya kan inner magic tu...mmmm..
bezanya inner magic ni dengan inner biasa...
inner ni tak awning, tp bila kiter pakai kat kepala, dier dah auto terus ada awning...tak da benda keras pon kat depan inner ni..kalo inner biasa tanpa awning ni, selaloo kena tetas sikit kat belakang, baru ada awning sikit...so far, kain sejuk, tebal sikit n selesa, terletak je kat kepala ni..kalo pakai yg tetas kat belakang tu, asik la aku nak membetul je awning tu..mmmmm...

part yg paling best..selaloo inner biasa, dier kalo kiter pakai, mesti terasa sakit kat telinga ni, asik la nak membege je kojenya..mmmm...tapi inner megic ni, mmg tak sakit langsung, sedap je pakai..berbaloi la RM12 = 1pcs...

elok kawan aku nak membeli...aku pon join sekaki..
1pcs - RM12
2pcs - RM24
3pcs - RM33

so kire amik 3 pcs murah pon RM3..ok la kan..RM3 pon duit jugak..so aku amik dua..memeber aku amik 1...

so ni la hasil utk pagi ni..


oooo..suke betoi tgk muka yg tak berapa nak cun ni..kakakakkakakakkakakak...

jangan perasan ok...elok ngan shawl halfmoon ni, pon selesa pakai..kire pagi ni pakai baju, rasa selesa N yakin jee...

so kerongsang dah rasmi, sama colour ngan jam 15engget je pon....


p/s : macam mana la syawal kan



Syawal EXAM this week

Salam pagi kengkawan....pagi ni jemah neves kata ko...mmmm...sebabnya arini anak jemah si syawal tu exam untuk akhir tahun..mmm..kata ko...mmmm...neves jemah tau...ni pengalaman pertama syawal tempuh exam...

tak tau la boleh ke tak dier tumpu sepenuhnya pada exam tu...egatkan hari ni je..mak aii seminggu ni haa...baru perasan dalam FB cikgu dier semalam...

exam ni pon bukan apa...lebeih kepada nak tgk perkembangan bebudak kat taska tu...ada gak sore sumbang mambang yang dok la kata...
"alahai budak kecik lagi kot...exam apa benda nya biar la dorang main2..dah dunia dorang main2..."

tapi pada aku la...waktu kecik ni la kiter pupuk dorang dengan dunia pembelajaran...
anak2 tu fokus atau tidak, anak2 tu lambat pick up atau tidak, itu semua tolak tepi...janji dier tau tu adalah sessi pembelajaran untuk dier tempuh...bukan kiter nak memaksa pon...mana ada anak2 yang pandai terus tanpa belajar kan....

alhamdulillah sepanjang syawal berada di taska baru ni..dalam masa 2 bulan ni..nampak perkembangan dier...

dier banyak tau tentang shapes, buah-buahan...one to ten pon dah hafal..tp satu hingga sepuloh belom pandai lagi...banyak word2 english, banyak yg syawald ah tau, walaupun tak lepas...(pengaruh karton jugak ni)..

ada ke boleh dier panggil aku waktu aku jatuhkan sikit depan dier semalam..
"ohh dear.."

so sweet..kikkikikkikikkiki.....

sekarang pon dah pandai sikit...nampak lembu tepi jalan..mmm..di panggilnya aku..
"bu...a cow..moooooo..."

kalo nampak bas..
"bus..bus..bus...."

kalo nampak kete..
"bu...a car.."

dier lebey suke ada 'A' kat depan perkataan...agaknya pengaruh mickey mouse jugak ni kot...mmmm...mickey mouse kan banyak pelajaran dalam tu...

kalo ajar kat umah pon...
jumpe pintu di sebut "a door, a box,"
kalo itik di sebut..."duckie"

so far banyak la aku tgk perkembangan dier yg ok....


tapi aku tgk dier lebey suke english..sebab agaknya dier suke tgk akrtoon versi english kot...sebab kalo tgk channel disney ni, abah dier kasi tukar multiple tu ke BM...biar dier tau..dari kecik gitoo...bila besar, tukar ke BM, dier mcm malas nak tgk...

doa ibu sentiasa iring kamoo syawal..
pada ibu, ibu tak kisah kamoo dapat nombor berapa sekali...pada ibu kamoo boleh jawab, itu dah cukup memadai bagi ibu...ibu tak perlu yg lain..no last pon nombor jugak kan....

ibu tau, kamoo boleh buat...buat la sedaya mana, semampu mana yang kamoo boleh buat yee syawal...

so ini gamba pagi ni..mmm...
memasing blur je..mmm...

ops...ibu nampak bam bam la..salahkan kamera..kakkakakka




p/s : ibu sentiasa doa yang terbaik buat kamoo syawal yafiq