Yang DiSaYAngi

Jumaat, 1 November 2013

Dinner di Pullman Putrajaya Lakeside - Jelly

Rabu lepas - 30.10.2013...

en asbeen ada mention yang dier ada dinner kat 
sini..jeles tau..konon2 la dier nak ajak aku..rupanya dier kata staff only...sadis..mmm..sebab pengerusi dorang bakal bersara...mmmm..sadis...so dier nak makan sedap kan...kena la kasi tugas sebelom keluar kan...

kasi tugas dier mandikan anak2..N masak untuk anak2 n binimu ini...

binimu ini sebok nak settlekan baju kamoo en asbeen...kena la hensem2 comey2 gitoo...baru org tau tu laki suraya kan...

aku kat umah ni makan sup sayur ngan ayam masak kicap ngan anak2...dier sebok la dok post gamba kat whatss app...berbulu je tau...

sekali dier post ni..
 nama pon tak menahan...
ocean butter prawn..

tp sayang en asbeen hanya boleh tgk je...sebab dier tak leh makan udang...alergi..aku balas balik..
"tu la..patut ganti ngan saya..saya makan untuk awak..kompom licinkan..."

katanya tgk udang terus teringat aku..sebab aku suke udang..kikikikiki..untung la egat je....

sekali aku whatss app gamba anak2...
 baru sebok nak ingat anak2...terus kata nak abis daa..nak balik..yahooo..jemah suke...
dier mmg otak dier anak2 dulu baru binik dier..untung la aku dah turun ranking no.2...

untung la kamoo anak2...kamoo juara di hati abah yee...
semua muka abah...

elok pulok abah tak da...demo2 ni makan banyak..sampai nasik kat dalam periuk abis di kerjakan dek syawal N izz..syawal je 3pinggan N izz 2 pinggan..ibu je sepinggan..nak buat camno..dahulukan perut anak2 dari perut ibu ni haaa.....


balik je abah..semua datang serbu abah..macam lama tak jumpe...ye la abah dier bukan jenis keluar malam kan..melainkan keluar malam deme2 ni ada sekali...

Tahniah ECHA

siapa ECHA?????????????

echa ni anak aku..kikkikiki...

ni member jemah aku punyer anak..saja aku cakap ni anak aku..kikikikiki..sebab echa ngan aku mmg baik..dari dier tecik lagi...sampai dah besar...dah kurus sikit nampak echa ni tau..

tahniah sebab dapat habiskan pra sekolah kamoo dengan jayanya..

tahniah..siap dapat anugerah sains dan inovasi ko..tahniah echa....

petang tu dier datang opis...ngantok...tido bawah meja...

boleh nampak kasih sayang kat situ...

si anak nak tido, tapi tak tenang sebab sejuk...udah selubung pon sejuk..mmg lately ni opis aku sejuk sikit..si echa ni malas nak G transit..ikut la mama dier G opis...sedang sebok si ibu mencari rezeki di meja..si anak kesejukkan..si ibu ni mula hangatkan si anak penuh dengan kasih sayang..sampai tido balik la echa tu..nampak snagat hangat benor kasih sayang mama dier tu..

sweet sangat moment ni...si ibu ni tak perasan mamarazzi kat belakang ni amik gamba kan...almaklum la aku ni workstation belakang je ngan tempat dier..mmg nampak la kan...


swwet sangat..

Perkembangan Syawal - Doa Makan

Salam jumaat yang barakah ni...penghulu segala hari...hari ni nak berburak ngan korang pasai perkembangan syawal yang tak henti2 buat aku sebagai ibu dier bangga dengan setiap apa saja perkembangan yang jadi pada syawal...alhamdulillah...

mungkin jugak pengaruh N pelajaran di taska...

sekarang bila syawal nampak je aku hidang nasi atau nak suapkan dier nasi..aku akan baca doa makan dulu B4 makan...

yang best...si syawal pon mula tadah tangan N mula membaca sekali ikut aku baca doa makan...bila aku dengar bait2 nya..ada jugak bunyinya....



siap mengaminnkan lagi doanya..amiiinnnn...

syawal nape la comell sangat kamoo ni buat camtu...sweet tau tak...ibu suke nampak perubahan kamooo..pedulik sama org lain atau kawan2 kamoo yang dah terrer...takat mana kamoo boleh, ibu ikutkan..ibu tahu kamoo mmg boleh buat di luar kemampuan kamoo....


selain perkembangan syawal baca doa makan...

setiap malam sudah menjadi rutin hariannya  akan cakap kat ibu N adik kat atas katil nak mula lelap ni...sambil melaung...

"bubbyer iiibbuuuu..bubbyer adddikkk"

dier tunggu je aku balas bubyer dier N cakap...terima kasih N assalamualaikum...tak lama baru dier balas..

"shammma ibuuu....waalaikumussalam.."


tak lama baru dengar dier salam ngan abah N cium pelok ngan abah dier....

terima kasih syawal sebab buat hari2 ibu lagi ceria dengan setiap perkembangan kamoo ni..biarla org kata ibu ni excited lebey...kamoo je satu2 nya "syawal" di hati ibu...kamoo harta ibu..ibu akan sentiasa bangga dengan kamoo dan jugak adik kamoo

Khamis, 31 Oktober 2013

Kalo la Maktok Balik Kampong..Bagaimana Mereka????????

Arini nak bercerita pasai maktok dengan cucu2 nya...mmmm...
Now maktok tak da kat umah sekarang..sebok dengan program masjid..berjalan sampai ke terengganu sana...dah 2 hari dah..esok baru balik...tu pon tak tau pukul berapa..dalam amsa tu sebok la dok PK sempat ke balik..nak join rakaman program halaqah kat masjid mizan..mmm..tak padan ngan tu...maktok sekarang peminat setia LOVEYOUMRARROGANT ok...dier yang buat aku terjebak sama...bukan takat aku...izz N en asbeen pon sama terjebak..punca dia..kakkakakka..

ok berbalik dengan citer maktok ni...
1st  - kalo maktok tetibe teringin nak tgk cucu2 dier yang lain...dier G la kat umah akak aku kat tingkat 12 tu, lepas lepak kat sana...tau2 balik je maktokkat umah tingkat 8 ni...dah bawak cucu2 dier adan n rania join sekaki nak ikut balik..dorang mmg cukup suke la ikut maktok balik...kalo maktok datang uamh dorang...mmg seronok la dorang main2 ngan maktok..mentang2 la maktok korang ni kuat lagi kan...suke korang kan...

kalo la tetibe aku tak da kat umah..aku tgk umah sepah..aku tau siapa punya angkara..ni mesti angkara adam, rania, syawal , izz bergabung meletop..kakakka...sebab syawal pon kalo G umah akak aku pon sepahnya sama ngan umah aku...


2nd - kalo tadi adam n rania..ni syawal n izz...syawal N izz sangat2 alert sama maktok ok...pantang dengar bunyi pintu ...konpom..yang sebok bermain terus berlarik kat pintu..N yang sebok meleket BF pon lepas berlari ke pintu...tapi bila tgk org lain..memasing muka kecewa je...si izz tu pantang la kalo pintu bilik maktok ni terbukak tau...dier mesti nak masuk..bila maktok bukak pintu..dier selak langsir dah sengih2 kat maktok..muka tunggu nak sepahkan bilik maktok yang dah sedia kala sepah...kakakakkakakak....si syawal mmg cukup suke la masuk bilik maktok tu..mmm...dari dier kecik lagi tau..apa2 semua maktok...bersiap pagi2 dorang siap dolu..dengar bunyi TV kat luar..dah memasing sebok nak kuar mencarik maktok...semua maktok dorang ni tau...



sampai la satu saat aku terfikir N cakap ngan en asbeen 

"abg, kalo la mak balik kedah, mesti dorang2 ni rindu N carik mak kan..ni pon mak tak da beberapa hari pon sebok la dok ketuk pintu bilik mak yang tutup tu..."

en asbeen hanya balas dengan senyuman sajoo..
"nak buat camne...mmg mak la jaga dorang dari kecikkan..macam syawal N adam..mmg rapat ngan mak..berapa lama mak jaga dorang kan..macam si izz tu mak jaga kejap...pastu hari2 dier tgk mak...dier dah tau la mak tu kat mana...macam rania pon sama...dah cucu dier kan..mesti rapat..tp kalo bertul mak nak balik sana..siapa kiter nak halang..tak pe la..kiter ikut la mana yang terbaik buat mak..."

sayu pulok bila memikirkan kalo maktok tu balik kedah nnt..al maklum la aku ni dah biasa dengan mak...walauun dah kawen..mana taknya...sebelom kawen kompom ngan mak...dah tuanng mmg la...dah kawen pon mak masih duduk ngan aku...dah bernak satu..bernak pinak pon masih lagi..macam mana la ku tanpa mak di sisi pada masa akan datang kan..

walaupun satu rumah, tp kami tetap jarang berjumpe...kalo dah jumpe..gebang jugak..so far sejak aku kawen , aku banyak sembang teh tarik ngan mak aku...

kalo la mak balik kedah, mesti aku windu akan sambal tumis ikan bilis mak yang meletop tu..adoi....mmg mak punyer je yang pada aku mmg terangkat..mana2 org tak leh lawan la...terbak tau..aku nak belajar ngan mak pon, tak jadi jugak..mmmm....kalo MIL aku asam pedas dier mmg melebes tau...terangkat...MIL tau dah kalo aku n en asbeen balik mesti dier akan buat asam pedas ika mayong dier...aku penah minta en asbeen buat sama ngan MIL, tp MIL punyer jugak terbaik...mak aku pon kalah..tp kalo sambal tumis tu mmg la mak aku punyer giler kentang best...



p/s : rindu pulok mak..kikikikkikikiki


@ Gaya Si Comel Berhari Raya 2013


Salam Pagi kengkawan...

baru perasan pagi ni contest ni last arini..sempat kot join kan..insyallah...
 ada je gamba syawal yang sweet sikit untuk raya tahun ni...tu yang pertaruhkan ni, mana tau ada rezeki kan..


Tempoh

12  September 2013 - 31 Oktober 2013

Syarat Penyertaan
  • Letak banner contest di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Link BabyIbu  dalam bloglist anda
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
    • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda bergaya dengan berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) 
    • Jika anda mempunyai beberapa orang anak, satu entri untuk  setiap anak
    • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya - Pertandingan terhad kepada si comel berumur 1 hari hingga  6 tahun.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke penganjur BabyIbu  dan juga semua penaja - rujuk di bawah (no link back will be disqualified)
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
  • Pemenang akan dipilih oleh juri yang dilantik. Semua keputusan adalah muktamad.

 hadiah menarik menanti sape yang join..mana la tau ada rezeki aku kan..kikikik..insyallah ada rezeki anak2 di mana saja...


  • Hadiah 
    Hadiah Utama
    Cute Drawer tajaan YourBabyWardrobe
    cantikkan..terbaik ni...sweet sangat hadiah utama ni..mmg berangan untuk anak2 ni...



Hadiah Tempat Kedua
Hadiah Tempat Kedua
    (Dua  Pemenang - Kategori Boy dan Kategori Girl)
    Travel Mat tajaan BabyIbu Shoppe




jangan risau, tak da rezeki untuk hadiah untama N kedua...ada hadiah saguhati...

Hadiah Saguhati 
Kategori Boy (3 Pemenang)
Custom Made Kopiah tajaaan Untuk C Comel


Kategori Girl (3 Pemenang)
Custom Made Charm Bracelet tajaan The Aura Handmade Little Trinket


menarikkan hadiah....teringin nak join..mana tau ada rezeki untuk anak tersayang..
penaja yang menaja hadiah yang terbaik ni..semua baik2 hati ni...
ni la penaja yang terbaik ni...




ni la gamba yang di pertaruhkan....

nama : syawal yafiq bin mohd yaakob
umur : 3 Tahun 7 bulan

syawal bersama dengan sampul rayanya..dier sangat la teruja dengan aidilfitri nya tahun ni..sangat2 sebab dier mula paham akan maksud raya pada kanak2 yang seumur dier ni...


moga ada la rezeki untuk 

syawal yafiq bin mohd yaakob

Rabu, 30 Oktober 2013

Worless Wednesday - Assalamualaikum...Waalaikumussalam



for the 1st time syawal menjawab salam aku petang semalam balik dari school..

bila aku jumpe dier..aku cakap la..
"syawal..assalamualaikum.."

syawal say untuk pertama kalinya..
"waalaikumussalam..(tp ikut pelat dier ...still ada bunyi salam tu tu)"

teruja mak tau...


sepanjang malam tadi..asik la berbalas salam ngan dier..sampai tido pon dah pandai slama, cium pelok, cakap
"bubbyer iiibbuuu...waalaikumussalam"

p/s : kamoo buat ibu bangga ada anak seperti kamoo syawal

Bila abah Uruskan Anak2 - macam2 ragam

Salam pagi kengkawan..pagi ni nak sembang pasai 
bila si abah uruskan anak2...

mmg dah jadi kebiasaan kami sekeluarga bila bangun pagi nak G keje
mmg en asbeen la siapkan anak2..sebab dier akan bangun awal, mandi dolu..jemah tak leh bangun awai..sebab si adik tecik sebok nak berpelok2 bagai dolu...nak melekat je lebey kan...kang kalo hilang kat sebelah..mula nak start enjin kete sore adik tecik tu...

jadinya bila bangun pagi..ibu mandi, settle mandi je, mandikan anak2...lepas tu take turn ngan abah siapkan anak2 nak G school..so boleh la ibu ni bersiap dengan tenang...

bila dah bersiap dengan tenang tu,...tak tengok la macam mana si abah ni siapkan anak2...
 adoi dik skema la awak..abah siapkan awak...abah tu suke tau kancing sampai ke atas..adoi...

baju ni turun temurun dari abg syawal ke adik izz...beli waktu ni syawal 3 bulan..siap online...ni la baju 1st time beli online N mahal..kata ko...

sekarang turun kat adik...ni pon tak lama ni..alamat kena simpan ni..dah nampak senteng dah...

korang tgk la bila si abah siapkan anak2...kasut si izz tu di pakainya...kasut sarung tu tak pulok di pakaikan...katanya nampak cumill sikit...
macam nak G pantai je abah siapkan awak ni dik..



nampak benar dah singkat baju ni..

baju si abg ni labuh beso kemain..mmm..gasak la abah settlekan..ibu ikutkan je la...

haa baju abah tu..ibu yang settlekan...
ok tak...



ops muka jemah kena ada ok...jemah kan sengal gila glam kata ko....
padahal nak tunjuk je adik tu di kancingnya sampai atas..bila minta bukak, abah tak kasi lak..kikikikik/


kesayangan hamba....ada lagi kesayangan..tak dapat amik gamba...sebok dengan pemanduan sejat..kakkakkakka....kena jadi pemandu yang berhemah ok....

adik kamoo mmg tak leh senyum nampak GG macam ibu n abg syawal kaa...

perasan tak rambut syawal udah motak!!!!!!!!!!!!
dek penangan abah dier la...G sodok...ikutkan je la..nasib rambut kamoo ni cepat panjang wahai anak...


petang ni balik..kamoo mandi la dengan abah puas2 ye anak2...sebab malam ni abah tak da...
dinner besor je kat pullman..jelly mak tau..nak ikut tak boleh...juz untuk kakitangan sajoo...



p/s : malam ni makan sup je la dik...sup sayur..semua boleh makan...

Selasa, 29 Oktober 2013

Warung Bunian - Rezeki orang belanja



gambar fresh ni...gamba dalam kete B4 sampai warung bunian a.k.a Tapak sulaiman...

ni la sebahagian opismate aku...sempat ko..kat tracfic light tu...


alhamdulillah kenyang..mana taknya...3X tambah...pastu dorang2 ni semua makan sikit je...adoi makanannya banyak...dah tu aku la tempat pembuangan korang kan..aku kan DBKL korang...

dorang2 ni semua dah biasa ngan aku yang kuat makan...mmg mana makanan yang tak abis..aku la tolong abiskan...

aku la tukang perabih semua ni..mmm...kenyang ke sampai malam, tak kot...lapar jugak..mmmm...org selaloo kata makan banyak berat tak naik tak pe..tak leh kisah jugak ni..lelemak sesana sini kena pikir jugak ni...ni semua nafsu makan bermaharaja lela ni..macam mana la nak kurang makan ni..

tapi alhamdulillah arini makan tanpakuarkan duit..mmg la td G makan pon bawak HP je...sebab ada yang belanja..so TQ CC yahya sebab belanja semua anak2 buah yee....

alhamdulillah moga di murahkan rezeki CC yahya ni yee


so sekarang sudah ketat perut N bengkak susu sudah..kikikiki....



p/s : alhamdulillah dengan rezeki yan di beri

Syawal say No Pampres hanya Waktu Malam


So Far dah seminggu Syawal dah mula potty training...

buat masa ni start jumaat lepas...syawal sangat baik...elok je membuang kat toilet sampai 3X..sampai malam tido pon tak pakai pampres...sehingga harii ni selasa...so far sehingga semalam...syawal mmg ok bila B4 tido..kadang hijau jugak mak pak dier ni nak suruh dier kencing kan...asik la menahan...psiko pon tak jalan je..banyak kali dok kata...
"syawal jgn tahan2 kencing tau...nnt kalo tahan2 kencing..nnt syawal sakit..ibu n abah tak mo tgk syawal sakit...ibu n abah suke tgk syawal sihat2..main2 aktif sana sini...ok...kencing je..jgn takut..ibu ada..kan selaloo bila syawal kencing kat dalam toilet ni kan..ibu selaloo cakap terima kasih N syawal pandai...syawal budak baik...tak mo tahan2 tau..."

mmg wording ni selaloo sgt aku n en asbeen cakap..kadang jalan..kadang tak jalan jugak...2,3X G toilet...lama temenung, lama curah air kat anu dier...kasi rangsang nak kencing tu kan, tak mo jalan jugak..susah jugak kalo memaksa dier kencing kan..kalo dier tak mo...tapi nak tak nak kena ajar jugak..

so far kadang malam dier pakai pampres...kadang tak/...tp lebey pada tak waktu mlm..cuma waktu tido tu adalah dalam 2,3 hari dier pakai kan waktu tido...

syawal pon pandai sekarang kalo dier nk kencing...dier mmg datang kat ibu atau abah dier N tarik tangan letak kat anu dier...ohh itu tanda dier nak kencing...so sila cepat ok...

tapi kalo dier tak mo kencing pon dier mmg suke pegang N main anu dier tu..habit dier tu...


so far sekarang nampak dier dah mula faham..tapi still kena ajar dier lagi...ada sekali time tido tengah malam dier bangun..tido duduk, aku sedar aku kejut syawal N en asbeen, tanya ngan syawal..rupanya dier dah tak selesa ngan pampres tu dah penuh sangat2...so mmg kena tukar...tu penangan dier tahan2 la tu B4 tido..alahai..tu la org suruh kencing takmo..aku pon heran nape dier nak tahan..mmmmm...



p/s : moga kamooo paham niat ibu n abah kamoo ni syawal.

Happy Diwali

Abis je tournement bowling tu...

akmi jalan2 dolu B4 balik kan...
sekali nampak decoration kat sunway ni sempena diwali..mmg terbaik..kami pon jalan la..siap bergamba sengal kat sini...org pandang..malu kat org..(bak kata pakyus jambu)..kakakkakkakak







nampak tak kesengalan di situ....buat macam  rumah sendiri ko..siap angkat kaki bagai...


ko egat ko pose sama ngan patung tu....


haaa..nampak muka jakon aku kat situ...teruja org buat coffee kat starbucks ni..melambung2 bagai.terrer tu...

ni penangan kawan aku yang suke minum starbucks ni..layankan je la

Bubbyer Syawal..Bubbyer Ibu...


Salam selasa kengkawan..pagi ni B4 aku start keje ni..aku dengan excited nak bercerita pasai syawal...lately ni asik citer pasai syawal itu ini je...tak pe la..ni semua kenangan buat aku..aku ni jenis yang suke jugak tgk entry2 yang lama...bila tgk, ada yang termanggu sendiri, ada yang gelak sendiri kan...

so far syawal dah boleh bersoal jawab dengan ibu N abah dier...

selaloonya dier akan mengajuk je cakap2 kiter ni kan...sekarang ni dah mula sikit2 la dier bersoal jawab ngan kiter ni...

antaranya :-
bila aku tanya nak roti atau biskut..dier akan jawab
"iiiiibbbbuuuu....nak"(sambil angguk kepala)

kalo aku dok la sembang2 ngan en asbeen mesti dier datang menyampuk N pegang muka salah sowang dari kami N kata...

"ibu.....haiiiii....abah...haiii"

sweetkan...

yang best malam tadi la..
bila aku cakap ngan syawal yang nak tido dah tu kan(dah time tido pon)
"bubbyer syawal...."

di balasnya..
"bubbyer iibbbbbuuuuuuu....cee u coon..(see you soon)"

alahai anak...kamoo buat ibu touching sama kamoo tau...
sekarang pon dier dah pandai bila aku atau en asbeen cakap "terima kasih" pada dier..(benda ni dah jadi habit pada kami bila cakap terima kasih pada dier)...

di balasnya
"shama..(sama)"

adoi...NAD dah penah dengar syawal cakap gitoo....

ni pada aku perkembangan yang sangat2 memberangsangkan dari syawal..seperti mana yang kenai syawal..syawal bukan tak boelh bercakap...boleh...tapi dier agak "berat mulut" sikit..pendiam...mmg sebijik ikut en asbeen..mmg syawal banyak ikut gen en asbeen...kire aku panggil syawal ni .
"suara emas"..mmg susah benor nak dengar suara dier....lagipon dier mmg agak lambat sikit nak bercakap...tapi pada aku, itu semua tak mematahkan semangat aku nak ajar dier untuk bercakap..sekarang mmg kami akan tumpu pada syawal bila dier nak bercakap...dier nak bercakap kuar bahasa jerman sekali pon kami akan layan jua..




mmg kebanyakkan kengkawan syawal kat taska N yang sebaya dier mmg ada yang dah lancar bercakap...tp pada aku, aku tetap tahu akan kelebihan dan kelemahan anak aku...aku tahu, walaupun lambat, syawal tetap boleh....



p/s : awal...i'm proud of u my son

Isnin, 28 Oktober 2013

Tournement Bowling Karnival MESCA 2013


boleh la aku G tournement bowling dengan tenangkan...
tournement ni buat kat sunway mega lanes, sunway pyramid...
haa...ni la seluar yang en asbeen kata macam alas meja.kakakkakakakak...



 ni la trio Team BPSM 'B'

so far markah aku...

1st Frame - 98
2nd Frame - 129
3rd Frame - 124
4rd frame - 135
ni waktu 2nd game...
nama aku yang bawah sekali...
SS semut sentap..superspontan2013...kakakkkakakak...tak la SITI SURAYA la mek...
yang atas SS tu...si jemah tu punya nama...


 ni last game punyer point...ok la dari tak da kan..aku ni bukan pro mana pon..bukan star pon...tp aku mmg minat ngan bowling ni..mmg minat..tp nak membeli2 untuk koleksi sendiri macam bola, kasut, beg bowl kena PK 2,3 ratus kali ni...mmmm...kalo camtu baik duit tu buat makan...mmg minat..tp susah la...takpa la bola org lain pon aku ok je...

en asbeen ada kata..dah minat kumpul la duit beli semua2 tu..tp aku dok PK tak yah la...

 ni dah abis game...dah tukar balik baju...ni sebenarnya baju futsal.....nampak tak si jemah tu lain bajunya sebab dier keeper....akkakakkkakak...kiterorg ni haa,...stricker N mid field..kikikkikikiki...

korang tgk kasut aku...nak bergamba punya pasai...


cantik je nombor kami ni kan...6, 7, 8...



aku gelak2 tgk ane ni tido lak dier waktu org dok sebok2 main2, bising2 ni...


so di kesempatan ini aku nak ucapkan jutaan terima kasih pada en asbeen sebab jagakan anak2 untuk bini kamoo ni...alhamdulillah en asbeen sangat2 pandai handle anak2, pandai handle masa tido dorang serentak ngan dier sekali tido, pandai handle susu izz...ini yang buat aku touching...baguih laki aku ni...bijak handle makan, pakai, mandi dorang..sekali2 dier jugak la, makan, pakai, mandi sekali senang...

tak lama aku dapat panggilan dari en asbeen yang dier bawak anak2 jalan...alooorrr jeles meh...seronok lagi jalan2 dengan anak2 dari kengkawan kan..kikikkikikkkikiki....

tapi tak lama hujan...elok je aku sampai en asbeen pon baru sampai..terus aku amik kanak2 kat lobi sementara en asbeen G parking....


nak tau aku menang ke tak...

ni MESCA, 1 kemeneterian..aku bukan STAR..mmg tak la dapat join dorang2 main untuk MASTER kan..cukup la itu pon aku dah suke dengan markah2 aku..juz kena improvement je lagi skill aku...so far...

Kerjaan Di Hujung Minggu

Ni citer last week jumaat aritu...

Patutnya kerjaan ni aku buat pada sabtu atau ahad..tp di sebabkan ahad ni ada hal...so semua kerjaan di hari sabtu atau ahad kena settlekan hari jumaat malam...
 ni la kerjaan aku...

iron baju en asbeen...mmg bercinto sebenarnya nak iron baju untuk seminggu keje ni...bukan aku je yg alami gini...kebanyakkannya kan..mmg M beso benor nak iron kan...tp dek kerana nak selesa di masa akan datang..ku gagahi jua...mmm....

apa2 hal settlekan baju en asbeen...baju seminggu keje aku ni, tak mengesah sangat..aku ni jenis bukan yg jenis cerewet bagaikan...kalo perlu aku pakai baju yang tak perlu di iron pon tak pe..kire baju yg kalo tak iron pon, still nampak dah iron kan...baju en asbeen ni kena betoi2 iron...kang ada yang tegor laki aku lak..
"bini ko tak iron baju ke..."

naya aku lak...
budak ni kan cukup suke la mengaco aku tau...nasib baik la adik dier tido...kalo tak , mmg tidak la aku dapat iron dengan tenang kan...


aku ni dah biasa iron baju kat bawah...rasa tak reti iron guna iron board...ada yg geng ngan aku ke...iron kat bawah...sampai kaki sebelah melunjur ke tepi kan..kkikkikikkiki...

ni sesambil tgk superspontan 2013...go SS semut sentap...go..go..go...

dengan sebelah tangan berendoikan izz dalam buai yang tak lena tido..dengan tangan sebelah lagi pegang iron...mmmm...mmg masak aku...tp nasib baik aku dapat settlekan jua..
tara...baju seminggu keje en asbeen...tahniah en asbeen baju awak dah selesai..kononnya nak lajak sekali baju seminggu keje aku..udah ngantok la pulok..konon niat di hati nak buat esoknya sabtu...tak jugak..mmmm..

last2 balik je dari tournement ahad semalam..malam tu tgk AF 2013 sambil iron baju..nasib baik anak2 tak kaco sebab dorang ada tukang bermain ngan dorang...


p/s : TQ abah jaga anak ye...

Habiskan Masa Bersama yang Tersayang

Petang sabtu tu, lepas settle tidokan anak2 tengahari tu...sebab dah remind ngan en asbeen, OT balik awal nak G umah MAMALYNA...sebab ada buat majlis harijadi LYNA n IMAN cumill tu...

so settle G sana..makan2 jumpe NAD..macam biasa...sudah dela..tp NAD sampai dolu..ikkikkikik..takpe...gebang2 kencang sama PAPAzn...so balik..

so masa yang ada tu kiter kena jadikan masa yang berkualiti untuk anak2 kan...kesian demo..

dolu waktu bertiga dengan syawal..tetiap minggu sama ada hari sabtu atau ahad mesti kami akan kuar jalan2..mesti..sebab sati hari lagi akan rest di rumah...tp aku perasan sejak ada izz ni mmg dah jarang2 snagat dah kuar jalan2...ni dah 2 bulan tak jalan2 weekend...sila percaya suraya yang kaki jalan ni boleh terima tak kuar berjalan bila weekend..kalo tak aku selaloo bising ngan en asbeen..beku otak tak kuar rumah..kikikikikikik.....mmg bila tak kuar rumah ni...masa ni la en asbeen buat OT..so selama en asbeen kuar OT ni mmg kami duduk umah je la..adoi...tak pe...

kami....trio...ops...en asbeen awak bawak kete duduk dediam kat depan bawak kete..kami nak menggedixs depan kamera...

orang kata kami sama..tang mana..tang hidung jambu air..kikikikiki...


mmg masa ni sangat2 la di abadikan denan sebaiknya..seronok la anak2 bermain...bila si izz pon mula pandai main..seronok tak terkata dier...

mengikut je apa yang abang dier buat..

tgk muka budak yang banyak akai...bila kiterlepaskan dier kat gelongsor tu..sampai bawah..dier landing baik je tau...

ada tak baju I love IBU..asik I LOVE MAMA je..mmm....


budak tecik ni banyak tau akai dier...

* 6.40am wake up tie izz dani aqlan everyday
* dah pandai buat muka pedas...siap bunyi tu,
* dah pandai buat sore garang...ggrrrrrrrr..kikikkikiik
* dah pandai tiru abah dier bersin...aarrrcchhhiiii..(siap angkat muka turun ke bawah)
* dah tak makan bubur..makan sajoo apa yang abah, ibu N abg makan
* dah pandai berebut ngan abang
* bila abng dier kaco dier...dah pandai menangis minta pujuk..bila pujuk, pelok..terus diam
* ok serius...yang ni mmg 100% ikut ibu...DIA PANDAI BERLAKON OK...
* bila abah dier pakaikan baju kat dier..dah pandai agah2 abah...nak main tarik tali..lari2..kejap nak pakai..dah sampai depan abah..larik2..senyum...
* dah mula suke mandi dengan abang dier dalam bathtub dorang tu la..menjerit2..adoi...
 * 1st time dengar der beradoi...kikikkiikkiki

banyak la progress budak tecik ni kalo nak di listkan..yang penting dier mmg menceriakan hari2 abah, ibu N yang utama si abang..kao nampak je adik ni sekarang pandai gelak2..kikikkiki..sweet sangat...


p/s : anak2 mmg penawar segala kedukaan dan kesengsaraan kan...