Yang DiSaYAngi

Jumaat, 29 November 2013

Majlis Graduasi Taska Permata De Sayang KPM & KKM 2013

Salam jumaat kengkawan ...

Pagi ni nak bercerita tentang majlis Graduasi semalam..
Alhamdulillah semalam semuanya berjalan dengan lancar dan seperti yang kami semua harapkan...

aku di minta menjadi tray lady untuk event pagi tu..alhamdulillah semuanya ok....
alhamdulillah tahun ni KPM jadi tuan rumah unntuk majlis graduasi ni

jom aku citer dari mula...excited tau jemah...macam mamarazzi tau ke sana ke sini aku snap gamba dorang..tu baru bebudak ni..belom lagi anak aku yg join graduasi ni..mau lagi keterujaan tu meninggi tau..yela anak aku naik stage bagai, buat show bagai...harus la heboh 1 KamponG...tp tu semua tunggu tahun depan baru aku dapat rasa..sebab ni graduasi untuk anak2 umur 4 tahun...sebab tu untuk final year buat dorang sebab lepas tu dorang kena G sekolah lain kan....

 Majlis bermula jam 9.00am...sempat la aku break1st kan...

sampai je VIP... majlis di mulakan dengan lagu negaraku dan ikrar rukun negara dari anak2 taska permata de sayang KPM dan KKM.. 

taska de sayang ni ada banyak cawangan dier...di KKM ada..di KPM pon ada..si syawal ni aku letak di KPM sebab aku keje kat KPM kan...
 siap2 anak2 ni menyanyikan lagu Negaraku dan ikrar rukun negara

 ni antara hadiah yang dorang akan dapat...


 Lagu Negaraku

 Rukun Negara


 ni doa untuk ibu bapa...

 ni nasyid marilah bersolat...


 ni pengusaha taska permata de sayang ni...
puan amnah..

dier ada banyak taska...

alhamdulillah taska KPM ni anak dier yg usahakan...
anak dier pon baik je..sopan, lembut...suke tgk, cantik tu...

 ni persembahan dari taska de sayang KKM 
tarian lenggang kangkong


 ni persembahan dari taska de sayang KPM...

tarian pom pom... lagu tak menahan lagu girlfriend dr arvil langvine

 aku suke budak laki hujung tu..menari dah macam pak maun tu...


 ni persembahan dari taska de sayang KKM 
tarian hindi - lagu oh my darling i love u..


settle je ada pakaian beragam pulok...

ni pakaian tradisional..


pakai seragam...polis dan bomba..





ni tema rock n roll

menang tempat pertama tu...

 ni dari kelas syawal...kelas 3 tahun..menarik lagu k pop...ko...

ni la mis..kawan baik syawal kat kelas...suke betoi tgk mia ni...mia pon rajin citer pasai syawal...syawal pon boleh dier panggil mia ni..nia..adoi...


comel kan...




 keadaan di back stage ni dah macam runway show je tau..kikikiki...


 kelam kabut kan...

settle je ambil sijil...semua kumpul ramai2 N nyanyi 
lagu terima kasih cikgu

 budak laki ni la nyanyi lagu negaraku N ketua untuk ikrar...


kire alhamdulillah pagi tu majlis semuanya berjalan dengan lancar...

insyallah tahun depan aku still join lagi untuk urusetia N lagi excited bila anak aku pon ada tahun depan..yahooo.....

Khamis, 28 November 2013

Sebok Bebenor Pagi ni yee

Pagi ni ada konvo kat taska de sayang tempat syawal..bagi kekanak 4 tahun...so cikgu2 pon tak ramai..mak pak kena la involed kan...konon macam PIBG la ni..kakakakka...


jemah ok/...nak minta tolong apa pon boleh..so jemah pagi ni jadi tray lady ok..bagi hadiah...





jap lagi la BW korang yee....


selingan gambar..

ni kawan syawal kat taska...mia...

opismate aku punyer anak gak..tua sebulan dari syawal..

Rabu, 27 November 2013

Kenduri Kawen My ex-Boss a.k.a anak kawan maktok

.Salam Rabu kengkawan...

pagi ni suraya agak sengal+selengge sikit..nnt la jemah citer ni..

ni nak citer pasai ex-boss jemah ni..yang mmg sporting abis.., friendly, baik, n yang pentig sengal, gila2 macam anak buah dier ni jugak...

dalam pada masa yang sama ex-boss aku ni anak kepada kawan lama mak aku...geng2 sukan mak aku la..mak pak ex-boss aku ni..kikikikikikiki...

bebaru ni dier kawen..alhamdulillah terdiri jua sebuah lagi masjid untuk umat nabi muhammad s.a.w alhamdulillah...

aku kat umah dah lama dah dapat kad kawen dier..kat opis jumaat lepas baru dpt...korang tgk la apa yang dier tulis..
warga gile2 ko...untung la aku tak masuk magazine gile2..kalo tak lagi giler aku..

so far unit aku, aku je yg pegi...yg lain semua tak berkesempatan....

semakin selesa dengan shawl ni..TQ sesangat NAD....

dier kawen pon sama dengan dewan yang aku kawen dolu...jalan kaki je dari umah tu..ala lagipon umah dier pon langkau 2 blok je ngan umah aku..kakakkakakak..dekat kan...siap kat umah je..


ni la boss aku ni haa....en wahyun..sebelom ni aku ada citer pasai dier bertukar keluar...dier sangat2 la understanding tau...tak kekwat, tak arragont mana pon macam boss lain kan..so far dier tak buat jurang antara boss dan anak buah...tu yg terbaik...jadi makin hormat la anak buah pada dier..bukan takut..hormat..alhamdulillah...


tgk tu jadi raja sehari pon nak jugak bercakap tau..dier ni satu2 nya hamba allah yang sangat la kepochi, banyak cakap segala...jemah pon dier jugak...

nampak sembab mata dier..tak cukup tido kot..sebok settlekan wedding dier...

alhamdulillah semua dah selamat...
mak aku awal kuar dari rumah jam 12.00pm....kiterorg sampai pukul 1.00pm...dier dok la bergebang ngan kengkawan lama2 dier..yang dah lama tak jumpe..20, 30tahun tu..zaman2 mula2 keje dolu ni...tak hengat kencang tu..sampai anak menantu cucu datang buat tak tau je..bangga lak tu...cakap ngan kengkawan dier...
"aku ada 10 cucu.."

semangat kan mak....
cucu2 sebok la panggil maktok pon buat tak tau je tau...punyer la penangan lama tak jumpe kengkawan dier kan....

pukul 2.00pm kiterorg nak balik sebab ada nak attend wedding lain..tu pon mak tok tak mo balik lagi..adohai maktok.....

sementara tunggu maktok kat luar..jom la kiter layan mereka yang behave N baguih dalma majlis org ni...

TQ syawal..kamoo sangat2 la behave tau..suke ibu layan kamoo...makan banyak, cakap pon banyak, main pon banyak tau...

kena tulis ucapan kat wish card ni...ok syawal nak masuk frame jugak kan..


haa...cantik tak tulisan jemah...

u love sape syawal...ibu kaa...ke org lain...sila jawab syawal...

macam2 la gelagat awak ni syawal..ibu suke layan awak...


ni antara gamba2 my ex-boss...sengal tak muka..propa tau...



sebok la dier tarik ibu...minta amik gamba dier ngan boboiboy...sebab dier sama ngan boboiboy...ye la syawal..ibu ikutkan...tp mana abah ngan izz ni..


nampak bam bam la adik tecikbanyak akai ni tau...


ops ibu suke pic ni...sila senyum lebey2 dik...

org kata izz ni dah ikut muka ibu dier..ye ke....

sila jawab......