Yang DiSaYAngi

Jumaat, 20 Disember 2013

Rindu dengan Abg Syawal



Salam jumaat kengkawan..pagi ni agak BZ...BZ pon sempat aku call EIMA

saja call tanya pendapat dier n alang2 tanya la tentang alisha sekali kan...


sejak2 abg syawal pandai bercakap ni...kire cakap tak lepas tapi still paham kan...
hari2 hantar taska rasa rindu je dengan syawal hari2...izz pon rindu...tp lebey pada rindu akan syawal sebab suke dengan keletah dan mulut banyak dier...

semalam amik syawal..ada la cikgu dier kata...
"akak syawal dah ok sekarang tau..banyak cakap dier sekarang..asik nak bercakap...bila dier cakap dengan cikgu dier, cikgu tak pandang, sanggup tarik dagu cikgu pandang dier.."

kire dier nak cikgu tumpu perhatian pada apa yang dier cakap la kan..walaupun cikgu agak2 paham ke tak apa yang syawal cakap...kikikikiki....


alhamdulillah sejak2 dari syawal masuk taska tu dari 01.08.2013...alhamdulillah mengambil masa selama 4 bulan..aku nampak segala perubahan dari syawal...

* syawal dah mula balas setiap apa yang org kata..walaupun org say hai kat dier pon, dier akan hai jugak..kalo org bye kat dier pon dier akan bye...
* syawal sekarang dah lantang sore dir bila berkata-kata...dengar jugak la bait2 kata tu kan...alhamdulillah...
* syawal bila org panggil nama dier..dier akan say  "YES" ...aku tak ajar..serius...mungkin jugak di taska atau pengaruh TV kan...
* syawal dah boleh mengira 1,2,3 dalam english...tapi dalam BM sikit2 jee...
* syawal dah baguih dalam handle bab2 potty training ni..kire kalo dier dier nak kencing dier dah boleh bagitau ibu N abah dier...dah ok bila tido tak pakai pampres...dah boleh sikit kuar umah tak pakai pampres...jauh2 belom lagi...cuma poo poo dier je belom boleh trained lagi...tunggu la bila dier dah bersedia..nak berak dalam pampres..suke hati kamoo la syawal..
* syawal mesti nak ada something di tangan bila pegi taska...mesti..pagi ni dier nak bawak sudu N garfu aku pulok..kasi tamtam..tak pandang dah sudu garfu tu...alahai anak...
* syawal dah pandai nyanyi lagu old mc'd tu....cikgu ajar katanya..aku tak ajar..sebab aku tahu ranggap 1st je..kikikikiki....
*alhamdulillah syawal pandai disiplinkan diri..contoh jadi rutin bila kat sekolah dier akan bukak n susun kasut dier kat rak..bukan letak rata2...kat rumah pon sama...bila sampai je depan pintu dier akan bukak n susun kasut dalam rak..siap dier yg bukakkan pintu rak kasut tu..so ibu pon alang2 minta tolong syawal masukkan kasut ibu sekali..kemas tau penyusunan kasut dier..teratur...setiap hari..TQ syawal susun kasut ibu sekali...
*syawal jugak dah pandai tolong ibu kemas katil, kemas mainan, kemas buku N sidai baju...TQ syawal..
* syawal suke tegur ibu banyak kali bila ibu marahkan adik nakal tau...walaupun ibu kadang2 tak paham apa yang syawal cakap..tapi ibu tahu yang syawal tak suke ibu marah2 adik..
* Syawal dah pandai main dengan adi dier..suke main mengekek2 gelak...dah pandai geletek2 adik dier..tp still kedekut dengan barang mainan dier..padahal tak main pon...suke main guling2 kat toto berdua...

lagi 3 bulan abg syawal ni nak masuk 4 tahun..kejap je masa berlalu..walaupun syawal agak lambat dari kanak2 sebaya dier..tp pada aku dier tetap no.1 yang terbaik di hati..setiap apa yang dier lakukan, terdetik kat hati aku ni..bangga menjadi ibu syawal...



p/s : aarrrrhgggggghhhhh ..cepat la petang...tak sabar tunggu esok spend time wit my family...

Kembaq


Salam Jumaat kengkawan.....dah makan..aku selamat sudah makan...

selama G beli magazine PA&MA...sudah menjadi rutin aku beli magazine ni untuk bacaan aku..sebab aku suke..pada aku anak2 masih kecik, perlu aku untuk dapatkan ilmu dalam magazine ni...


comey je cover front page ni....suke3...kembaq gitoo...

siap aku berangan la kalo aku ada kembaq mesti syiok kan...aku ada la borak2 ngan en asbeen...dier pon teringin nak dapat kembaq..insyallah ada rezeki ada kan abg tecik..

tapi jaga anak kembaq ni kire kena kuat fizikal dan mental kiter kan...terutama dari segi mental kan...

insyallah boleh kan...







Khamis, 19 Disember 2013

Suraya 2 pinggan Nasi

Waktu lunch tadi unit aku sama2 makan kat nasi ulam presint 15 ni makan nasi kukus ayam berempah..mmg sedap kat sini..aku suke makan...korang carik je papan tanda kedai ni nasi ulam, sebelah ngan lunatots sini...

makan2 ni sempena sambut bufday dari bulan 8-12/2013 ni...so aku pon terlibat sama..

yang di raikan..kompom la aku...kak ida yg pakai inner biru, nana pakai tudung paridah pink, kak wan tudung kuning, abg jihan yg duduk depan aku N kak odiex..nun jauh terletak hujung sana, yang pakai tudung purple...

 kompom semua gamba dari aku kan...
blogger..mana boleh ada XTVT tak amik gamba kan...


yang baju oren tu la apak kami..CC yahya...dalila ko kenai kan...




haa ni la nasi kukus ayam berempah aku..ni pinggan pertama...pinggan kedua selepas 10 minit...org lain makan dolu atau selepas aku tak abis lagi..aku makan lambat dari dorang aku yang abis dolu..org pertama makan tu...abg jihan N CC yahya makan dolu pon lambat abis..kakakkakak...

last2 tambah lagi untuk kali kedua..po licin..alhamdulillah rezeki dari allah..kenyang...



balik ni nak sental ni pulok lepas meeting unit pukul 3 jap lagi..

chocolate chip walnut..fav mak aku ni....aku pon suke...

korang terkejut tak aku makan 2 pinggan..aku sowang je tau..yg lain, ada yang tak abis..ada yang menggah, ada yang kekenyangan..aku kikikkii..melantak lagi..tak terkejut kan...sebab korang mesti kena tau kawan korang ni suraya memang makan banyak..tu yang anak dier izz pon ikut dier jugak...kuat makan, kata en asbeen...en asbeen suke aku makan banyak...dier kata kalo tgk aku makna banyak..dier senang hati tgk aku gitoo...but at the same time jemah jaga jugak diri ni..adakan supliment untuk kesihatan diri sendiri..


p/s : pergghhhh perut belom ketat..kkkikikkikkiki

Tak Tahu Nak Update Apa


Arini macam biasa bukak blog dari pagi tapi sampai kini dah masuk waktu lunch baru nak update sebab arini blank tak tau nak update apa...kui..kui..kui...

sedang menaip ni pon perut berbunyi sampai org sebelah perasan kan..mmm..lapar ni..

tengahari ni ada farewell buat makan2 kat presint 15...sajoo untuk bufday 8-12/2013..termasuk aku la tu kan...giler tak masuk aku..aku bakor umah deme sowang2..aku bab makan mmg tak boleh di pisahkan..makanya suraya arini sekali lagi akan menjadi DBKL lagi..kakakkakakakka....

arini pon keje pon suam2 kuku..tak banyak dah kan...banyak dah settle..sebab ujung tahun kan..alhamdulillah....

so hujung minggu ni nak bawak syawal G jumpe dinosour..yeeaayyyy sebab syawal asik sebut la dinosour ni kan...ada ke die tunjuk dinosour atas pokok...adoi..sabo je la....sambil tunjuk kat aku..pastu cakap..

"ibbuuuuu...dinosour.."

adoiii dinosour mana boleh panjat pokok...dier pijak pokok dier tau la..sebab dier tinggi...

dier sesejak boleh mula nak bercakap ni alhamdulillah aku suke bercakap dengan dier..kkkiikikkikikikiki...aku suke sebab aku pon banyak cakap..kalo tak, tak da la jemah ni kan...

dah la...nak menghitung waktu nak kuar makan...makan free...free la sangat..yg free tu kek..yg bayar tu makanan....jadi la...




p/s : ehhh tak tau nak update apa..tp banyak pulok ko menaip kan suraya..auta lebey ni..kui..kui..kui...dah kata jemah kena banyak cakap...

Rabu, 18 Disember 2013

Lebih Indah By Siti Suraya OPSS SALAH by Siti Nurhaliza


Pelangi..
Terlihat tika adanya
Titisan hujan begitu resam alam
Perlu ada kepelbagaian
Cabaran dan dugaan
Membuat hidup lebih indah

Di sekelilingmu ada dinding dinding
Yang menghadangi dan menghalangi
Di sekelilingmu ada laut – laut
Yang menghampari dan merintangi
Jiwa serta raga
Cinta jiwa cinta
Kau harunginya
Kau harunginya

Umpama
Purnama jingga
Cantiknya.. di langit senja
Warnanya yang tercipta dari debu zarah udara
Mengajar hidup kita ragam tak menghasil yang indah

Di sekelilingmu ada dinding – dinding
Yang menghadangi dan menghalangi
Di sekelilingmu ada laut – laut
Yang menghampari dan merintangi
Jiwa serta raga
Cinta jiwa cinta
Kau harunginya
Mengharunginya

Tiada yang mustahil di dunia
Segalanya mampu ditawan
Sejauh mana kemahuan
Demi ke sana

Di sekelilingmu ada dinding – dinding
Yang menghadangi dan menghalangi
Di sekelilingmu ada laut – laut
Yang menghampari dan merintangi
Jiwa serta raga
Cinta jiwa cinta
Kau harunginya
Mengharunginya


sesejak AIM20 sabtu aritu..waktu dato siti nurhaliza nyanyikan lagu lebih indah ni...sedap je lagu dier..mendayu gitoo..lama aku dok PK mana aku penah dengar lagu...rupanya baru aku egat lagu ni ada kat iklan perfume simple siti tu...tapi bukan full version la..kata iklan kan....

aku suke part corus yang aku colourkan font warna magenta tu...sebab apa suke bait tu....sebab aku kat opis memang menghadap dinding...mmg keliling aku dinding sajoo...udah duduk ceruk dunia....akkakakkakakakkakka...giler ado kena mengena bait2 kata tu...





p/s : korang rasa ada kena mengena tak...kakakakakkakakka..giler selengge ko  ni kan suraya

Hobi dari kecik


ni la hobi syawal dari tecik membawa ke sekarang.....cukup suke la menyusun..apa saja barang mesti dier nak menyusun..G kedai pon ada je segala macam rempah dalam paket...tin susu, tepung bagai...semua dier nak menyusun...padahal benda tu dah susun elok teratur dah kat tempat dier...

bak kata anmum sel-sel otak berhubung kan...ikikikiki...suke hati kamoo la syawal, janji kamoo suke...

G aeon big pon kat tempat air pon menyusun...sementara tunggu ibu n abah pilih barang...
ni la dier hasil dier menyusun,,,...ada lagi...


kan..nampak bukti suke benar menyusun..kalo ada yg sepah2 kat atas meja ni..mesti syawal akan susun sumbat semua dalam bekas ruang makanan toyogo biru tu..





p/s : sel2 otak berhubung


No pampers syawal

Salam Rabu kengkawan...

Pagi ni nak bercerita pasai perkembangan syawal yafiq pasai potty training dier....
alhamdulillah syawal yafiq dah di trained jadi untuk lebey baik...alahamdulillah mmg amik masa jugak la sebab syawal bukan mudah nak mengeluarkan kata2 untuk berkata-kata kan...

sebelom ni aku ada bercerita pasai potty training syawal..




dah bermacam2 gaya, waktu, hari aku syawal dan en asbeen lalui untuk syawal free diapers..kalo org lain amik masa sebulan saja....aku rasa aku lama...sebab 1st entry aku pon 04 JUN 2013..
sehingga kini..amik masa sehingga 6 bulan...

so far mula2 mmg ok syawal...weekday dier dengan aku N en asbeen ok je tanpa pampres...malam je pakai..ada sekali je la pon dier tak pakai..sebab en asbeen lupa nak pakaikan malam tu...ok la belom tahap banjir lagi la kan...

tapi ada satu inciden yang aku tak penah citer kat sini...syawal penah banjir...tapi bukan kat umah..tp kat kedai runcit bawah blok umah aku...kikikikiki..

al kisah en asbeen nak beli something kat kedai bawah...en asbeen ajak la syawal..mmg tau dier tak pakai pampres...so far en asbeen ok la...sekali dier naik atas...aku tgk syawal udah nangis...nampak muka geli...rupanya dier dah terbabas kat kedai runcit bawah N mungkin dier egat pakcik kat situ marahkan dier kot/....padahal tak kan....so sejak tu dier tak mo dah tak pakai pampres...dier nak jugak pakai pampres...trauma kot...adoiii....

tapi si ibu ni nekad jugak bila tgk syawal ni macam kuat pulok pakai pampres ni kan...
alhamdulillah dengan bantuan en asbeen as a bapa kepada syawal...alhamdulillah membantu.,,...

ajar punyer ajar...susah jugak la sebab syawal ni suke drama swasta kan....
ada sekali tu syawal punyer la tak mo tak pakai pampres kan...sampai terpaksa menyorok kat dier...dier meraung sampai penat terido dier....malam kedua ketiga pon sama jugak...ada satu hari tu en asbeen agaknya kesabaran dier dah makin menipis kot...di kurungnya syawal dalam bilik air..ada la dala 5 min kot...dier keluar je terus pakai seluar...lepas2 pada tu kalo dier takmo pakai seluar tanpa pampres..en asbeen akan tunjuk bilir air..diam la..redha je pakai...lepas pada tu ok dah..tak da drama swasta...

tapi susah jugak la kan..sebab syawal tak selesa bila pakai seluar anu burung dier selaloo tekena kat cawat seluar dier...so dier tak selesa,,...N nampak dier suke main2 anu dier...

last solution en asbeen belikan suar tecik untuk dier 3 helai untuk permulaan...sampai dier kenai la dinusour...sebab ada gamba tu kan...kikikikiki....so far sampai sekarang dah tak nampak dah syawal main2 anu dier...dier dah serasi ngan suar tecik dier...lepas ni kena beli lagi..beli kat aeon big je pon...

yang best part2 pilih tu boleh pulok demand di pilihnya hush puppies tu..sebab dalam kotak kan..cantik la..idok la beli...3pcs RM26.90..mahai..beli je 3pcs RM9.90..murah...

alhamdulillah sampai sekarang syawal dah boleh bagitau yang dier nak kencing..still tak cakap tapi dier panggil ibu atau abah dier N tunjuk anu smabil pegang..n buat la lompat2 macam nak terkencing kan....so terus la bawak....so far ok dah...sampai la ke malam tadi..mmg niat di hati takmo bagi dier pakai pampres time tido...alhamdulillah sebelom tido abis minum susu terus ajak G toilet N kencing...N alhamdulillah malam 2 tido sampai ke pagi tak da pon banjir...

so malam dah boleh la trained untuk malam ke dua....keluar jalan dekat2 ni pon kat alamanda pon tak pakai pampres dah...tp still jaga2..dalam beg ada pampres satu, towel, N suar spare untuk dier...

tapi ada satu masalah lagi..macam mana nak buat syawal tak berak dalam pampers..nak berak je cari pampers..mmmmmmmm


tapi ni pon satu perkembangan yang ibu tak sangka kamoo boleh syawal...


p/s : kat taska je pakai pampres..insysllah cikgu ajar kot tahun depan

Selasa, 17 Disember 2013

bored + messy

Arini terasa malas je nak update blog..tak macam semalam..sampai 4,5entry aku up kan dalam sehari kan...

arini macam agak serabut sikit..walaupun dah settle semua yang terjadi kan..tapi rasa perasaan tu membawa je sampai nak mengarang pon malas je rasa..sebab rindu akan kengkawan..ku gagahi jua....

arini opis sejuk tahap gaban lagi...
terpaksa pakai sarung tgn ni..kalo org call kena bukak sarung tgn ni sebab dier tak leh touch screen HP...ingat gaji ni nak beli kat uniqlo la sarung tgn tu...tak da la aku guna sepanjang hari sarung tgn tukang kebun ni kan..kakakakkakakakka....


ni la perasaan aku sekarang..sangat2 sengal sekarang...
jari jemari ni malas je nak menari kat keyboard ni...

kena pulok opismate ada bg makanan...alhamdulillah dapat la mengubat perasaan aku yang sengal ni...jom makan....


tengahari ni halfday nak bawak izz check up untuk setahun 3 bulan...arini dah setahun 3 dah adik tecik yang banyak akai tu...

Isnin, 16 Disember 2013

Di ribaan Ku rebah jua - Harga pon makin naik menggunung

Sabtu malam..makan kat umah..sekali aku cakap ngan en asbeen 
"abang..lapar lagi..."

padahal dah makan dah..adoi...klo perut tong tu susah nak kata kan..sekali kat umah pon tak da air...terbantut nak masak bagai...last2 en asbeen kata...
"jom la kiter makan kat luar.."

padahal memasing dah makan ni...aku pon kata la..
"nak makan biasa2 aja..."

sekali singgah alamanda...
en asbeen kata lama tak makan johnny..

mmg sejak ada anak dua ni mmg jarang2 sangat2 kami makan kat luar..kalo makan kat luar pon selaloonya kat gerai2 biasa je...port yg kami selaloo G SOFINA SEAFOOD...yg mana duduk putrajaya N sewaktu dengannya tau la mana kedai ni kan...kedai ni mmg murah N dekat ngan pintu kuar ke bangi...

berbalik ke johnny tu...sekali kami juz makan steambot je...kata en aseen lama sungguh tak makan..last makan bulan 2/2013...kalo dolu zaman bercinto, membawa ke ada syawal dolu..mmg selaloo kami makan sini..kire fav en asbeen n aku la ni..

so far banyak steambot yang kami anak beranak boleh makan...sekali aku minta 
banana split..sekali bayar...tanya ngan en asbeen berapa rege..
sekali en asbeen kata RM59.90..mak aiii mahalnyer...
en asbeen kata banyak rege makanna dah naik...adoi..kalo aku tahu tadi..tak la minta banana split bagai tu..mmmm...

rege makin naik...jadi naik pon seciput je..tanggungan makin banyak N ramai...adoi...en asbeen kata..
"lama tak makan sini..bila makan..hamikkk terduduk..."

mmmm....bersalah je muka...aku..
en asbeen kata..
"ala takpe...awak nak makan kan..sesekali boleh la,...selaloo..mau koyak  gini kan..."

kami balik je..memasing dah kenyang...mata mula la layu....si izz ni pon sama..dengan ibu sebok lipat kain..mata ibu hala ke TV tgk AIM20....time tu la menyendeng nak tido..en asbeen nak masukkan dier dalam buai..kata ak takpe...dier nak susu la ni...bergesel semacam je...

dah menyusu..mmmm...sekali pusing2...selamat..
di ribaan ibu...sesambil tu la ibu melipat kain kan....

udah semangat kamoo ni adik...naik kebas kaki ibu pangku kamoo ni....
kenyang sangat la tu..kejap je dah rebah kan..makan banyak, minum banyak , main banyak, tido pon banyak...



p/s : ada yg perasan aku banyak buat entry arini..kakakkakak...giler mood menaip datang N jari jemari ni rajin je

Kami di pagi hari....

Seperti biasa...
ibu syawal ni akan selfie di pagi hari sementara en asbeen G hantar izz kat taska...kami berdua selfie la kejap dalam kete...

semendang la si syawal buat muka tau...

arini wearing aidijuma ....dah lama beli...baru arini nak pakai bawak G keje...mmm...nak gak try pakai macam dalam video FB aidijuma tu...ala2 shawl tu kan...belum confient lagi..tunggu belaj2 dolu..lepas tu baru boleh pakai gitoo..now pakai macam biasa sajoo...

so far kat umah sekarang banyak shawl N aidijuma ni...mano poei tudung instant sarung barung tu...tarak..semua dah anto ke mangsa banjir...alhamdulillah dari terbuang gitoo je kan..dah lama tak pakai..elok je lagi..tu pon en asbeen tak kasi derma..mmm...tak pe la...dari tak pakai, baik bagi org lain pakai kan...kite pakai mana yang nak pakai sekarang ni jee....

baru semengah muka kamoo syawal...
menahan la kamoo syawal..ibu kamoo kan suke jadikan kamoo sebagai alasan untuk ibu kamoo selfie kan...tak gitoo..ate tak paham2 lagi si syawal ni tau..kasi senyum lain kali ok...

sudah menjadi kebiasaan syawal pepagi akan ada something di tangan untuk di bawak ke school...
ada sekali dier G bawak botol bedak besau pureen tu G sekolah..udah malu mak dier...manita2 tak kasinya...mmmm...last2 cikgu simpan dalam beg dier...

ada pagi tu jugak...di ambiknya ambipur spare bottle kete abah dier punyer...di minta pon tak kasi..last2 cikgu dier masukkan dalam beg..alahai malu for twice si ibu ni ok...

last2 bila tetiap pagi G school, singgah opis ibu dolu, kasi punch card, lepas tu baru hantar..kasi syawal ralit dengan barang2 kat atas meja ni...sesambil tu ibu dier nyorokkan barang yang dier bawak dari rumah..nasib dier tak egat...so barang2 tu la akan teman ibu dier sepanjang di opis ni kan...

tp dalam on da way ke school ni si syawal sudah pandai pow ibu pagi2..gasak la kamoo suraya, ajor anak gitoo...pepagi nak G kedai runcit kat opis ni, beli tamtam...nasib 30sen...tapi 30sen pon di kali dengan setiap pagi mau sebulan...banyak jugak tu..boleh ibu kumpul duit tu kalo tak beli tamtam untuk kamoo syawal..kikiki...takpe la..janji kamoo happy syawal..itu dah memadai buat ibu...

Lagi Jauh, lagi nak dekat

NI la perangai dorang bila masing2 mula banyak akal tau..dengan adik mula membesar dengan banyak akai dier..ada je dier nak buat..
dengan si abg yang dah mula paham segala benda baik buruk...macam2...

ni la keadaan mereka bila di malam hari...menjadi kebiasaan syawal akan tido dengan abah kat bawah...dan adik dengan ibu kat atas katil..tp sesejak 2,3minggu ni syawal cukup suke nak tido sebelah adik dier...adik pon tak menahan, nak ruang beso, dengan tak padan diri tu kecik, nak bergolek je seluas-luas alam tu kan...

bila tersekat pergerakan tu mula nak bising kan...si abg syawal tu bila tido ngan abah kat bawah..tau2 je esok pagi kat atas katil, bila di ubah ke bawah tido sebelah abah...tgk2 ada jugak berpelukkan kat atas katil dengan adik dier...

.
ni la gaya dorang..abis si ibu ni terpaksa tido di hujung katil...kang tido bawah ngan abah...si adik sebok nak mencari susu ibu dier kang..malas je rasa nak turun naik katil..last2 hujung katil je la ibu tido...abah jugak selesa..tak da yang mengganggu kan....

Izz Dani Aqlan Yang Banyak Akai

Salam Isnin kengkawan....ada yang blues kaa...???????

aku boleh la...bengang ayoir tak do 2 hari ni..nnt aku citer hal tu ok..

ini hari mau bercerita pasai budak yang makin membesar bagaikan johan..bukan johan jozan...kalo johan jozan, mau pecah perut ibu asik gelak kamoo je tau..cukup je la ibu kamoo yang sengal kan...

ni kes jumaat lepas balik dari keje...
sudah menjadi kebiasaan aku akan beli satu roti kat rotiboy alamanda ni buat bekal di petang hari untuk syawal bila aku amik syawal dari taska...entah...nape mungkin sebab aku PK yang dier akan lapar bila aku amik dier kat taska...so B$ tunggu abah sampai boleh la dier melantak dulu roti tu kan...

so far si syawal ni pon dah pandai bila kami ke alamanda, lalu je depan rotiboy mesti dier tarik tangan aku atau abah dier ajak masuk..nak beli roti la tu...
ko tengok...bagi kat abg..si adik yang settlekan...tinggal setengah abis si adik telan...


ini budak tak suke makan sikit2...suke sekali masuk sebijik tu haa..macam ibu dier jugak..perangai tu...



sebolah-bolehnya la dier nak telan..mmmmmm..adoi..takut je tercekik...pantau jugak...nasib baik la dapat dier abiskan sikit2...bila bagi sikit2..laju je dier telan..bila bagi banyak sikit...gini la gayanya..adoi...adik oiiitt...plzz jgn ikut perangai ibu ok..ikikikikiki...ibu kamoo ni mmg kuat makan tau....sekali org pandang dah abis makanan tu..kikikikikikiki/....

si izz ni pon dah banyak akai sekarang..pandai dah membuang barang keluar..ada sekali tu..tengah aku sidai baju kat balkoni..tau2 dier buangya hanger ke bawah..adoi...makin kuran la hanger ibu sayang oiitt..dah pandai baca buku...mulut bising pot pet pot pet...kalo nampak dier happy...cukup suke la menyanyi2 tau..gembira betoi...

pandai ajuk cakap abg dier sekarang ni....pastu cenggeng tau bila abg dier kenakan dier...ada sekali tu abg dier amik pemutar mixer maktok dier...pastu di putar2 kat belakang adik dier...melalak adik dier..tak sakit pon rasanya..abg dier gelak2..adoi pastu minta di pujuk...datang kat ibu menyndeng2..pastu minta pelok n pujuk..alahai anak...