Yang DiSaYAngi

Selasa, 30 Disember 2014

Tiada Cerita



Salam Selasa kengkawan...

buat masa ni taiada cerita untuk di ceritakan mahupun di coretkan dalam blog ni....sebab  entah..nak kata ngah alahan, mmg ye...tapi masih tetiap hari aku akan bukak blog ni N akan BW kengkawan yang update tetiap hari...cuma aku je la tak up entry...dah banyak hari dah....

entah..mood nak ambil gamba segala tarak rasa..kali ni pregnant...aku perasan aku tak kuat selfie..hahahhahaha...boleh kire last gamba dalam album HP aku, bulan 10 punya..boleh...hahahhahahha..klo ada pon gamba anak2...gamba aku mmg tak da la...konon nak tukaq wallpaper baru kat HP pon tarak tau, sebab tarak ada gamba..hahahhahahah....


cuma sekarang ni mmg dok gile2 abis layan running man...running man...running man...mmmmmm....tu je...sampai en asbeen kata...

"awak ni saya tgk kalo alahan tu datang, teruk je muka...cuba time alah tu ada running man, terus sihat..."


hahahhahahhaha.....korang tgk ngata aku depan2 kan....nak buat guano....benda yg aku suke...buat aku tak rasa nak alah...kikikikiki...

satu lagi benda yang buat aku tak rasa nak alah sgt, bola aku sesaja join geng futsal aku training...tp idok la aku training...tp aku tgk dr tepi je....haaa...tu alah mmg hilang, jauh2 dari soya tau...hahahhahahha

ok la...up entry korang hari2 tau, sebab aku akan BW korang je selaloo....

Jumaat, 26 Disember 2014

#prayforpantaitimur


sekarang ni sebok pasai banjir yang berlaku di seluruh kawasan pantai timur malaysia ni..aku x da la sedara kat sebelah sana...tapi turut rasa simpati dan kesian dengan keadaan mangsa di sana...makan pakai mmg tak yah kata la...mmg tak cukup la..nak berpindah ke pemindahan sementara pon sehelai sepinggang..tak leh bawak barang banyak2  kan...tapi sedih la bila dengar dalam FB rintihan mangsa2 yg terperangkap kat bukit2 la bagai..

aku rasa ni antara banjir yg teruk berlaku..yg melibatkan lebeih kurang 6 ke 7 buah negeri kan....
yang paling teruk kompom pantai timur kan... 

ni kawasan kuala krai..tempat opismate aku selaloo berenti rehat...sayu hati bila dia risau, tak dapat contact family bagai...terputus hubungan bagai....sedih rasa...tak keruan dah...korang tgk la....stesen minyak ni kalo kiter G pon, kompom2 dia tinggi...abis dah sampai air naik sampai cecah bumbung, mmmmm korang fikir la teruk tak teruk...nak bagi bantuan pon susah...bantuan udara je boleh...tu pon susah  jugak...


aku ni nak bantu lebey2 pon tak mampu....
boleh la setakat bagi baju2 yg elok dah tak guna...anak2 punya...adik punya...sejadah elok lagi, banyak mak aku dapat aritu waktu selawat nabi kat putrajaya ni...pastu mak aku bagi sekali...

nak bagi wang tunai, tak mampu...yang mana mampu je la aku bagi...

elok malam tu dapat wassap persatuan2 anak2 gua musang akan buat bantuan..kepada mereka nak bagi bantuan..boleh la ke depan alamanda petang semalam...rupanya yg putrajaya ni...di ketuai oleh bos aku...en amaran arifin..dia mmg anak jati gua musang....alhamdulillah dapat jugak la memberi kan...

ramai kan....alahmdulillah org malaysia masih prihatin dalam isu ni...

ni kisah pai tadi kat opis...

haaa...ko,...banyakkan...ni semua hasil kumpul bantuan untuk mangsa banjir...

ni kat lobi E14...dah macam longgokan sampah dah..banyak sungguh...tp bila perati balik..macam2 ada...dudu, pampres, beras, minyak..sebagainya...alhamdulillah..moga sampai kepada mereka yg memerlukan...


Syawal di Tahun 2015

Salam jumaat semua...
opis aku arini lenggang je...semua pakat balik kampung..moga di permudahkan perjalanan pergi dan kembali...ammminnnnnn...

cerita syawal untuk tahun 2015 ni..alhamdulillah banyak dah settle dari segi comformation bagai..sekolah pon dah tahu kat mana, dah check mmg ada nama syawal kat situ...

sebab mulai tahun depan syawal pon dah mula sekolah kat sekolah lain...tadika islam ar  rahman presint 16 ni...di bawah kelolaan MAIWP..senang dekat sangat ngan aku...senang hantar pegi..sekolah pon sampai tengahari je..alhamdulillah maktok pon dah start belajaq masuk kelas agama mulai tahun depan...nasib jugak, dah tgk jadual bagai, jadual sampai tengahari je...so boleh la syawal duduk ngan maktok belajaq iqra ye..maktok garang syawal...belajaq leklok tau..kikikiki....


alhamdulillah dah di terima..duit pon dah siap2 tolak tepi untuk yuran syawal ni..sebab yuran dia start boleh buat pembayaran pada minggu depan...sekali la ngan baju bagai...

tinggal nak settlekan alat tulis bagai je...mmg kena spend bebanyak walaupun hanya tadika...selama ni dah guna alat tulis cikgu tolong simpankan...ni kali...sendiri pakai, sendiri simpan..kang mana2 hala tah...so yang lain tak da masalah kot...


alhamdulillah bulanan pon murah..memang mampu milik buat kami sefamily ni...ukur baju di badan sendiri...selagi boleh carik yg murah N berbaloi...carik la...mmg niat aku nak mencarik yg murah, tp sistem pembelajaran elok....tapi elok tak elok pon, pokok pangkal mak pak ni kena main peranan untuk bentuk anak2, bukan guru2 kan..guru2 ni sekadar membantu...

aku tak tau keadaan syawal 2minggu lagi guano..moga ok la...tapi start minggu lepas lagi aku dah remind kat dia yg dia takkan sekolah kat tempat lama ni..kena G sekolah baru, cikgu baru, semua baru...syawal pon penah jugak G sekolah baru dia ni, teman aku amik borang...tgk keadaan dia excited..tp tak tau la kan...moga semua ok...



p/s : tahun depan kiter try isi online untuk pra sekolah pulok yee

Rabu, 24 Disember 2014

Nampak saya tak????????????




budak kecik ni bikin hati ibu ni kejap turun kejap naik je tau...mmmmmm...dah la antara yang suke bangun awal..lepas tu cukup suke...tengah memasing tidoq..lepas tu tau2 eso pagi dah bogel dia..bila masa dia bukak seluar time tidoq pon tak tau....

ni konon gaya nak menyorok dari ibu ngan abah...alahai konon ibu tak nampak la tu kan..hahahhahah..ye la ibu tak nampak kamoo la izz..mana kamoo..mana kamoo ni dik..kikikikikiki...

konon la sgt kan....

nak menyorok dari ibu menyorok dalam lemari...hahahhahah...banyak la akal kamoo kan izz dani aqlan...

tak abis tu di kaco abg dia yg nyenyak tidoq..lompat2, panjat2 kat abg dia kan.....

Selasa, 23 Disember 2014

Futsal MESCA, KPM - NAIB JUARA..tahniah BPSM


Jumaat lepas ada majlis penyampaian hadiah sempena sukan MESCA KPM 2014 untu tahun ni...kumpulkan sekali pastu bagi dalam satu majlis..ok jugak kan...
boleh makan2..kikikikiki....

seperti yang korang tahu tentang soya..soya mmg suke sukan..soya mmg suke futsal..tp tak da hebat sgt..kang kata berlagak pulok..hahahhahah...

semua cerita2 aku pasai futsal ada di sini..

so aku mmg banyak la aku abadikan dalam ni....alhamdulillah aku egat takda hadiah untuk team aku BPSM ni merangkul hadiah kan....alhamdulillah ada jugak...ex-manager aku, apex dah siap2 bgtau yang aku kena naik stage amik hadiah...wahhh ko tak menahan suruh aku tau....aku datang, nak makan je ...



alhamdulillah naib juara...jadi dari tiada kan....alamdulillah...egat dapat hadiah ni je...rupanya semalam dapat lagi hadiah sampingan....beg kasut sowang satu....sape yg menang dapat...

yang juara dapat towel N madel, naib juara beg kasut N madel, no.3 dan no.4 dapat medel N powerbank 2600mah....ok la dari tiada kan....

tahun depan aku akan berehat seketika...N still turun untuk futsal ni..aku jadi manager tak bertauliah sekejap....lepas tu baru beraksi balik...amiinnnn...moga semua di permudahkan

Selasa, 16 Disember 2014

Benjol teloq Ayam




budak tak reti duduk diam...tahu nak melompat je...salah sendiri, di salahkan org lain....
dia yg sebok dok melaompat lebey tinggi atas katil, segala salah landing, terantok dinding, melalak....di tanya...

"salah siapa kamoo jadi gini...???????"

di bantai nya jawab,...


"salah ibu"

haaiiii ibu pulok yang di persalahkan...ibu kamoo ni tak buat apa pon....kamoo punya kerjaan,...ibu jugak yg kena...ibu kamoo ni duduk diam je tgk TV...adohai anak....

dah tuam ngan ais pack, baru nampak benjolannya..mmmm...nasib kamoo la....lasak sgt.....

Cubalah Jaga Kebersihan


Cerita semalam...nak marah tiada guna...dah jadi..amik jugak gambaq sebagi bukti...mmmmmm...semalam berlangsung perhimpunan bulan KPM untuk tahun 2014 ni..kire semalam tu last la, penutup untuk tahun 2014 ni...so macam biasa team aku...kompom akan sumbangkan sore untuk perhimpunan ni..kata koir kan....

sudah menjadi kebiasaan kamisebelom naik stage akan warming up sore n praktis apa2 dolu kat belakang stage..kat belakang tu..ada bilik persalinan N toilet sebagainya la..

nak di jadikan citer...kami sampai je kat situ...ya allah..nak marah mmg tak da guna la...org buat dajal kat back stage tu pon tak da kan....subhanallah..kami yang selaloo guna back stage pon tak openah buat gini..korang tgk la...


tuhan je tahu betapa busuk N kotor keadaan kat situ....

ni semua kejadian di auditorium parcel E ni....auditorium ni di kendali oleh JKR..ni kalo JKR tahu, masak la deme yang anjurkan event sebelom kami kat auditorium ni...

kami jugak yang kena kemas..apa citaaaaaa......

bukti segala kejadian...

ni semua event weekend lepas, aku tak sure event apa tajuknya...tp berkaitan dengan 
pertandingan2 miss2 ni la...
ala yang bina badan tu....body builder tu...mmmmmm....
teruk..lantai sana sini penuh ngan minyak2 yang deme sapu kat badan deme, dengan puntung2 rokok, kertas, kain buruk, botol air..kire segala sampah la....


korang tgk la toilet kat bilik persalinan ni..adohaiiiiii...teruk sungguh.....
kat dinding2 tu penuh ngan minyak2 yg deme sapu kat badan tu...macam mana la boleh bagi org luar buat event gini...abis...mmg out la....

nampak pengotor kat situ....

nampak bilik persalinan ni....ya allah tuhan je tahu betapa busuknya keadaan kat back stage tu tau...

haaa..bukti...

muscle malaya tu.....





mmmmm...agak2 la kalo buat event pon...mmmmmm......masalahnya urusetia tak pantau pulok keadaan kat situ...mmmmm...

toilet pompuan kat luar tu pon abis kena lenjan, teruk...nasib la selama majlis perhimpunan tu aku tak terasa nak terkucil....kesian kat cleaner2 kat auditorium ni kena sental abis abisan kat back stage ni....

Sangat2 la Berlainan


Salam selasa kengkawan....
sihat semua...alhamdulillah going be better la dari morning sickness ni...ada jugak la....tapi masih boleh di kawal...cuma still tak boleh masuk dapur N masak....jutaan terima kasih buat en asbeen yang sudi la bantu segala tugas aku sepanjang alahan ni....M aku pon turut serta membesar bagaikan johan macam aku jugak...hahahhahah...macam2 la keadaan aku sekarang..klo org ngada2...tapi biaq la...as long en asbeen tak merungut N nak buat segala kerja ni dengan hati yg redho...aku ok je.....

bila dah mula pregnant ni...mmg mula minggu2 nan indah nak bercerita tentang segalanya perihal mengandung ni...walaupun sebenarnya benda yang sama je bila mengandung ni kan.....

tapi pada aku pregnant kali ni mmg laind ari sebelom2 ni...yela org mesti akan kata

"ala...dah banyak kali beranak....badan ni pon banyak kali guna...tu yg bila pregnant balik, lain je rasanya..."

ye jugak kan...tp tak kisah la semua tu....pada aku sekarang janji aku dan baby sihat walafiat kehendakNYA dan di lindungi ALLAH SWT..ammminnnn...

pregnant kali ni aku dah mula rasa tak sedap badan..terasa sungguh perubahan badan secara mendadak, walaupun baru 2 bulan lebey kan....dolu pregnant, rasa 2 bulan lebey ni macam bentuk badan B4 pregnant...ni sekarang, terasa sangat lain...

dah mula perubahan bentuk badan, terasa tak selesa bila tidoq, dah mula rasa lenguh2 kaki...yang best....aku dah mula rasa ketat je perut ni bila takl selesa tu...perut pon en asbeen N aku pon perasan yang dah makin membesaq...alhamdulillah....kalo dulu, mmg prgenant usia kandungan 5,6 bulan, baru mula nampak perut ni...tp sekarang dah 2 bulan lebey dah start nampak..en asbeen pon akui benda tu...


benda tu semua patutnya aku jadi waktu usia kandungan aku 6,7,8 bulan...tp sekarang dah mula rasa...entah..mungkin jugak, ini adalah kali ketiga aku preganant..tak tau...

korang boelh share kat aku..kot2 la sesape je...tak kisah pon..sharing is caring...caring is love u ketat2 la..ahahahahh.....

Khamis, 11 Disember 2014

XTVT anak2 di rumah

Salam khamis kengkawan...

cerita di hujung minggu aritu...kikikikiki....



en asbeen rajin melayan anak2 dan anak buah...main2 kaler..abis meja sekali kena kaler..kikikikiki...

seronok dorang kan en asbeen melayan..aku mmg tak la dengan pening2 lalat gini kan....
nampak sowang khusyuk dengan TV, kamera, khusyuk ngan ena sbeen...riuh rumah tu dengan dorang je..adohaiiiii.....

Rabu, 10 Disember 2014

Spend time wit my little family

Salam kengkawan...weekend lepas ada event sempena ulangtahun ke-60 bank rakyat kat alamanda tu...aku ni dah alang2 beli barang kat alamanda ni, terjah la kejap, sebelom balik tu..en asbeen dok melayan org bank rakyat itu ini..aku malas nak layan...layan anak2...benda pertama yg budak2 nampak..lagi izz dani aqlan......



ini....goal n bola....mmmmmm...sekarang mmg dia ngah gian nak menendang je keje dia tau....
kat umah tu ada 3 bola...tiga2 dia kuarkan, nak tendang semua...yg best..takmo ajak mak pak dia main...nak ajak maktok dia....maktok pon melayan tendang bola gaya macam pro sungguh..hahahhaha.....



korang tgk la gaya dorang ni....si adik tu mmg kalo jumpe bola, mmg tak da harapan la si abg nak pegang bola tu...


jaringan gol dari izz dani aqlan...dia pon bijak..bila goal...sorak2..melompat2 bagai....yeeayyy..ahhahahahah

pastu dia buat hal...dia bawak larik bola tu...dah kena tangkap ngan abah dia....terus masuk dalam kantung sakti...

padan muka adik..kikikikiki.....lasak lagi....


si syawal pon sebok jugak nak main xbox ni..seronokkan...siap minta beli...maaf syawal...mahal meh..kikikiki...si adik sebok jugak nak buat...bila kasi turun..di turn off xbox tu...terus mak pak amik dia...larik tempat lain..hahahhahahaha...

g la carik deme ni...

star wars dari jauh syawal dah nampak...aku ajak bergamba tak nak...lelama baru ok...tahniah syawal, kamoo dah tak takut nak bergamba ngan maskot ni..ke sebab dia suke ngan star wars ni...kikikikiki.... 


macam2 la kekdahnya....seronokkan..balik je terus tidoq...selamat..bangun je abah dah siap makanan....

Otak tu ada je akainya kan

Bebudak dua org ni..kadang kalo baik...ya allah..rasa nak cium deme lelaju tau..baik sungguh...memain...tp kalo datang mood nak bergaduh..ada je memasing..tak kire la baik si abg...baik si adik..sama je...kejap abg tu menyakat...janji adik hhuuuuwaaaaaa sikit..jadi la..tunggu ibu dier kata...
"awal...minta maaf ngan adik..."

dier akan G la kat adik dier cium2 ...main2 geletek..kasi adik dier gelak...kire kalo adik dier gelak...settle la...permohonan maaf di terima...hahahahahha...sam ajugak ngan adik dier...abg dier...duduk elok2...tak kaco dier....dier datang tetibe...datang sepak2 abg dia...pukul2 abg dia./....dia pon tunggu sampai abg dier mengadu...
"ibu...tgk adik...pukul.....iisshhhhh adik tepi la..."

baru adik dier akan blah..sama je deme ni..kaki sakat..geng ngan ibu...hahahhahhahah...

tapi kalo datang mood baik tu..akai tu panjang berjela, siap boleh sambung akal abg , sambung ke akal adik...ikat kat tiang tepi..hahahhahahha....
korangg tgk kerjaan deme...

merdeka nampak selerakkan stokin keje abah...abis di sental...
konon2 dia la otomen, dia la transfomer...dia la angry bird...adik tukang sepah...abang tukang demostrasi..hahhahahhaha...korang....bebudak kan...tak da PK apa...janji fun kan...



budak yg sekarang ni dah pandai selfie..mmg sungguh ikut ibu yg ni..sangat2....pantang amik HP...g kat icon kamera...buat front camera..pastu snap...haaa....penuh dalam hp gamba dia je...gamba penuh tak pe gak..ni gamba separuh, gegar, nampak mata je, nampak hidung je....nampak mulut je...macam2 la bila anak makin membesar ni....seronok tengok gelagat memasing...

Selasa, 9 Disember 2014

Bau Ibu Mengandung Lainkan????


Salam selasa kengkawan....
sihat semua...aku masih gini la...gigh jugak nak buat keje semua...bestnya kalo jadi housewife...kalo alahan gini, coti gantung kuali semua, duduk rumah rehat bebanyak...kikikikiki...berangan sajork la soya....

cerita sabtu lepas....mmg sesejak dah lama tak bersilat kat dapur ni...mmg semua di beri tugas pada en asbeen....aku pon dah tak tau keadaan dapur tu macam mana dah...mmmmmm....

nak di jadikan citer...sabtu lepas, kami mmg breakfast kat luar, lunch pon kat luar....kena lak lunch pon lewat...egat dinner tu light2 je....sekali GF adik aku bawakkan spegeti bg adik aku yg sakit terlantar tu..mmmm...lengan tersagat kat jalan tar, langgar dek org..nasib la tak teruk...kena pulok akak dia ngah alah gini, mmg tak masuk la dapur tu...nasib jugak la GF adik aku bawakkan, aku menompang sekaki...bila aku masuk dapur nak basuh pinggan...sekali aku teringat nak tgk periuk...
bila aku tgk periuk tu ada nasi...tp tak banyak la..ada la dalam 1 pot....tp aku nampak nasi tu macam berair, nampak macam dah tak elok, basi..sekali aku bau, masam....tak PK panjang, tak tanya dolu kat en asbeen...walaupun aku selaloo akan tanya ngan en asbeen...sekali aku amik periuk nasi tu aku rendam periuk tu..mmm..konon nak basuh la ni...

sekali en asbeen masuk dapur...dia menjerit....

"sayang...ni sape yg rendam nasi ni??????????"

aku berlarian la masuk dapur...cakap la aku...sekali dier boleh bantai kata...
"sayang..tu nasi saya baru masak tadi la....awak dah kenapa.???"

nak marah tak jadi sebab tgk aku gini...dah tersenyum2 gelak2....aku terus kata...
"ala abang..saya egat nasi tu dah tak elok...betoi..saya bau nasi tu masam...."

en asbeen tanya..
"nape tak tanya dulu...bukan selaloo awak akan tanya dulu ke...????"

buat muka manja sikit...
"maafkan saya...saya lupa...KIKIKIKIKI"

terus tak jadi marah..kikikiki..
"abis la nasi dah lemas dalam sungai buatan soya sengal..."

hahahhahahhahahhah...apo kan dayo..cek mati2 egat nasi tu mmg dah basi tau....
sadis....nasib en asbeen cool sajork...

korang penah kena gini...

Isnin, 8 Disember 2014

40 Minggu Nan Indah Kembali

Ya 40 minggu nan indah...insyallah..gaya dah macam dalam tajuk magazine dah...so propa tau soya..mmmmm....

tajuk selaloo 40minggu...aku ni 2x beranak 37minggu nan indah je..kikikikik....kali ni tak tauu macam mana..doa aku hanya satu....permudahkan segala urusan aku selama mengandung ni..tu je...

so far buat masa ni dah 7 minggu...insyallah 8minggu...merangkap minggu depan, dah cantik kalo nak scan tgk ukuran baby kan....ada satu kantung ka, dua kantung ka...kan..insyallah....nak tgk ukuran baby, air ketuban semua bagai..yg penting kesihatan baby keutamaan aku....

tapi en asbeen kata..hujung bulan nanti la scan...sebab aku kata kat dia...
"abg...banjer scan..kikikki"

en asbeen hanya satu jawapannya..
"yee...boleh..."


buat masa ni ..ni la keadaan aku ni...mmg pusing2 je pon...cepatla abis alahan aku ni...nikmat allah SWT beri...kiter terima seadanya kan....


M besaq....Kuat mengeroh


Sesejak tau diri ni pregnant untuk kali ketiga..alhamdulillah sihat semua...
cuma kali ni punyer peel bila pregnant ni...beza dengan pregnantkan syawal N izz...


yang paling ketara buat masa ni...KUAT TIDOQ...M aka MALAS SUNGGUH ...tu tuhan je yang tahu,...adoi....benda tu boleh je buat...niat di hati nak buat...tp M tu besaq kalah aku ni haa...mmmmmm....

yang best tu buat masa ni mmg dah lama rasa tak masuk dapur menumis, masak, bersilat kat dapur tu, mmg en asbeen je banyak buat semua tu...

tapi alhamdulillah sejak semalam nampak perubahan sikit..d.ah boleh sikit2 kemas rumah, sidai kain...gagahkan diri jugak...en asbeen dah gelak2 dah aku lipat kain dari ruang tamu membawa ke bilik amik masa 3 jam..hahahhahah...tak penah2 aku lipat lama macam tu...paling kurang pon seteangah jam...nasib jugak la en asbeen ni jenis org yg redho setiap apa yg binik dia buat..kikikikiikiki...aku sendiri pon terkejut tgk prestasi aku semasa mengandung ni...ada ke sampai 3 jam..ahhahahha...adoiiii.....



lebih dari posisi ni pon ada aku tidoq sekarang ni...en asbeen dah geleng..redho katanya...mmmm....
kuat tidoq tak yah kata la...kalo dapat weekend tu..siap je mandi breakfast..kemas2 sikit..lunch kompom en asbeen uruskan...mmg kepala ni berat je nak letak kat bantal..hahahah...letak je kepala, terus ZZZZZzzzZZzZZzZ..mmmm..bahana sungguh..nasib jugak dapat en asbeen bukan kaki komplen, binik kuat tidoq sekarang ni...

sekarang lauk pon, cukup sekadar ikan goreng..tak pon dory fillet grill, sama nasi putih panas ngan kicap..lebeih2 no..no..no...tekak soya tolak dolu...hahhahaahaha...senang keje en asbeen, tak yah nak buat haevy2 kan..boleh la en asbeen buat untuk makanan pantang binik kamoo nanti ye....simple dimple je pon..kui...kui.....


mengharungi detik 40minggu nan indah kembali bermula....

Cornery ioi Mall city Putrajaya

Salam isnin kengkawan...sihat..aku alhamdulillah boleh di kategorikan sihat la jugak...buat masa ni...tunggu datang alah tu, mmg rupa tak sihat langsung la kan..kikikiki...

takpe...so far buat masa ni mmg lalu tak lalu je nak makan ni kan...last week punya citer..memasing semua makan banyak...deme pon tak caya aku makan bubur je....tekak tak sedap lagi kan, dengan tak da selera....ikutkan je la.....

sekali nampak pop corn ni..nak try je rasa...

best in singapore..katanya.....sedap jugak..aku amik caramel..nak amik buttersctooch...maneh sgt...caramel ni boleh terima lagi la....


dalam bekas ni RM 7...ada yang beso RM10....

ni la kiosk dier...mmg sedap la...tak dapat garret yg best..makan ni pon jadi la...kikikiki

Jumaat, 5 Disember 2014

Big Hero 6

Dah lama sungguh tak tengok wayang tau....
tak ingat last bila....maksud aku ngan family lakikikiki....

tengahari semalam en asbeen call nak tgk wayang..nak tgk citer apa...dia nak bawak syawal tgk wayang..lama abg tecik tu tak tengok wayang kan....dah deal seat bagai...

balik rumah jam 5.30ptg....terus siap2 jam 6ptg terus gerak G alamanda...nasib umah dekat sesangat..jalan kaki je...siap2 mandi bagai..berbaloi la...

tgk la si syawal seronok siap jalan2 berlarik bagai tu..seronok bila dok kata nak tgk robot..nak tgk robot...ye sayang kiter nak tgk wayang citer robot la ni...


nampak seronok deme kat situ....
yang best kami semua mmg kaki layan kartoon...jadi tak mengeran sangat la kalo join sekali ngan anak2 tgk kartun ni kan...

petang semalam kami tgk citer ni...

big hero 6...

citer ni pon dah nak abis dah kat wayang..kami baru nak tgk...takpe..takpe....better latethan never..right..kikikikiki....

yang paling kat sini, tengok syawal...seronok dia tgk sampai tak kelip bijik mata....pastu bila hiro..budak dalam citer ni cakap...dia pon nak cakap..bila baymax tu robot cumil putih tu cakap...pon dia cakap...mmg dengar sore dia je la....yang best....gelak2 syawal tgk citer ni...si adik tu tak yah kata la...kejap ok kejap tak reti duduk diam...kejap kalo tgk, adoi tak berkelip mata tgk...

yg best bila part hiro mula rindukan tadashi(abg dia)....hiro peluk baymax....syawal pon sebok pelok aku....sebok cium2 pipi aku..cakap sayang ibu...sayang ibu..kikikiki...alahai sweet je..memahami la tu kan....

tapi serius citer ni mmg best la...siap abah dia nak cari kat tenet nak download citer ni..nak kasi syawal tgk lagi....

lepas ni syawla dah aim citer baru dah...

tada.....next time ok syawal...

ni la cara membahagiakan anak2...tak berapa nak mampu sgt nak jalan2 cuti2 malaysia..macam ni pon jadi la kan....dah naik duduk dalma troli aeon big...jalan2 dalam alamanda pon jadi la kan..janji anak happy...tu yg penting....

Khamis, 4 Disember 2014

Kawan Syawal Pon Sama Syawal Jugak

Salam Khamis kengkawan......
Bz dengan keje je arini...mmmmm....mmg aku BZ..dengan alah..keje last minit bagi, kena siap jumaat..gilo...mmmmmm..sabo je la dengan keadaan alah gini..alhamdulillah jugak la ALLAH SWT ni mendengar doa aku setiap kali aku stress buat keje ni...doa kuat2, moga allah mendengar doa hambanya....opismate ni dah gelak2 dah bila aku mula bersuara...
"ya allah beri la kesihatan yang baik untuk aku settlekan keje2 yg di beri ni..amminnnnn"

alhamdulillah jugak la hari ni alah tak teruk sgt..walaupun still bersisa, tp di gagah jugak.....

ni kisah kawan syawal di sekolah...budak  tecik tu mmg aku selaloo tegur dia setiap kali aku hantar syawal kat sekolah....

sekali cikgu dia kata
"akak....sara ni pon macam syawal tau..."

aku blur jap...
"macam syawal..????????maksudnya???????????"

"ye la macam syawal la, yg akak selaloo bawak syawal G check up tu...."

oooo ok...baru la paham..time tu ooooo aku panjang sungguh..hahahahhaha,......terus aku tgk dia...sayu hati aku tgk si sara ni....sara ni mak dier baru detect simptom dia tu...mmg bila aku bercakap ngan die....aqulilia dia sangat2 la tinggi..macam syawal mula2 dolu....td aku cuba borak tanya nama dia ...dia repeat balik apa yg aku cakap..macam biasa aku dah penah hadapi benda tu waktu syawal...so aku ok, 3x aku tanya, benda sama dia jawab..last bila aku tanya syawal...

"syawal...sape nama kawan awak..?????"

syawal jawab....
"Sara"

bila dia tgk syawal..N dia tgk aku...aku tanya dia balik...sapa nama dia...N dia jawab SARA...so maknanya dier attention pada soalan yg aku ajukan pada syawal tadi...so aku cakap la ngan cikgu dier..kalo bebudak gini, tak leh cepat lenting...kalo 3x tanya dia repeat..minta bantuan org lain, untuk jawab soalah kiter N kiter tanya balik soalan tu pada dia N dia akan jawab apa yg dier dengar org lain punya jawapan....korang paham tak...macam tu la aku trainning syawal...alhamdulillah syawal..going be better...walaupun aku masih risau akan dia...


ni la sara nya..yg baju purple tu....
aku tanya ngan cikgu..sara ada mumbling tak????
kata cikgu ada...mula2 la...mmg sebijik macam syawal...dia pon suke hidup dengan dunia sendiri...dia rasa tak secure...aku perasan jugak..tp tak terfikir dia akan sama ngan syawal kan...

tp nampak budaknya cerdik....alhamdulillah mak pak dia dah dapat detect..walaupun dah lambat, tp takpe, janji dapat detect...kalo dr buat tak tau je kan,,,kiter sebagi ibu ni sentiasa berusaha ntuk dapatkan yg terbaik untuk anak2 ni kan.....


sara ni baru 2X G treatment...tunggu la lepas ni ada lagi kot..syawal pon insyallah tengah bulan ni G lagi OCCT therapy....

moga ada sinar buat syawal, sara N mak pak sara..aminnnnnnn

mak pak sara ni dah susah hati..tp bila cikgu kata yang syawal pon macam sara, mak pak syawal ni lega la sikit kan, tp still kena pantau lagi...


Rabu, 3 Disember 2014

Hampir Jatuh


Ya allah berderau darah tu tuhan je tahu...mmmm...tapi alhamdulillah allah swt maha adil, maha penyayang..dia sentiasa menjaga hambanya...alhamdulillah...

nak di jadikan cerita...2 hari semalam aku nak masuk bilik  air nak mandi, lepas en asbeen ngan anak2 dah selesai mandi..bila aku masuk.....kaki kanan aku licin, tergelincir sikit...

nasib jugak la aku sempat grab singki bilik air tu ngan kepala pair shower tu...mmg belom jatuh lagi la...punggung pon tak sampai lantai lagi.....

terus keluar bilik air...panggil en asbeen....bagitau dia...mmmmm....cuak dia...serba salah dia..sebab punca dia..mmmm...main sabun ngan anak2 dalam bilik air....dah selesai mandi, lupa nak bersihkan lantai bebetoi...mmmmm..tak pe la..aku pn tak salahkan en asbeen...cuma lebey pada terkejut je..rehat sat..lepas tu baru mandi balik...fobia woooo......nasib la allah sentiasa ada dengan aku di mana sahaja aku berada..amminnnnnn

TQ en asbeen..TQ NAd....TQ Sya

 Salam rabu kengkawan...
macam biasa....kesihatan sekarang ni pasang surut...kadang ok...kadang macam mambang mabuk minum brandi...bak kata arwah S shamsudin kat dlm bujang lapok...hahahhahah...

jutaan terima kasih pada mereka yang aku mention pada mereka di atas...di saat hati ni down N sedey...mereka ada memberi sokongan dan kekuatan pada diri ni...al maklum la dah mula jadi ibu mengandung ni...mula la hati ni tisu senipis-nipisnya kan....kikikikiki....

TQ pada En asbeen yang sangat2 la membantu bila aku dalam keadaan gini....aku ni nak kata teruk alahannya tak la sangat...tp bila sekali datang tu..alahai nak bukak mata pon tak larat...tp sekarang ni lebey pada lemah je rasa badan ni tak segar mana...lagi2 pulok bila aku mula alahan seperti org lain....tak boleh masuk dapur, susah nak buat keje rumah, yang best, tak suke bau menumis....mmmm rasa nak lempang je kalo bau tu2 tu....terus auto alahan mai sudah..bukan nak mengada..susah nak discribe yg kiter sebagai ibu mengandung ni tak minta begitooo....kiter tahu tugas  kiter..kiter nak lagi sihat ada lah....org akan pandang mengada-ngada bagai...tp bukan kiter minta...mmg dari start tahu aku pregnant ni dah gitoo..nak buat camno kan...

perasaan serba salah tu tak yah kata la..mesti la ada...tp alhamdulillah ada kengkawan yang datang menolong di kala diri ni gundah gulana kan....

ko tgk tengah2 malam aku ganggu si nad ni..hahahhaha....



tak lama pagi tadi nad balas balik...alhamdulillah terubat la sikit rasa resah dalam hati ni kan....


aku suke steatment nad....allah nak bg kiter org pompuan yg mengandung, yang membawa amanah dari allah ni berehat seelok-eloknya....alhamdulillah...rasa lapang sikit dada ni....

bila tunjuk wassap ni ngan en asbeen...dia pon kata...

"alhamdulillah...awak ada kawan yg sememangnya nak mebantu bagi sokongan di kala awak rasa susah ni kan....jaga kawan gini elok2...."

alhamdulillah....selain nad...falsya pon banyak bantu aku jugak semalam bila aku sangat2 buntu bila mengenangkan hal yang satu tu...tp falsya sebagai guide aku untuk aku tahu pendapat dier n pandangan dier...aku rasa lega sikit..sekurang-kurangnya bila aku bercakap ngan falsya, aku dah ada satu keputusan untuk aku buat...TQ sya...sudi dengar dan ada di kala memerlukan...


aku suke kengkawan blogger yg sangat2 senang N faham bila kawan sengal dorang ni memerlukan dorang...TQ my blogger frenz....

Selasa, 2 Disember 2014

Futsal MSKPPM...Fighting My fren

Salam Selasa kengkawan...
di sebabkan aku ni dah di gantung perlawanan..hahahhahah...tak menahan kan....aku jadi tukang kutip bola kat tepi....

tapi giannya aku tgk dorang tendang2 bola...aduhai....seronoknya kan...tp sebab dah pregnant ni kan..kena sedar diri...jadi la pengkurus,...tolong coach yang tak serupa coach ni..hahahahhah.....

sabtu lepas team BPSM, ada beberapa org yg buat selection untuk wakil MESCA untuk tournement sukan MSKPPM...untuk KPM ni.....aku mmg tak la terpilih..walaupun mula2 nama aku naik jugak..tapi di sebabkan keadaan aku sekarang...aku ok je..insyallah ada rezeki nanti kan...

sabtu lepas dorang training....

wahhhh jemah gaya star kan...daebak....



muka berjaya banyak safe bola ni...tahniah....mmg nampak kemajuan jemah ni..nampak je muka macam tak mo main...tapi gaya boleh je perform mokcik ni..hahahahha....daebak....

deme akan lawan kat KL nanti 14 disember 2014..tak lama je lagi