Yang DiSaYAngi

Khamis, 9 Januari 2014

Ayer Cafe, presint 8, putrajaya


Salam khamis kengkawan...

semalam aku G bank settlekan kad ATM aku yg dah nak expired dah ujung bulan dua ni...so tau2 la bila dah kat bank kan, mmg lama la jawapannya...adoi...

settle je hal bank kat presint 2, terus G makan..tp mengenangkan dah lambat...alang2 en asbeen kata nak try restoran nasi arab kat presint 8 tu...katanya dekat dengan kawasan dewan bersalin berisiko rendah kat presint 8 tu..klo mana yang duduk putrajaya tu tahu la kan...

dah sampai area situ aku tengok en asbeen terus lagi..nampak la ada satu bangunan, macam premis perniagaan gitoo..ada kedai mana, butik2 bagai...tapi tak banyak la lagi kedai di buka...

kosong je...tempat tu namanya 

ayer@8..., presint 8, putrajaya...

carik2 punya carik, tak jumpe pon kedai nasi arab tu..kyros kebab ada la..takmo la dah lapar kan...
last2 nampak cafe ni..
 ayer cafe...nampak simple je...aku suke..

less is more, right

 ni menu untuk aritu.,...tak tau la sama ke tak kan...

kami dua org je kat kedai tu...tak da pon org lain selain owner..baru lagi kan...
 ni la menu dier...tp mengenangkan aku dah lama benar tak makan daging salai masak lemak..so aku amik daging salai masak lemak N sambal sotong, nasi potionnya sikit..tp still ok la...en asbeen amik asam pedas ikan kembung n sayur...

ops..tak sempat tunjuk makanan, dah abis..kikikikiki...ni je ada..nampak tak licin...aku tanya en asbeen..

"abg...sedap tak...pada saya sedap gak lauk2 kat sini...ke saya lapar tu yg sedap tu..???????"

kata en asbeen
"tak la, mmg sedap lauk2 kat sini...semua cukup rasa...pada saya ok, sedap..."

nampak aku siap hirup lagi kuah asam pedas tu...

tapi tu la dah nama duduk putrajaya ni kan...mahal la sikit kan, but dah sedap, jemah ok je... kan...kalo tak sedap, tp mahal, tu jemah hangin sikit...

semua sekali termasuk teh o ais n sirap limau...
RM20.00

kire makan tu sorang RM10 la harga kan....

18 ulasan:

fieda berkata...

mmg sedap sgguh tu smpai habis licin..

lilieyz berkata...

Saya ni namaje dok Putrajaya tapi tak tahu..nampak macam sedap je menu2 dia. Nanti nak ajak suami p sana jugak lah..Thanks for info dan salam perkenalan :)

eima berkata...

tatau pun ayer@8 ni wujud

lieyalatif berkata...

e'eh lieya org putrjaya gak tapi tak tau pun tempat ni hahaahah...adoi nampak no peghaaaakk nye...

nanti2 leh lah lieya pi try gak..sesekali ubah selera kan....

izan mama mia berkata...

wah sedap laa mkn tgh lapar kan..tapi menunya nampak sedap juga tuu..kalau rm 10 berbaloi juga tuu

KhaiZa berkata...

wa.. kat mana ni? presint 8.. tak pernah jumpa pun

msredcheesecake berkata...

mahal sikit kut... tapi harga cafe kan... salai masak lemak...yum yum...

Nad MamaZN berkata...

Tmpt baru kt putrajaya ek?

dalila berkata...

ha?aku xpenah tau pun ada wujud bangunan kat ctu..kesian kan?
dok putrajaya tp dok bwh tempurung..
kuikuikui

Zura@Iwan berkata...

wahhh
licin tu ha..
mmg sedap lah...hehe..

Shima Salleh berkata...

skrg punya harga sorang mkn mmg standard rm10 huhuhuhu

Sya Nadia berkata...

licin dah pinggan mangkuk semua, mmg sedap sangat la tu...hehe

Zee Suhaini berkata...

kalo dah licin camtu memang sedap la tu..nak kena gi try jugak ni..
RM10 kira okey lagi la sue..

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii telan air liur plak tgk kuah asam pedas tu haaa

Siti Hajar berkata...

Admin kedai nasi arab tu kena turun tangga ke bwh n ke kanan..ade 2 restoran kt situ..sy x penah cuba lg tp menu pelbagai..

Siti Hajar berkata...

Admin kedai nasi arab tu perlu turun tangga cz kedai tu mngadap tasik...ade 2 kedai kt situ..tp sy x pnh cuba lg cuma tgk menu die pelbagai...

Siti Hajar berkata...

Admin kedai nasi arab tu kena turun tangga ke bwh n ke kanan..ade 2 restoran kt situ..sy x penah cuba lg tp menu pelbagai..

Asiah berkata...

Ada kedai d tingkat bawah,Selers Pantai Timut blh try