Yang DiSaYAngi

Khamis, 23 Januari 2014

berkampung di wad paedtrik hospital putrajaya -izz pulok admit ward PART 1

Salam malam kengkawan..
Malam ni jemah bersiaran secara langsung dari wad peadtrik hospital putrajaya..

Setelah puas izz muntah hampir 22x tak silap aku la mengira..mmg aku egat setiap kejadian, bila, jam berapa muntah semua bagai..tu la kelebihan pada seorang ibu kan..egat setiap inci perihal yg berlaku pada anak2 dalam masa satu hari kan..

So izz di sini malam ni..sampai bila tak tau..doalah yang terbaik buat izz..moga2 dier cepat keluar dan sihat aktif seperti biasa..

Sedey bila tgk anak2 kena cucuk ginikan 
Harini je izz muntah sampai 22x dari rumah membawa ke taska n hospital..n ada cirit birit sekali je..tu pon gila banyak..mcm air paip ko banyanya..busuk x yah kata la..tuhan je tau busuknya..busuk dari biasa..biasa la kalo budak sakit ni kan semua yg keluar dr badan dier semua
X sedap di baukan..

Bila tgk izz ni teringat akan keadaan yg sama..syawal kena admit ward dolu...sebab asma..ni sebab muntah..bezanya tahun n bulan sahaja..tp ward n umo sama...terkenang sudah...

Tapi yang beza di sini perasaan aku agak terkawal berbanding waktu syawal dolu..menangis tgk keadaan syawal..ni kire aku agak tenang n redho dengan apa yang terjadi..

Alhamdulillah izz mmg ragam..tipu la budak sakit x merengek kan..tp alhamdulillah masih terkawal...
So far td amik darah.. Result dah kuar n doc kata ada infection sikit la dalam darah tu, tp x teruk..so sampai sekarang x masuk ubat..juz pantau n last izz muntah jam 7.00pm n td pon makan semua lalu..alhamdulillah sehingga kini x muntah.. Syukur sgt..moga ada la perkembangan baik dari izz...

So pagi eaok..jam 5.30am nurse akan amik darah lagi n tgk result mcm mana..so far td doc datang pon tanya semua..

Dier takut izz keracunan makanan..tp bila dengar detail yg minggu ni hanya makan kat umah n taska..so doc pon ok la..juz pantau..kalo kata taska..syawal mesti kena kan..so syawal ok..so mmg tak la..aku mmg ok ngan taska tu..tau yg semua baik2 di sana..aku tahu tahap kebersihan di sana.. Opis aku kan dekat ngan dapur taska..kikikikikiii


Alhamdulillah en asbeen ada yg membantu memberi sokongan aku di sini..sebab dier tau binik dier Ni muka je kental gangster..kuat bahan org..tp hati nipis...hati tarak kuat wooo...mmmm..alhamdulillah en asbeen pon doa yg izz cepat recover n sihat seperti biasa..dier rindu nak tgk anak dier aktif balik..yela selaloo aktif..tp ni flat je..risau la dier kan..

Cabaran kan nak membesarkan anak seperti ni..tp aku bangga ada izz yg kuat sekuat namanya..

Tapi tula bila aku bukak fb td..ramai yg mendoakan..kesejahteraan izz..gugur jua air mata ni bila tgk comment2 dari kawan2 blog terutamanya..sama ada di fb atau di blog..rasa sebak sangat..sebab korang tau akan siapa izz, siapa syawal, siapa en asbeen n siapa suraya..terima kasih kawan2..


P/s: sedey kan tgk anak2 x sihat..dah la nak tidoq join izz..daa...eaok jemah update yee

16 ulasan:

ezyra daniel berkata...

semoga cepat sembuh..izz big boy yg kuat^^
kalau disebabkan keracunan makanan,sya dapat bayangkan mcm mana..sebab sye pon baru baik dri keracunan makann..

IntaNBerliaN berkata...

Moga izz cepat sembuh.. sedihnya tengok izz camni.. terbayang anak sendiri..

Ibu Lala berkata...

Moga cepat sembuh ye izz. Wow bestnya opis dekat dgn taska. Kejap.kejap boleh pi tgk ank.

Mama Idlan Irsyad berkata...

kuatkan semangat sue... dugaan ni.. biasalah anak tara nak besar... moga izz cepat sembuh...

Rizziela berkata...

Samalah dengan anak saya..muntah...blah dah stop muntah..ni dah cirit plak...lepas tu demam plak...adoi..risau sangat

Zee Suhaini berkata...

salam sue..
siannya tengok izz lesu gitu..
harap cepat sembuh yer sayang..

eima berkata...

semoga izz cepat sihat .. kesian die ... kesian jugak kat mak die ...
mesti tak selesa bertabah la kawan demi anak2 ye ...tido kemana ..rehat ke mana ye ..

aku nk dtg pun ssh tak de org nk jg budak ber2 tu ... laki aku keja sabtu ahad ....klu free aku dtg jenguk izz ye ....

Nad MamaZN berkata...

Kuat semangat sue
Moga izz cepat discharge nnt

Zura@Iwan berkata...

sue..
sabar byk2 ye..
bila tgk izz kena warded ni..
mmg teringat Irfan,
penah warded sbb kes gini la juga..
mgkin ini yg terbaik sue..
inshaAllah izz akan sembuh..
masuk drip air tu..nnti dia sihat la sikit kan..

Falsya berkata...

Aunty sya doakan izz cepat sembuh ye..sian ibu risau..

salwana nordin @ che'wa berkata...

harap2 izz cepat sembuh ye..

kesian tgk anak kecik bila sakit kan..saya pun risau kalo anak2 kena cirit birit..mmg kesian sgt2..

bertabahlah dan berdoa semoga anak2 dilindungi Allah selalu..

kasi air kosong atau air garam banyak2 bg ganti air yg hilang...

Fiza Rahman berkata...

Memang sedih anak masuk spital sue. Kimi dulu 4 kali masuk spital start dari umur dia belum setahun sampai lah 3 tahun.

Sue, kalau dah muntah² & ceri beri tu dah macam kena rotavirus sbb kimi pernah kena. Apa2 pon take care yer. GWS to izz.

dalila berkata...

sabar byk2 sue
ade hikmah sume ni jadi
in sya Allah
ktorg kat sini doakan yg terbaik utk ko..

nuna berkata...

semoga cepat sihat. risau la bdk2 skrg sakit kn. kesian kt kite yg mak3 ni la sbb susah hati.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

semoga cepat sembuh, Izz!!
sue plak, bawak2 bersabo byk2 ye..
jgn stress2..
nnti ngan ko-ko pun tak sihat..

Cik Jue berkata...

kesian izz...
moga lepas nie sihat mcm biasa