Yang DiSaYAngi

Khamis, 16 Januari 2014

Bersiaran secara langsung di Lembaga Tabung Haji Putrajaya - ada kena sawan

Salam khamis kengkawan...

pagi ni aku teman si jemah sowang tu G jumpe bang aji kat tabung haji...
(bukan bang aji anak nana BFF dorang ni yee)

lepas break1st G sana...sementara tunggu nombor tu...aku pon dok la sebok tgk IG kan...sekali tetibe bising2..aku dok la PK...apa benda ni kan....

rupanya ada org kena strok...aku dok PK..strok ke...gaya tak macam strok..tu sawan tu...sebab dier shacking kan....terus aku cakap ngan si jemah ni...

"jemah lu G tgk wei...lu kan pakar bab2 ni..."

konon segan la tu, takmo tolong kan...pelanggan ni nak amik duit, sekali tak sempat kuarkan duit die dah sawan gini...aadoi....aku paksa gak jemah ni...tgk dier macam muka kepochi nak tolong je...sebab benda2 medic ni dier agak tahu jugak la...dolu belajar tinggi2 takmo, klo tak leh jadi akak medic kan..kakakkaka....last2 aku cakap..
"jemah ko G...ko G tolong...ko jadi akak medic..aku jadi mamarazzi.."

dier dah bantai gelak guling2..(ok tu aku tipu guling2..kang aku pulok yg sawan)...

terus dier G..nampak la ketegangan kat situ terlerai selepas akak medic ni datang..hero jugak akak medic ni..kakakakaka...aku suruh dier baringkan N bagi ruang kat pesakit ni...akak staff tabung haji tu dah panic dah..mana taknya kena kat dier kan..nampak wei muka dier cuak...
time ni dier dah better dah sikit...dah mencengkam N keras sana sini dah...ye la oksigen tak sampai otak...gitoo la gayanya...

sebok la memasing call suami apa bagai, rupanya akak ni dah bercerai..padan tak da nama laki dier kat dlm HP ni...cal2, dapat nama anak dier...tak jawab pulok..last2 dapat call ayah dier..nasib angkat..N macam2 la call kan..sekali ayah pesakit ni kata pesakit ni penah operate kepala baru2 ni...takut effect tu kan...

so terus call ambulan hosp putrajaya...lambat la pulok sampai...10min pon tak sampai lagi haa...kena komplen ni...

akak ni sampai tak leh bangun la, walaupun dah going better dari tadi kan....

tu pon semangat nak kuarkan duit kan....nak bangun pon pening2...dier..ting tong lagi...


kami dah kat luar dah ni...mamarazzi slow sikit...akak medic dah nak balik, tp kepochi jugak, nak tunggu ambulan..nampak sangat ko jemah kan ...

rupanya yang datang bukan ambulan hosp putrajaya

ni haa...JPAM datang..pertahanan awam yg sampai..alahai...awat lambat abg baju biru....

akak ni nak tak nak kena G jugak hosp ...sebab ni 1st time dier kena serang sawan ni, lagipon melibatkan otak N dier ada history operate kepala kan...so mmg kena ambil pemeriksaan sepenuhnya la...

tara....sampai jugak abg pertahanan awam ni kan...

last but not least...

akak medic N mamarazzi in da house..


nampak tak muka kepochi kami kan...


p/s : bila pesakit kena sawan, zasssss terus aku ingatkan abg aku...pon ada sejarah gitoo gak...

14 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

kesian kan

Wawa Yusoff berkata...

allahuakbar... bahaya tau sawan. baik budak kecik, baik org tua. bahaya!

Moga akak ni cepat sehat dan xde ape2 yg serious.

Nad MamaZN berkata...

Gud job akak medic!
Mamarazzi terbaekkk la sue! :)

MizzTina berkata...

klu dh oksigen xsampai ke otak, mmg bahaya...

Zee Suhaini berkata...

apsal JPAM pulak yang sampai..
nasib akak tu takde ape2..
kesian jugak sue..maybe dier tak larat tapi takde duit tu yang paksa diri gak pegi amik..

lieyalatif berkata...

perghh laporan terbaik! lieya tak tau lak...takde plak kecoh2 org cite...opis lieya belakang tu jek hah.....mujur laa ade yg membantu kan....sian akak tu...hope die sihat dah skrang nieh...

Zura@Iwan berkata...

alhamdulillah..
kak tu dh ok..
seb baik ada akak medic kt citu..
ko jemah..mmg mamarazzi ha..haha..

::NureeN:: berkata...

cian akak tue...
bahaya kan klau kena sawan tp x der org nk tlg...
bleh bawa maut..
alhamdulillah, moga akak tu sihat :)

izan mama mia berkata...

ciann dier..mmg nak gn sgt agaknya duit,,tu ggh g bank juga.. apalaa..spital ni lambat bg bantuan...mujur ada bantuan lain

terbaik laa sue menolong

Cik Jue berkata...

kesian akak tue...
alhamdulilah dapat pahala korang berdua tolong org pagi nie...
walaupun korang jemah sangat...hahahahahaha

dalila berkata...

sue..
ko ingt x ms skolah dulu ade sorg senior yg kene sawan time perhimpunan..
dari atas stage jatuh bawah..
ngeri aku tringat balik..

Ayu azmir berkata...

Harap kakak tu ok2 je...

arina abdul rahman berkata...

kesiannya.. anak sedara saya sampai sekarang bergantung dgn ubat.. kalau x mkn ubat sawan datang menyerang..dia kena sawan start umur 14 sampai sekarang dah umur 19. still kena bergantung dgn ubat lg.

Mimi Azirah berkata...

Ya Allah kesiannya akak tuh..nsib baik kakak medic ngan mamarazzi de...