Yang DiSaYAngi

Khamis, 16 Januari 2014

Biskut Cream Crackers Berkastard versi jemah lembik

Waktu hari maulidulrasul tu aku egat nak masak untuk dinner malam tu...aku dok la PK..apa benda aku nak makan ni..aku ni bukan pro mana pon nak makan , nak masak terrer2 bagaikan...tangan kongkang...masak pon untuk tekak n perut anak2 n laki aku boleh la....

sekali aku terus laju je dok ingat nak terjah si INTANBERLIAN ni

apa lagi..sekali nampak alamak...sedap la pulok...

aku terus suruh en asbeen G beli susu cair...
so sementara tunggu barang basah cair untuk zasss buat lauk pauk malam ni...jom kiter buat biskut cream crackers berkastard sambil layan arriana roase...
giler kentang weiii aku buat hanya untuk setengah jam saja..terbaik..zas..zas...zas...aku dapat siap masa dalam jam 8.15pm..yess....pantas n bertenaga jugak jemah ni.,,....

lagipon semua barang ada kat umah...
aku buat untuk geng gosip jemah aku...
bukan tak mo buat untuk kat umah ni...kekanak ni agak lambat sikit makan2 ni sama macam abah dier...kalo buat pon bekas kecik je...

yg lebih mmg buat untuk geng gosip jemah ni...demo ni mmg suke kan kalo aku buat...yg best, kalo aku buat, licin, tu yg best tu..senang aku nak basuh..muahahahahhahahah...

 ni la dier...adoi menggoda tu taburan milo tu...

aku dah cakap kat jemah ni..
"ko jgn makan banyak...aku tau, aku amik makanan, abis..tumbuk ko.."

bengang dier..kakakkakakak
ko tgk..klo makan, mmg tak pandang org weii...


tapi agak lembik sikit...tp jemah ni pedulik hape kan...janji masuk perut kan...

ko tgk tak pandang org kiri kanan tu..weiii aku makan sesuap baru weii..yg lain tak makan lagi...
tahu2 tinggal separuh..sengal minah sengal ni...

tara.....tinggal banyak ni semua mengah...marah kat aku sebab buat ni..sebab benda ni mengenyangkan dorang..padan muka dorang...

korang nak resepi....nak amikkk ni..


Dari BLOG INTANBERLIAN ....korang tak paham...korang G la terjah je kat


terbaikkan....

11 ulasan:

Cik Jue berkata...

wah...sedapnya...
nak try buat lah

dalila berkata...

weee..sedapnyeee..
berair mata menahan air liur..
hahaha..
nak wehh..nakkkk!!

Nurzakiah Hanum berkata...

nyum2

Zee Suhaini berkata...

versi baru cheesekut ni..nak kena try..

Falsya berkata...

Huwaaaaaaa jemahhhhh..kegur air liur gegurl taukkkkkk..

Iela Fazielah berkata...

ni buat ai lak nak cuba masak ni.... tq jemah...haha

bobiedanbad berkata...

:) yummy, seperti nk Cuba juga

Nad MamaZN berkata...

Ooo ala ala cheesekut gak ni ek
Tp ni x guna cheese
Bagus bagus
Lagi save hehe
Okeh nk try gak nnt :)

LYAfrina berkata...

yummm..serius nak cuba buat jugak lps ni..lg pon bahan simple sgt2

Mimi Azirah berkata...

Ntah bile nak buat xtau la...

Tanpa Nama berkata...

aku kan model ko jemah