Yang DiSaYAngi

Isnin, 6 Januari 2014

Ikan Bakar Versi Jemah buat untuk laki nak balik keje..

dua minggu lepas aku ada up citer aku buat ikan bakar versi instant adabi punyer kan...

ni citer sabtu lepas aku try buat ikan bakar versi ina@intanberlian

saja aku buat..sebab rajin bebenor aritu,...sebab en asbeen pulok OT ahad semalam...sedang elok la anak2 pon main elok je, tiada gangguan si ibu ni nak bersilat kat dapur kan...so makanan tu rasa macam sedap je...sebab buat dengan kasih sayang...tiada gangguan kan..kikikiki

 macam biasa aku guna ikan jaket..sebab en asbeen suke makan ikan jaket ni..murah pon ok kan...si suraya ni pulok suke la memasak bila banyak barangan basah kat dalam frezzer tu banyak N tersusun elok..tu penangan si binik ajak si suami G pasar borang...dapat banyak barang..murah lagi dari beli banyak2 kat pasaraya lain kan...

ni sebelom di bakar..macam biasa guna pemanggang ajaib mak punyer la...mana ada aku punyer kat umah ni..kang aku beli dua..dah membazir..bising pulok mak aku nnt...tunggu la nnt2 kan...
 tara....siap akhirnya....
aku ni tak berapa pandai nak membakar kan...cukup sekadar nak masuk tekak sendiri ok la..tp cer try bg en asbeen...perrggghhh mabeles meh..kalo tak , tak da la aku kata dier my masterchef aku kan...yg mmg terrer masak dalam umah ni...maktok dorang ni n en asbeen...aku kire boleh la..kalo desert ok kot..


makan tengahari sekali dengan brokoli goreng..aku suke makan n masak brokoli goreng campur dengan lada benggala, udang N campur telur....tp sebab en asbeen tak boleh makan udang...so ketepikan..kalo buat pon untuk aku n anak2...


tara...siap sudah..nak tau resepi..G la klik kat

p/s : ehh...macam nama restoran ikan bakar lak..kikikiki

17 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnya

lizz berkata...

sedapnyer telio nengok nih...kemain menggoda nih *telan ailio....

Falsya berkata...

skang nie falsya masak ala kadar je janji laki bini perut kenyang..tembun xleh nak letak nnt die jd ziana zain..ahahhaa

Zee Suhaini berkata...

ntah bila la nak dapat pemanggang ajaib nih..geram plak rasa nak membakar..
memang sue, skang ni kalo beli kat kedai terasa sangat mahal..kdg beli lauk basah pon mahal..

Rizziela berkata...

menariknya ikan bakar ni

Zura@Iwan berkata...

sedapnya tgk ikar bakar ko su..
eh ikan jaket tu ikan cencaru ke?
hehe...

Aty_Fared berkata...

saya pakai rempah siap selalu beli kat muar..tak ingat tah ape nama brand nyer...tapi iks product lah..nak buat sendiri tak pernah nyer jadi...huhuhu...

Nad MamaZN berkata...

Lpas ni dh bleh restoran ni..
Hihi

fieda berkata...

mmg tergoda dibuatnya

Myra Jay berkata...

Sedap.. especially brokoli goreng tu :D

dalila berkata...

sedapnyee..
aritu aku try wat mcm yg ko wat pakai perencah adabi tu..
sedapp..
tapi malu nak up..aku pakai ikan kembong je..sebab dah jarang bli ikan jaket..
kihkihkih..

*sue ko gi pasar borong kul bape?laki aku slalu pegi, slalu dapat ikan n lauk2 yg dh xbrape nak fresh..wrong time kot..

Fiza Rahman berkata...

Lapar. Dah beli rempah bakar adabi tu. tapi tak membakar lagi.

izan mama mia berkata...

kalau ikan jaket mmg sedap bakar je

adianiez AIDA berkata...

yes ikan jeket ni sedap di panggang! then buat kicap bawang cili or air asam... perrrggh!!!

eima berkata...

wahh rajin2 .. ok la tu wlupun korg cite ko masak .. tp ko terer baking ...

::NureeN:: berkata...

menyelerakan...

Hanie(SHMA) berkata...

sedapnya...lapo plak rasanya