Yang DiSaYAngi

Khamis, 2 Januari 2014

Majlis Sanding My Nephew, Zetty - 25.12.2013

Salam isnin kengkawan..pagi ni baru update blog..rasa la semangat sikit, better dari sebelom ni kan...

pagi ni nak bercerita pasai anak sedara punyer majlis sanding..

ari rabu bersamaan dengan hari krismas, 25.12.2013
majlis sanding diadakan di IYC (international youth cente), jalan yaacob latiff, cheras...

so far tengahari tu aku G ngan akak aku ADAMNIGINA FAMILY'S ..naik 1 kete je..sebab en asbeen tak m G...dier OT aritu...so aku pon angkut la "handbag bergerak" aku aritu..akak aku egat aku bawak salah sowang..mana boleh tinggal salah sowang..dah tak da sape kat umah..mak aku pon on da way dari cheras G kenduri org lain...baru dier attend kenduri cucu dier ni...

so sampai situ mmg kelam kabut abis la aku tghari tu..dengan time tido syawal bagai...dah tu dier pulok jenis lambat panas sama paklang dier ni..laki akak aku....so semua anak2 mmg melekat bagai magnet dengan aku...adam ajak syawal main pon..asik la syawal duduk belakang aku je..dengan si adik izz pon buat hall nak melekat jugak..ngan akak aku pon tak mo..nampak aku melalak...adoii stress jemah tau..macam mana la tgk ibu2 yang sowang2 bawak anak reramai..slamber ok je..rilex kan..

mmg aritu aku makan 2 sudu je..anak2 pon tak makan sangat...
nak balik awal tak boleh...mmg kena tunggu akak aku atau mak aku je. la...

elok mak aku sampai...reda la sikit kekelamkabutan aku tu kan...

 sempat bergamba dengan budak yang anti camera ni...

haa ni la adik beradik aku yg lain mak tu...
sebelah kiri ni akak aku..kak nana, sebelah dier..kak edar, sebelah die, anak n cucu dier...
yang lelaki ni la...abah aku...amir hussain...aku ada ikut muka abah tak...sebelah abah tu...akak aku..kak nonoi...dier la jaga akak aku..adamnigina tu..kalo korang perasan muka dorang sama tau...yang kak nana tu dolu jaga akak aku kat penang waktu kecik..tu yg akak aku tu ikut muka dier banyak...

haa..nampak tak...yang sebelah aku tu..adik laki aku..aku ada ikut muka akak aku yang mana yee..ada lagi ni...yang tak bergamba sekali..


yang free hair tu..adik aku lain mak...safra aina...sama tak muka kami..


 tu la mak aku...aku panggil dier mak teh...

 opss...selfie sama abah n akak aku...


 haa ni la akak aku..a.k.a tuan tanah untuk wedding ni..anak dier yg kawen...
ni kak uji...


 ni pulok anak2 sedara aku..adik beradik vogue memasing ni..\
sebelah aku tu ange(abg ipar aku kata ange ikut muka aku), yg tgh tu sebaya aku...oshin, sebelah dier adik dier gak...baby...

memasing vogue tau deme2 ni..

rasa tenggelam pulok aku ngan dorang ni...
tp aku tak lama kat situ...aku masuk surau jaga anak2 dalam surau..lepas tu aku balik ngan akak n mak aku...

sampai je umah...mak aku nak pakai shawl aku..ada dinner katanya..
tara...bukan main lagi..vogue ko..dengan beg juruletih ni..bak kata nana n falsya ni..kakkakaka...


p/s : gamba dengan pengantin tiada..pengantin BZ

8 ulasan:

dalila berkata...

haah la..br prasan gambar pengantin xde..
haha..tp xpe..tgk gmbr ko ngan adik bradik pun dh meriah..
bukan main meletop lg sedara ko..vogue tuu..

Gieyana berkata...

Waa purple..i loikee..:)

lizz berkata...

meriah gitu...semuanyer comey lotey tau...

Nurzakiah Hanum berkata...

wow

Nad MamaZN berkata...

Arini khamis la sue
Hehe
Mcm isnin kan? :)
Maktok meletop abes!
So sue ada bape org adik bradik sume skali? Campur ngan 1 bapak lain mak tu?

IntaNBerliaN berkata...

maksudnya abah sue kawen 2 la ek... so, abah x gilir2 duk umah mak sue ke?.. eh, ke saya salah tanya soalan ni.. sbb mcm xphm plak hubungan ni camne...

Fiza Rahman berkata...

Selamat pengantin baru buat mereka.

Zura@Iwan berkata...

alamak...
ak rasa confius di sini
cerita salasusilah keluarga ko
mgkin ak tk brapa mengenali ko lg kan..hehe...

owhh tggu gmbr pgntin tk de plak..haha..