Yang DiSaYAngi

Rabu, 8 Januari 2014

Permulaan hidup - untuk diri Sendiri

Petang semalam, balik je dari lunch...tetibe kat depan ada yang memanggil...
"puan siti suraya ada??"

elok CC aku pon tunjuk kat mana aku duduk...

rupanya despatch..kat situ aku dah tau ap yang bakal aku dapat...senyum sampai ke telinga,...

dapat je selesai sign bagai...
aku dapat ni..

 tengok kotak pon org dah tau tu apa..semua geng2 opismate ni sebok la nak tau apa benda yang aku dapat..klo despatch2 n pos laju ni kat unit aku, selaloonya aku yang dapat la...tu yg jemah macam aku jugakkan...

alhamdulillah apa yang aku hajati...n dapat permision dari en asbeen, alhamdulillah di terima...
aku order sikit..ddapat kotak..mak aiii beso benar....

yang aku beli ESP je..lama benar aku stop ESP ni...serius aku dapat kebaikan dari ESP ni tau...bila start minum malam td...serius rasa segar je badan ni..elok sangat la dengan aku banyak bebanan kerja, tu yg asik merungut tu, keje umah lagi, keje opis lagi kan...dengan umah selerak, pening aku...

tp so fa alhamdulillah lama sungguh rasa kesegaran badan selepas mandi, makan n minum ESP ni terasa dah lama kesegaran tu tak kunjung tiba kat aku..ye la dah lama stop kan...

asik dok makan Vita-C plus ngan alfalfa kan...so dapat minum ESP ni rasa la complete sikit kan...
en asbeen pon kata..
"awak ni badan layu sebab lama tak makan ESP kot.."

aku dok Pk "yeke/...."

entah..tp tu la aku rasa malam tadi..semanagt masak dalam masa 30min saja sambil layan ariana rose kat..sempat masak kangkung masak kicap, ayam goreng untuk syawal N yang best,...en asbeen sangat2 suke...lala masak pedas..suke dier..dier egat aku tak tau masak la tu...semangat berkobar bang...

alhamdulillah selamat menjadi sebahagian dari shaklee family's ....moga semua di permudahkan...

en asbeen pon bagi aku join shaklee ni, sebab dier tau selama ni aku mmg pengguna tanpa ahli...tp kali ni dier suruh aku join ahli..katanya

"at least, awak mmg guna shaklee ni, saya pon guna, anak2 pon guna, elok la jadi ahli, sekurang2nya awak dapat benefit dari stitu..tak banyak, sikit pon jadi la..yang penting family 1st"

itu yg utama..tp kalo ada yang nak membeli ngan aku,..bak kata org...kecik tapak tangan, stadium bola aku tadahkan..(gaya macam larat nak letak stadium bola atas tapak tangan)..kakkaakkakak...

nak selit2 sekali dengan aku, ok je...nak COD ngan aku pon ok je....sharing is caring kan...

mmg niat di hati untuk jadi ahli ni semata2 untuk keluarga aku...senang kalo aku sendiri jadi ahli...beli sendiri, dapat sendiri kan..dari beli ngan org lain still ok, tp asik tertunggu la dapat ke tak bagai kan...kikikikiki...
tapi apa pon aku nak berterima kasih pada yg penah aku membeli ngan dorang sebelom ni, mmg service best...serius..aku tgk kengkawan aku bising la...order lama, nasib tak bayar lagi..sampai 2 bulan2, tak dapat jugak kat tangan


p/s : ini semua permulaan buat aku..moga allah permudahkan semua urusan di dunia ni...moga ada la pintu rezeki terbuka untukku...aaammmammmmmmiiinnn

18 ulasan:

sueshe berkata...

samela ngn kite kak.. pengguna tegar shaklee..skang da jd ahli.. mn tau kot ade rezeki terselit kat situ kan

Nurzakiah Hanum berkata...

best kan
anum pun rasa macam nak guna produk nie

eima berkata...

klu tak de stok ..nk cepat boleh contact aku sue .. nanti aku bg stok aku dulu kat hang ... hehehe

Gieyana berkata...

Sue..congrats! Kita pon guna tp x jd ahli lg..rs mcm rugi lk kn..nnt nk jd ahli laa...dpt benefit sket pon jd laa..:)

msredcheesecake berkata...

ramai tul yg pakai shaklee ni skang....

Nad MamaZN berkata...

Tahniah sue
Moga ada hasilnya nnt
Takpe pelan2...

Zura@Iwan berkata...

tahniah...
kita pon dh jadi ahli..
masa mula2 nk try shaklee lg dh jd members..hehe..

Iela Fazielah berkata...

wah...ahli dah...ila pun mcm nak join n cuba mkn produk shaklee ni...

::NureeN:: berkata...

nureen pon dh join start hujung thn lps..
so far mmg beli utk family jerr x der la jual2.. tp klau org nak beli under nureen, mmg bleh jerr tp x der pon hehe

Cik Jue berkata...

betul sue...
jue pun jadi ahli untuk makan sendiri tapi kalau ada org nak beli jue ok jelah

Falsya berkata...

Phewitttttt..nnt kalau ade rezeki falsya order ngan jemah..insyaAllah..;)

Fiza Rahman berkata...

Tahniah.

Hanie(SHMA) berkata...

tAHNIAH. BAGUS2 AMALKAN SHAKLEE. DPT GAK REZEKI

Mama Idlan Irsyad berkata...

tahniah sue.. tula... kalau dh amalkan better jadi ahli terus..

fieda berkata...

kfieda pun dh start jadi pengguna shaklee..mmg terbaik produk ni..

dalila berkata...

dulu masa aku dok ngepam susu amik la jgk alfafa utk bykkan tp kejap je..
pastu stop..
aku gelojoh..blm pape dh stop..xsbr sgt nk perubahan..

Ayu azmir berkata...

Wahhh... tahniah... semoga rezeki bertambah....

IntaNBerliaN berkata...

shaklee mmg best... sy dah try shaklee utk set bersalin n set menyusu.. mmg bagus..