Yang DiSaYAngi

Rabu, 8 Januari 2014

REKA ZONE IOI MALL PUCHONG - spendtimewitmyfamily


Ari sabtu tu, en asbeen dah siap2 cakap pagi tu nak bawak anak2 jalan2..main kat tempat yang dier sendiri nak G kan...excited lebey dari anak2 ni ,...camno...

so petang tu hujan, tak pe tak mematahkan semangat kami nak berjimba...
petang tu ibu bersama izz..mmmm...bawal tu di lilit serupa shawl..taniah suraya...u made it..berjaya lagi...

sampai je IOI MALL, puchong..terus untuk tujuan untama kami ke situ...untuk hiburan anak2...hiburan anak2 ke..????????? ke mak pak dier..kiter tgk arrr siapa yang havoc..muahhhahahahahhahah...



tara...kami ke sini..dah lama nak ke sini, tapi tak terpergi..kikikiki..so alang2 ni pulus pon alhamdulillah ada..jom la mengkeme moh...sebelom ni kami ke KIDS PARADISE, THE MINES

so far permainan dier tak semeriah dengan KIDS PARADISE, THE MINES
 tu....tp still rasa fun jugak kat sini kan...

ni antara rate untuk masuk reka zone ni...
so far ok la..mampu milik lagi la...kalo tak , mmg tidak la aku G kan...



untuk pakej bufday party pon ada jugak...aku tgk tempat dier, mmg best...dah siap sedia, cantik decoration tempat untuk buat bufday tu...


ni contact number...N maps..korang mesti tau mana IOI MALL puchong kan...

so macam biasa...sampai pintu depan, yang excited ibu n abah dier...
syawal dah mula tarik2 abah nak kuar...syawal seperti biasa..masuk tempat baru mmg gini peel dier....tak suke bagai..pelikkan..padahal kalo kekanak lain bukan main lagi suke, melompat2 tak sabar nak masuk..

aku tau peel si syawal ni...kalo nak masuk cukup payah...kang nak kuar pon cukup susah jugak...mmg drama air mata si syawal ni...si adik jugak maintain cool je nak masukkan..
nampak..ibu kenakan si syawal..melalak dier..kakakkakakak..mmg dengar sore dier la kat situ...mmmm...sampai take turn la ngan en asbeen , sebab nak reda n pujuk si syawal ni..pon tak jalan jugak..mmmm..masalah betoi..sebok la ajak kuar kan..man aboleh...bayar mahal kan...main la seadanya kan...



ni la keadaan kawasan permainan tu...so far mula2 syawal ok...sekali dier nampak ada satu mesin tu...masukkan bola dalam mesin tu, bola tu akan kuar melalui corong mesin tu ke atas...kire di hujani bola warna warni tu dari atas la..so tu yg syawal takut tu,..


melayan si adik sebok main lego2 ni..susun2...sambung2..suke dier...abah kiter kena bawak kuar balik lego syawal dolu dari stor la ni..kasi adik n abg ni main dengan colour of rangoli ni...kikiikkiiki...


khusyukkan muka dier..langsung buat dek je bila ibu dier snap gamba dier...tak heran langsung dengan abg dier melalak tak abis2 lagi..penat jugak la en asbeen nak memujuk si syawal tu kan...

sekali nampak en asbeen dah tak boleh redakan syawal...
aku take turn pulok...

sekali aku nampak en asbeen bawak en asbeen masuk kat kolam bola ni..seronok la si izz...nampak si izz seronok..syawal mula nak join sekaki kan....alhamdulillah akhirnya syawal dah ok....tahniah syawal...kan senang gitoo...

bukan main seronok si syawal, izz n abah dier main....aku cakap la ngan abah dier...

"abah...mak pak mana boleh masuk la kawasan ni..."
nampak bukti tu....

sekali aku nampak memasing havoc benar..siapa yang havoc..jom kiter tgk..

nampak...si abah yang mengatasi segalanya...
abah cukup suke la dapat baring2...jadi dugong air sana sini...kikikikiki..seronoknyer abah....


nampak ...cer kalo ibu yang join sekali...mmg selamat la kamoo semua ni...kikikiki...



tak lama lepas tu si izz minta kuar...nak jelajah tempat lain kan./.


cukup suke dier dekat cermin besar ni...cermin ni macam mengejek tau...


si abg pon nak join sekali kan...


nampak..rasa macam panjang pulok kepala aku haaa...


si abah mula ajak anak2 main..seronokkan...







mereka la nyawa saya...



so sweet....


seronok...dah di jangka....bila si ibu ajak anak2 balik..syawal mula buat hal...tak mo balik..kan sudah ku jangka..kakkakakak..tu la lambat panas kan....

adik jugak maintain seronok main..muka nampak puas tu...



p/s : alhamdulillah seronok spend time dengan keluarga ni..walaupun hanya 3jam sahaja...tahniah...balik..kiter makan...

12 ulasan:

lizz berkata...

kalo dulu duk puchon selalu la pi ioi rindu nak kesana tetibe...
seronokla syawal & izz dapat bergembira ngan ibu abah yek...siap pakej boleh main2 lagi tu yang best...

Zee Suhaini berkata...

sue, ni kat belah mana?? nape plak zee boleh tak perasan ada benda ni??

nampaknya nak kena gi tawaf la pasni..ingat nak bawak ke equine dorang nanti tp kalo ioi dah ada memang tuju ke situ la..

shark berkata...

nak singgah la nanti sebab anak saya asal je ujung minggu ajak main taman..
letih layan..:) hehe

Nurzakiah Hanum berkata...

seronoknya

Nad MamaZN berkata...

Best la sue...
Seronok tgk sume gmbr
Happy famili :)

dalila berkata...

amboii..
beronok ronok nye abg ngan adik..
abah pun tumpang sekaki ye..

Nad MamaZN berkata...

Hepi famili
Suka tgk :)

eima berkata...

nampaknye ayah die yg lebih ni ... hahaha

tp org tak prasan kot tu ayah diorg ..ingat abag2 je kot ..kiki

msredcheesecake berkata...

ni anak ke makbapak yg lebih ni... heee... nak main jugak

Zura@Iwan berkata...

hehe...
sbr je syawal..
enjin lmbt pns ye..hikss

mmg masa yg berkualiti kn bila bsama kluarga ni..tmbh2 anak2 happy

Hanie(SHMA) berkata...

SERONOKNYA. TEMPAT MCM NI LAA AKTIVITI UNTUK KANAK2,..KITA BG PELEPASAN. BIAR DIA MAIN SAMPAI PENGSAN..AHHAHHA

fieda berkata...

mmg nmpk seronok...bebas bebudak dpt tmpt gini