Yang DiSaYAngi

Rabu, 15 Januari 2014

Salam Maulidurasul 1435H

 tak terlambat untuk aku ucapkan salam maulidur rasul 1435H..untuk nabi junjungan kita nabi muhammad s.a.w ...alhamdulillah masih dapat menikmati sambutan maulidurasul ni...sangat2 berbekas di hati dengan apa yang di lakukan oleh nabi junjungan kiter nabi muhammad s.a.w untuk menegakkan islam ...

alhamdulillah masih lagi meniti di bibir aku untuk berselawat ke atas nabi sepanjang hidup ni..anak aku pulok si izz tu macam tau hari ni maulidurrasul...elok pulok bila aku selawat n zikir ke atas nabi..senyap, pandang aku lama, N zzZZZZZzzzzzZzZZZz...senang je..klo tak bukan main susah nak tido..

pagi semalam 14.01.2014 bersamaan 12Rabiulawal 1435H, en asbeen jam 5.30am dah siap2 mandi N solat subuh...lepas tu jam 6.00am, dah siap2 kuar rumah, sempat lagi cium pelok anak2 n tak tinggal binik dier jugak..nak gak kan...

semangat nak pegi perarakan la tu..semanagat dier..tetiap tahun nama dier naik untuk perarakan ni..tak kire la..sama ada..sambutan maulidurasul ataupun sambutan maaal hijrah..dua2 sambutan ni mesti nama dier akan naik..mak aku pon dah tau dah, klo senyap rumah waktu sambutan ni, mesti menantu dier join sekali perarakan...dier pon suke join sekali jugak...
aku en asbeen join ni...sebab salah satunya en asbeen dapat baju melayu free...siap dapat 1 set, songkok, sampin n baju melayu..senang...tetiap tahun bertukar kaler...2X setahun...ada kaler biru light(mcm warna doraemon), puple pink, maroon n yang terkini warna electric blue ni..cantik..jemah suke..
tara.....en asbeen...kamoo tak yah pakai macam ni lagi yee...sebab nampak lagi kamoo kurus tau...kamoo ni elok pakai style johor sana...kata anak jati johor....pakai style sampin ke dalam..lagi cun tau...

aku up gambo ni...semua tanya mana pengantin pompuan..kikikikiki..pengantin pompuan dok umah, jaga anak2..ehh..tetibe ada anak..ni pengantin lama ni..kikikiki...

udah macam penyimpon mohor2 besar je gaya kan..kikikikiki....


alhamdulillah, dapat baju free ni, tetiap jumaat mmg bertukar2 kaler la..siap org pon kenai 
"ala..akob yang suke pakai baju melayu tetiap jumaat tu.."

mmg dier je pakai baju melayu tu...yg lain ada jugak..tp jarang...dier mmg tetiap jumaat..dari zaman kawen ngan aku lagi..sampai sekarang...mmg kat tempat dier JPM, kebanyakkannya ramai yang pakai baju melayu bila tiba hari jumaat ni..so en asbeen ni tak la ralat sangat kan....tak macam opis aku, susah nak nampak pakai baju melayu bila tiba jumaat...kalo ada event rasa, ye la pakai....

9 ulasan:

Sidratul Muntaha berkata...

orang laki la paling payah nak tgk [pakai baju melayu
huhuhu
maudlud nabi kami blik kg orang umah
lepak2 je since lama dah tak blik temerloh

Zura@Iwan berkata...

salam maulidur rasul
kita keja taw klmarin..huhu

aiikk..sama la picture salam maulidur rasul kita tu..kita buat n3 pon tempek picture tu..haha

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

Ayu azmir berkata...

salam maulidur rasull.. jom selawat..

Fiza Rahman berkata...

Salam maulidur rasul sue.

Nad MamaZN berkata...

Best la sue
Tetiap tahun nak berdondon masa raya ikut tema kaler baju yg akob dpt je la
Hehe

eima berkata...

PTT LA KO MAMPU ANGKAT DLM GAMBO KAWEN TU .. HIHI

lizz berkata...

salam maulidul rasul sue...amboi akub segak bergaya tuh..sayang pengantin pompuan kat umah lak hehe...

izan mama mia berkata...

Assalamualaikum..
salam maulidur rasul
wah untung laa kan dapat bj free..ehe.. antara hikmahnya..