Yang DiSaYAngi

Jumaat, 10 Januari 2014

Seminggu Izz di taska de sayang

Salam jumaat kengkawan..pagi ni agak lewat aku berceloteh kat sini...sebab Bz dengan keje...isnin depan dah sebok dengan amanat SUB untuk  tahun baru bagiBPSM 2014...kire perhimpunan bulanan...

so aku agak BZ sikit , mmg keje aku org sebok bertanya siapa keluar masuk kat BPSM...so mmg org yang mmg dorang kena carik, aku la...tu yg agak BZ sikit...kena kuarkan senarai nama lagi..tp hati still nak tgk blog jugak..takpe...keje di dahulukan...

so arini nak bercerita tentang izz seminggu di taska baru ni...

sekarang izz dah sama taska dengan abg dier...so mmg senang la hidup aku n en asbeen, angkut dua2 sekali...tak da la nak ke 2,3 tempat kan...

so waktu balik pon...en asbeen, bukan main lagi havoc tau, makin lama , makin lambat sampai kat opis..kengkawan aku pon egat aku blk 5.30pm...kikikikikk...dolu mula2 kawen, sharp time sampai..pukul 5.10pm dah sampai..ada anak sowang....lambat sikit 5.15pm...masuk anak dua, memasing lain2 taska, lewat lagi...5.20pm...udah tahun ni dua2 satu taska,...sekali angkut je...makin lambat pulok en asbeen ni sampai.. 5.30pm baru sampai..adoi...macam2 la alasan yg dier bg tau...saja kan...dah la nak handle bebudak ni kat opis, pening kepala jemah ni...udah serupa tongkang pecah di buat dorang workstation ni kalo datang tau....

so cerita izz...izz dah start masuk taska abg dier since 03.01.2014..jumaat...mmg mula2 mmg melalak la...tp aku ni risau sebab izz sesejak lepas baik demam ni, perangai tak mo minum segala macam air dalam botol, susu ke, air ke..air perisa ke..semua tak mo...udah macam gaya aku buat..siap beli botol muncung tepi tu...pon tak mo jugak...aku risau kalo dier akan susahkan cikgu..susah la hati aku ni kan...sekali petang tu cikgu whatssapp dari cikgu izz..


terus celik bijik mata aku tau...suke2...
tapi izz seminggu kat taska ni, pandai dier belakon tau...yang best tu seronoknya izz tu...sampai opis ibu dier...ok je..gelak2 senyum2 bagai..nampak muka banyak akal..sampai je depan pintu taska..alahai lembik lutut...pastu bila bagi kat cikgu dier...nangis..tp mengendap balik..elok pulok haa..main2 tak hengat...kikikikiki...

si syawal pulok...hari pertama lepas tukar kelas je macam tak suke kan..lepas tu hari kedua dan seterusnya dah ok dah..kire ibu dier dah tak takut dah kalo hantar n jumpe balik siap say hi n bye2...boleh dier balas balik lambaian tu n say "bye ibu./."

ohhh so sweet...yang best tu...syawal tak suke masuk kelas ngan kawan2 dier kalo cikgu tak da...dier suke duduk kat dengan cikgu dier yang sebok susun2 pampres n towel kat rak...dier pon duduk sebelah N tolong cikgu sekali...bagus la kamoo ni tau syawal..kikikikiki...mmg tetiap pagi hantar, dier akan menyendeng kat cikgu dolu, lepas dier masuk la kelas sendiri...

sekarang pon kalo dier nampak uniform sekolah dier tak bergantung n licin je...mesti dier minta iron sambil tunjuk iron...ibu dier terlebih rajin T shirt je kot...nak iron jugak untuk syawal G sekolah...nampak smart sikit kan...kikikiki..pagi tadi egat malas sikit nak iron...bagi pakai..takmo...sambil tunjuk iron..minta iron la tu..adoii....ikut la kamoo syawal...janji kamoo senang..ibu suke iron baju kamoo sebab ibu nampak la kamoo smart n kemas je pepagi ni tau...

nampak jalan lurus kat lengan baju syawal tu..ibu dier punyer keje la tu...



p/s : alhamdulillah senang anak2 kat taska ni...


12 ulasan:

mekchu berkata...

rajin nya kamoo besan.. tshirt pun iron.. nak kirim boleh?

Rizziela berkata...

jalan jem

Cik Jue berkata...

eee..senang nak uruskan..sekali harung je..

eima berkata...

ibu rajin ... bgs la nampak2 kemas cantek bersih je kan ... cekgu pun suka dari budak pi taska bau masam tp pakai uniform

dalila berkata...

jalan jem tu..tu yang lambat..
xpe la..at least dorg bole sepah2 workstation ibu dulu..
ngeee

Iela Fazielah berkata...

mmg kalau baju anak diiron.,..kalau pakai nampak kemas.. petua ni akak opis akak bg... gigih akak iron semua bj anak w/pun bj pakai basahan kat rmh.. nampak segak gitew.. bj lama pun nmpak baru tau.... kalau bj sekolah lglah wajib iron....
bagusla la syawal kamcing dgn cikgu..pandai bodek ni..hihi

Ibu Lala berkata...

Ok la dapat cikgu baik camtu. Senang hati kan. Sy pun gosok tshirt sekolah anak anak. Kalau x kedut seribu.

Nad MamaZN berkata...

Senang hati bila sue cite anak2 dah ok kt taska
Teringat dulu sue susah hati pasal taska lama
Alhamdulillah, lega sgt rasanya kan

IntaNBerliaN berkata...

saya biasa dengar camtu sue.. anak2 ni dia xnak minum guna botol kalau ibu dia yg bagi.. kalau kita xda kat umah & org lain bg minum, elok je minumnya...

Zura@Iwan berkata...

owhh..
sng la izz dh duk taska ngn abg dia
ada abg bleh tgk adik gak tu..

Mimi Azirah berkata...

Hihihi..byk akai ye si izz tuh...pndai die blakon

Fiza Rahman berkata...

Klo ada ibu memang mcm tu lah biasanya. Ok lah dok skali ngan abang.