Yang DiSaYAngi

Rabu, 15 Januari 2014

Shopping sakan Buat En asbeen

Ni citer sabtu lepas...

mmg dah plan ngan en asbeen nak jalan2 weekend ni...sebab dah lama sangat2 kami ni tak jalan cuci mata, cuci poket, cuci wallet kat mall ni kan..
nasib en asbeen ok..sebab aku sendiri cakap ngan dier yang aku nak dier beli baju keje baru untuk dier...
bak kata aku kat dier...
"kiter beli baju keje baru kat abg tau...udah bosan asik iron baju yang sama je kan...yela lagipon abg pon setahun sekali baru nak dapat baju baru kan..kikikikiki"

pandai tak aku mengayat en asbeen..padahal diri tu nak berjalan kan...dier pon ye je kan la...

sabtu yang lepas...si adik sedondon ngan si abg...ibu sedondon ngan abah...
yee...semangat tau beli baju baru untuk en asbeen, by uniqlo...suke3...ngam ngan abg tecik ni...


budak yang tak reti duduk diam..serius izz ni macam tahu org nak berjalan...behave je dier..aktif sana dier....suke la kan, dapat jalan kan....

ops ibu pon nak gak bergamba ngan syawal..

tara...suke3.....suke pic ni, tapi gelap...

 sama tak kami...
ada yang kata sama...
sama tang mata....
ada yang kata sejuk ...


ini abg  kan suke sangat pakai seat belt dalam kete...baguih2...ibu suke...

perjalanan kami di teruskan ke jusco balakong je...mmmm..nak jalan2 KL..en asbeen ni tak suke jalan2 KL, tak suke bersesak, jammed segala bagai...bak kata dier...
"kalo nak ke KL kena ada tujuan je, baru boleh G, kalo saja2, takmo la.."

bukan kaki jalan kan...mmg tidak la jejauh sana...tp kalo kena kaki jalan macam aku ni haa..seronok la , panjang langkah tu haaa...untung ko ADAMNIGINA, laki mung suke jalan KL..sebab laki mung pon kaki jalan macam kiter2 ni haa...

serius anak2 robiah ni..termasuk la robiah...mmg kaki jalan...dari anak sulung dier..membawa sampai anak bongsu dier..semua sama...kalo tu yee, persamaan kami...

sebab tu dapat laki bukan kaki jalan, bila dapat berjalan, seronok tak terkire tau...


sampai dah kami kat jusco balakong ni...
peaceyall..

singgah kaunter jusco dolu , renew card...adoi asik la sebut jusco..dah biasa...rasa lain pulok sebut aeon ...kikikikikikiki

sementara tunggu...
i love blue bottom by uniqlo..

serius selesa pakai ni..nasib murah...sebab kat uniqlo ni kena pandai gak...sebab harga top n bottom dier kebanyakkannya mahal2 belaka...tp klo dier buat sale limited item..haa..amik ko dari harga atas RM79.90...terus turun ke harga RM17.90@RM29.90..murahkan..kalo tak murah, mmg idok la aku beli kan...

perjalanan kami di teruskan ke F.O.S  outlet dolu....bila dier try...baju dah cantik..sekali dier kuar je dari fitting room...aku tanya..
"abg mana jari abg..."

kikikikiki...udah tak nampak haa...panjang benor lengan baju tu haa...kikikiki..terus dier pangkah...terus ajak G PADINI terus...tu je la tempat yang memang sesuai dengan ukuran badan en asbeen yang tecik molek tu je haa...

masuk je dalam PADINI terus aku yang membelek untuk dier..bukan dier yang membelek...laki jemah ni tak pandai bab2 pilih baju ni, aku yang pilihkan N tunjuk kat dier..ok ke tak ngan dier....

baju kemeja untuk lelaki ni selaloonya mahalkan..yela jenis berkualiti kan...tak berkualiti sangat pon mahal jugak kan..kikikikikiki...dari baju pompuan kan...

terus je aku amikkan dier baju 2 helai, seluar 2 helai...suruh dier fitting..dier bawak syawal masuk sekali...
aku ngan izz kat luar...selfie depan cermin...

sementara tunggu abah kan adik...

bila nak semangat awak ni adik...
budak yang tak reti duduk diam ni...asik nak menyorok di sebalik baju2 n seluar2 yang tersusun elok tu je tau.,...

mmg en asbeen ni dah 2 tahun dah mmg PADINI sini je kami carik untuk baju keje dier..sebab PADINI je yang sesuai dengan fitting badan dier...tempat lain mmg out...sama ada PADINi atau tempah sajoo..mmg en asbeen ni tak da saiz yang sesuai ngan dier....

alhamdulillah sedang elok, ngam2 je pon...lagipon en asbeen ni jenis badan tak naik..elok la...
ada pulok sale...kalo tak baju tu beratus jugak sehelao tu..nasib dier buat sale...

baju - 2PCS = RM168
seluar - 1PCS = RM49 (amikkan dua terus..senang, jadi 2 pasang)

semua sekali RM266 +RM20(jadi member)

untung kat aku jugak..sebab member ni, boleh kat PDI, SEED, MIKI, VINCCI, macam2...suke...lagipon tak da expired date n dapat voucher beli baju en asbeen ni..yahoo...
mmm...licin wallet aku, aku belanja en asbeen..tak pela. setahun sekali dier dapat baju baru..ok la tu..lagipon aku sendiri yang ajak dier..dier tak terasa pon nak membeli kan...org dah nak belanja, ok  je la abg tecik ni..

nampak muka ada senyum...tak lama lepas tu settle, kami beli barang mandian untuk anak2...

settle, kami G makan..mmm..seronk rasa spend time macam ni..walaupun poket kering sikit, tp tetap puas hati sebab semua seronok..anak2 pon behave je selama shopping barang2 abah dier N barang2 dorang..ibu apa dapat..tarak...ibu dapat kepuasan sebab yang tersayang semua baguih2 N tersenyum riang je...

ni la hasil untuk en asbeen..semangat tu..terus jahit seluar dier bahagian bawah tu, ikut ketinggian dier N basuh N dah siap baju untuk seminggu..isninnya dah pakai baju purple tu..arini pakai baju belang2 cekelat tu..yee...nampak smart sikit laki jemah ni...

dah sampai rumah lama...memasing dah penat..tukar baju..rehat2..ibu jugak tak rehat..ada kerjaan menanti kan...

 
korang tgk..nampak sangat dier dah mengantok sangat2..tp ibu suruh sabar, sebab ibu nak settlekan kerjaan ibu...dier ni nak tido ngan ibu je....

tgk tu, tgk kartoon pon dah macam2 gaya dah....

12 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

wow shopping sakan ek

eima berkata...

bagus dpt bini hang tau . untung akob .. hehehe

Zura@Iwan berkata...

bestnya..cuti dpt bersopping
kita kena kojer..pdn muka!

kita pn kaki jalan...
tp tk suka jln tmp2 yg sesak n jammed tu..hahaha..

abg n adik sdondon ye..
nnti dpt gegirl sure dondon ngn ibu dia..haha

Zee Suhaini berkata...

bagus la sue..

Falsya berkata...

Alaaaa nnt ckp ngan akob nak gie umah gegurl kat gombak..hehhee..vavavvaa shopping sakan..nasib baik la mok mok pun jenis kuat jalan so xde masalah nak ngajak gie sana gie sini..ahahahahha

♥cikmOt♥ berkata...

lama ku tak suping sakan gini...huwaaa....

dalila berkata...

amboii..baguihnya sopping utk sebenn..
laki aku pun jarang jgk beli baju..laki ni lain sue..dorg x macam kite dok melaram je!
:)

Ayu azmir berkata...

seronok shoping sambil cuci mata... kemain gaya die tengok kartun tu...

Nad MamaZN berkata...

Encik akob leh jadi duta padini la camni hehe
Pandai ibu pilih utk abh..

Mimi Azirah berkata...

Skali skala shopping utk en asbeen kan..wallet kering pun xkisah..

Fiza Rahman berkata...

Shopping sakan. Amboi izz, kaki tu ☺

Iela Fazielah berkata...

betulla..sekali sekala blnja suami.. rasa girang tak terhingga bila tgk dia tersenyum puas... n my hasband same like urs..xsuka gi tempat sesak..xsuka gi kalau xde tujuan..ni nak blkan hadiah bday pun punyer susah... xpaham.... hmmm