Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 Januari 2014

Tournement Bowling MPKB Zon J, Putrajaya

Salam Jumaat kengkawan...

pagi ni rasa lemau sikit sebab hati ni kerisauan sebab hantar izz kat taska baru ..sama taska dengan abg dier...tak tau macam mana dier...

so nnt la story...

ni nak citer pasai ahad lepas sebelom bawak izz G emergency hosp putrajaya..

mmg sebelom tu mak ada call aku kat opis dier tanya aku nak join tak tournement ni..aku pon terus ok la...sekali baru aku egat yang aku ada tournement lain untuk bowling anjuran KESKEP, BPSM, opis aku ni...tetibe cancel...ok la kan...so boleh la tumpu sepenuhnya kan...elok lak tak yah bayar kan...ok la tu , main teruk pon ok la tak rugi kan...ni anjuran komuniti kan...

tp bila izz tak sihat ni...aku terus la jadi lemah , sebab anak tak sihat kan..dengan badan pon letih lesu jaga anak...tp di sebabkan aku dah janji ngan mak n akak aku...aku pon join jugak la..TQ sesangat kat en asbeen sebab sudi jagakan anak2 untuk jemah ni yee...


 sampai je ARL POWER BOWLING, alamanda putrajaya pukul 8.40am...egat dah nak start..aku ngan akak aku ADAMNIGINA tu lambat...rupanya tak start lagi...sekali sampai rupanya baru aku tau yang ada 4 game aku kena main pagi tu..telan air liur jap...dok PK nak balik cepat je sebab nak bawak izz kan g hosp...


 sampai2 je mak aku suruh makan dolu, dorang ada sediakan makanan...ok la tu...aku pon lapar..makan dolu+gosip ngan akak aku...mmmmm...

sekali tgk group...egatkan mak geng ngan kami...rupanya tak..adoi....geng ngan org lain..so tinggal aku n akak aku la 1 geng...

 ambil gamba dolu...sempat kan...org sebok amik kasut...3 beranak ni sebok nak berselfie kat sini kan...


ni la group aku...1 group 5 org....

akak yg hujung tu...yg pakai spek tudung merah tu, kak putri ni mmg terrer baling..ok gak group ngan dier...
so far aku n akak aku pon tak kurang hebat kan...kan adik...kui..kui..kui...


 i like this yellow bottom by uniqlo...

bila dah start tu...nama aku nombor 4...so sempat la aku snap2 gamba mak aku tengah buat balingan..
muka pro tau robiah ni...


ehhh bukan main lembut lagi lbaling tau..kakakak...

akak aku selaloo la kata yang aku kalo baling bola mmg laju...entah aku selesa kot...gitoo...

 tiba waktu si NIGINA beraksi..gamba aku tarak..sebab aku sebok je dok amik gamba org..mmmm...

sebenarnya hati ni kat umah dok mengenangkan anak...main pon mmg ke laut abis..bila game yang ke-3...
 ko tgk..gaya dier la yang havoc kata ko...

 kire dier penyumbang terbesar jugak la dalam group ni kan...
mana taknya die sebok la dok tgk group sebelah kami tu...gaya pro tu..siap bawak bola sendiri kan...kiterorg mmg ingat akan kalah dengan dorang kan...

tp akak aku kata, "takpe....boleh..kiter lawan dier..."

ni la markah kami...
 1st GAme...
nampak nama aku..SS - 97point..sikit kan..mood ke laut...

 2nd game - SS - 85...pon ke laut lagi...


 3 game (tak sempat amik gamba...) pon sikit - SS - 76point..

ni last game - SS  - 135ponit..paling tinggi..nak cepat abis..


abis je terus aku jalan kaki balik umah..sekali mak aku balik, bawak hamper..aku egat dier menang...rupanya group aku johan keseluruhan...kikikiki...tak sangka je..egatkan group sebelah tu yg menang kan...

sebab nampak dorang terrer kan...tak sangka kan...kikikiki..alhamdulillah rezeki aku tu...

p/s : pening pulok kepala ni..egat kat izz kot



6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

syoknya

dalila berkata...

woww..terrernye jemah main..
klku aku mmg kelaut la..
hakhak..
oo izz dh pindah taska ye?
padanla smlm xnmpk masa aku wat besday danish kat taska..

izan mama mia berkata...

wah wah..kan main ber bowling yew

Fiza Rahman berkata...

Dah lama tak main bowling.

Zura@Iwan berkata...

terror la ko main bowling..

ak penah main 2x kot...sonok gk dpt baling bola tu...

tahniah juara ko..

IntaNBerliaN berkata...

MAK SUE AKTIF KAN.. BAGUSLA.. SUKA TGK.. JAGA KESIHATAN.. :-)