Yang DiSaYAngi

Selasa, 21 Januari 2014

XTVT 3Hari cuti - Playground Time

Salam Selasa kengkawan..

pagi ni tak da apa2 citaaa sangat...sebab cuti terlajak banyak 3 hari ni tak kemana pon....mmg tak da plan mana2 pon...lagi pulok dapat en asbeen mmg bukan kaki jalan, mmg idok la berjalan...terduduk jugak aku kat umah ni..bukan apa...aku kan kaki jalan, rasa tak jalan, tak lengkap je hari2 aku tu..cewaaahh.....

so petang ajak la en asbeen G playground kat kawasan umah tu.dekat dengan dewan komuniti..jalan kaki sudah, hirup udara petang...seronok tgk suasana petang ni tau...tgk budak2 main, seronok je.,..tak PK apa2 kan...



tgk budak dah lama tak main kat sini...


si adik pon teruja tak mo kalah kan...nak jugak berlarik2 sama abg syawal dier tu...



tak lama lepas tu aku dengar sore macam aku kenai..sekali aku tgk akak aku...pon datang bawak anak dier riadah kat sini..

aku tanya dier..
"ko jalan kaki ke..?????"

sekali boleh dier kata..
"tak arrrr, aku bawak kete rrr"

ko tgk....padahal umah dekat secoet je ngan playground, nak jugak naik kete kan..adoi akak aku...M beso betoi..kakakkakak...


muka budak excited nak main...



sudah jadi kebiasaan  bila syawal bertemu adam...bagaikan dunia ini dorang yang punya...seronok dorang main2, tak egat org lain dah...



en asbeen yang suke susah benor nak senyum...snap gamba dier nak senyum ni, 2,3X baru jadi..payah benar nak senyum....




si adik ni tak padan dengan kecik, tak takut tu, berani je...nak main sana sini kan..aku ni tgk dier cuak je..tgk jatuh apa kan....

last but not least, muka tuan tanah harus ada ok...

p/s : cerita hari jumaat...hari sabtu lepak duduk umah..hari ahad..kami berjalan lagi...pusing sekitar putrajaya je

15 ulasan:

Gieyana berkata...

Anak2 plg suka men kt sini kn..beb, aq klau g umah ken bek aq kt putrajayammg nk ngedate ngn uols. Tp x p pon psl my fren outstation lk..lenkali kita jumpaan noh..:)

Cho Zila berkata...

dapat gi bwak diaorang playgroundpun ok .. janji diaorang happykan.. selalunyer suami akakpun bukan kaki jalan.. akak akan bawak budak gi playground sendiri..

Zura@Iwan berkata...

kita cuti pon jln2 area utara jek..
then blk kg..hehe...

Cik Jue berkata...

seronok dapat main kat taman ye...
mak pun boleh keluar peluh gakkan

Shima Salleh berkata...

Tempat yg biasa kami pergi utk hiburkan anak2 hehehehe...
Raya cina ni Sue balik kluang tak?

bobiedanbad berkata...

Anak seronok, parents pun lagi seronok ye hihihhihi

Mimi Azirah berkata...

Budak2 memg suka main kt playground kan sue...samela anak2 kite pun...kalo men x igt dunia

msredcheesecake berkata...

mak bapak pon suka main ni, malu je nak main...hheee

Sidratul Muntaha berkata...

jumaat lepak kat rumah je
orang umah koje
nyampoh!!!!

dalila berkata...

bestnye 2 bradik tu..syawal dh sihat dh?

lizz berkata...

memang kalo bawak anak2 kesini seronok sampai takmo balik tau...

izan mama mia berkata...

Assalamualaikum
nampak cam anak beranak sepupu sepapat je dok main kat ctu..hihi..anak anak kalau jumpa playground..mmg tak best laa

Nad MamaZN berkata...

Bwk gi playground jek senang kan utk budak2 ni..jnji depa hepi
Klu nk g shopping complex tu bukan anak2 yg nak, tu mak nya je lebey haha
Kite la tu =p

Ibu Lala berkata...

Best rr kat rumah ada playground. Kat rmh akk x de playground. Budak budak nak main pun ssh.

Kkw husben akk pulak tgk tmpt nak pi jln jln mana. Ada tmpt yg dia nak. Ada yg x nak. Klw x ikut taste dia x nak la.

IntaNBerliaN berkata...

bestnya sue.. kat taman saya ni xda playground... kalau ada mau saya bwk anak2 g main sana ptg2.. :-)