Yang DiSaYAngi

Rabu, 22 Januari 2014

XTVT di hari ahad - berpiknik di pantai

Salam kengkawan...
arini nak citer pasai XTVT hari ahad di kala cuti yang panjang ni kan...
pagi tu syawal bangun awal pulok 7.15am bangun2 je terus depan mata aku cakap...
"iibbuuuuu...nak makan.."

adoi takkan aku nak buat tak tau kan, nak layan mata yang berat ni kan..nak tak nak kena jugak bangun...sediakan makanan buat untuk dorang...sementara en asbeen jaga dorang...
alhamdulillah jam 8.00am aku siap semua...
nasi goreng tiram, roti boom...ni roti boom by KR1M, korang egat aku rerajin sangat nak menguli pepagi ni, di cicah sama sardin n minum sama milo panas..yummy...

syawal hanya jamah nasi sampai abis...si izz tu...semua die makan, makan nasi, makan roti boom mesti nak cicah sardin, kalo tak buat lembik, buat protes kat situ..org minum air milo...dier pon nak jugak minum...alhamdulillah aku suke, bila aku masak, semua licin, senang aku nak basuh....TQ my little family...

so lunch tu masak simple je grill dory fillet, sardin, N ayam goreng...plus en asbeen buatkan asam rebus kangkung..katanya lama tak makan..alhamdulillah kenyang...

so lepak2 jap, tidoq2 jap...petang tu jam 5.30ptg..aku tgk muka en asbeen lemau je,...nak mengeroh la tu..no mengeroh...jom jalan...segarkan badan..jom...

maktok dorang ni jam 5ptg dah kuar umah dah, siap2 nak G jogging....
kiterorg lepas tu....en asbeen kelakar takmo tukar baju...pastu siap pakai sport shoe..katanya nak jogging..nampak semangat dier kat situ...kkkikkikikkikikik....

so perjalanan kami di teruskan sampai ke presint 5....
kompleks sukan air putrajaya....

sebelah pullman tu ada kawasan maritim...marina putrajaya, ada tempat sukan air, ada kolam awam, yang best ada ini...

 taraaa......cantikkan view ni...

ni pantai berpasir, sebelah pullman..serius view situ mmg cun giler...banyak org aku tgk bertenggek kat tepi2 jeti2 tu, dok layan angin, layan perasan, tidoq pon ada..layan lagu, main gitar..semua....nampak ada satu perasaan yang sukar di gambar...macam2 org N macam2 perasaan...

saja bawak anak2 main kat sini...sebab kat umah tu suke sangat main beras..sampai berterabur di buatnya...nak hijau, tak hijau sangat la mak die ni kan...

so aku bawak la G sini..senang...
eh...en asbeen bukan nak jogging ke..kikikikiki..layan anak lagi bestkan...
di tanamnya kaki anak tu...

syawal yang mulanya ketakutan, biasa la port baru kan...dah lama2 tu...

amboi seronokkan, sampai balik pasir kat ibu....



 macam nak G tidoq je en asbeen...kikikikikiki..awak ni en asbeen, pakai la apa pon..pada saya, awak la yang paling comey, teci molek je tau...

kan..nampak bersih sikit muka tu shave2 jambang bagai..nak kena tegur, baru buat...


 budak yang rasa geram, rasa kecik besar, kecik besar je air tu dier tgk...



ops..muka adik blur..kikikikiki..
sowi izz...

rasa flewless lak muka ibu izz ni..puiiii la reramai ye korang...suraya ni mmg suke angkat bakul sendiri...
muka macam burung kakak tua kan..kakakkakkakaka...



 i like this pic..sebab en asbeen senyum, pastu nampak view belakang tu..
nice..


en asbeen kalo aku tak suruh amik gamba aku, mmg tak da muka aku kat blog ni...mmg banyak selfie je la...kui..kui..kui...al maklum la laki jemah ni bukan kepochi macam jemah...

 ok budak geram td, akhirnya senyum suke, sebab dapat celup2 kaki main air...


 kat sini..mmg air dier cetek..khas untuk kanak2..tp en asbeen tak bagi syawal N izz mandi,bukan sebab dorang tak bawak baju, tp airnya hijooo...sebab kata en asbeen ni air paip biasa..boleh nampak getah paip kat dalam air tu...ko dier alirkan air je la kat dalam pantai kecik ni la...klo perasan kat belakang tu ada bibir longkang..so kalo melimpah airnya...akan turun air ke situ la...

so far ok la...
meraung jugak syawal nak mandi en asbeen tak bagi bila dier nampak pool sebelah tu...sebab aku ajak masuk, nk tgk kena bayar ke tak...
pool kat situ dibuka setiap hari 
SELASA - AHAD, TERMASUK CUTI UMUM(ISNIN CUTI)
ada 4 sessi..tp aku tak egat la...yang aku dua last tu..
sessi petang jam 5.00 - 7.00petang
sessi malam 8.00 - 10.00 malam..

yang siang tu pagi n tengahari kot...

untuk bayaran masuk...
dewasa - RM2
kanak2 (atas 2tahun) - RM1

so far pada aku ok la kan...nampak luas n besar dari pool kat dewan komuniti presint 16 tu...
insyallah aku cakap ngan syawal nak G minggu ni..insyallah iter G ye syawal..kena ingatka en asbeen ni..


 muka org terkujat kejap abah amik gamba dier...




 seronok nampak....


 syawal pon seronok main2 air kat situ...

tak lama, jam 6.30pm kami gerak balik...dah nak maghrib kan...
elok la balik bawak anak2 balik mandi kat umah, lagi bersih kan...


last captured by me...kata pandai selfie kan...
 ada nampak macam amik sendiri tak...ke nampak macam ada org amikkan..kikkikikiki...
ops...korang nampak dua org kat belakang kami tu...giler poyo perasan, bergamba nak terbang2..kakakkaka...mengata org..tah2 aku pon cam tu...'



apasal nampak aku bam2...tak pe aku suke....

gemok la sikit..asik keding melidi, sekali ketis, bertaburan aku ni haa...kikikiki...aku je senyum lebey..alahai....


alhamdulillah dapat spend time gini, cukup memadai menggembirakan hati anak2....salah satu XTVT gini adalah satu quality time buat aku n anak2 kan...tak guna duit pon....

petang semalam balik dari taska, nampak maktok nak kuar G jogging..meraung syawal nak ikut..last2 maktok tak G jogging...bawak syawal G playground je...aku tanya napa tak bawak...mak kata..nanti./..kikkikikiki...

p/s : petang ni siap2 nak jalan2 sebelom balik umah...kata en asbeen nak bawak anak2 jogging kat tasik...

9 ulasan:

Gieyana berkata...

Kt pullman ni mmg cntik buat photoshoot noh..kemain seronok anak2 jemah main pasir yer..;)

Fiza Rahman berkata...

Memang cantik view kat situ. DAh lama tak gi sana. Pernah juga bawa anak2 mandi kat pantai buatan tu ☺☺

Falsya berkata...

wahhh bestnyeee...xsabau nk tunggu tembun besau..boleh bwk beriadah gini..hehe

Zura@Iwan berkata...

cantik view kt situ..

keluar xtvt beriadah gini pon best kan..

asalkan satu family gitu..

Nad MamaZN berkata...

Izz, badan hantap! Sedap peluk ni..
Bestnya ptg ni syawal izz nk g jnjalan...

dalila berkata...

suke dorg dapat main air kan..

Azura Aziz berkata...

view mmg cantik.. tp air dia tu i cannot go lah.. nmpk lumut tu mcm maintainence x jaga jer..

Mama Idlan Irsyad berkata...

cantikla sue.. teringin nk bwk budak2 ni mandi kolam sb diorg kl laut, takut... kolam xtaula takut ke x...

IntaNBerliaN berkata...

nam,pak best la.. izz pun bukan main lagi yer.. :_)