Yang DiSaYAngi

Selasa, 4 Februari 2014

1st Time Potong Rambut di Kedai Gunting Rambut

ni kisah syawal sepanjang di kampong...

balik je kampong ni, aku dah rimas dah tgk rambut syawal yang makin panjang tu..adoi pening dah aku ni ha...dengan sideburn kiri kanan dah mula menjalar kat tepi telinga tu...rasa nak piat je telinga tu sebab panjang sangat..selaloo abah dier yg sodok guna mesin rambut maktok dorang ni, tp katanya...nnt la...mmm...bila nanti2 ni jadi la ibu dier geram tgk rambut makin panjang tu kan....

hari CNY aritu puas la en asbeen ni menuruti kehendak binik dier minta mencarik kedai gunting rambut, takda jugak...last2 en asbeen ajak G bandar tenggara...jumpe jua akhirnya...


mula2 en asbeen potong rambut dolu..penat la si ibu  ni melayan si adik ni ke sana ke sini..

selepas tu giliran syawal..sangkaan aku n en asbeen yang syawal akan menangis, meraung takut ngan strangers kan....tp sangkaan kami meleset tau....
syawal is fine...

syawal sangat la baguih, behave saja sepanjang potong rambut tu...diam saja...aku sendiri tergamam dengan keadaan syawal tu..baguih la dier..en asbeen dah senyum2 dah tgk syawal baik gitooo...
akhirnya siap jugak...

muka suke lepas potong rambut kan....

ni la rambut terkini syawal ...walaupun ramai yg dah tgk kat FB n IG...aku nak gak up kat sini...

tara...muka suke...siap cakap...
"say....chhheeeseeeee..."

pandai kan...

aku ni dok la kata...
"syawal hensem la..."

dier bolah balas...

"mmmmm....syawal hensem ibu..."


so sweet...tu je la yang di ulang dier sepanjang pejalanan balik ke umah nenek n tokwan...

syawal n abah wit new hair...



kami di peang hari...walaupun hanya gunting rambut...tu dah cukup bermakna bila dapat spend time gini bersama ngan tersayang....


nenek n tokwan n maksu suke tgk rambut syawal..nampak kemas je....


lepas ni boleh la potong rambut kat kedai lagi yee syawal..tak yah la abah awak bersilat ngan awak dalam toilet semata-mata nak potong rambut awak kan...

8 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

wow beraninya dia

Nad MamaZN berkata...

Good boy la syawal! Ensem sgt dh tu.. Kalah awal ashaari..
Ehhh tetibe.. Haha..!

dalila berkata...

fuiyyoo..
pacak tuu..
haa..hensem dah..smart dah rambut tu..
adik izz xpotong rambut jgk ke?

Myra Jay berkata...

Cool and good boy :)

Memang ensem pun..hehee

Cik Jue berkata...

hensemnya awal...
rambut pacak tue...
faez pun jue baru potong rambutnya...
kasi botak...

Zura@Iwan berkata...

irfan pon br potong rmbut kt kg gk miggu lps la..kira kali ke 2 potong di kedai..so far behave mcm abg syawal la..tk takut..

kemas kn rmbut dorang ...kdg2 bapaknya suka biar pjg..tp mak2 suka pendek...lain la kalau girl kan.

::NureeN:: berkata...

bagus la syawal...
tgk anak teruna nureen, pjg jugak rambut dia, daddy x kasi potong, nk bior pjg katanya hehehe

Iela Fazielah berkata...

hamboi..encam..rambut pacak lagi tu///