Yang DiSaYAngi

Jumaat, 28 Februari 2014

5S di Workstation Arini

Salam Jumaat kawan2...

semalam ada yg mencari atau tertanya2..
"mana si soya ni tak BW blog aku..??????"

kot la ada yg tertanya kan...

jemah coti la semalam..ada hal yang perlu di selesaikan dengan segera..alhamdulillah semua selesai...
nak tau tak hal apa...nak kepochi macam jemah tak??????

jap2 lagi la kepochi yee...nak citer pasai ni dolu...
aku nak men5Skan workstation aku..

hari rabu pagi aritu si jemah geng gosip aku tu turun kat tempat aku ni haa...
dier boleh bantai kata..
"weii jemah asal tempat lu serabut weii....pening aku tgk..bukan tempat ko paling kemas sekali ke...kalo yg paling serabut tu tempat aku .."

sengal si jemah ni kata camtu..serabut la aku bila dier kata camtu..dier bising kotak kat tepi workstation aku ni haa...dolu takda, sekarang ada pulok....

so aku up 5S untuk tempat alat tulis aku ni haa...
ampak serabut tak..serabut la jugak...

selepas 10min mengemas...

tadaaa..walaupun nampak sama..tp nampak kemas dari tadi..itu yg penting....
kire senang la nak amik barang kan..dah tersiap sedia barang kat tempat dier...

lepas pada tu aku settlekan workstation aku pulok....
penat aku menonggeng2 bagai, betoikan wayar2 yang berselirat...di satukan kat dalam satu relung...nampak la tersusun..dah macam techicnian dah...kikikikiki
so ni la hasilnya...
tadaaa....kemas tak korang rasa..pada aku ok la...kalo tak da kotak2 tu lagi ok kot..sebab kotak tu semua kerja dalam tindakan, tp alhamdulillah dah settle...
boleh la masuk bawah tu...


ok la ni kan, tak la serabut sangat..yg best...aku whatssapp kat dalam gruop gamba ni..terus jemah tu kata...
"haa...ni  baru tempat ko...td pagi serabut...gud job"


p/s : tahniah sebab dapat 5S kan workstation yee

8 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

kemas :)

mamabiey berkata...

ha..so sweet

Nad MamaZN berkata...

Cepatnya siap..
Tu la tertanya gak g mana smlm
Pasal hal syawal tu ke?
Rasanya appoinment lmbt lg...

lizz berkata...

waa kemain tersusun lagik...baru la semangat sikit wat kerja...kat meja saya baru 2s setengah hehe...asal kemas jer sepah balik...

::NureeN:: berkata...

kemas4x..
meja nureen berserabut, klau kemas pon kejap jerr
jenis keja x pernah surut..
bertimbun kiri kanan hahha

:: Cik Viva :: berkata...

Amboi..kemasnya meja. Meja kte sepah2 je, macam ada, yg takde kena mengena dngan kerja pun ada cth katalog...hehe

dalila berkata...

haha..aku la yg tertanya2 tu..kiki..
kerlas la...kemas gle..workstation aku ni time audit 5s je kemas..kalau x..mcm kapal terbalik..

IntaNBerliaN berkata...

bila makin kemas makin semangat nak buat kerja kan :)