Yang DiSaYAngi

Isnin, 24 Februari 2014

Aku Nampak Tua ka???hahahhahahaha

ni rentetan dari citer aku G kenduri 1 WP, Putrajaya semalam...
korang baca la comment si Zura mamairfan ni..
dier boleh kata akak aku tu adik..kikikikikiki...
nampak nau muka den ni dah tua tau..akak aku kan dier bajet dier muka..padahal umur dah jauh tu..sila la percaya dier dah 37tahun tau...jauh beza ngan aku 11 tahun tau..macam mana la mak aku rancang sampai jauh gito haa aku ngan akak aku ni...

kepada Zura mamairfan atau mana kengkawan yang baru mengenali aku yee...
akak aku ni kembaq...cerita di sini

sebab tu kami satu family panggil dier adik sebab kembaq dier mak aku sebok panggil kakak melekat sampai sekarang...sampai umo dah jauh ke depan, sampai memasing dah anak 3,4 org, memasing dah ada laki...pon org suke panggil dier adik..dier pon bahasakan diri dier adik
nampak muda ke muka akak aku perasan muda ni..kakakkakakkaka..
dier ni havoc mengalahakan jemah2 yg ada kat malaysia ni...

kembaq dier pon malas layan dier...
ni semua punca mak aku la ni, suke panggil akak aku tu adik..sampai sekarang adik beradik dier semua panggil dier adik, semua sepupu sepapat tua muda panggil dier adik, semua anak2 sedara panggil dier cik adik(mana yg lain anak sedara yg lain2 mak tu kan)..kalo anak2 sedara lain panggil dier mak lang...laki jemah en asbeen tu pon panggil dier adik, abg ipaq kat penang pon panggil dier adik..semua sepupu sepapat mak aku pon panggil dier adik....dah guano tu...

tak ke dier perasan muda...tu yg mak aku selaloo pesan jgn selaloo sgt panggil adik2 atau kakak2 , abg2 kat anak2..kang jadi macam dier la..kikikikikiki...nasib mak sedar tau...tu yg dier selaloo kata dier muda dari aku..

bila aku kuar ngan dier...org egat dier adik aku...puuiiiiiii..ko beragak sikit...jgn mahen giler...jemah marah ok..kakakkakak...jemah muda lagi tau...dier je bajet muda...dah tu perasan retis..kakakakakka...ni kakak aku yg paling senget, selengge, semua benda bajet tahu, dier yg mmg dier la..,malas nak layan, macam kembaq dier jugak..

sebab dorang kembaq kan...so adik aku yg berdiri baju hitam n baju biru pon kembaq..


ada rezeki tak aku dapat kembaq..leh abiskan cuti bersalin aku yg berbaki 150hari tu lagi kan...en asbeen sebok nak anak lima..nak anak lima, sila jaga sama2 haa,...kalo tak siap..kikikikikiki.....bermakna da 2X bersalin lagi untuk aku habiskan 150hari tu...sebab sebelom ni aku dah guna 150hari dah...

en asbeen kata..
"awak ada 2X bersalin lagi..kasi la lepas ni anak pompuan ngan kembar..lepas tu sorang lagi..dah cukup lima..."


sesuka hati dier je request kan..insyallah moga semua doa dan kata2 en asbeen di makbulkan allah....insyallah...






18 ulasan:

Zura@Iwan berkata...

wehh...
terima kasih kerna menglamorkn ak kt blog ko ni jemah...hahaha

sorry noh..ak bc kt n3 ko ,
ayat ko pggey "adik" so ak pon terkomen la adik...ampunkan patik ye..hehe

ooo gitu..kembaq kakak ko yg mn satu ye?

Nurzakiah Hanum berkata...

ORANG YANG SENTIASA CERIA X NAMPAK TUA

Zee Suhaini berkata...

zee pon kopius gak sue..kejap kata kakak pastu sebut adik..skang baru paham..hehehe..

Ayu azmir berkata...

Semoga dapat kembar baby perempuan pulak

Ayu azmir berkata...

Semoga dapat kembar baby perempuan pulak

Falsya berkata...

Bukan tua la jemah..matang..wakakakakaka

::NureeN:: berkata...

oooo
mmg slalu klau kembar, adik akan nmpk lg muda...
tp klau nk bandingkan jemah ngan adik tu mmg nmpk sebaya tak pon mmg dia adik kpd jemah hehehe

msredcheesecake berkata...

semuga dpt kembar... pas tu bg akk sorang, kalau girl la...hheee...

hasben akk pon sama, sesukahati request nak 5 org... tu kan rezeki Allah, minta kat Allah la...hhee

Mimi Azirah berkata...

wahhhh bestnye de kakak kembar n adik kembar..

Myra Jay berkata...

Hehee, yg penting sue ceria happy go lucky..
Tp slalunya org ckp yg ceria2 ni awet muda kan :D

LYAfrina berkata...

ptt r napok muda sue..dh semua duk pgil adik sokmo..

woww.. kiranya ada gen kembar gak la dlm family sue.. adii-beradik lya pon ada kembar.. kakak+abg lya kembar.. mama lya pon kembar..tp kembar dia meninggal msa kecik..

LYAfrina berkata...

ptt r napok muda sue..dh semua duk pgil adik sokmo..

woww.. kiranya ada gen kembar gak la dlm family sue.. adii-beradik lya pon ada kembar.. kakak+abg lya kembar.. mama lya pon kembar..tp kembar dia meninggal msa kecik..

eima berkata...

adek bradek hang ade 2 kembar ek ....kakak ngan adik tu ek .. hebat ...

Nad MamaZN berkata...

Hahaha...
Kite 1st time jumpa nigina dulu pun xsangka dia dah 37.. Sbb nampak muda sgt! Pastu dia jenis happy go lucky je kan tu yg lg nmpk ceria muda remaja..

Sue bukan tua, tp nmpk matang dari usia.. Tak sangka sue umur muda sbb kite igtkan ala2 sebaya je.. Rupanya baru 26 kan? Hihi...

Yg penting kawan ngan korg mmg bikin havoc!

lizz berkata...

Eh tak la..sue muda la..kekafang nengok cam budak sek men pun ader tetsmbah kalo bergambo solo....waa biler tu menambah sue...

Nigina berkata...

amboiiii ko jemah.... aku terbuka blog ko tup tup ada rupa aku tak lawa nie.. ko nak upload kat blog ko tu.. ko bubuhlah gambar yang vogue vogue jer tau.. aku kan artis ...... huahahahahahhahahah... ni gambar tak cun la..

dalila berkata...

hahaha..
tp xpe..kite still 20's lagik..
so chill..kekeke

IntaNBerliaN berkata...

mak sue nmpk muda... gambar betiga dh mcm adik beradik :)mak tok kan rajin bersenam